PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Hangi Internet Servis Sağlayıcıyı kullanıyorsunuz?

Sedat Atif
06/10/2003, 16:43
Merhaba.

Hangi ISS'yi kullanıyorsunuz?

Yoksa Kablonet falan mı kullanıyorsunuz?

Memnun musunuz?

Zerzevat Adam
06/10/2003, 17:14
Kablonet, Ömer'im :p

Yahu kablonet'in bursa hatlarında kısıtlama olduğunu sezimsiyorum...

Çünkü cezayir depreminden sonra 2.32 mbit denilen bağlantı nedense önceki 1.3mbitlikten çok çok yavaş...

Bursa'da tabi böyle mesela Counter Strike oyununda 30-70 arası ping alıyordum şuan kaç 150-200 gündüzlerii, ta ki gece 02'e kadar...

Bence 2.32 mbit değil bağlantımız...

Bilmiyorum ama bana kalırsa geçici kiralanmış bir hat gibi geliyor, çünkü uplinkleride bence bu yüzden kapadılar...

Kahrolsun TT tekel'i.... (Sınıfta tahtaları doldurduğum cümle :))) )

fixman
06/10/2003, 17:23
Ben de ortada kablo diye bir şey olmadığını "sezimsiyorum"... Radyo dalgalarıyla gönderiyorlar verileri...

Bu arada Uzanlar kabloyu kesmiş zaten... Ha, tabii kablodan bağlıyım ben de...

Yahu Ömer, güzel ve narin Türkçemize yepyeni bir terim kazandırdığının farkında mısın? "Sezimsilemek" haaa? Ehi, alemsin... Aynen devam et...

:D

Zerzevat Adam
06/10/2003, 18:05
Sezinleme olacaktı doğrusu :)

bakınız TDK http://www.tdk.gov.tr/imla/ buradan S harfi sayfa 15'e direk link alamıyorum...

Ayrıca

http://www.tdk.gov.tr/tdksozluk/SOZBUL.ASP?KELIME=sezinleme&GeriDon=0&EskiSoz=

Ansugo
06/10/2003, 20:27
SuperOnline kullanıyorum. Üç aylık süre bitince "internet üzerinden" TTnet paketi almanın ve bir yıl daha TTnet kullanmanın zevkine varacağım.

Kablonet'te kullanıyorum. 15-20KB'lik download hızından memnun değilim (128K)

Zerzevat Adam
06/10/2003, 21:50
Ya hocam peki sol yada tt kullanınca 15-20kb'ı aşıyor mu?

Yani kablonet'ten daha mı hızlı...

Hoş ya kablonet ve türkiyede ev kullanıcısı için "hız" dan bahsediyoruz :(

JARGON
07/10/2003, 01:37
128 adsl . sabit ucrete sinirsiz baglantidan memnunum ama hiz kotu.. kim istemezki dvd ripleri saatinde indirmeyi, kim istemezki 1 mb hatti, insan oglunu gozu doyarmi....

Ansugo
07/10/2003, 20:25
Superonline ve TTnet evde kullanıyorum. Yâni dial-up. O sebeple Ömer bu soruyu sen hiç sormamış ol :D Ama diyebilirim ki "kimi zaman" 5 kb/s'yi aşıyor!!

Zerzevat Adam
07/10/2003, 20:44
Hımm anladım + evden ne kadar girdiğine vs bağlı ;)

İnşallah 3-5 sene sonra şu işler biraz daha ters orantılı şekilde kalite-fiyat olayını güzelleştirseler...

Yani daha kaliteli adsl ve yaygın + daha uygun fiyat...

xXx
08/10/2003, 10:37
kablo o da kesilmezse:hmmm:

Ansugo
08/10/2003, 14:56
Bu arada Kablo.net kullananlara sormak isterim : Bu IP adresleri neden değişmiyor? Ya da ortalama alırsak ne kadar zamanda bir değişiyor?

Üç haftadır aynı IP ile gidiyoruz.

mustafa
08/10/2003, 15:26
http://www.makrobil.com

benim ISS bu.

Sedat Atif
08/10/2003, 17:43
Orjinal mesajı gönderen xXx
kablo o da kesilmezse:hmmm:

Kesiliyor mu?:eek:

Mingitau
08/10/2003, 18:52
Kesilmez mi...
Status devamlı yanıyo... telefon ediyon yaw şu alete ne yapacaksanız yapın nete bağlanamıyom. --beyefendi TT den hattınızı kesmişler...
--Hedü lemn... TT Kesse bu status ne diye kutup yıldızı gibi?
--Afedersiniz beyefendi yanlış ekrana bakıyormuşum...

Ve hat geri gelir :p

Zerzevat Adam
08/10/2003, 19:54
Ansugo hocam ben olayı derinlemesine çözdüm :p

Valla ben ne zaman etherneti kaldırıp yeni bir bağlantı oluştursam, modemi 2.ci ethernete takıp sonra tkrr geri bağlasam ip değişiyor :)

Belki bir alakası vardır yani şöyle yeni bağlantı ilk kez ip alacağından belki belki :)

Mingitau
08/10/2003, 20:19
128 K da IP sabit değil mi?
Yoksa sen istersen mi o fırsatlar ?

Sedat Atif
08/10/2003, 20:23
Orjinal mesajı gönderen Axion
Kesilmez mi...
Status devamlı yanıyo... telefon ediyon yaw şu alete ne yapacaksanız yapın nete bağlanamıyom. --beyefendi TT den hattınızı kesmişler...
--Hedü lemn... TT Kesse bu status ne diye kutup yıldızı gibi?
--Afedersiniz beyefendi yanlış ekrana bakıyormuşum...

Ve hat geri gelir :p

Bu tip problemler sık sık oluyor mu?

[Ayda 60 küsür milyona böyle hizmet mi veriyorlar yani?]

:uff:

Zerzevat Adam
08/10/2003, 20:57
TT ve Kablonet Müşteri HİZMETleri:

-Alo iyigünler şu sıralarda Bursa kablonet hattınızda gözle görülür bir yavaşlama var sebebi nedir ve ne kadar sürede düzelecektir?(Şu sıralar: 1-2 hafta)
-Ha tamam bizde o sorunla ilgileniyoruz arkadaşlar bakıyorlar yarım saat yada en geç 1.5 saatte sorun çözülür

Fakat ne zaman bir sorun olsa aynı konuşmayı KASETten çalıyorlar sanırım...

Ansugo
08/10/2003, 22:21
Bende bugün tam işyerinde Pc başında iken birden internette gezemediğimi farkettim. Hatta indirmeler falan durdu. Uzunca bir süre ekrana baktından sonra gözüme fazladan yanıp sönen bir ışık çarptı. Bir baktım bizim Status bize sinyal veriyor.

Hemen kabloları sök-tak, bilgisayarı restart et gibi aciz denemeler ve sonra interaktif'e edilen bir telefon : "Evet şu an öyle bir durum var, 5 dakikaya düzelecektir" derken düzelen bir status ışığı...

Akşam eve geldiğimde adamaların zaten bana "böyle bir kesinti olacağına" dâir e-posta attığını gördüm ve sevindim. "Haber vererek" kessinlerde canımı yesinler.

fatihhayri
10/10/2003, 15:01
Evde Kocnet kullanıyorum. evde kullanamak için iyi.
Ayrıca Ekolay kullanıyorum. kocnet kadar iyi değili. Ekolay interneti hızlandırmak için 5 milyona katkat diye bişey satıyor kuruyorsun biraz etkliyor ama yine ev kullanıcısı için.
Abimde TNN var Eski Turk.NEt yani bayağı güzel hızını beğeniyorum.

Dialupta 1 numara TNN bence

İş içinse kanblo net ve adsl almanızı tavsiye ederim.

hmustak
10/10/2003, 15:45
Ben kiralık portlarla bağlanıyorum saat 1600'ya kadar... Kalan kısımda Dial-Up'ım.

IcenGuard
18/10/2003, 21:49
simdi kablo 128 ama yakında hızlı bir baglantı alıcam 1mbit :D, ne nedir ne kadar dır ogrenim...
isteyen varsa dagıtırım burdan :cool: parsıylan tabi :)