Tam Sürümünü Görmek İçin : Türkiye AB 'ye girmesin
muharrem_tac
06/10/2003, 03:33
VATAN Gazetesi 'nde Prof. Dr. Norman Stone ile yapılan ilginç bir söyleşi :
http://www.gazetevatan.com/cat/haber_detay.asp?Newsid=15278&Categoryid=2
Ne dersiniz?
Volkan Uzun
06/10/2003, 03:46
herkesin fikri kendine tabii , bu arkadasta kendine gire hakli ama isin guzel yonu abye girecegiz diye en azindan kanun oununde benim rahatsiz oldugum seyler engelleniyor
polisin iskence etmesi, abu subuk goz altilar, vize olayi, ozellestirme ve ozerklestirme ile yolsuzlugun biraz olsun engellenmesi vs vs
adamlar bizi kabul etmese kabul almak icin yaptiklarimiz iyi.
birde uygulansa..
Prof. Stone çok radikal fikirler atmış.
Bence yanılıyor gibi.
AB girmemiz sonucunda bizim ne gibi bir kazancımız olacak yada kaybımız olacak ben onu düşünüyorum. Yani AB hoş gözüküyor ama acaba gerçekten Türkiye bu çembere girmeli mi?
Aslında Tayvan modelınden bı parca daha soz edılse ıyı olurmus.. Merak ettım.. Bu arada yazıyı okuduktan sonra baslıga katılmamak elde degıl.. Oda meseleye farklı bı acıdan yaklasmıs..
Zaten ne varsa bu meseleye farklı acılardan yaklasanlarda var gıbı..
Prof. Dr. Norman Stone'a kanım kaynadı... Çünkü sade ve mantıklı konuşuyor... Bazı çok bilmiş... ekonomi, ab, piyasa, siyaset uzmanı "deriiiin düşünür"... sözde gazeteci-yazar takımı gibi lafı dolaştırmıyor... hedefi tam on ikiden vuruyor...
Gerçekten "tarafsız" bir gözün AB'ye ve Türkiye'deki irtica konusuna nasıl baktığı bizim için önemli... Yalnız söyleşi ya biraz kısa tutulmuş ya da bilinçli olarak kısaltılmış... Daha geniş kapsamlı olabilirdi...
Sevgiler...
Türkiye AB'ye girsin. Hatta malezya, tayvan ve japonya da girsin. Asya komple AB'ye girsin. Amerika ve Antartikayı da katalım tüm dünya hep birlikte AB'ye girsin.. :s008:
Bir siyasal topluluğu bu kadar büyütmek nerede görülmüş bilmiyorum.
Eğer oylanırsa ben hayır oyu kullanacağım. :yaaa:
Türkiye'nin ileri gitmesini bir tek avrupaya bağlı görenler durup kendilerine baksınlar ve içinde bulundukları duruma acısınlar.
AB'ye girmemizi istemiyorum. Türkiye bu şekilde ilerleyecekse ben yerimde saymaktan memnunum. :|
Birşeyin zoruyla bir seviyeye yükselen bir değer tekrar eski haline hatta eskisinden daha aşağı haline inmeye mahkumdur. Bunu termometre testiyle de anlayabiliriz. :)
AB'yi Türkiye'ye almak bende istemiyorum.
Ama AB'ye gireceğiz diye bazı şeylerin değişmesi hoş.
Bu arada... Norman Stone abimin sonuna kadar arkasındayım...
Tartışmak isteyenler için e-mail adresim :
erwin_tartisir_commett_anlasir_york@yahoo.com
Orjinal mesajı gönderen EAN
Türkiye AB'ye girsin. Hatta malezya, tayvan ve japonya da girsin. Asya komple AB'ye girsin. Amerika ve Antartikayı da katalım tüm dünya hep birlikte AB'ye girsin.. :s008:
EAN, senin kuresellesme yanlisi oldugunu bilmiyorudum... :p
Saka bir yana, AB catirdamaya basladi. Belki 10-15 yil sonra HASTA ADAM sifati da alabilir...!? Biz, bu ayakta zor duran birlige dayanak olmak icin yirtiniyoruz. AB'ye girdigimiz takdirde cok buyuk bir yukun altina girecegimize inaniyorum. Simdi olmasa bile 20 yil sonra bu sekilde olmasi muhtemel gozukuyor bana...
Yukarıda alıntı olarak aldığın cümlemde ince bir tariz var. :D
Ama küreselleşmeye gerçek anlamda olması kaydıyla inandığımı söyleyebilirim. ;)
Keske dunya vatandasligi anlaminda bir kuresellesme olabilse...
Birileri kaybetmeden, baskalarinin kazanamayacagi tezinden ("0" kazanç teorisi) yola cikarsak, ticarette adil bir kuresellesme imkansiz ve her zaman somurgecilige acik olarak kalacak... :(
Kögüdey Meygen
07/10/2003, 09:44
....
Gökten inmez bize hiç bir şey
Bir millet kendi ahlâkıyla ölür yâhut yaşar
....
Mehmet Âkif Ersoy
---------------------------
İkiyüz yıldır "batı" "batı" diye diye battık.
İnsan haklarıydı vs. gibi konularda AB diyecekseniz,
O AB'nin fiilen hâlen sömürgeleri olan devletlerde ne yaptığını hatırlatır, geçmişteki Türk devletlerinin yaptıklarına bir bakın derim ben.Ve İnsan hakları vs bahane edip bir sürü sorun çıkarıyorlar ülkemizde....
Para diyecekseniz hiç kimse, hele hele AB, bize para hîbe edecek değil.Kredi diyecek olursanız, olmasın daha iyi derim!?
AB'ye hayır oyu vereceklerden birisiyim.
Bazı şeyler AB denilerek değiştirilse de aslen kendi geçmişimizden
kendi içimizden, kendimizden kaynaklanan bir değişim olduğunu düşünüyorum ben.
Bazı şeyler AB denilerek değiştirilse de aslen kendi geçmişimizden
kendi içimizden, kendimizden kaynaklanan bir değişim olduğunu düşünüyorum ben.
Ne ıcın oldugu onemlı? Ne guzel ıste bı parca daha nefes alabılıyoruz.. Hem bu bırlıgın gırısı varda cıkısı yokmu?
Hadi gümrük birliğinden çıkalım o zaman.
Gümrük birligi ayri bir konu... :)
Bence ayrı bir konu değil. :)
Boşverin onuda AB için acaba için şansımız varmı?
adamlar şimdiye kadar hep insan hakları diyorlardı.
Onu yasalar bazında hallettikten sonra "Kemalizm" diye karşı çıkıyor.
Utanmazlarsa yarında bıyıkları kesin diyecek hallah hallah
Ne buldunuz bu adamda (ya da roportajda) yahu?
Margaret Thatcher'in metinlerini hazirlamakla gecen anlamsiz hayatindan sonra Dogu'nun buyusune kapilan klasik batililardan biri... Mistik, egzotik ve dinamik ortam basini dondurmus.
Bu buyulu (!) ortam bozulmasin diye bir bilen olarak bize Bati'nin ne derece geberik oldugunu anlatiyor.
Dedikleri dogru-yanlis filan degil. Adam zaten hicbir sey dememis. Cok zayif bir yazi...
Bu buyulu (!) ortam bozulmasin diye bir bilen olarak bize Bati'nin ne derece geberik oldugunu anlatiyor.
Adam zaten hicbir sey dememis
Celısmıyormu bıraz?
kimse Alevilerle Sunnilerin arasındaki çatışmaları Türkiye'de unutmamalı...
Bu sozle de kazmaligin doruk noktasina varmis. Onlem olarak da devlet dairelerinde turban takilmamasini ogutlemis.
Bu adam kesinlikle program yazamaz. Analiz-gozlem becerisi yok. Mantik zinciri kuramiyor, analitik dusunemiyor. 10 satir kod yazsa, kesin 100 tane bug cikar.
Celısmıyormu bıraz?
Celisen ne?
"Anlatmis" ve "birsey dememis" kelimeleri mi celisiyor.
"Anlatmis" derken bir suru laf etmis oldugunu soyluyorum.
"Birsey dememis" derken de konustuklarinin bos/temelsiz oldugunu ve sonucta onca laftan geriye hicbirsey kalmadigini...
Bu yaziya bakarak "neden AB'ne girmememiz gerektigi" konusunda saglam/temelli bir soz soyleyebilir misiniz?
Orjinal mesajı gönderen acemi
Bu sozle de kazmaligin doruk noktasina varmis. Onlem olarak da devlet dairelerinde turban takilmamasini ogutlemis.
Bu adam kesinlikle program yazamaz. Analiz-gozlem becerisi yok. Mantik zinciri kuramiyor, analitik dusunemiyor. 10 satir kod yazsa, kesin 100 tane bug cikar.
Gaz odaları ne güne duruyorsa, değil mi?
Saglam temelden kastın ne? Arastırma raporları, ıstatıstıkler vs.. ? Uzugunum ama uc paragraflık bı ropartajdan bunları cıkartmam mumkun degıl.. Ama en azından sunu soyleyebılırım, Turkıye AB ısını bıde dıger taraftan bakarak degerlendırmelı..
Ornegın dun ekodıyologda ızledıgım kadarıyla ıspanya ortak para bırımıne gecmenın sıkıntısını yasıyormus.. Cunku oncelerı kur farkını kendı ekonomılerını canlandırmak ıcın koz olarak kullanırken artık bu avantaj ellerınden alınmıs olmus..
Yanı ıspanya veya dıger AB ulkelerı ıcın soz konusu olan bu "ozel" durum yada durumlar neden bızım ıcınde gecerlı olmasınkı? Yazıdan alıntılarsam "Boylesıne dınamık bı ulkenın AB'de ısı ne? AB yaslılar klubu"..
Not: Dınamık yanı gelısmekte olan, yaslı yanı gelısmıs.. Bu suna benzıyor.. Hedeflerıne ulasmıs olgun bı ıs adamının rısk almasına gerek yoktur.. Kartlarınıda buna gore oynar.. Oysa yolun basındakı genc bı gırısımcı yaslı kurdun kurallarıyla oynamaya calısırsa belkı guvende olur ama asla onun kadar yukselemez.. Cunku rısk yoksa kazancta yoktur..
Uzugunum ama uc paragraflık bı ropartajdan bunları cıkartmam mumkun degıl..
benim de dedigim bu... bu uc paragraflik yazidan hicbir sonuc cikmiyor. kahve muhabbeti gibi birsey...
evet, ben oyle diyorum :)
bu vatandas, Margaret Thatcher'in konusma metinlerini hazirliyor olabilir ama ben de Sahin'in konusma metinlerini hazirliyorum. artik ona gore olayi degerlendirirsiniz.
Mingitau
08/10/2003, 18:07
Valla ben de bıyıklarımı kesmem :D
Geçin, geçin....
Neyı gecelım abı? Benım elımde cıft okey var.. Donuyorum ben...
Mingitau
08/10/2003, 18:53
Adamın doğru söylediği konular var ama saçmalamaları bunları 5-10 ile çarpıyo :D
Şu an GB gerçekten Türkiye için büyük bir yük.
GB şu an yük değil. 99'a kadar yük idi. 94'te Türkiye'nin içine etti. Ne oldu ise ondan sonra oldu. Şimdi çıkmanın da pek bir kârı yok gibi. Kimse bize 10 seneyi geri vermez.
Mingitau
08/10/2003, 22:37
Hala yük hala...
Biraz büyük düşünmek gerekiyor.
Çapını genişlet diyorsun yâni :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.