Tam Sürümünü Görmek İçin : Lanet Olsun!
Aciz amerikan yönetiminin kuklalarına...
http://www.ntvmsnbc.com/news/237763.asp
Bu foruma üye olan bir arkadaşımız yarın bugün askere gider Irak'ta ölürse, bu partiye oy veren arkadaşlarımız da dahil olmak üzere kim üzülmeyecek burada söyleyin.
Evet şu an bir ihtimalden bahsetmiyorum GERÇEKLERDEN BAHSEDİYORUM. :(
EAN bence bıraz daha sakın olsan,
Lanet, kukla, bunlar cok agır sozler...
Bence sen haddinden fazla sakinsin.
Yoo sadece kelimelerin gercek anlamlarının ve ulkenın su ankı durumunun farkındayım:rolleyes:
Lanet> Birinin ölümüne neden olan veya birini öldüren kişiye okunacak gazel. Allah'a bu kişileri şikayet.
Kukla> Birinin kontrolünde olan ve hareketlerini onun istediği yönde yapan.
Ülkenin Durumu: http://www.ntvmsnbc.com/news/237763.asp
Görmekle bakmak farklı şeyler ya bu da onun gibi sanırım.
Orjinal mesajı gönderen EAN
Bence sen haddinden fazla sakinsin.
ve de öylemek gerekiyor.
Hem 35'lik oy almış bir parti ise ve bunu yapmak istiyorsa burada kızılacak olan parti değil halkın üçte birlik kısmıdır (ki ben bu kısımda değilim)
+
Birde şöyle düşünün:
Siz o iktidarda olsaydınız tezkereyi meclisten geçirmezmiydiniz?
Bence bu harekatı değerlendirmeme gibi bir lükse sahip değiliz.
+
Bu tür konularda duygu sömürü gibi hareketlere girmek doğru değil.
lanet okumanın vebalı buyuktur hocam o yuzden sımdıyedek gunluk argolarda dahı kolay kolay kımseye lanet okumadım. Kuklaya gelınce T.C nin hukumetınden bahsedıyoruz pinokyo masalından degıl bence daha salım dususen.
Ulkenın durumuna gelınce, bu topraklara 1000 yıl gecsede rahat yok cunku anadolu dunyanın merkezıdır bu yuzden ılerıde K.C ordusu ıle harp etmek ıstemıyorsan yılanın basını kucukten ezeceksın. Çok uzun mevzular bunlar, engin ve derin şu durumda ABD ve ekonomıyı gec sen basbakan olsan sende asker gonderırdın aksı zaten ılerıde topyekun seferberlık ve harp halı ılan eden bır basbakan olurdun.
Hard`n`Dark
07/10/2003, 19:52
EAN ile ayni dusunceleri paylasiyorum.
evet uslup biraz agir kacmis olabilir ama icinde bulundugumuz durum ne yazik ki, cok aci.. ekonomi iyi yolda olabilir, ama dis siyaset her zamankinden daha cok somurulmus durumda..
ben aralik'ta askere gidecegim. vatan borcu derken, insanin hangi ulkeye hizmet edecegini sorgulayasi geliyor.
ankara'da irak askeri gormek ister miydiniz?..
Konuyu 1 yonden degıl her yonden dusunmekte fayda goruyorum.
@sessiztetik: Sözlerine dikkat et. Duygu sömürüsü ne demek? Sen gerçekleşenin ne olduğunun farkında değilsin herhalde? Belki asker olan bir yakının yoktur diye bu kadar rahatsın.
@xXx: T.C. Hükümeti diye resmiyet katınca el pençe duracakmıyız? Bu hükümeti yönetenler insan ve insanlar hata yapabilir.
Abi K.C. ile savaştan yılandan söz etmişsin. Kuzey Irak'a giriş iznimiz olmadığını hatırlatır saygılarımı sunarım. Derin mesele deyip işin içine karışmadığımız için herşey bizim başımıza geliyor.
Sakin olmak gerekmiş.. La havle vela..
T.C koltugunda oturanla o koltugu ayırman gerekır elestırı ısse maksat makama degıl kısıye ve dozunda olmalıdır kı o makam sende dahıl hepımızı temsıl eder.
K.Irak a gırıs ıznımız yok dıye bır sey yok cunku sen zaten K.Irak tasın ve uluslararası hıcbır mesrutıyetınde yok yıllardır, yanı saddam 91 den sonra ıstese ıdı sana savas acma hakkına sahıpdı buna da kanunlar cercevesınde kımse bırsey dıyemezdı. Bu yuzden fiili durumla ısın kıtabını ayırman gerekır, fiili durumdur güvenlik için yıllardır oradayız farkında ısen kımsede bırsey demıyor.
@sessiztetik: Sözlerine dikkat et. Duygu sömürüsü ne demek? Sen gerçekleşenin ne olduğunun farkında değilsin herhalde? Belki asker olan bir yakının yoktur diye bu kadar rahatsın.
hala duygularınla yazdığının farkındasın değil mi?
Burada senin yada benim anlaşamadığımız nokta şu:
vatan için yakınını kaybetmek ne kadar önemli.
//not:uslubunuz pek hoş değil bilginize.
@xXx: T.C. Hükümeti diye resmiyet katınca el pençe duracakmıyız? Bu hükümeti yönetenler insan ve insanlar hata yapabilir.
Durmamalıyız tabi. Ama orta yapılan bir yanlış kişiye göre var, kişiye göre yoktur. yani tercihen bir durum.Ayrıca diyelimki hükümet yanlış yapıyor. Peki biz ne yapabiliriz bu durumda?(bence seçim sandığı en güzel cevap).
ayrıca hükümetin yanlış yada hata yaptığını yazmışsın, peki sizce sizinde yanlış yada hatalı düşünme ihtimaliniz yokmu?
Derin mesele deyip işin içine karışmadığımız için herşey bizim başımıza geliyor.
Bu konuda sana hak veriyorum.
[BSakin olmak gerekmiş.. La havle vela.. [/B]
"kuvveti bilazim" devamı.
Bence dse sakin olalım.
Zerzevat Adam
07/10/2003, 20:47
Bence ne sakin ne de sinirli, mantıklı olalım...
Aciz amerikan yönetiminin kuklalarına...
Kimse kimsenin kuklası değildir, hele bu bir Başbakan, bilmem kaç kişilik bir bakanlar kurulu ve dâhilinde 350 küsür milletvekilinden oluşan bir irâde ise.
Belki Saddam rejimine kukla diyebilirdik, ya da Kaddafi rejimine... Ama milletin irâdesine kukla dersek hiçbir işimiz çözülmeyecektir.
Bu kuklalar değilmidir ki daha evvelki tezkereyi onaylamayan? Hani bilirsiniz, akşamında ya da ertesi gün genel kurmay reisi "Ya, aslıdna biz sesimizi pek çıkarmadık ama izin versekte fenâ olmazdı hani?" diye kameralara ağlayan...
Bu foruma üye olan bir arkadaşımız yarın bugün askere gider Irak'ta ölürse, bu partiye oy veren arkadaşlarımız da dahil olmak üzere kim üzülmeyecek burada söyleyin.
Ben üzülmem, neden üzüleyim?
Ölene inanıyorsa Allah rahmet eylesin, inanmıyorsa toprağı bol olsun. Ölen kurtulmuş demektir ve ateş düştüğü yeri yakar, gerisi boş. (Bu geneldir, bu konu ile alâkalı değil)
Irak'ta Milli bir menfaat söz konusu ise, bizim çocuklar TV'lerde "gelmesin" diye laf dillendiriyorlarsa; asker de sokmak, tankta sokmak, F16 ile bomba yağdırmakta câizdir.
Evet şu an bir ihtimalden bahsetmiyorum GERÇEKLERDEN BAHSEDİYORUM. :(
Gerçekler her zaman görünen değildir. Bazen bit yeniğinde saklı olabilir.
Bush gitse yerine getiricilecek olan belki lobiler tarafından daha şimdiden belirlenmiştir, kim bilir?
Skma tatlı canını bende asker olucam. :) Ama yorucak.
Orjinal mesajı gönderen sessiztetik
1. hala duygularınla yazdığının farkındasın değil mi?
vatan için yakınını kaybetmek ne kadar önemli.
2. //not:uslubunuz pek hoş değil bilginize.
3. (bence seçim sandığı en güzel cevap).
4. "kuvveti bilazim" devamı.
Bence dse sakin olalım.
1- Duygularımla mantığımı sentezler öyle yazarım. Duygularıyla hareket edemeyen makineden başka birşey değildir gözümde. Bu insanlar vatanları için değil 12.000 km mesafedeki sömürgeci bir ülke için ölecekler.
2- Üslubunuzun karşılığıdır.
3- Bu aşırı derecede 'light' olur.
4- Devamı öyle değil şöyledir; "kuvvete illa bilahil aliyul azim."
------------------------------------------------------------
Arkadaşlar,
Siz olayın öneminin farkında değilsiniz herhalde.. Resmi kaynaklara göre savaşın bittiği! günden bu yana 150+ Amerikan askeri çoğunluğu bizim askerlerimizin gitmek üzere olduğu bölgede (Felluce) olmak üzere hayatını kaybetti.
Olayın siyasi boyutunu ele alırsak 11 askerimizi sudan bir nedenle tutuklayan bir yönetim askerlerimizi Kuzey Irak'a sokar mı sizce? (legal veya illegal)
Irak halkı bizim gelmemizi ne kadar istiyor, bu da sorgulanacak üçüncü konu.
Şimdi biz Çanakkale'ye ipi elinde tutanlar sayesinde gelen anzaklardan ne kadar farklıyız Iraklının gözünde?
Aşağıda Adnan Bostancıoğlu'nun bir yazısı var. Düşündüklerimi en iyi bu yazı yansıtıyor galiba.
ABD’nin hiç bir uluslararası mutabakata dayanmayan, hiç bir meşru gerekçesi olmayan işgaline destek vermek için askerlerimiz Irak’a gidiyor.
Onların gitmesiyle birlikte, işgalci ABD askerleri biraz soluk alacak. Bir kısmı canlarını kurtarıp ülkelerine dönme şansı bulacak. ABD askerinin yerine bizimkiler ölecek.
Neyin karşılığında? Sekiz buçuk milyar dolar kredi.
Evet, çok acıklı ama gerçek tamamen bundan ibaret.
* * *
Önce tezkerenin kendisine bakalım...
Tezkerede, “TSK’nın Irak’taki işgal durumunun sürdürülmesine yardımcı ve bu durumun aracı bir askeri unsur olarak bu ülkeye gitmeyeceği, aksine ülkede durumun süratle normalleşmesine, Irak halkının insani ihtiyaçlarının karşılanmasına faal katkı yapacak bir unsur olacağı” ifade ediliyor.
Meclis’te kabul gören bu metinle birlikte, Türkiye Cumhuriyeti Irak’ta bir işgal yaşandığını resmen tescil etmiştir. Erdoğan ya da Gül ne derse desin, biz oraya işgalci gücün talebiyle ve Irak halkının muhalefetine rağmen gidiyoruz. Dahası, sadece halkının değil, Türkiye’nin meşru muhatap olarak gördüğü Irak Geçici Hükümet Konseyi’nin oybirliği ile aldığı “Türk askeri gelmesin” kararına rağmen...
İşgalci çağırdığı için git, “işgali sürdürmek için gitmiyorum, insani ihtiyaçları karşılayacağım” de. Sanırsınız, beyaz adam vahşilere medeniyet götürüyor, ama o bunun kıymetini bilmekten aciz!
* * *
Şimdi Türkiye’yi acılı bir süreç bekliyor. Ülkeyi yönetenlerin sık sık dediği gibi, “aramızda tarihi, kültürel, dini bağlar bulunan” komşumuzla uğursuz bir savaşa tutuşacağız.
Ülkeleri işgal altında olan yoksul Iraklılar, biraz haysiyeti olan bütün uluslar gibi direnişi sürdürecek. Kime karşı? Dün ABD ve İngiliz askerlerine idi. Bugün maalesef Türk askerine karşı. Bunu da açık seçik ifade etmekten geri durmuyorlar: “Irak’a gelirseniz işgalci olursunuz. Göreceğiniz muamele, diğer işgalcilerden farklı olmayacak!”
ABD’nin işgal kuvvetlerinin komutanı Sanchez açık yüreklilikle söyledi: “Direniş giderek daha karmaşık ve örgütlü bir hal alıyor. Buraya gelenler kayıp vermeyi göze almalı.”
Tablo bu.
Peki bundan sonra ne olacak?
ABD’nin ekonomik ve siyasi baskısına boyun eğen Türkiye, yeni bir dönemin eşiğinde...
Nasıl olmasın ki? ABD’de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimleri için yapılan kamuoyu yoklamalarında Bush’un desteği mum gibi eriyor. İngiltere’de Blair’in yeniden iktidarına neredeyse imkansız gözüyle bakılıyor. Yani, işgalin başrol oyuncuları, partiyi şimdiden kaybetmiş görünüyor.
Onların destekçilerinin akıbeti de farklı olmayacak. AKP, Irak’a asker gönderme kararıyla kendi ipini çekti. Dışarda işgalcilerin baskısına boyun eğerken içerde 3-5 milyar dolarlık krediye göz diken döviz-faiz-borsa üçgeninin aktörlerine -üstelik gayet gönüllü bir şekilde- teslim oldu. Hem de halkın tepkisine rağmen...
Henüz Irak’a gitmedik. Verdiğimiz bir kayıp yok. Ya da daha dehşet verici bir ifadeyle, henüz ‘tabut karşılamadık’. Ve buna rağmen Türkiye halkının ezici bir çoğunluğu bu çirkefe bulaşmamıza karşı. Bu ülkede yaşayan hiç kimse böyle olsun istemez ama, peki, kaçınılmaz görünen akıbet yaşanmaya başladığında ne olacak? Nasıl izah edecek, AKP’nin sahip oldukları oy oranının iğvasına kapılmış, ve iktidarı ebedi sanan yöneticileri?
Bu süreç sadece AKP’yi sallamayacak.
Kendi içindeki tartışmanın ardından Irak’a girmeye karar veren TSK’nın da bu serüvenden yara almadan kurtulması mümkün görünmüyor.
Haksız bir savaşın tarafı olmak, TSK’nın bugüne kadar Türk halkı nezdinde korumayı başardığı itibarına ağır bir gölge düşürecek. Dahası, övgüyle söz edilen askeri kabiliyetinin, işgalci kimliğiyle girdiği yabancı bir ülkede ne kadar işe yaradığını da göreceğiz.
Türkiye’yi yönetenlerin Irak’a asker gönderme kararı, yeni bir tarihsel sürecin ilk adımıdır. Bir çok taş yerinden oynayacak. Ülkenin sivil ve resmi siyasi tablosu yeniden şekillenecek. Siyasetin hali hazırdaki güç odakları ağırlık kaybedecek.
Ekonomisini IMF’ye, dış politikasını Pentagon’a teslim edenlerin akibetini görmek için çok beklemeyeceğiz.
Böyle çok kişinin konuştuğu herkesin kendine göre çözüm ürettiği konuları en basite indirgeyip doğruyu bulacaksın. Öyle uzun uzun yazıp konuşmaya gerek yok.
Diyelim ki 2 grup genç var. Birinci grup parlak, iyi eğitim almış, iyi beslenmiş, sürekli gelişip üretmek isteyen gençler.
İkinci grup tembel, uyuşuk hep yerinde sayıyor.
Kendi özelliklerinden dolayı, birinci grubun artık kabına sığamayıp zayıf kalmış ikinci grubu ezmeye başlaması ne kadar doğal ise, bu süreç içinde ortaya çıkan üçüncü grupların da pastadan pay kapmaya çalışmaları o kadar doğaldır.
Pastaya en yakın olanlara koku daha keskin geldiği için hep gündemde tutacaklardır.
İnsan bir kere düşmeye görsün!
Arkadaslar, elestiri yaparken duygusal yaklasmayalim lutfen. Benimde sizin gibi pek cok arkadasim askerde su anda. Ancak arkadaslarim askerde yada bende 2 ay sonra asker olacagim diye bugunku hukumeti suclayamam, suclamamaliyiz.
Bugun, hangi parti iktidarda olsa yine Irak'a asker gonderirdi, hatta belki su anda karsi cikan CHP bile. Eger eski liderler basta olsaydi, su anda askerlerimiz coktan Irak'ta yerlesmis olurlardi.
Su anda yanibasimizda ic guvenligini dahi saglayamayacak zayiflikta bir ulke var. Belki bunun sorumlusu ABD. ABD'yi bu bakimdan suclayabiliriz, ancak suclamak sonuca ulastirmaz yada Irak'i guvenli bir ulke durumuna sokmaz. "Olmusla ölmüse care yoktur" derler. Artik icinde bulundugumuz sartlara gore dusunmeliyiz. Herseyden once kendi guvenligimiz icin Irak'in ic guvenliginin saglanmasi gerektigini takdir edersiniz sanirim. Bunu su asamada yapmaya istekli 3. bir ulke yok henuz. BM hala daha ne yapmasi gerektigine karar verememis durumda.
Zaman bizim aleyhimize isliyor. Cunku kis aylarindan sonra teroristlerde bir hareketlenme gozukebilir. Ve ne yazik ki Irak'taki otorite boslugu ipsiz-sapsizlarin ve de eskiyalarin isine yaramaktadir.
Mevcut gucleriyle ABD ve ingiltere bolgeye huzur ve guvenlik ortamini getirebilecek gibi gozukmuyor. Diger ulkelerden de bir an once yardim gitmesi gerekiyor.
illlaki TR askeri gitmeli demiyorum. Ancak hic bir ulke, bizim kadar bu otorite boslugundan dolayi tehdit altinda degil. Dolayisiyla hicbiri asker gondermeye yanasmiyorlar. Bu durumda kendi isimizi kendimiz halletmek zorundayiz...
Umarim BM tarafindan bir an once bazi kararlar cikar ve diger ulkeler de asker gonderirler...
@boranbora;
Haklı gözüküyorsun fakat madalyonun öteki yüzü var. Bu bizden askeri isteyenin Amerika olması.
Yani tutup kendimiz/kendi isteiğimizle iç güvenliğimiz için gitsek baş üstüne. İlk giden ben olurum (Gerçi şimdi de görev verilirse yine ilk giden ben olurum da..). Ama dediğim gibi ortada Amerika faktörü var.
Neyse son diyeceğim bu iş midemi fena halde bulandırdı.
Umarım ben/biz(böyle düşünenler) yanılırız ve siz(asker gönderme taraftarları) haklı çıkarsınız.
Allah büyüktür.
@EAN++;
Sonuna kadar hak veriyorum. Susmadığın, savunduğun değerlerin, hala vurdumduymaz insanların olduğunu gösteriyor...
:bravo:
vurdumduymazlıkla ne alakası var bunun:(
Boranbora'ya tamamen katılıyorum.. Olan oldu artık.. Ve Irak'ın durumu herkesten cok bızı ılgılendırıyor.. Acıkcası ben kuzey ırakta askerlerımızın olmesını ıstmedıgım gıbı yemek yedıgım kafenın bombalanmasınıda ıstemıyorum.. Yada yıne bı 30.000 ınsan kaybetmeyı.. Bu ugurda 100 mılyar dolarlık askerı harcama yapmayı..
Anlıyorsunuz ıste...
Şu bir gerçek, olaylarda herkes kendi çapında haklı.
yani EAN'ın dediği gibi madolyonun iki yüzü var. Ama sadece burada doğru olan hangi yüzü onu bulmaya çalışıyoruz.
Benim en çok merak ettiğim Iraktaki geçici yönetimin neden Türk askerlerini istmeyip diğer ülke askerlerine ses çıkarmadığını anlamıyorum(yada anlamazlıktan geliyorum)
Devlet işinde duygusallık olmaz. Eğer duygusallık makine olmak gibi birşeyse malesef makine olmak lazım. Unutmayalım ki makinelerde risk azdır, duygusallıkta risk yüksektir.
Olaylara duygusal açıdan bakılırsa kumar olur. Ve Türkiye'nin böyle bir kumara girme lüksüne sahip değildir.
@boranbora'ya "duygusal yaklaşmayalım" dediği ve diğer düşünceleri için katılıyorum. evet boranbora'nın dediği gibi IRAK'ın geleceği için Türkiye Şart.
//umarım bu sefer uslubumda fazla kaçmamıştır.
barış gücünde bir arkadaşım var. şimdi onlar mı gidcek bilmiyorum ama, yabandan gazel okuyan durumunda olmamak için bir ön bilgi.
asker gidip gitmemesi konusunda doğru kararı verecek kadar bilgi sâhibi değilim. gelişmeleri medyadan duyduğum kadar biliyorum. işgal günlerinde bağdat'ta muhâbirlik yapan bir tanıdığım var. belki o net bir şeyler söyleyebilirdi.
herneyse, ben bu yazıyı sırf şu "ankara'da ırak askeri" sloganına taktığım için yazıyorum. eğer amerika türkiye'yi işgâl etmiş olsaydı ve biz amerikan askerinin zulmü altında inliyor olsaydık. ve o kadar muzdarip olsaydık ki, amerika'nın başımızdan indirdiği zâlim diktatörü arar hâle gelseydik. (böyle bir diktatör olduğunu farzedelim.) türkiye ırak'a neyse, türkiye için aynı pozisyonda olan bir müslüman ülkenin askerleri gelecek olsaydı, onur haysiyet derdini bırakıp, amerikan kovboyları yerine onlarla muhâtap olmak isteyebilirdik belki.
başımızda zâlim bir diktatör yokken, daha zâlim amerika gelip onu indirmemişken ve ondan daha çok zulme başlamamışken, ırak türkiye için türkiye'nin ırak için olduğu pozisyonda değilken herhalde ırak askeri'ni istanbul'da istemeyiz. (ankara beni bağlamaz:))
o yüzden bu mukâyese hatâlı gözüküyor derim.
Mingitau
11/10/2003, 18:06
EAN ++
Ne diyebiliriz ki?
Dünyada yapılmayacak işler yapılıyor. Bazı şeylerin para çıkar güç dengesi vs olmadığının gösterilmesi gerek. Ama ne bunu anlayabilecek insan sayısı yeterli, ne de uygulayabilecek.
Ama aksi yönde aramadığın kadar çok şey var. Belki bir gün dünyada yaşanacak yer 1 mm2 nin altına düşer o zaman anlaşılır. :aglama:
Gerçekten Sevmek lazım...
Ben gerçekten seviyorum;)
11/10/2003, 19:02
Neyi ? ;)
Belki de öyle zannediyorsundur :)
fatihhood
12/10/2003, 01:09
:)
Aklıma eski türk filmleri geldi. Mesala Şener Şen 'in namuslu filmi vardı evlere şenlik. Uçan kuşa borcu olduğundan esnafın, karısının hatta çocuklarının bile kuklasıydı. Sonra millet onda para olduğunu anlayinca o herkesi kuklaya çevirmişti.
Eh sen yersen yarım yüzyılda çatur çutur paraları, sağa sola borc yaparsan kuklada olursun, acizde.
Bu ülke saçkıran olup kafayı kazıtmadan adam olmaz gibi geliyor bana.
Hadde hayırlısı...
Mingitau
12/10/2003, 12:15
Olmayan parayı yiyen millet olarak bir madalya da hak ediyoruz sanırım. Ama bence bu eleştirileri getirenler daha çok suçlu. Çünkü bu olaylara izin verdiler. Herkes şu anlayışta "Canım ben tek başıma mı yolsuzlukları önleyeceğim?", sonrasında tabiki hayır ve sürü içinde payını alma olayı... Burda bizimde bir miktar sorumluluğumuz var. O şekilde kolayca kurtulabilmek yok. Zira bir kişi ailesinden kalan tüm mirası ve ailesinin ona sağladığı olanakları nasıl kabul ediyorsa, ailesinin yaptıklarının sonuçlarını da kabul etmek zorundadır.
Buna göre en azından yaşımızca yapılan her tür yolsuzluklardan sorumluyuz. Belki daha öncesinden zira ailemiz bizim yaşadığımız hayat için uygunsuz bazı işler yapmış olabilirler. Bu bir kaç tulumbalama işlemi olabileceği gibi bilinçsizce verilen bir oy da olabilir.
/*Mini not bu eleştiriyi yapanlar derken fatih' i değil orda burda bu memleket düzelmez diye nutuk atan ama kendileri bu gidişe dur diyecek hiç bir şey yapmamış kişileri kastettim.*/
axi+mub
bir tanemi seviyorum :)
12/10/2003, 19:57
Orjinal mesajı gönderen Axion
Olmayan parayı yiyen millet olarak bir madalya da hak ediyoruz sanırım. Ama bence bu eleştirileri getirenler daha çok suçlu. Çünkü bu olaylara izin verdiler. Herkes şu anlayışta "Canım ben tek başıma mı yolsuzlukları önleyeceğim?", sonrasında tabiki hayır ve sürü içinde payını alma olayı... Burda bizimde bir miktar sorumluluğumuz var. O şekilde kolayca kurtulabilmek yok. Zira bir kişi ailesinden kalan tüm mirası ve ailesinin ona sağladığı olanakları nasıl kabul ediyorsa, ailesinin yaptıklarının sonuçlarını da kabul etmek zorundadır.
Buna göre en azından yaşımızca yapılan her tür yolsuzluklardan sorumluyuz. Belki daha öncesinden zira ailemiz bizim yaşadığımız hayat için uygunsuz bazı işler yapmış olabilirler. Bu bir kaç tulumbalama işlemi olabileceği gibi bilinçsizce verilen bir oy da olabilir.
/*Mini not bu eleştiriyi yapanlar derken fatih' i değil orda burda bu memleket düzelmez diye nutuk atan ama kendileri bu gidişe dur diyecek hiç bir şey yapmamış kişileri kastettim.*/
Mini not un icin tesekkurler. Ama bir noktada katilamiyacam. Olmayan para kelimesi yerine goremedigimiz para daha dogru olacaktir.
Zira bu ulkede ciddiye alinmadigimiz veya zenginlerden sira gelmedigi icin goremedigimiz bir cok kaynak var. ( Ör : risk sermayaleri, genç girişimci kredileri, tubitak gibi gelişim vakılarının kaynakları vs. vs. )
orda askerlerimizin ölmesini kimse istemez. ama gerçekleride gözardı etmemek gerek. adamlar orayı işgal ettiler ve ne derlerse o olacak. istediklerini yaparlar hiçbişey diyemezsin. isterse adam ülkeyi 10 gruba ayırır sesini çıkaramazsın. mesela kürt gruplar abd ye tam destek verdi. çünkü abd onlara kürt devleti sözü verdi. 5 yıl sonra orda kürt devleti kurulacak. ama sen buradan bön bön bakarsan o kürt devleti orda kurulur. sonra güneydoğuda bir isyan ve kargaşa bakmısınki en az 10 şehir haritadan çıkmış olurki kahrolsun emperyalizm desende geri gelmez o topraklar. ama sen orda bulunursan, bir nebze söz hakkın olur. çünkü amerika türkiyeyi kürtlere tercih edecektir. siz hiç genelkurmayın asker göndermeye neden karşı çıkmadığını düşünmüyormusunuz? çünkü onların istihbaratı var, ileriye dönük planlamaları var. bişeyler görüyorlarki askerin oraya gitmesini istiyorlar.
kardeşim kasımda ben şubatta askerim. bazıları mehmetçiğin canını düşünürken ben hem onların hem kardeşimin hemde kendi hayatımı düşünüyorum. ve bu işin duygusallıkla alakası olmadığını düşünüyorum. devlet yönetimi böyledir. sizin ve benim bilmediğim çok şey var arkadaşlar.
bakın cengiz çandar "Türkiye asker göndermezse ne olur" sorusuna ne diyor,
Türkiye`nin stratejik bir koz olan jeopolitiği, Amerika için `stratejik bir yük` olur. Dengelerin değiştiği Ortadoğu`da, eğer jeopolitiğiniz stratejik yük haline geliyorsa, parçalanmaya uygun oluyorsunuz demektir. Ülke parçalanabilir. Amerika ile beraber olursak parçalanmaz mı? Hayır parçalanmaz. Çünkü Amerika, uluslararası otoritesini Türkiye`nin parçalanmaması için kullanacak demektir. Ayrıca Amerika ile ilişkisini bozan Türkiye`ye AB kapısı da kapanır. `Irak`a uzak durursak, AB şansımız artar` demek yanlış. Tam tersi, AB`ye bir uluslararası savunma ve güvenlik boyutu getirdiği ölçüde Türkiye`nin AB şansı artar. Soros bize, `En büyük ihraç malınız ordunuz` dediğinde çok kızdık. Oysa Soros`un dediği gibi, Türk ordusu, dış politikanın en önemli enstrümanı. Türkler, asker söz konusu olduğunda uluslararası sistemde önemli bir faktör oluyor ve bu Türkiye`ye güven sağlıyor. Türkiye, Kore`ye asker göndererek, bazı evlatlarını feda ederek NATO kilidini açtı ve yarım yüzyıl kendi savunmasını ve güvenliğini sağlama aldı.
fatihhood
13/10/2003, 16:57
Bozo helal sana!
Ben Irak 'a asker gönderme taraftariyim. 2005 te Kıbrıs 'ın AB ye girmesiyle işgalci duruma düşeceğimiz en azından kağıt üzerinde yazılı.
Eh bizede Irak savaşı ile hem AB ye hem BM ye posta koyan bir ülke lazım. Amerika...
Eğer şimdiden safımızı belli etmezsek 2005 te Avrupa Bilriği topraklarını işgal eden bir ülke olarak oldukça zor duruma düşecez.
Aslında benim gönlümden Amerka 'nın, Abdulhamit 'in mirasini geri almamizda kolaylik saglamalari gecer ama yinede abartmamak lazim. Osmanlı 'nın son 50-100 yılda masada kaybettiği şeyleri geri alabilseydik herşey çok farklı olurdu...
Eh tabi diğer taraftan baktığımızda insanların ölebileceği gerçeği var. Ama biz hayatımız boyunca hiç bir ülkenin egemenliği altında yaşamadık, bunun içinde hep şehit vermemiz gerekti. Bence insanlar bu ülkenin geleceğine bakıp neyin deyip neyin değmeyeceğine karar vermeli.
Türk 'ün Türk 'ten başka dostu hiç olmadı!
Mingitau
15/10/2003, 14:51
Bu işleri güç kullanmadan da yapabilirsiniz, çeşitli bilindik yöntemleri var. Ama onun için adam gibi adam olmanız gerekir. Yoksa hiç düşünmeden kirli olan çamaşırlarınızın resimlerini ortaya atıverirler.
Evet hocam yapılabilir ama dediğiniz gibi sağlam adam bulmak lazım. O da şuan yok gibi. Hem olsa bile medya sindirir. Dediğiniz gibi sağlama bulmak lazım ve buna da zaman gerek. Zmanımız olmadığı için bu fırsatı kaçırma lüksüne de sahip değiliz(zannımca tabi)
Mingitau
15/10/2003, 15:19
Cengiz Aydmatov' un dün NTV de bir söyleşisi vardı. Fırsatlar önünüze gelmez siz bunu yaratırsınız diyordu. Her şey için zaman vardır. Yeter ki yapmasını bil.
Tamam, güzel, Cengiz Çındorları, Cüneyd Üfselvileri akıllı akıllı okuyor, şahane yazılarından alıntılar yapıyorsunuz... Size biraz da İlhan Selçuk, Cüneyt Arcayürek, Attila İlhan, Oktay Akbal, Hikmet Çetinkaya, Orhan Birgit... okumanızı önerebilir miyim? Yoksa ben de onlardan alıntılar yapmaya başlayacağım...
Bakın, ben de bahsettiğiniz isimlerin yazılarını takip ediyorum... Bu tarafsız olarak gözlem yapabilmem için gerekli çünkü...
Sevgiler...
yukarıdaki yazıyı tekrar okudumda öyle hikmet çetinkayalık bişey yok. ama istersen alıntı yaparsın tabiki.
Hikmet Çetin'le karıştırmıyorsun değil mi abicim? ;)
Ve evet, tam saydığım isimleri ilgilendiren durumlar bunlar... hem de 40 yıldır, 50 yıldır ilgileniyorlar ve sağlam düşünce yapılarında değişen hiçbir şey yok... Bazı "rüzgar gülleri" gibi bir sağa bir sola dönmüyorlar yani...
Sevgi!
yok karıştırmadım. hikmet çetin meclis başkanlığı yapan siyasetçi hikmet çetinkaya ise lise mezunu (öyle biliyorum) cumhuriyet yazarı olsa gerek.
evet dediğin yazarlar hala 50 yıl öncesinin fikirlerini savunuyorlar. bazıları bunlar için dinazor yakıştırmasını yapıyorlar ama ben katılmıyorum buna.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.