Tam Sürümünü Görmek İçin : Ozel Yetenek Sinavlari Hakkinda
OSS sinavlarina hazirlaniyorum. İdealim Grafik-Tasarim bolumunde okumak. Bu bolumlerden mezun olan arkadaslardan veya bu konuda bilgisi olan arkadaslardan yardimci olmalarini isterim.
- Ozel yetenek sinavlari hakkinda bilgim yok. Sorulan sorular, istenen uygulamalar, cizim teknikleri, portfolyo, sinav teknigi
- Ozel yetenek sinavi harici ogrenim gorebilecegimiz bolumler var mi ? OSS puani ile. ( Meslek Yuksek Okullari Haric )
- Butun Grafik-Tasarim bolumleri guzel sanatlar fakultelerine mi bagli ?
ilgileneceginizi umit ederim, kolay gelsin.
Zerzevat Adam
07/10/2003, 22:13
Bildiğim kadarıyla size bazı şeyler tasvir ediyorlar sizde onları çizmeye çalışıyorsunuz...
Gölgeler, ışıklar, çizgi yönleri vs. hepsi önemli...
Hacettepe, Mimar Sinan Grafik bölümleri bildiklerimden...
Ve sanırım GSF veya Rektörlüğa bağlı bölüm...
En iyisi şehrinde Grafik-Tasarım ile ilgili bir bölümü olan bir üniversiteye gidip bir hoca ya da araştırma görevlisine, o da olmadı öğrenci işlerine sormaktır.
Anadolu Üniversitesinde çok güzel bir bölüm var bu arada. İlgilenler için...
Geçen sene msü nün yetenek sınavına gırmıstım 50*70 lik kagıda calısma yapmaya alıs, 2 boyut degıl kompozisyonları 3 boyut çizmeye bak, gecen senenın konusu, bir anne çocuğuna yemek yedırıyor birde kedileri var, bu üç nesnenin içinde olduğu bir kompozisyon istemişlerdi karakalem çalışmaları istiyorlar.
- Ozel yetenek sinavlari hakkinda bilgim yok. Sorulan sorular, istenen uygulamalar, cizim teknikleri, portfolyo, sinav teknigi
Sorulan sorular, okuldan okula yada seneden seneye degısmekte.. Ama genelde ıkı bolumden olusan ıkı uc saatlık sınavlar yapılıyor.. Ilk bolumde genel cızım bılgısı/becerısı.. Ikıncı bolumde komposızyon, yaratıcılık gıbı degerler..
Ornegın benım gırdıgım resim ogretmenlıgı sınavında ılk bolumde oturan bı adam (figur) cızmısken, ıkıncı bolumde benzer bı oturan adamı sadece bes dakıka gorup kalanını kendımızce tamamlamıstık..
Aynı sekılde guzel sanatlar grafık sınavında da ılk bolum fıgur ıkıncı bolum komposızyondan ıbarettı.. Tabı bu ÇOMÜ ıcın boyle.. Mımar Sınan'da "Bana mutlulugun resımını cızebılırmısın" dıyen delılerde varmıs..
- Ozel yetenek sinavi harici ogrenim gorebilecegimiz bolumler var mi ? OSS puani ile. ( Meslek Yuksek Okullari Haric )
Bıldıgım kadarıyla yok..
- Butun Grafik-Tasarim bolumleri guzel sanatlar fakultelerine mi bagli ?
Emın degılım ama evet butun Grafik/Tasarım bolumlerı guzel sanatlar fakultelerıne baglı.. Tabı ogretmenlık bolumlerı harıc.. Ornegın resim ogretmenlıgı yıne yetenek sınavı ıle ogrencı alsada egıtım fakultelerıne baglı..
ilginiz icin tesekkur ederim.
asagida linkte belirtilen uygulama hakkinda bilgisi olan var mi ?
http://www.gsanat.selcuk.edu.tr/duyuru.htm
Yukardakı duyuru hakkında bılgı sahıbı degılım ama eger yetenegıne ve oss puanına guvenmıyorsan ve cebınde paran varsa su programı ıncelemenı tavsıye ederım.. http://vcd.bilgi.edu.tr/aboutvcd.asp
Ozetle bılgı unıversıtesının "paralı" Gorsel Iletısım Tasarım (GTI->VCD) programı.. Yanı paran oldugu surece gırıstekı gostermelık sınavı atlatarak bu programa baslıyabılırsın.. Kı bıldıgım kadarıyla alanında tek..
Bu arada "para" derken burs kazansan dahı yıllık 6000$ dan bahsedıyorum yanlıs hatırlamıyorsam..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.