Tam Sürümünü Görmek İçin : www.iem.gov.tr 'ye Yeni Kan
muharrem_tac
30/09/2003, 14:08
Polis Akademisi (http://www.pa.edu.tr) 'nin Web Sitesi ile büyük başarı kazanan Orhan POLAT , Akademi 'yi bitirerek Komiser Yardımcısı rütbesi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Web Sitesi 'nin başına geçti . Bundan sonra www.iem.gov.tr 'den büyük değişiklikler bekleyebiliriz . Mesela Windows 'tan Linux 'a geçiş gibi ya da ASP-MSSQL Server 'dan en PHP-MySQL 'e geçiş gibi...
Böyle haber atlatmasını turk.internet.com bile yapamaz . :D
Sende saflarımızdasın artık :)
Hoşgeldin. :D
Hocam (muharrem_tac) darısı basınıza :)
Zerzevat Adam
30/09/2003, 17:41
:o)
Demek ki .Net Platforumunu bırakıyoruz mu?
Hocam PHP sizinde kanınıza bulaştı, iyi iyi microsoft'a karşı bağışıklık kazanırsınız :cool:
muharrem_tac
01/10/2003, 18:56
Orjinal mesajı gönderen EAN
Sende saflarımızdasın artık :)
Hoşgeldin. :D
Kim ben mi ? Hayatta... İstifa ederim yine de PHP 'ci olmam .
:D
Varsa yoksa Micro$oft ve .NET :D
fatihhayri
01/10/2003, 19:08
muharrem_tac +1
Mingitau
01/10/2003, 19:35
@muharrem zaten şu an için ki hedeflerimiz alanda seni tam olarak özgür yazılıma beklemiyoruz, bu aşama aşama olacak birşey. Öncelikle özerk yazılım Java ile özgür yazılıma doğru ilerle ;) :D
Zerzevat Adam
01/10/2003, 19:45
Ben özgürünü mözgürünü bilmem:
Bana ne yarayacaksa, isteklerimi karşılayaksa
Yardım alabileceğim kişiler ve kaynaklar yeterince var ise
Teknik olarak konfigürasyonlara uyumu vs. yönüyle bana en iyisi olanı kullanırım ben...
Baktım php kullanan çok kaynakta çok, asp kavrayamadım, php sql kullanıyor ve daha esnek o yüzden Forever PHP! :super:
muharrem_tac
01/10/2003, 23:19
Orjinal mesajı gönderen omerbalyali
Ben özgürünü mözgürünü bilmem:
Bana ne yarayacaksa, isteklerimi karşılayaksa
Yardım alabileceğim kişiler ve kaynaklar yeterince var ise
Teknik olarak konfigürasyonlara uyumu vs. yönüyle bana en iyisi olanı kullanırım ben...
Baktım php kullanan çok kaynakta çok, asp kavrayamadım, php sql kullanıyor ve daha esnek o yüzden Forever PHP! :super:
Vallahi böyle bir itiraf çok iyi oldu . Desenize bu hazır kod bolluğunda kim uğraşır nesnelerle , sınıflarla , stored procedure 'lerle , relation 'larla , component 'lerle...Tamam ben de karar verdim PHP 'ye başlıyorum .Zaten .NET Mobile Internet Toolkit device specific Framework 1.1 'de hata vermeye başlamıştı .
Zerzevat Adam
01/10/2003, 23:35
Ben valla ASP yada başka birşey karşıtı değilim asp ve dotnet'te öğreneceğim zorundayım...
Yani en azından başlangıç-orta seviye...
Önemli olan; genelde kullanılan, ihtiyaçlara cevap verebilen, konfügürasyonu, performansı iyi olan ve kolay kullanılabilen esnek bir teknolojii...
Open source yada değil ben sadece kullanıyorum :)
Hocam senin adına sevindim çünlü PHP çok güzel bence...
Zerzevat Adam
01/10/2003, 23:38
Ayrıca bence en azından şu yüzden bile başlanabilir PHP'e:
PHP'nin syntax'ı C tabanından olduğunu siz ustalarım daha iyi bilirsiniz..
Yani php'e girip öğrenen kişi; java, c, flash action script ve sanırım python gibi dillerde zorlanmayacaktır diye biliyorum...
Ayrıca benim php'e geçme sebebim Ceviz.Net eğer burada ASP'ciler olsaydı ben belki PHP vs ASP muhabbetlerindeydim :)
Benim felsefem artık hangisi daha iyidir değil, testler, yorumlar, kullanıcıların yaptıkları vs. herşeyi gözler önüne seriyor bence :)
fatihhayri
02/10/2003, 13:44
ben asp.net ile php karşılaştırmak istemiyorum.
php ile kıyaslanacaksa asp yi kıyaslamak gerekir.
Asp.net kıyaslanacakca jsp ile karşılaştırılmalıdır.
bu konu birçok forumda tartışıldı. Sonuçmu herkes bildiği yoldan ayrılmadı.
Benim önerimse birini öğrenin ama profosyenelce öğrenin. Hepsinden bir nebze öğrenmek zaman zaman sıkıntıya sokuyor insanı. tabi bu işten ekmek yiyenler için bu son cümle.
Ah şu SQL bu kadar ucuzlamasa idi, çok daha sevinecektim.
PHP'nin neresi esnek? "Merakımdan soruyorum. Bir dilde aranan esneklik ne olmalıdır?" diye sorumuzu genişletebiliriz.
Zerzevat Adam
02/10/2003, 21:28
Yani mesela şöyle bir örnek verebilirim...
CS sunucularının detaylarını gösteren scriptler arasında hiç asp göremedim php ile %95'i ki çok güzel kodlar ve scriptler var...
Yani benim esnek demek istediğim adam cs sunucusu ile bağlantıyı kurmak için phpi kullanmış...
Bilmem anlatabildim mi?
Mingitau
03/10/2003, 17:04
Aha mesela PHP ile iki dakkada bir kütüphane yazıp kullanmaya başlayabiliyon.
@Muharrem Uyuma...
Yani mesela şöyle bir örnek verebilirim...
CS sunucularının detaylarını gösteren scriptler arasında hiç asp göremedim php ile %95'i ki çok güzel kodlar ve scriptler var...
Yani benim esnek demek istediğim adam cs sunucusu ile bağlantıyı kurmak için phpi kullanmış...
Bilmem anlatabildim mi?
Anlatabildin, fakat bu esneklik değil, işlevsellikle ya da CS sunucusu (CS sunucusu ne ise işte ben bilmiyorum) genel de linux tabanlı olduğundan ileri geliyor olabilir.
"Mesela başka başka neler esneklik olabilir?"
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.