Tam Sürümünü Görmek İçin : C diline ne oldu ??
ceycey60
14/06/2008, 18:09
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var,bir çok kişi gibi hangi dili öğreneyim vs. falan sormayacağım
Günümüzün popüler dilleri arasında C++,C#,JAVA,DELPHI vs. var peki C nin bunlar arasındaki yeri nedir ? Yani artık C ile programlar yazılıyor mu ? Sadece C bilen birinin iş bulma olasılığı nedir ?
sekizbit
14/06/2008, 18:28
C Dili hala popüler bence, ama popülerliği belirlerken çevrenizde bildiğiniz yerlerde ne kadar kullanıldığına bakarsınız, demekki size pek rastlamıyor C. Ama ben bir çok yer biliyorum ki C kullanan ve genelide profosyonel işler.
Gerçi şöyle bir durum var, C++'ın bir çok avantajı varken C kullanmak çokta mantıklı olmuyor. Ama C++ ve C'yi birbirinden ayırmamak gerek bence, yani bir yerde C++ kullanılıyorsa mecburen C de kullanılıyordur :)
ceycey60
14/06/2008, 18:35
tabii ancak ben C++ bilmeyen birine göre söylüyorum,yani C++ ın vs. nin yanında sadece C ile de program yazmayı sürdüren yerler vardır herhalde ?
var var.donanım tabanlı ürün çıkaran yerler c ile çalışmakta.c assembly yerine genelde tercih edilmektedir.gömülü sistem işlerine meraklıysanız c nedir bilmeniz lazım.
ceycey60
14/06/2008, 22:20
bir de windows,mysql ve bazı muhasebe programları C ile yazılıyormuş doğru mu ?
bir de windows,mysql ve bazı muhasebe programları C ile yazılıyormuş doğru mu ?
hem evet hem hayır...
dil sadece araçtır o yüzden böyle şeylerle kafanı yorma. Yapmak istediğine odaklan.. Ne yapmak istediğini biliyorsan gerisi gelir.
ceycey60
14/06/2008, 23:34
teşekkürler
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.