PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Tanrı ne olaki?

iceco
07/10/2003, 21:43
Biraz sacmalıyacam oncede uyarayim!

Oss ek-kontajanların sonucunu beklerken , daha biryere girip giremiyecegim kesindeyilken bide hadi girersem diye harıl harıl ingilizce calısırken ve daha birkac sey yuzunden .. acaba tanrı beni ceza landırıyormu diye dusun meye basladım...

dedim neden cezalandırsın ki? hem tanrı filan var mı ki? yoksa kendimi rahatlatmak icin var olduuguna mı inanmak istiyorum. İsleri halledemediimde sorumlulugu paylasacak birinimi arıyorm (az calıstım demek zor sanırım)?

zaten neden tanrıdan bisey isteriz anlamıyorum, bu yasam bir sinav filan ise disardan yardım alırsak hile yapmıs olmazmıyız? isin daha kotusu bizim onemsiz varlıklar olusumuz ve tanrının bizi sallamıyor olması.. "tanrı yok" demek daha da berbat oldukten sonra herseyin yok olması!

zaten ben peygamberlere filan inanmıyorum, zeki birileri insanları duzene sokmak, daha iyi yasamaları, mutlu olmaları icin belli kurrallar koymus, anlamıyacak seviyede olanlar icinde eger bunları yapmazsan cezalandırılırsın demis. zamanında iseyaramısa benziyor.. Bu kurrallar update olmadıgı icin bence gunumuze ayak uyduramıyor artık..

offya insan olmak zor is bea...

timm_
07/10/2003, 22:17
katılmasamda saygı duymak lazım duyulacak şeyler yazmamana rağmen!

peki bu zeki peygamberler niçin bencil olmadı bu dikkatini çektimi?
her peygamber bir öncekinin tamamlayıcısı konumunda gelmiş.halbuki iddian doğru olsa her gelen bir öncekini inkar eder yaptıklarını eleştirir.İnsan doğasında var bu.ama aksi olmuş.Ayrıca mucizelerde var demekki zekadan fazlasını veriyor bir güç dimi?

kuralları ilahiyatçılar update ediyor.ben edemiyorum de.
Son olarak sanırım bruce almighty'i izledin ve oradaki gibi geyik yapan bi tanrı arıyosun.ara bulursun belki...

iceco
07/10/2003, 22:48
Her peygamber bir oncekini inkar etse aklımızda bir supe kalmazmıydı? bakalım simdi ki peygamber ne zaman inkar edilecek diye beklemezmiydik? ben hic bir mucize gormedim, aslında goren birinide tanımıyorum, onun icin pek inanmıyorum. acıklayamadıgımız seylere mucize yada farklı adlar takmak kolay is, eski toplumlarda bu yuzde atese, havaya, gunese mucize, tanrı, bzr demisler.

halbuki iddian doğru olsa her gelen bir öncekini inkar eder yaptıklarını eleştirir.İnsan doğasında var bu
evet zaten buyuzden sadece bir din yok.

peki bu zeki peygamberler niçin bencil olmadı bu dikkatini çektimi?
insan kendisi icin birsey yapıyorsa bu baskaları icin kotu olacak anlamına gelmez. Demekki duzen birilerinin isine yaramıs .

not: evet bruce almighty ı izledim ve oldukca guzel bir filim, gitmeyen varsa tavsiye ederim..

DeLi_CaN
07/10/2003, 22:57
Bismillahirrahmanirrahim.....

tövbe tövbe

ee++
07/10/2003, 23:21
"He" de gec...

realmusti
07/10/2003, 23:32
bence bu tip konuları burada konuşmasan iyi olur :sus:

Ansugo
07/10/2003, 23:42
Bu tür şeyler binlerce külliyat dolduracak şekilde tartışılmıştır. Sonucuda kişinin "neye inanmak istediğine" bağlıdır.

Google'dan çeşitli aramalar yaparak daha önce ne tür sorulara ne tür cevaplar verildiğine bakabilirsin.

Konuyu kapamakta çok büyük fayda görüyorum.