Tam Sürümünü Görmek İçin : Parola mı Şifre mi?
+ Hanımefendi geçen gün telekartım adresime postalanmış. Parolasını almak için gelmiştim.
- ( Haaa, Neööö türü bakış)
+ Telekartın parolasını almaya gelmiştim.
- Nedir? Pardon?
+ Telekard şifresi!
- Haaa, tamam efendim.
+ Pardon, kaç bit ile şifrelediniz?
- (Belâ mısın türünden bakış)
ve sonra iş halledilir, kart parolası alınır ve hemen dışarıda ki ATM'den değiştirilir.
Ben mi gudubetim, beni anlamayan mı?
http://serbestkose.dinamit.gen.tr/yazioku.php?id=40&yazar=Ansugo ( Yazı sevmediğim bir uslupla yazılmıştır. Ne demek yâni "Bir sözlük açmaktan aciziz?" Devşirme yazar gibi... )
muharrem_tac
08/10/2003, 00:51
Güzel bir yazı daha yazmışsın Ansugo.Hep merak etmişimdir , senin gibi Türkçe 'ye hakim bir arkadaşımız neden daha geniş kitlelere hitap eden mesela gazetelerde , dergilerde filan yazmaz ?
Hem böyle bir iş için saati 50 $ 'dan fazla da kazanabilirsin .
Tüm samimiyetimle söylüyorum bir gün önemli gazetelerin bilişim köşelerinde Ansugo ismini görürsem hiç şaşırmayacağım.
Tebrikler.
Bunu 1-1,5 yıl önce Hakkı Öcal'da yazısına konu etmişti sanıyorum.
Ansugo'da yazisinda aciklamis sanirim ama bariz bir sekilde password, paroladir.
Tamam, güzel. Ama Ansugo'nun yazdığı sitede, yazar girişi yaparken parola sormuyor, şifre soruyor. :)
Orjinal mesajı gönderen JakaBo
Tamam, güzel. Ama Ansugo'nun yazdığı sitede, yazar girişi yaparken parola sormuyor, şifre soruyor. :)
Demek ki sitenin sahibi yazarların yazılarını okumuyor :) Okusa idi 2002 Ocak'tan bu yana geçen yaklaşık iki sene de bir düzenleme yapardı.
@EAN : Bebekler çoğu şeyi taklit ile öğreniyor değil mi? :) Ben o yazıdan ne kadar sonra olduğunu bilmediğim bir zaman sonra, elimde sözlük ile yazmıştım bu yazıyı. Hem Hocal'ın doğru dediğini ispatlamış hem de bir yanlıştan kurtulmuştuk bu vesile ile :)
@muharrem : :1:
Ali Sarı
08/10/2003, 18:05
Muharrem hocam böyle gaz vermeyin bu adama. Tepemize çıkacak sonra :P
Kögüdey Meygen
08/10/2003, 18:16
"parola" ne demek?
"şifre" ne demek?
İkisi de Türkçe değil. Bu yüzden yanlış kullanımların çok sık
görülmesi doğal diye düşünüyorum.
Genelde ikisi de bir biri ile karıştırılır ama "parola" diyince anlamayan birisini ilk defa duyuyorum.
Sedat Atif
08/10/2003, 20:22
Orjinal mesajı gönderen muharrem_tac
Güzel bir yazı daha yazmışsın Ansugo.Hep merak etmişimdir , senin gibi Türkçe 'ye hakim bir arkadaşımız neden daha geniş kitlelere hitap eden mesela gazetelerde , dergilerde filan yazmaz ?
Hem böyle bir iş için saati 50 $ 'dan fazla da kazanabilirsin .
Tüm samimiyetimle söylüyorum bir gün önemli gazetelerin bilişim köşelerinde Ansugo ismini görürsem hiç şaşırmayacağım.
Tebrikler.
+1
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.