PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Forum Kuralı ve Smiley ?!? (Çelişki)

eslem1
04/10/2003, 11:23
03-) Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz. (Örneğin: Türk, Kürt, Ermeni, Yahudi, Çerkez, Zenci, Hint, Arap, Çingene, Roman, Rus, Göçmen gibi.)

06-) Her türlü taciz edici yazı yasaktır.

Taciz: Canını Sıkma, Rahatsız etme, Musallat olma,Tebelleş Olma :), Tedirgin Etme, Usanç Verme, Usandırma
Kaynak:MTU

cümleleriyle şu ( :s006: ) smiley çelişmiyor mu ?

veya şu smiley'in manası ne? açaıklayabilen ?

(Hemen Atlamadan önce; Çalışıyorsan... bir yeşillik, bir sakin olacağın ortam bul. 1 dk. bak. kendine gel (veya nasıl sağlam düşünebiliyorsan). Sonra düşün bu smiley ne demeye çalışıyor. ve forum kurallarını ihlal ediyor mu ? Elini kalbine koymayı unutma! Cevap ?):s006:

xXx
04/10/2003, 11:44
açıkçası benim aklıma kabasakal geliyor. Düşündüğünü sandığım anlam ise hiç aklıma gelmemişti. Daha çok babacan bir gülümseme var, bunun da orayla burayla ilişkilendirmek yanlış, yoksa bu düşünceden yola çıksak bütün smileylerin kellerleri küçük düşürdüğünüde düşünebiliriz:s006:

eslem1
04/10/2003, 11:58
Peki kabasakal'ın takkesi var mıydı ?

Ben mi yanlış görüyorum ?

yemre
04/10/2003, 12:11
o smile bana benziyor (gerçekten) biraz eslem....

ama sende ortalığı karıştırmak için çabalayanlara benziyorsun....

HunTER
04/10/2003, 12:29
Gecekten merak ettım.. Bu smiley neyı ıfade edıyor? Gulumseyen sakallı ve takkelı bı surat dısında?

Hayır anlamadıgım senı rahatsız eden bu suratın gulmesımı yoksa suratın sakalının ve takkesı olmasımı? Yoksa ıkısı bırlestıgındemı rahatsızlık baslıyor?

Sunu bıraz acsana ...

xXx
04/10/2003, 12:34
Hımm siyonistmisiniz siz ha yahudilik propagandasımı yapıyorsunuz ya da neden hahamlarla dalga geciyorsunuz:D Onlarda takke takarlar degilmi:D

Ya eslem ne takkesi ne sakalı bırak bunları yakısmıyor yaa, nerden cıktı sımdı, dalga deniz ortaköyde balık yeriz çık bak hafta sonu ne güzel ne gerek var böyle devede tüy misali şeylere takmaya.

Zerzevat Adam
04/10/2003, 12:37
Benimde aklıma takıldı ama valla ben onu noel baba niyetine kullanıyorum :p

Amaaa en güzel sımayli :kihkih: idir..

Mingitau
04/10/2003, 12:39
Allah hepimize akıl ve fikir ihsan eylesin...

Hadi forumu kapatalım.

xXx
04/10/2003, 12:40
Bu arada elimi kalbime koyuyorum ama yanıyor elimi üzerinde fazla tutamıyorum.:rolleyes:

Diğer konu içinse her şey nesnellik değildir şu nereye varacağı konuyu birazda fiziken değil ruhen düşünüp yaşasanız gözünüzde gördüğünüz dünya bile değişir.

eslem1
04/10/2003, 13:15
Ya eslem ne takkesi ne sakalı bırak bunları yakısmıyor yaa, nerden cıktı sımdı, dalga deniz ortaköyde balık yeriz çık bak hafta sonu ne güzel ne gerek var böyle devede tüy misali şeylere takmaya.

Sevgili xXx ne yakışmıyor?

"Devede tüy" olayımı ?

Allah hepimize akıl ve fikir ihsan eylesin...

Hadi forumu kapatalım.

ne diyeyim...

Benimde aklıma takıldı ama valla ben onu noel baba niyetine kullanıyorum

Sana ne diyeyim bilmiyorum
Bir ara ocal'daki [bazı] yazılarına inanamadığını filan söylemişsin ya
Eğer kabul Edersen Bir öneri;Bir boş vaktinde oturup cevizde de yazdıklarına şöylebir bakıversen?

Bu arada [her ne kadar özür dilesen de] sence şurada (http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=5896&perpage=15&pagenumber=1) ki yazında acaba "beyni olmayan" orada kasteddiğin [Noel baba] mıydı ?

yazını bir daha oku hele noel babayı ne kadar çağrıştırıyor.

// konuyu kişiselleştirmeden soruyorum. bu sadece bir örnek.

Yemre:
ama sende ortalığı karıştırmak için çabalayanlara benziyorsun....

nasıl yani ... ben ortalığı karıştırmak...

üzüldüm yemre

gözüme çarptı söyledim.

neden herkes "Evet forum kurallarına ters" veya "Hayır alakası yok Zira bu smiley bana ............ yı hatırlatıyor bence bu smiley şu demek" değil de ortalığı karıştırmak

Konu acayip dağılacağından dolayı Soru Tekrarı :

1-Bu smiley( :s006: ) sizce ne demek? ne anlam veriyorsunuz?
2-Verdiğiniz anlam yukarda bahsi geçen forum kurallarıyla çelişiyor mu?

[örnek cevap:]

a-ben bu smileyden ...... anlamı çıkarıyorum ve forum kurallarıyla alakası yok
b-ben bu smileyden ...... anlamı çıkarıyorum ve forum kurallarıyla çelişiyor
c-Gereksiz bir konu ama madem merak ediyorsun ... Ben ........ bu manayı çıkarıyorum
d-.......
e-.......
[/örnek cevap]

Şimdi galiba eski Ceviz.net anlayışını bulabilirim.

xXx
04/10/2003, 13:32
Anlaşıldı bugün tersinden kalkmışsın:)

Evet yakışmayan devede tüy eslem böyle seylere bu acıdan yaklasmayı aslında sinekten yag cıkarmak da demek ısterdım ama senın boyle bırı olmadıgını tahmın edıyorum. Basit bır smıler sana gulumsuyor ıste bunu sununla bununla ılıskılendırmenın ne anlamı varki. Bu nesnellik nedir anlamıyorum hadi kasıtlı yapıldıgını ve o yuzun senın sandıgın yuz oldugunu varsayalım nesi var gulumsuyor gayette sempatık gorunuyor ne degısır? Bu assagılamamı sımdı? O smileyden once kızılacak takılacak o kadar durumları varkı o temsil ettigini soyledıgın yuzlerde once onları ırdelemek ıncelemek lazım.

eslem1
04/10/2003, 13:53
Kendimi anlatamıyorum galiba

şu an biraz sinirlendim
yalnız sinirim smiley'e değil bilakis millatin yaklaşımına

yahu bu konuyla ortalık nasıl karıştırılşır ?

ayrıca tersimden kalkmadım .
sıradan bir gün..

smiley'i gördüm. Millet bu smiley'i ne mana da kullanıyor diye kafa yordum ve size sordum.

neyse ...

ben hala milletin bu smiley'den ne anladığını merak ediyorum. (hehe ortalığı karıştırıyorum ... töbe töbe)

acemi
04/10/2003, 13:57
Yaptigin alintidan dolayi oyle anlasilmistir. O alintiyla birlikte konu acilinca, bu smiley ve "topluluklari tahrik etmek" arasinda bir baglanti oldugunu dusundugun sanilmistir.

xXx
04/10/2003, 13:59
Forum kurallarından alıntı yapıyorsun
Uzerine bir de sozluk anlamı yazıyorsun
Karamelasıda celiski yokmu diyorsun
Eslem sence gizliden yonlendırmıyormusun:)

Mana aramak ise niyetin
Sorardın sadece anlamı ne smileyin
Ama helvada undan baska
Olunca seker fıstık
Cemaati tutamazsın
Yerler kasık kasık
:s006:

fixman
04/10/2003, 14:14
s006.gif --> 20x21px [626 bayt]

hmustak
04/10/2003, 14:18
Walla bırakın bu işleri bence. Düşmanlar kapıda, bizi yemeye çalışırlarken siz kendinizi yiyorsunuz. Ne gerek? Gülümseyin, ılımlı olun, anlayışlı davranın. Tekkesi olsa ne olur olmasa ne olur, birşey ifade etse ne olur etmese ne olur? Kendimizi geliştirmek adına bu sitede değilmiyiz??
Boşverin...
:)

eslem1
04/10/2003, 14:28
Yaptigin alintidan dolayi oyle anlasilmistir

nasıl anlaşılmıştır

"ortalığı karıştırmak" gibi mi ?

O alintiyla birlikte konu acilinca, bu smiley ve "topluluklari tahrik etmek" arasinda bir baglanti oldugunu dusundugun

evet böyle düşünmekteyim.

ve size soruyorum.Siz ne düşünüyor ne anlam veriyorsunuz.

bir saniye

ne yani şunu söylemek-düşünmek, bir hata, ortalığı karıştırmak, ... mı ?

Şu:
bu smiley ve "topluluklari tahrik etmek" arasinda bir baglanti oldugu

bunu düşünmek "ortalığı karıştırmak" mı acemi?

ben mi yanlış anlıyorum acemi?

Forum kurallarından alıntı yapıyorsun
Uzerine bir de sozluk anlamı yazıyorsun
Karamelasıda celiski yokmu diyorsun

evet yok mu ? bu gayet doğal . Zira benim için çelişki var ve size soruyorum işte

Eslem sence gizliden yonlendırmıyormusun

Lütfen... neyi yönlendiriyorum?

açık konuşsak

Mana aramak ise niyetin
Sorardın sadece anlamı ne smileyin

Mana da arıyorum fikrimi de söylüyorum
hem fikrimi söylüyorum (çelişki değil mi?) hem soruyorum (siz ne anlıyorsunuz)

Ama helvada undan baska
Olunca seker fıstık
Cemaati tutamazsın
Yerler kasık kasık

:) hımm ...

klasik "Ortalığı karıştırmaya çalışıyorsun" cevabı daha

yanlış mı anladım xXx?

.........

Milletin bir anda farklılaşmasını anlayamadım (daha açık olarak: Bir anda tanıdığım, yıllarca beraber gayet güzel geçinip gittiğimiz bir nevi aileme ne sordumki beni bir anda "ortalığı karıştırmak" gibi adi bir duruma düşürdüler.Sorun bende mi yoksa.Ben yaptığımın farkında mı değilim? Ben aslında ne yapmışım? Neden hiçbiri nerede hata yaptığımı söylemeyipte kestrip atıyorlar Sen ortalığı karıştırıyorsun-karıştırmaya çalışıyrsun.. töbe töbe )

sanki tanıdığım insanlar değiller .
Noldu Şahin abi geçen günkü sorunlardan dolayı başka bir forum üyeleri buraya mı geldi.Veya ben yanlış bir yeremi gittim (hani olmaz da...)

Şimdi galiba eski Ceviz.net anlayışını bulabilirim.

bir miktar azalsa da hala ümit var diyelim...

xXx
04/10/2003, 14:35
Ne münasebet ortalıgı karıstırıyorsun vs. demedim yonlendırıyormusun dedım?
Sormaksa niyetin alıntı vs. yapmana gerek yok demek istedim.

Örn. Aşağıdaki gibi,

---------------------------------------
:s006: Bu smiley size neyi çağrıştırıyor?
---------------------------------------

derdin herkes de kendince cevaplardı ama sen öyle bir sekılde sordunki hepimizin aklı baska yerlere gıttı bunu kabul et.

HunTER
04/10/2003, 14:39
Hocam bunca patırdı bıt kadar bı smıley yuzundemı cıkıyor? Yapma allahaskına..

Neden hiçbiri nerede hata yaptığımı söylemeyipte kestrip atıyorlar Sen ortalığı karıştırıyorsun-karıştırmaya çalışıyrsun.. töbe töbe )

Sorun buysa soylıyım, hata boylesıne onemsız bı mevzuda bu denlı asırı tepkı vermen olabılırmı?

xXx
04/10/2003, 14:48
LOCKED !

:D Ha ha ha
:p he he he
:kihkih: kih kih kih
:s006: hoh hoh hoh

eslem1
04/10/2003, 14:53
du bi dakka ben şimdilik! yaptığım hatayı?!? bilmeden kabul edeyim.

ama Allah aşkına siz nasıl bir şey anladınız?

....
....

Walla bırakın bu işleri bence. Düşmanlar kapıda, bizi yemeye çalışırlarken siz kendinizi yiyorsunuz. Ne gerek? Gülümseyin, ılımlı olun, anlayışlı davranın.

yahu gerçekten her yönüyle ya yanlış anlıyorum ya da yanlış anlanılıyorum.

Bir saniye ...

Ben ortalığı şu görünen durum gibi germeye niyetim yoktu.
hatta böyle bir bir nebze gerginliğin olacağı aklımın ucana bile gelmedi?

hatta millet neden gerildi anlamadım.

birşey ifade etse ne olur etmese ne olur? Kendimizi geliştirmek adına bu sitede değilmiyiz??
Boşverin...

gerçekten "ifade etse" hiç şey olmaz mı ?

bence olur. peki sizce arkadaşlar? sizce de ayıp olmaz mı ?

xXx
04/10/2003, 14:57
"Sandıgın yuz oldugunu varsayalım nesi var gulumsuyor gayette sempatık gorunuyor ne degısır? Bu assagılamamı sımdı? O smileyden once kızılacak takılacak o kadar durumları varkı o temsil ettigini soyledıgın yuzlerde once onları ırdelemek ıncelemek lazım. "

Demiştim:)

BoraN
04/10/2003, 15:00
Orjinal mesajı gönderen eslem1
Konu acayip dağılacağından dolayı Soru Tekrarı :

1-Bu smiley( :s006: ) sizce ne demek? ne anlam veriyorsunuz?
2-Verdiğiniz anlam yukarda bahsi geçen forum kurallarıyla çelişiyor mu?

[örnek cevap:]

a-ben bu smileyden ...... anlamı çıkarıyorum ve forum kurallarıyla alakası yok
b-ben bu smileyden ...... anlamı çıkarıyorum ve forum kurallarıyla çelişiyor
c-Gereksiz bir konu ama madem merak ediyorsun ... Ben ........ bu manayı çıkarıyorum
d-.......
e-.......
[/örnek cevap]

Cevap:
a- ben bu smileyden "üç kagitci bir haci/hoca" anlami cikartiyorum ve uc kagitcilarin forum kurallari icerisinde bahsedilen etnik kimligi tasimadigina inaniyorum.

Ancak; bizim basta bakmamiz gereken sey; smiley'den once, onun kullanilmis oldugu metnin tasidigi anlam olmalidir.

Eger haddini asan bir anlam yuklenmeye calisilmissa, konu zaten kapatilir yada gerekli uyari yapilir herhalde!? Ancak ben genellikle, yukarida bahsettigim uzere o kucuk grubu dikkate alarak kullaniyorum bu --> :s006: smiley'i...

xXx
04/10/2003, 15:05
Pekte babacan gorunuyordu ama...
Vaybe o damı uckagıcı cıktı peh peh:D

mustafa
04/10/2003, 15:08
o smiley'i daha önce hiçbir şeye benzetememiştim. sakal - takke filân yazmışsınız. zorla öyle görmeye çalışıyorum ama, yine de beceremiyorum.

sonra öyle olsa ne olur? sakallı ve takkeli bir resmin forumda barınmasından kimse rahatsız değilse bu bir hoşgörü örneğidir. benim avatar geldiğimden beri böyle (açı değişti adam değişmedi). birisi de çıkıp "ne bu?" demedi. demek ki burada bir olgunluk seviyesine ulaşılmış.

kendisine yakıştıran, isteyen o smiley'i yazısına ilâve eder. ben beğenip koymadım şimdiye kadar. koyacağımı da zannetmiyorum. çünkü bütün zorlamalarım netîcesinde o resmi ancak temel reis'teki kabasakal'a benzetebildim. onu da söz arasında malzeme yapabileceğim bir durum olacak gibi gözükmüyor.

hiçbir şeyde aşırı gitmemek lâzım. ifrat da tefrit de tehlikelidir.

yemre
04/10/2003, 15:10
eslem ben ne anladığımı daha açık yazayım madem öle diyorsun

bu sakallı ve takkeli adam seni rahatsız etti... belkide diğer sakallı ve takkeli kişilerde seni rahatsız ediyordur...

bende sakallıyım .... bende mi seni rahatsız ediyorum bu sakallı smile niye seni tahrik ediyor ki

xXx
04/10/2003, 15:12
Orjinal mesajı gönderen mustafa
o smiley'i daha önce hiçbir şeye benzetememiştim. sakal - takke filân yazmışsınız. zorla öyle görmeye çalışıyorum ama, yine de beceremiyorum.

sonra öyle olsa ne olur? sakallı ve takkeli bir resmin forumda barınmasından kimse rahatsız değilse bu bir hoşgörü örneğidir. benim avatar geldiğimden beri böyle (açı değişti adam değişmedi). birisi de çıkıp "ne bu?" demedi. demek ki burada bir olgunluk seviyesine ulaşılmış.

kendisine yakıştıran, isteyen o smiley'i yazısına ilâve eder. ben beğenip koymadım şimdiye kadar. koyacağımı da zannetmiyorum. çünkü bütün zorlamalarım netîcesinde o resmi ancak temel reis'teki kabasakal'a benzetebildim. onu da söz arasında malzeme yapabileceğim bir durum olacak gibi gözükmüyor.

:s006:

şaka şaka

:super:

Sahin
04/10/2003, 15:44
Buradaki çogu smiley vbulletinin default smileyleridir bir kaç eklemede ben yaptım bu da onlardan biri. Yalnız bütün smileyleri tek tek yeniden düzenledim renklerini ayarladım üzerlerinde ufak tefek degişiklikler yaptım ama bu sakallı smiley onlardan biri değil. Bu sakallı ve şu bıyıklı http://www.sarkisla.com/ugb/ics/turk.gif smileyi yayınlarken çok düşündüm yanlış anlaşılır mı diye ama sonra neden anlaşılsın ki dedim. Altı üstü sakallı bir smiley niye insanları rahatsız etsin sakal bırakmak bir zümreye bir ırka mahsus bir olay değil ama başındaki takke mi değil mi onuda bilmiyorum çünki bu smileyi yapan muhtemelen yabancı uyruklu biri sanırım bizim hacilari sevimli bulduğu için yapmamıştır bu smileyi ve iki sayfa hakkında konuşulacağınıda düşünmemiştir. Olay bundan ibaret.

eslem1
04/10/2003, 15:49
Hocam bunca patırdı bıt kadar bı smıley yuzundemı cıkıyor? Yapma allahaskına..
....

Sorun buysa soylıyım, hata boylesıne onemsız bı mevzuda bu denlı asırı tepkı vermen olabılırmı?

Lütfen HunTER konuyu baştan bir daha okurmusun?
ve şurada şurada aşırı tepki vermişsin diyebilirmisin?

ben ise milletin bu knuya aşırı tepki verdiğini düşünmekteyim

Cevap:
a- ben bu smileyden "üç kagitci bir haci/hoca" anlami cikartiyorum ve uc kagitcilarin forum kurallari icerisinde bahsedilen etnik kimligi tasimadigina inaniyorum.

işte cevap
kendince açıklamaya çalışmış nedenini

ama sonuçta "ortalığı karıştırmaya çalışıyorsun" demeden ne güzel cevabını vermiş

Teşekkürler Boranbora

Ancak; bizim basta bakmamiz gereken sey; smiley'den once, onun kullanilmis oldugu metnin tasidigi anlam olmalidir.

tabiki

ben de hangi anlamı yüklüyorsunuz manasında sordum. (gayet açıktı değil mi akadaşlar)

zor değil ben görüyorum mustafa
mesela avatarında sarık var görüyorsun değil mi ?
hani belli mi olur

olgunlukmuş

bir şey söyleyemeyeceğim......

bunu ayrıyeten konuşalım...

hımm kabasakal tabi

ben de ona benzettiğim için kabasakal nezdinde temele de bir hakaret var zannettim ya
...

ne güzel...

yanlız burada şunu ifade etmeyilim ki

[SIZE=3] Arkadaşlar olayı ben büyütmedim. Öyle zannediyorumki millet yanlış anladı

[SIZE=1]ya mustafa konuyu bir daha okurmsun? (vaktin varsa)

eslem ben ne anladığımı daha açık yazayım madem öle diyorsun

bu sakallı ve takkeli adam seni rahatsız etti... belkide diğer sakallı ve takkeli kişilerde seni rahatsız ediyordur...

bende sakallıyım .... bende mi seni rahatsız ediyorum bu sakallı smile niye seni tahrik ediyor ki

hayır ben sakaldan neden rahatsız olayım

şimdi senin yanlış anladığına kanaat getirebilirim artık.

Ansugo
04/10/2003, 15:51
Bence foruma girenlerin etek uzunlukları midi olsun, sakalları var ise olmasın, bıyıkları memur tipi bıyık olsun, başı açık sırtı pek olsun.

Ben bu sakallı smayleye bakınca "Babacan bir imam" görüyorum.

Forum kurallarına da tamamen uygundur. Onaylanmıştır.

BoraN
04/10/2003, 15:55
Orjinal mesajı gönderen xXx
Pekte babacan gorunuyordu ama...
Vaybe o damı uckagıcı cıktı peh peh:D

Ne öğrenmiş olduk böylece!??

Görünüşe aldanmamak lazımmış, değil mi? :)

+ Eger bu smiley'i bir eJnebi arkadas yapmissa, buyuk ihtimalle anti-US araplarla dalga gecmek icin yapmistir. Ancak bizim bu amacla kullanmadigimiz ortada...

eslem1
04/10/2003, 15:59
...iki sayfa hakkında konuşulacağınıda düşünmemiştir

yalnız acayip bir yanlış anlamadan dolayı 2 sayfa oldu.

bu gidişatla yakında durulmayacak.

olay bu kadar büyük değildi büyüdü

gelin arkadaşlar olayı küçültelim

ilgilenen arkadaşlar lütfen bu smiley'i ne için kullandıklarını ne anlam verdiklerini söyleyebilir mi?
kısaca bu smiley neyi ifade ediyor anlatabilir mi?

gereksiz yanlış anlamalar ve gerksiz polemikler ve gereksiz bir yığın şey yerine!

eslem1
04/10/2003, 16:08
Eger bu smiley'i bir eJnebi arkadas yapmissa, buyuk ihtimalle anti-US araplarla dalga gecmek icin yapmistir

Lütfen boranbora şu soruyu ister özelden ister genelden cevaplarmısın?

1-"büyük ihtimal dalga geçmek için" yapmıştır diyorsun ya, sence nasıl oluyorda bu smiley basit bir kabasakal yerine dalga aracı oluyor? (cidden merak ediyorum)

HunTER
04/10/2003, 16:55
ilgilenen arkadaşlar lütfen bu smiley'i ne için kullandıklarını ne anlam verdiklerini söyleyebilir mi?
kısaca bu smiley neyi ifade ediyor anlatabilir mi?

Ben bu smiley'yı kullanmıyorum.. Ve bu soruyu dırekt olarak kullananlara sormanı tavsıye edıyorum.. Yeterlımı?

Lutfen daha fazla uzatmıyalım.. Helekı forum kurallarına uygunluguda tescıl edılmısken..

eslem1
04/10/2003, 17:08
"ilgilenen arkadaşlar" demek, bu smiley konusunda görüş
belirtmek isteyenler demek istedim

önceki kardeşlerden yani mesaj yazan arkadaşları demek istemedim...

ayrıca uzatmıyoruz. yeterince sakinleşti ortalık sadece sorduğum bir soru var boranbora'ya o kadar

Zerzevat Adam
04/10/2003, 17:18
Ben birşey söylemek istiyorum:

O beyin var mı beyin olayında

beyni olmayan demedim...

:s006: Bak forumda gez dolaş Şahin abimde bazı yorum yapamayacağı konularda direk bunu kullanmış nedenini bilmiyorum ama ben yorum yapamadığım yada acip bir hal aldığım durumlarda o smiley i kullanırım...

Geleliiimm işin noel baba kısmına:

Noel baba sakallı takkeli bir dedemizdir..
Kimin? Hristiyanların kutsal kabul ettikleri birşeyi karışmayız...

Demek istediğim sakal ve takke sadece imamda mı var?
Yabancıların yaptığı bir smileyden imam çağırışımı yapmak bence bakanın gözlerinden olsa gerek...

Ben o smiley'i gülme, ağlama dışında bulunduğum ruh hallerinde gerek görünce kullanıyorum...

Sonuç:Noel baba olarak dememin sebebi her gördüğün sakallıyı imam mı sandın diye bir sonuç çıkarabilirim...

//İmam'lık kötü birşey mi? yada forum kurallarında HERKES İMZASINA SAKALLI TAKKELİ DİNDAR İMAMIN SMİLEYİNİ KOYMAK ZORUNDADIR gibi bir şey mi yazıyor?

yada s006 dan ŞERİATÇI gibi bir abuk çağrışım mı yaptın?

Ya gerçekten gereksiz bir konu bence...

Nasıl görmek istersek öyle bakarız...

mustafa
04/10/2003, 17:18
zor değil ben görüyorum mustafa
mesela avatarında sarık var görüyorsun değil mi ?
hani belli mi olur

şimdiye kadar hiç bütün yazılanları okumadan altına bir şey ilâve etmedim. bir çoğunu da okudum yine de karışmadım. ama şu yazdığından anlaşılıyor ki sen yazdığımın tamâmını okumadan cevap vermeye başlamışsın.

olgunluk konusunda ayrıca söyleyeceklerini merâk ediyorum.

hımm kabasakal tabi

ben de ona benzettiğim için kabasakal nezdinde temele de bir hakaret var zannettim ya

ben seninle dalga geçtiğimi hatırlamıyorum. başka bir sebepten mi hakediyorum bunu?

insanların cevaplarını kalıba sokma isteği neden?

uzarsa mesele cevap vermeyeceğim.

eslem1
04/10/2003, 17:19
ayrıca neden koptu kıyamet onu da anlamadım ya

Mingitau
04/10/2003, 17:27
Bizim lisedeyken fazladan puanlar için sakaaal diye bir tabirimiz vardı. Anadoludaki pazarların çoğunda hala ilk defa mal satılınca para sakallara sürülür. Ne manası vardır vs vs hiç bi bilgim yok. Bu yüzden bu anlamda kullanıyorum.

eslem1
04/10/2003, 17:28
tamam mustafa sorun yok....

varsa bir kusurum özür dilerim.

ayrıca
başka bir sebepten mi hakediyorum bunu ?

yok başka bir sebebi yok...

Ya gerçekten gereksiz bir konu bence...

tamam ömer

bir şey yok
...
...

çok ilginç. millet neden bu kadar atladı olayın üstüne ya 3 sayfa oldu garip garip çok garip...

yanlış anlamaları önlemek adına
//Sevgili ömerbalyalı kardeşim senin yorumundan sonra yazdım ama kastım sadece sana değil genele... umarım bunu yanlış anlamazsın...

zira bıktım yanlış anlaşılmaktan...

BoraN
05/10/2003, 02:40
Lütfen boranbora şu soruyu ister özelden ister genelden cevaplarmısın?

1-"büyük ihtimal dalga geçmek için" yapmıştır diyorsun ya, sence nasıl oluyorda bu smiley basit bir kabasakal yerine dalga aracı oluyor? (cidden merak ediyorum)

Ben o smiley'i ne amacla kullandigimi yazmistim, tekrar yazmama gerek yok herhalde...

Sorunun yanitina gelince; amerikalilarin Bin Ladin'e karsi olan bakis acilarindan yola cikarak bu sonuca varabildim.

Ozellikle TV programlarindan tutun da, kliplerine kadar (bkz. Eminem - Without Me sarkisinin klibi) Bin Ladin'in goruntusu ile alay edildigine sahit oldum...

Eger bir US taraftari bunu kendi forumuna eklemisse, bu herhalde Bin Ladin'e karsi olan sevgisini gostermekten uzak olacaktir. Ve yine buyuk ihtimaldir ki alay etmek icin kullanilacaktir...

Ancak bugune kadar bu forumda, B.Ladin ve cemaati uzerine, bu smiley de kullanilarak espri yapildigina sahit olmadim. Dolayisiyla bizim kullandigimiz alan daha farkli...

Peki sen bu smiley'den ne anliyorsun?

eslem1
05/10/2003, 13:05
Sevgili boranbora izin verirsen sana cevabımı özelden vermek istiyorum zira milletin beni nasıl anladığını merak ediyorum.

Sevgili ceviz.net ailem...

eğer yeni fırtınalar kopmayacaksa

ilgilenen arkadaşlar beni nasıl anladığını açık açık yazabilir mi ?
(nasıl yanlış anlaşıldığımı -nerede hata yaptığımı- ilerde nerede daha dikkatli olmam gerektiğini öğrenebilmem için)Bunu da yanlış anlayan çıkarsa artık kazıyacağım bu konuyu ceviz'den

Sahin
05/10/2003, 13:11
Hiç böyle ufak tefek meseleleri kafanıza takmayınız arkadaşlar biz zaten herkesi olduğu gibi tanıyoruz, ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

BoraN
05/10/2003, 13:29
Sevgili boranbora izin verirsen sana cevabımı özelden vermek istiyorum zira milletin beni nasıl anladığını merak ediyorum.

Sevgili ceviz.net ailem...

eğer yeni fırtınalar kopmayacaksa

ilgilenen arkadaşlar beni nasıl anladığını açık açık yazabilir mi ?
(nasıl yanlış anlaşıldığımı -nerede hata yaptığımı- ilerde nerede daha dikkatli olmam gerektiğini öğrenebilmem için)Bunu da yanlış anlayan çıkarsa artık kazıyacağım bu konuyu ceviz'den

Özelim her zaman acik... :)

Kendi adima seni yanlis anladigimi sanmiyorum, hatta anlayamadigimi soylesem yanlis olmaz. O nedenle yukarida sana sorma geregi hissettim...

& Sahin +1

eslem1
05/10/2003, 15:09
Kendi adima seni yanlis anladigimi sanmiyorum,

Hayır. Bilakis en iyi anlayan sen oldun.

hatta anlayamadigimi soylesem yanlis olmaz

haydii :)

anlatmak istediğim : bu smileyin manası nedir ne amaçla kullanılır millet bundan ne anlar? bu anlaşılan-anlatılan mana forum kurallarında bahsedilen bilhassa 3 ve 6 nolu ilkelerle çelişmez mi ?

benim fikrim:çelişir
senin fikrin ?

Cevap:

eslem1
05/10/2003, 15:24
Fixman:

Özür dilerim Fixman cevaplamalar o kadar ani oldu ki ne zaman ikinci sayfaya geçtiğimizi bilemedim
dolyasıyla mesajını atlamışım.

millet beni neden yanlış anladı diye konuyu baştan okurken senin mesajını gördüm

Fixman:

Güzel kardeşim Fixman herşey bu kadar basit mi ?
yani biz 20*21 px çarçası için mi kafa yorduğumuz düşüyorsun?
ne yani aynı büyüklükte belki aynı byte olan bir k*fürlü el hareketi olsaydı mesela yine bu sade 20*21px mi olurdu ?

Bak boranbora kardeşimiz ne kadar güzel söylemiş

Boranbora:

eslem1
05/10/2003, 15:29
Bir şeyler buldum galiba

Yoksa millet benim söylemek istediğimi şöyle mi anladı ?
Ansugo:
Bence foruma girenlerin etek uzunlukları midi olsun, sakalları var ise olmasın, bıyıkları memur tipi bıyık olsun, başı açık sırtı pek olsun.

Olurki böyle anlayan olur. Dostlarım kesinlikle böyle bir şey aklımın ucundan bile geçmedi.

redial
06/10/2003, 09:55
Forum kurallarinin 3. maddesi asagidaki gibi yeniden duzenlenmistir:

03-a)Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz. (Örneğin: Türk, Kürt, Ermeni, Yahudi, Çerkez, Zenci, Hint, Arap, Çingene, Roman, Rus, Göçmen gibi.)
03-b) :s006: Smiley'i 03-a maddesinin kapsami disindadir...

Umarim bu duzeltme sorunu cozer, zira nem kapmaktan daha onemli islerimiz var; olmali...

eslem1
06/10/2003, 11:48
nem kapmak değil benim dediğim

mesela merak ediyorum.

neden?
ne manaya geliyorki de madde dışında tutuyorsun ?
tabi vaktin varsa

istersen özel'den ceviz,msn: eslem1@hotmail.com,mail:eslem10@yahoo.com

yahu herkes bana neden böyle davranıyor
ne yaptım ben
anlayamıyorum...

MEHMET
06/10/2003, 11:57
bence bu smilye haksızlık ediyorsun @eslem1.
Bazılarına farklı şeyler anımsatabilir ama bu çoğu kişi için
(%90) sevimli (şuana kadar kabasakal olarak biliyordum) bir smily ki en tatlı smilylerden biri.
Bak garibi forum kurallarına sokarak her gelene maymun ettin.
:D
+
bu(:sus: ) smily'de dokunmayasın ha. Çünkü bu smily'i fazla kurcalarsan haçı falan bulur sonra o garibimide forum kurallarında süründürürsün yoksa.

eslem1
06/10/2003, 12:10
yok sessiztetik ya
yok ona dokunmam :)

ne güzel cevap vermişsin ama millet pek cevaba yanaşmıyor nedense.

hmustak
06/10/2003, 12:28
Orjinal mesajı gönderen redial
03-a)Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz. (Örneğin: Türk, Kürt, Ermeni, Yahudi, Çerkez, Zenci, Hint, Arap, Çingene, Roman, Rus, Göçmen gibi.)
03-b) :s006: Smiley'i 03-a maddesinin kapsami disindadir...

Yukarıda sayılan Türk kökenli toplulukların hemen hemen tamamı kadar dünyada AZERİ türkü vardır. Bu topluluklar arasında göçmen olan, topluluk dahi sayılayamayan azınlıklar varken, böylesine bir çoğunluğun bu cümle içersinde atlanması hiçte hoş değildir...

Ben bireyi olduğum topluluğun, takım üyesi olduğum grubun sitesinde yayınlanmasını istememin en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum....

Ceviz.net ve üyelerini seviyorum...

Saygıyla...

eslem1
06/10/2003, 12:44
ama hmustak "gibi " denmiş sonunda
değil mi?

ayırca Ben bireyi olduğum topluluğun, takım üyesi olduğum grubun sitesinde yayınlanmasını istememin en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum....

evet hakkın olabilir
hele bu konuyu konuşmak istem de pek tabi hakkın olmalıdır.
yoksa ne ehemmiyeti kalır..

HunTER
06/10/2003, 12:45
Ben dıyorumkı oturup, aramızdakı hukukcularında yardımıyla yenı bı yasa hazırlıyalım ne dersınız? Daha sonra bu metnı Anayasa Mahkemesı'ne sunarak uygunlugunu tescıl ettırırız..

Buda cozum olmazsa yonetımde darbe yaparak demokrasıyı bı sure askıya alabılırız.. Bu arada Yuksek Hakem Kurulu'nu kurarak yazılan mesajların uygunlugunu da denetım altına alır, uygunsuz gorduklerımızı sansurlerız..

Hatta bazı yazarları forumdan ıhrac etmek, lanetlemek de mumkun.. Boylece duzenı tekrar hayata gecırebılırız..

MEHMET
06/10/2003, 12:54
Orjinal mesajı gönderen HunTER
Ben dıyorumkı oturup, aramızdakı hukukcularında yardımıyla yenı bı yasa hazırlıyalım ne dersınız? Daha sonra bu metnı Anayasa Mahkemesı'ne sunarak uygunlugunu tescıl ettırırız..
Hazırlanacak yasanın komisyon başkanlığına talibim. :D
Hep hayalimde kanun yapmak vardı.
Şimdiden söylüyorum bu (:)) Smiley den başka smily kullanmak yoq.
Ayrıca herkez yazım kurallarına dikkate etsin. Malum Dilimizin bozulma ihtimali vardır.
+
Hazırladığımız yasayı Sezer'e göndermeyelim veto edilme ihtimali pek kuvvetlidir.
+
@hunter :super: +1

Hard`n`Dark
06/10/2003, 13:00

hmustak
06/10/2003, 13:22
Ne alakası var? Ben en az çingeneler kadar, Ermeniler kadar, hintliler kadar bunu istemeye hakkım var. Bukadar topluluğun arasında sayıca en kalabalık guruba girip, diğer etnikleri ifade eden gibi ifadesiyle mi anılacağım?
İnsanlar toprak hasretiyle yaşar, topraklarını konuşurlar. Özlemleri vatanlarıdır, toprakları namuslarıdır. Sor şahin abi'me, Türkiye nasılda burnunda tütüyordur... İşte bizimkide böyle. Bizim vatanımız Türkiye olmuş, kökenimizse AZERİ. Baba toprakları kalmış adı... Özlemi kalbimizin derinlerinde. Ceviz.net de ailem olmuş.

Ceviz.net ailemiz olmuş diyoruz ya. Kimle paylaşacağız ki bunu başka ozaman. Sorunda olsa, istekte olsa, kavgada dövüşte olsa aile değilmiyiz sonuç da?

Saygıyla, sevgiyle...

Hakan MÜŞTAK
"... o bir Azeri :) ..."

eslem1
06/10/2003, 13:35

acelya
06/10/2003, 13:55
Ceviz.net`e yeni üye olduğum günlerdeydi. Forumların en eski sayfalarını geziyordum. Bu smileyi ilk kez o zaman görmüştüm. Ya da daha önce görmüştüm de ilk o zaman dikkatimi çekmişti deyim. Dikkatimi çektiği ilk yer:

http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=301&highlight=smiley

Bu başlığıktan başka, bir başlıkta daha bu smileyden bahsediliyordu ve "takke", "sakal" sözcükleri geçiyordu. Ben ne sakal görebilmiştim, ne de takke. Ve bu smileyin neye benzediğini anlamakta bayağı zorlanmıştım. Sonra daha dikkatli bakınca çözmüştüm olayı.

Cumartesi günü bu konu başlığının sayfa sayısının 2 olduğunu gördüğümde şaşırmıştım. Çünkü konu hem yeni açılmıştı, hem de açılır açılmaz safya sayısı 2`ye çıkmıştı. O gün çok fazla vaktim olmadığı için yazamamıştım.

Bence eslem1`in üzerine fazla gidilmiş gibi. Anladığım kadarıyla amacı sadece bu smileyi hangi amaçla kullandığımız öğrenmek ve bu smileyi kullanma amacımız acaba bahsi geçen forum kurallarıyla bir çelişki oluşturuyor mu. Benim anladığım bu.

Ama ilk iletisi sanki biraz taraf tutuyor gibi algılandığı için sanırım, biraz yanlış anlaşılma oldu.

eslem1, soruna gelince; ben bu smiley ilk, yukarı da dediğim gibi, eski bir başlıkta gördüm. Neye benzediğini bile zor çözdüm. Ben kendi adıma söyleyim, ben bu smileyi şimdiye kadar hiç kullanmadım. Benim için hiç bir şey de ifade etmiyor bu. Bundan sonra da kullacağımı sanmam, çünkü sıra buna gelene kadar o kadar güzel suratlar var ki...

BoraN
06/10/2003, 14:09
Sevgili hmustak,

Azerbaycanlılar dünyada geden miqrasiya prosesi neticesinde bir çox ölkelere sepelenmişler. Bu, tebii bir prosesdir, onun qarşısını almaq olmaz, almaq da lazım deyil ve ümumen müsbet xarakter daşıyır. Çünki her bir millet, her bir xalq yalnız öz doğma torpağı çerçivesinde, milli mehdudiyyet şeraitinde yaşaya bilmez. Bir de qeyd edirem, dünyada miqrasiya prosesi bütün ölkelere, xalqlara aiddir. Eger azerbaycanlılar bu proses neticesinde dünyanın bir çox ölkelerinde meskunlaşıblarsa, orada özleri üçün heyat qurublarsa, özlerinin heyat şeraitini temin ediblerse - bunlar hamısı dünyada azerbaycanlıların ne qeder geniş şekilde yayıldığını gösterir.
...
Kaynak (http://www.diaspora-az.com)

yemre
06/10/2003, 14:11
ya bende daha önce çok görmeme rağmen sadece smile olarak baktığımda :kuuul: bu smile hiç bir mana ifade etmiyor ama şimdi bakınca insanları sigaraya teşvik ediyor galiba...

ayrıca şahin abinin öreğindeki kişi de aynı hitler...

bi faşizm kokusumu almalıyım ...

eslem1
06/10/2003, 16:14
Merhaba

ve bu filmin sonu...

işte açıklamalar...

1-Ben hatalıyım derdimi anlatamadım.
2-özür dilerim.
3-UYARI: İlgilenenler (bu konuya mesaj yazmış kardeşler) lütfen okuyacaksanız tam okuyun okumayacaksanız, bir yanlış anlamayı daha artık kaldıracak takatim kalmadı.
4-Kısmi bir hayal kırıklığımın sizi rahatsız ettiğini düşünmüyorum. (bu konuda özür beklemeyin :) )
5-Benim görüşüm ise şudur.

çakalım bir quote // boran bora kardeşime yazdığım cevaptan alıntıdır.

Boranbora:
Peki sen bu smiley'den ne anliyorsun?

Ben şunu anlıyorum. Bu smiley takkesi ve sakalı olan insanları aşağılıyor. pire için yorgan yakılıyor.

Showtv gibi bir yaklaşımı anlıyorum.showtv gibi adi ve basit genellemelerle insanları rencide etmeyi anlıyorum.

Boranbora:
Ozellikle TV programlarindan tutun da, kliplerine kadar (bkz. Eminem - Without Me sarkisinin klibi) Bin Ladin'in goruntusu ile alay edildigine sahit oldum...

diyorsun ya, ben de bir zaman bu bahsettiğin alay edilme olayına şahit oldum.(bilhassa 1997'den itibaren medya ve bilumum çevre tarafından alay edilme)

şunu da belirteyim benim dedem de hacı ve sakalı ve takkesi var. (klasik üçkağıtçı oluyor ya :))

ama gel görki senin bahsettiğin elemanlardan(takkesi olup üçkağıtçılık yapan zavallılardan) farklı, üçkağıtçılığı yok yalancı değil şerefiyle yaşıyor ve bilumum hakikat

şimdi şunuda söyleyelim. benim bulunduğum memlekete (fethiye) bir çok tanıdığım da böyle bahsettiğim tarzda yaşıyorlar. tektük senin bahsettiğin üçkağıtçı tipler var. nasıl pire için yorgan yakılmazsa böyle tek tük elemanlar için de genel zan atında bırakılamaz.

buradan bir de şuraya gelelim.

madem biz gerek ocal gerek ceviz ailesi olarak karşımızdakilere mevlana'nın sözü gereği "yaratılanı sev yaratandan ötürü" diye bakıyoruz-bakmaya çalışıyoruz değilmi ?

o zaman ayırt etmeden o zaman bölmeden o zaman hiç kimsenin ne olduğuyla ilgilenmeden yani "kumarcıymış filanmış takkeliymiş cıplakmış aşufteymiş şuymuş buymuş" şeklinde bakmamamız gerekmezmi?

buradan konu ile alakalı olan bölüme geçersek

bu konuya en iyi cevabı sen verdin
gayet açıktı.
şunu anlıyorum ve bu anladığım şey forum kurallarıyla çelişmiyordu.

millet saçmaladı

sen sorulanı söyledin. ne anladığını, ejnebinin ne düşünebileceğini, ne amaçla kullandığını açıklamışsın.

teşekkür ederim.

yalnız gittiğin yol üzülerek söylerimki pire için yorgan yakmak gibidir.

belki söylediklerime ilk anda hemen karşı çıkmaya çalışabilirsin (bende de oluyor)

ama sakin kafayla şunları düşün...

piyasada bir çok dürüst gözüken insan aslında çokta dürüst değil bilakis çoğu üçkağıtçı olabiliyor. madem ben bir aşufteyi yazılarımda eleştirmek için smiley kullanmıyorum o zaman niye bir başka yanlış yapan küçük bir grubu kullanıyorum.
hikmeti ne bu meselenin ?

bu meseleyi ciddi ciddi sakin kafayla düşün.

bu "adalet", "kendine karşı dürüst olmak" sonucunu doğurmaz mı ?
ve daha bir çok hakikati

Ancak bugune kadar bu forumda, B.Ladin ve cemaati uzerine, bu smiley de kullanilarak espri yapildigina sahit olmadim. Dolayisiyla bizim kullandigimiz alan daha farkli...

Misal olarak bunu B.Laden ve cemaati için alay etmek için kullansak forum kurallarıyla çelişir miydi ?

bunu da ayrıyetten tartışabiliriz. (sabrın ve vaktin varsa)

ayırca mailden devam edelim mi ? buranın 1500 karakter sınırı var

eslem1
06/10/2003, 18:21
6- ilgilenenlere ....
6.1-Sevgili Fixman'ın izniyle....
6.2-Smileyler "istek dışı" msn programının "farklı kaydet" seçeneği sayesinde kaldırılmıştır.
6.3-Genel olarak metin foruma uyarlanmaya çalışılmıştır.
6.4-Msn içeriği -1
Anlık ileti konuşması sırasında hiçbir zaman parolanızı veya kredi kartı numaranızı vermeyin.

fixman:
tekrar merhaba...
Eslem:
merhaba
fixman:
eslem'ciğim (sanırım senden 5 yaş büyüğüm... böyle hitap etmemin bir sakıncası var mı?)
fixman:
Eslem:
ben 22, tabiki, buyrun
fixman:
zaten şu "smiley" meselesi ile ilgili olarak sohbet etmek istiyorum...
seni neden bu kadar rahatsız etti?
Eslem:
Ben şöyle düşündüm. bu smiley boranbora'nında bahsettiği gibi
bir kesimi aslında yansıtıyor. fakat bu pire için yorgan yakmaya benziyor.
yani üç üçkağıtçının yaptığı tüm sakallı ve takkelilere mal edilmiş gibi oluyor.
yani genelleme yapılıyor. madem biz ocal ceviz ailesi olarak kendimize hep şöyle diyorrz.
"Yaratılanı sev yaratandan ötürü" dolayısıyla bu forumdaki insanlar olsun gerçek hayattakiler olsun
"insan sevgisi" diyoruz. Dolayısıyla, mesela bir aşufte-fahişe için tüm kadınlar zan altına alınamayacaksa bu da alınmamalı.
yani nasıl forumda bir aşüfteyi bir banka dolandrıcısını anlatan bir smiley yok.pekala diğerinin olması yanlış olmazmı?
bu dürüstlük olur mu ?
fixman:
peki... foruma her girdiğinde o smiley'i görmek sana manevi bakımdan bir zarar veriyor mu?
fixman:
çünkü bugüne kadar bir tek sen itiraz ettin...
Eslem:
evet
fixman:
dinine bağlı bir insan olduğuna eminim... ama forumda senin kadar dinine bağlı başka katılımcılar da var...
Eslem:
Fixman:
peki... foruma her girdiğinde o smiley'i görmek sana manevi bakımdan bir zarar veriyor mu?

Aslında o smiley'i pek görmüyorum

ya bunun dinle alakası yok
bu dürüstlük meselesi bence

millet din meselesi zannediyor nedense.

fixman:
hayır, hayır...

Eslem:
Fixman:
----sana manevi bakımdan bir zarar veriyor mu?

pire için yorgan yakmak beni rahatsız ettiği gibi bir aşufte ye yapılmayan alay yapıldığı için dürüstlüğe zarar verdiğini düşünmek bana manevi bir zarar verebilir

Eslem:
milletin tepki verdiği kadar kötü mü düşünüyorum ?

fixman:
kusura bakma... göz ucuyla da olsa... bazen başka işlerle ilgilenmem gerekiyor... bu yüzden arada bazen kopukluklar olabilir... ama yazdıklarını okuyorum...
fixman:
peki forum yöneticileriyle iletişime geçmeyi düşündün mü?,konuyu başlatmadan önce...
Eslem: hımm hayır. zira ben böyle anladığım için milletin ne anladığını merak ettim.
siz ne amaçla kullanırsınız dedim.

fixman:
aslında... bana göre hatalı olduğun nokta...
topic'i başlatma şeklindi...
"çelişki" falan deyince... insanlar anında reaksiyon gösterdi...

Eslem:
aslında dikkat edersen
ilk çelişki yazdım
baktım olmadı dedim
mesajı düzenleye geldim
ve oradan başlığı değiştirdim
ama yeni başlık görünmedi.
meğer orayı değiştimiyormuş
her mesajın üsttarafındaki yazıyı değiştiriyormuş
orada ise "Çelişki değil mi ?"

fixman:
hmmm...

Eslem:
Hem mesela, sallayalım bu konuyu .
mesela ciddi ciddi bu konudan daha mühim olan mesela sitenin copyright'ının kaldırılmış olduğunu düşünelim

fixman:
evet...

Eslem:
ben şöyle bir soru sorsaydım
bu forumun copy'si neden yok
cevap isteseydim
hata mı olurdu

fixman:
eh, eslem... kanaatimce bu tür konular sadece forum yöneticilerini ilgilendirir...
forum ciddi bir forumsa...
yöneticiden bilgi alınıp...
ikna olunmazsa yeni bir topic başlatılabilir...

Eslem:
bence herkesin hatası olabileceği
tabii bu benim fikrim...
gibi forum yönetilerininde
pek ala hatası olabilir
veya
gözünden kaçan bir noktadır
bu pekala tartışılabilir konuşulabilir

fixman:
işte bu yüzden ilk önce hata sahibi uyarılmalı...
daha sonra diğer insanların fikri alınabilir...
örneğin...
sen bir arkadaşının kusurunu gördüğünde...
hatasını düzeltmesi için ilk olarak onunla mı konuşursun...
yoksa ortak arkadaş grubuna mı açarsın meseleyi?

Eslem:
yok ilk onunla konuşurum
ama bir saniye bir örnek verceğim
bak yukarda bahsettiğim 2.ci soruyu
2 ayrı foruma sordum işte cevaplar
işte arasındaki fark

fixman:
evet...

Eslem:
ben cevizdeki kardeşlerimide öyle zannettim
ne bileyim

http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=5410&highlight=ac%FDnacak+hali

fixman:
bak... bir konuda haklı olabilirsin aslında...
Eslem:
diğerini buluyorum ....

fixman:
bizim öğrenmemiz gereken ilk şey...
başka insanlara karşı fazla tepkili olmamayı başarabilmek...
yani senin mesajın tepkiyi ne kadar hakederse etsin...
daha anlayışlı olabiliriz...
eslem... biraz resmi bir dille konuşuyorum...
başka insanların da gözü takılabilir diye... anlarsın...

Eslem:
aney silmişler
haydii...

Eslem:
izin verirsen bu konuşmaları orada da yayınlamak isterim
fixman:
izin senindir...

Eslem:
diğer linkini vermek isteyipte veremediğim konuda ise
site yöneticisi geldi
sorun düzeltilmiştir
demişti
tebrik etmiştim

şimdi silmişler ayrı mesele :)

fixman:
evet... gerçekten de sorunu iyice bir çözmüşler... desene...

Eslem:

hadi konuya şahin abi atlasa o mesajları o yazsa
neyse de
millet pis daldı konuya
(///not:orjinalinde yoktur.Açıklama: pis kötü kaka değil. Anlamışsınızdır umarım)

sanki ceviz.nette hata yapılamaz gibi.

hımm
silinmemiş ben bulamamışım

http://forum.pclabs.gen.tr/index.php?showtopic=7651&hl=

fixman:
hangi mesajdan sözediyorsun abi? ikinci verdiğin örnekten mi?

Eslem:

cevizde atlayanlar var ya konuya
kimisi beni ortalığı karıştırmak istediğimi
kimisi kimisi

fixman:
ilk mesaj eslem :
xXx yazmış :

açıkçası benim aklıma kabasakal geliyor. Düşündüğünü sandığım anlam ise hiç aklıma gelmemişti. Daha çok babacan bir gülümseme var, bunun da orayla burayla ilişkilendirmek yanlış, yoksa bu düşünceden yola çıksak bütün smileylerin kellerleri küçük düşürdüğünüde düşünebiliriz

bak... kendimden örnek vereyim :
ben xXx'in mesajından rahatsızlık duymam...

Eslem:
haklısın xXx konusunda
Eslem:
o ilk mesajda
ben ona bozulmadım zaten

fixman:
senin konuya giriş noktan...
"çeşitli etnik grupları taciz etme" konusuyla smiley'in çelişmesi....

ama ben o sakallı smiley'in hiçbir etnik grubu taciz etmediğini düşünüyorum...

Eslem:
bak mesela istediğim cevaplardan biri buydu

ama ben o sakallı smiley'in hiçbir etnik grubu taciz etmediğini düşünüyorum...

Eslem:
pclabs taki editörün yazısı mesela

Selamlar,

Forum Invision Power Board. Normal şartlarda alt taraftai copyright'ı kaldırmamamız gerekiyor ama forum template'ler ile çalışıyor ve template'leri kendimiz yaptığımız için bu copyriht'ı eklememişiz. Eklenecek yeri bulup ekleyeceğim.

Hatırlatan arkadaşlara teşekkürler.

ben milleti böyle zannettim.

fixman:
ben o smiley'in hiçbir şeyi taciz edebilecek kadar bir hacme sahip olmadığını düşünüyorum...

Eslem:
şu hacim meselesi tartışmalı değil mi? :)

fixman:
PC Lab'a bir göz atayım... Yazılarına...
evet... gerçekten birilerini "uyandırmayı" başarmışsın... ve aldığın tepkiler de çok olumlu...
ama şu var :

Eslem:
hatta orada şu da geçiyor
aslında ben diyorum ceviz.net var mesela legal
yani ceviz'in bir nebze kalitesini önemini söylüyorum
cevizin ettiğine bak :)
Allah'tan Şahin abi pek bir şey demedi de
tam yıkılmadım.

fixman:
yine de az önce belirttiğim noktaya geliyoruz... yani bu, bana göre forum katılımcılarını bağlamıyor... forumu hazırlayan, yöneten insanlarla ilgili bir sorun...
aslında tam olması gerektiği yere yazmışsın eleştirini (PCLab'da)
ben de eleştirimi geri alayım o zaman

Eslem:
bu işler kemalat(olgunluk ) ister hatayı görmek
süper bir şey

onu kabul etmek süper

düzeltmek ultra süper

devamı-var...

eslem1
06/10/2003, 18:31
6.5-Msn içeriği -2:

Fixman:

Ceviz'dekilerin yeterince olgun olmadıklarını mı düşünüyorsun?

Eslem:
evet
tabiki bazılarının
veya bu konuda olgunluk gösteremediler
demek daha doğru olur.

fixman:
benim dışımda özel olarak görüşmek isteyen çıktı mı peki?

Eslem:
tabi boranbora ve hmustak kardeşimle görüştüm
şu an boranborayla maile geçtik
hmustak ile de msn

fixman:
oooo...

Eslem:
mesela
biraz önce
sen kabasakal'a benzetiyorum dedin ya
mesela xXx'te böyle demiş

Eslem:
tamam benzetebilirsiniz burada sorun yok
ama kabasakalın takkesi yok diyerek bu smiley'in başka bir manasıda

olabileceğini
söylemek istedim

fixman:
eheh... ben demedim onu...
xXx'in mesajını yapıştırdım...
karışmasın...

fixman:
bak... demek ki
herkesin bakış açısı farklıymış...
kimi üçkağıtçı bir hacı-hoca olarak...
kimi noel baba ( )
kimi de kabasakal olarak görmek istiyor...
önemli olan da zaten "nasıl gördüğün" dür...

Eslem:
pardon abi orayı yanlış anlamışım

Eslem:
şu noel baba olayında da ben biraz önyarglılı davrandım galiba
ama verdiğim link'te
hiç noel baba gibi durmuyordu
bu açıdan noel baba olayını ehemmiyetsiz olarak kabul etmiştim.
zira link ayrı mesaj ayrı

fixman:
eğer ben sakallı ve takkeli biriysem böyle mini minnacık bir smiley rahatsız

etmemeli beni...
eğer rahatsız ediyorsa... bu benim takıntım ya da kompleksimdir...

senin takıntılı olduğunu düşünmüyorum...

Eslem:

-önemli olan da zaten "nasıl gördüğün" dür..

evet abi bende onun için sordum ya
siz nasıl görüyorsunuz?

fixman:
peki ne yapmayı düşünüyorsun eslem?
yani yöneticilerin smiley'i kaldırmaya niyeti yok gibi...
forumu bırakacak mısın yani?
(böyle düşünmediğini biliyorum da... işte...)

Eslem:
salla yöneticileri
ben insanların fikirlerini merak eettim
yok abi böyle küçük şeyler için forumu bırakmak zulum olur
millet isterse smiley filan kaldırmasın
o beni enterese etmez.

o onların sorunu olur

hem zaten sadece ben öyle anlıyor olabilirim

fixman:
hmmm... ben o minik grafiği gördüğüm zaman...

mesela millet mantıklı bir açıklama getirebilseydi
o zaman tatmin olur
bu benim gözüme ilişmiş derdim
fakat millet her nedense hem cevap vermekten kaçıyor
hem beni zan altında bırakıyor
garip değil mi ?
abi

fixman:
dediğim gibi... grafiği gördüğümde...
grafiği kullanan kişinin amacını anlıyorum... çünkü smiley'i amacına hizmet

etmesi için kullanmıyor... sadece yazdığı mesajı renklendirmesi için...

Eslem:
ama abi ben :) :( :D gibi mesajları mesala
renklendirmek için kullanmıyorum ?

fixman:
sonuçta... bugüne kadar... kimsenin "sakallı, takkeli" kişileri karalamak,

taciz etmek için smiley kullandığını görmedim...
şekilden önce söze bakılmalı...

Eslem:
tamam abi söze de bakalım
o ilk mesajda bahsedilen linke tıklarmısın?
sence orada ne denmiş
renklendirme mi yapılmış ?

fixman:
bir saniye...
bağlantı yavaşladı...

Eslem:
ben de bu arada gprs ile bağlanıyorum
her an kopabilirm
yanlış anlaşılmasın
bıktım yanlış anlaşılmaktan
oysa o kadar açıklama yapıorum

fixman:
turkcell?

Eslem:
hayır
telsim

fixman:
şu bahsettiğin linkteki sayfanın gelmesini bekliyorum da...
Eslem:

Eslem:
ben açıkçası kardeşlerimden şunu beklerdim
bir dk. ya
bu elemanı gözüm bir yerden ısırıyor
(sonuçta 3. yıldır aynı forumdayız olacak o kadar )
bu eleman ne demek istemiş yerine
aynı şeyleri tekrarlıyorum gibi olacak ama --- "sen ortalığı karıştırmaya

çalışıyorsun" gibi msjlar.

haydiii
buyur burdan yak olayı :)

hani mesela
sıfır mesajlı bir üye olsam da
direk bu mesajı yazsam
hadi -yine aramada altında buzağı ama- neyse
derim

fixman:
haklısın... kimsenin "ortalığı karıştırıyorsun" gibi deme hakkı yok...

Eslem:
bir de çevremdeki insanlara en basit bir şeyi bile çok detaylı anlatmaya

çalışırım
fixman:
eğer böyle düşünüyorsan hiçbir şey yazmayıp tartışmaya dahil olmazsın...
Eslem:
eksisini artısını önüne sermeye çalışırım
sırf yanlış anlaşılmaktan bıktığım için
ama bu seferde insanlar çok sıkıcı buluyorlar
orta1'deki
bir arkadaşım hariç
ona terminatör 2 filmini o zaman acayip detaylı anlatmıştım
belki filim süresi kadar
O : "Ya valla izledim gibi oldu"
demişti

fixman:

Eslem:
ama ondan sonra kime ne anlattıysam

yemedi artık

fixman:
eki...
bu arada... eğer illa ki bir şeyler yazmak istiyorsan... smiley'den ne

anladığını belirtip... "selametle" dersin...
"ortalığı karıştırıyorsun" gibi demek...
hem tartışmayı büyütür... hem de konuyu başlatan insanı rencide eder...
ama ben hala senin... smiley ile ilgili olarak çok fazla hassasiyet

gösterdiğini düşünüyorum... o ayrı

Eslem:
yok abi ya
fazla hassasiyet yok yani

Eslem: /// başka bir konu hakkında bir soru ve daha sonra...

neyse boşverelim ...

fixman:
yok yok... boşvermeyelim... bir soru sorduğuna göre...

Eslem:
abi aklıma
bir şey geldi

-----yok yok... boşvermeyelim... bir soru sorduğuna göre...

demişsin ya

fixman:
evet...

Eslem:
"boşvermeylim" derken konuyla ilgilenmek istedin ya

benim de o konuyla alakam o kadardı.
işte yani şimdi sana birisi şöyle dese
"fixman takıntın var"

fixman:
ughhh... eee reis?

Eslem:

taktın bu konuya filan dese
nasıl bir duruma düşersin?
millet bana deyince böyle oluyorum
aslında taktığım yok

merak ettim konuşmak fikir almak istedim
bence böyle olur diye söyledim

millet dedi takıntı
olay bu yani

fixman:
eslem'ciğim konuştuklarımızı log tutacaksan... çarpıtmamak şartıyla

istediğin gibi kırpıp düzeltebilirsin...

Eslem:
güzel söyledin
tamam

fixman:
ben biraz "meşgul" kalcağım...

Eslem:
tamam

Eslem:
abi teşekkür ederim sana

fixman:
yaf... işte çarpıtmayacağını biliyorum da...

Eslem:
tabi olsun
öyle demen güzel

fixman:
ne diyorsun beeeeeee..... geldik...... (bu patronaydı)

Eslem:

fixman:
hadi görüşürüz eslem...

Eslem:
görüşürüz abi ...

eslem1
06/10/2003, 18:41
7-Bu Konu münasebetiyle tanışdığım kardeşlerim de bu işin cabası oldu.

Her zorlukta iki kolaylık gizliymiş...

8-Special thanks bölümü ise:

hmustak,Boranbora,Fixman ve diğer sevgili cevizler....

mustafa
07/10/2003, 00:10
gavurun deyişiyle "so what?"
ya da "yâni ne?"

hmustak
07/10/2003, 08:23
hmustak,Boranbora,Fixman ve diğer sevgili cevizler....

şimdi biz "sevgili ceviz" miyiz :D:D

Alemsin yaw

eslem1
08/10/2003, 15:42
:D evet hmustak inşallah ben de olurum:)

konuyu üste çıkarmak istemezdim ama bu konuya benzer bir konu gördüm de

onu söylemesem galiba çatlarım:D

ben şu (http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=5966) konuyu bu konuya benzettim de... (bir sn benzetemezmiyim kardeşim ya ne kızıyorsun:D)