Tam Sürümünü Görmek İçin : turk.internet.com haberlerinin kopyalanmasini nasil engelledi
http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=8366
Bilisim/Internet dunyasindan haberlerin yer aldigi havali ve iddiali sitemiz turk.internet.com, haberlerinin kopyalanip baska sitelerde kullanilmasindan cok rahatsiz olmus ve bunu engellemek icin onlem almis.
Bu muthis onlem sayesinde artik ziyaretciler, metni sectikten sonra mouse sag tusa tiklayip copy (kopyala) diyerek metni kopyalayamiyorlar.
Gerci CTRL+C yapinca kopyalaniyor ama CTRL+C ile kopyalama yapmayi kimsenin bilmedigi ve genelde bilgisayar kullanicilarinin mouse kullanildigi dusunulurse bu onlemin cok etkili(!) olacagi kesin.
Bu dahice fikirden dolayi turk.internet.com'u tebrik ediyor ve boyle sivri fikirlerle Turk Internet'ine katkilarini surdurmesini temenni ediyorum.
Bu arada, bir haber sitesini gezerken en cok kullanilan taktiklerden biri olan, mouse sag tus ile bir haberi yeni pencerede/altpencerede (tab) acma islemini de katletmis oluyorlar.
Dunyaca unlu haber sitelerinin bile kesfedemedi bu yontem, sanirim kisa zamanda yayginlik kazanacaktir.
Volkan Uzun
06/10/2003, 11:28
site onlarin,haber onlarin , elestirdigin seyi anlamadim
Bu kadar Internet'in icinde olan birilerinin, hic etkisi olmayacak bir onlemi, "onlem aldik, kusura bakmayin" diye duyurmalari komik.
Insana sorarlar "Internet'i/bilisimi bu kadar biliyorsunuz da, CTRL+C diye bir kisa yol oldugunu mu bilmiyorsunuz" diye...
Haberleri kaynak göstermeden alıp yayınlamak gerçekten ciddi bir sorun... Ama "turk.intenet.com" un yöntemi gerçekten çok acemice ( :D )...
Ben Opera kullanıyorum. Nerede kilit?
Bu adamlar gercekten cok akilliymis tebrik ediyorum ve boyle buluslarin devamini bekliyoruz kendilerinden.
Izınsız alıntı yapanlarıda elestırmemız gerekmıyormu sızce?
@Hunter: Konu bu değil ki.. Aldıkları önlem.
Bende tebriklerimi gönderiyor, saygı ve sevgilerimi buradan iletiyorum. :D
Soylemek ıstedıgım onları sacmada olsa bu kararı almaya ıten bıseyler olmalı.. Yoksa bunca tebrıgı kabul etmek onlarında ısıne gelmez..
Aldiklari kararin sebebi belli. Bu konuda onlara bir laf dedigiz yok.
Topic'in basligini o nedenle "turk.internet.com haberlerinin kopyalanmasini nasil engelledi".
Yani "neden" engelledigi konusunda sorun yok, "nasil" engelledigi konusunda sorun var. Ve bu vatandaslar Internet/bilisim ile ilgili bir is yapmiyor olsalardi da konusmaya deger birsey kalmayacaklardi ama bu isin o kadar icinde olan birilerinin, bu isi yaparken boyle komik hatalar yapmamasi lazim.
Bir de ana sayfadan haber gecmisler. Bunu duyurmak icin dunya kadar laf etmisler. Neyi duyuruyorsun? Ne kadar beceriksiz oldugunu mu?
<body bgcolor="#FFFFFF" topmargin="0" leftmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0" link="#003399" alink="#003399" vlink="#003399" OnContextMenu="return false" OnSelectStart="return false" OnDragStart="return false" OnScroll="return false">
Sanırım bunun onlarda farkına varmıslar.. Kı hala o metnı ordan almanın onlarca yolu var.. Sonuc olarak bıkac ozensız ınsan yuzunden ozenlı olanların da ıslerını guclestırmıs oldular..
Orjinal mesajı gönderen acemi
Bu arada, bir haber sitesini gezerken en cok kullanilan taktiklerden biri olan, mouse sag tus ile bir haberi yeni pencerede/altpencerede (tab) acma islemini de katletmis oluyorlar.
Shift + sol click ile de olmuyor mu o istedigin? (Haber komik, pardon ironik orasi ayri.)
:cool:
Shift + sol click ile de olmuyor mu o istedigin? (Haber komik, pardon ironik orasi ayri.)
Yeni pencerede acmak istenirse, evet... o sekilde oluyor. Ama ben genelde ayni sitenin pencerelerini tab olarak aciyorum. Onun icin mouse sag tus gerekiyor.
Opera kullandığım için ve IE açmaya üşendiğim için soruyorum : Bu kilit sağ tıklayınca çıkan alert türünden birşey mi?
Hani sağ tıklar ve elinizi çekmezsiniz, sonra alerte sol click ile basar sağ tuştan parmağınızı çekersiniz ve kaynak gösterme penceresi açılır?
// IE açmaktan daha mı kolay iki paraf yazı yazmak, sormak, soranın aklını yormak, deli etmek, sinirlendirmek...
Evet bizim kutudan değilmiş. Tıklayınca hiçbirşey çıkmıyor.
Bu arada IE bayağ değişmiş :P
Adrenalin
08/10/2003, 12:56
yorumcu.com çoktandır bunu kullanıyor :) ve saçma bence.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.