Tam Sürümünü Görmek İçin : bunları nasıl yapıyorlar
fatihhayri
29/09/2003, 16:32
başlık çok kullanıldı ama ne yazayım.
http://creative.gettyimages.com/source/classes/frameset.aspx?pk=2&productCode=DV421
Baen bende yapmaya çalışıyorum bu tarz şeyler daha çok üstüste birkaç resim layerlara uygulanan filtreler vs kullanıyorum ama anlatmaya gelince anlatmayı pek beceremiyorum en iyisi ben bir tane yapayım bunlardan adım adım ne yaptığımı anlatayım :)
ArizaHerif
30/09/2003, 09:19
içlerinden birini seç sana tarif edeyim nasıl yapıldığını. <Hepsi birbirinden farklı tekniklerle hazırlanmış.
fatihhayri
30/09/2003, 14:36
Bende uğraştım biraz sizlerle paylaşacağım ama nebileyim sanki adamın ekledikçe ekleyesi geliyor bişeyler. Benim ki buradakilerden farklı ama mantalite olarak aynı.
@ArizaHerif sağol.
o mo karado en üstteki solda 1 ncisini seçtim.
Şahin 'in dediği layer muhabbetiyle oluyor
fatihhayri
01/10/2003, 16:42
Bir örnek yaptım. Bi bakın Biraz değişk olabilir ama
Dijital şeysinden işte.
http://www.ceviz.net/dokumanlar/calisma01.jpg
fatihhayri
01/10/2003, 18:58
Resim gözükmüyorsa aşağıdaki linki kullanın.
http://www22.brinkster.com/fatihhayri/calisma01.jpg
Niye aynı yere yazmadın diyeciksiniz.
Bu iletiyi üstteki resimin yolunun düzeltirken açtım silmeye çalışırken kabul etmedi bende açılmışken bişey yazatım dedim.
Zerzevat Adam
04/10/2003, 16:49
@fatihhayri +1 güzel olmuş....
Ayrıca belki tam alakalı değil ama DesigneR da böyle birşey yapmıştı bir modacıya splash page idi fakat çok eleştiri gelmişti..
fatihhayri
10/10/2003, 16:19
@ omerbalyali
ilk olarak sağol.
"DesigneR da böyle birşey yapmıştı bir modacıya splash page idi fakat çok eleştiri gelmişti.."
eleştiri neden ötürü geldi?
Zerzevat Adam
10/10/2003, 22:17
Forumda var, ayrıca özet olarak direk sitenin anasayfası sandılar böyle site olmaz gibi laflar olmuştu sanırım ama adı üstünde splash page yani enter diye girişe basma sayfasıda desek...
aslında o kadar zor çalışmalar değil
tamamen layer modelarla alakalı, bir çok layer yaratıp üst üste getirerek farklı modelarda kullanarak yapabilirsiniz
önemli olan kesiştikleri bölgelere dikkat etmek
pardon layer mode degil layer typestan olacak [overlay vs.]
Zerzevat Adam
12/10/2003, 22:30
Bence asıl sorun o değilde o katmanları üretmekte....
katmanları mesela belirli bir alanı fill edip üzerinde motion blur radial blur gibi efektler uygulayarak elde edebilirsiniz
Zerzevat Adam
13/10/2003, 20:34
Yok mu yapan kolay ise yapalım arkadaşlar....
Vallahi merak ediyorum Ceviz'den neler çıkacak...
Ben pek incelemedim şu adrestekileri ve bu tip grafikleri ama genel olarka biliyorum...
Ayrıca sadece radial blurla olacak şeyler değil...
Önce ana objeler hazırlanmalı sonra radial blur
http://www.ceviz.net/dokumanlar/rymd_spindel.jpg
Yukardaki resim tam onlara benzemesede bir acemi olarak şunları yaptım.
İlk iş bir layer açıp filter>render>clouds uyguladım daha sonra image>adjustments>hue/saturation ile renk verdim sonra bu layerı çoğaltıp filter>stylize>wind efektini kullandım. Üstteki kırmızı şekil için C harfini yazıp filter>blur>radial blur verdim sonra bunu 4 kere kopyalayıp her birini 90 derece döndürüp merge layer yaptım sonra wave filtersini uygulayıp yine hue/saturation uyguladım sonra bir iki kezde bunu çoğaltıp edit>transform ile döndürdüm ortadaki çizgiler basit zaten dışardan extra aldığım tek şey göz oldu onuda googledan aldım oraya yerleştirdim o kadar :)
Zerzevat Adam
16/10/2003, 17:09
Güzel olmuş Şahin abi kutlarım...
Sedat Atif
16/10/2003, 23:13
Şahin, uyguladığın wave filteresindeki ayarlar nasıldı?
İki kere uyguladaım aynı filtreyi psdyide atayım bir ara buraya...
Zerzevat Adam
16/10/2003, 23:56
Photoshop kaç?
7 mi?
3 e heralde yedi :)
Burada psdsi var (http://www.ceviz.net/dokumanlar/rymd_spindel.zip)
Zerzevat Adam
17/10/2003, 00:11
Yok şu wave filtresinin böyle olup olmadığından şüpheliydimde yani 1-2 kere kullanmıştım fakat çok hatırlamadığımdan ;)
ArizaHerif
20/10/2003, 13:31
Millet bunlar zor çalışmalar değil. Ancak sizin bu yaptığınız çok mantıksız. Aynı bi geometri sorusunun cevabını ezberleyip hepsinde aynı yöntemi kullanıp sonuca ulaşamamak gibi bir durum. Ezberlemeniz gereken gördüğünüz imajın nasıl yapıldığı değil, üzerindeki tekniklerin farklı yerlere nasıl manuple edildiğidir.
Daha net konuşmak gerekirse, buradadki imajların hepsi birbirine benziyor ancak belli şablonları yok. Siz öncelikle nasıl bir background oluşturulur, back oluştururken kullanacağınız tarz teknik yöntem ve sonuca nasıl ulaşırım? Bu sonuçları nasıl farklı backlerle manuple ederim yada edemem.
Hİ tech çalışmalar yapılırken kaligrafi ve tipografiyi nasıl kullanırım? Hatta bu kelimeler ne demek? wave yada twist efekti kullanmakmı daha doğru yoksa alpha kanalı ile aynı sonuca daha değişken çözümlerle yaklaşıp sonucu daha sonra keyfime göre değiştirebilmek mi daha akıllıca?
Önce mantığı yakalayın teknik çalışıp pratik yapın daha sonra bunlar size çok gereksiz yada basit gelecek taraflarına metelik bile atmayacak hale geleceksiniz.
BOl okuyup pratik yapın. Buradaki bir imajın nasıl yapıldığını öğrenmekle bi yere varamazsınız.
Baslangıc asamasındakı kullanıcılara bıraz fazla yuklenmıyormusun.. Yanı once taklıt ederek baslıyacaklar sonra yavas yavas kendı tarzları oturacak.. Hem teknık hem sanatsal anlamda..
Hem resım yaparkende boyle degılmı? Hatta hepımız dogayı taklıt etmeye calısmıyormuyuz aslında?
Daha somut bı anlatımla yukardakı ornek zekı bı kullanıcıya Wave fıltresının kullanımına ılıskın fıkır verebılır.. Buda sonrakı ıslerde kullanmak uzere edınılmıs bı tecrubedır..
Bununda pek mantıksız bısey oldugu soylenemez sanırım?
Zerzevat Adam
21/10/2003, 00:21
http://www.omerbalyali.com/omer.jpg
Gece gece bunu yaptım ama güzel olmadı sanırım :)
fatihhayri
21/10/2003, 14:17
güzel şeyler çıkıyor bence.
ne kadar itina gösterirseniz o kadar güzel oluyor çalışmalar.
İşin mantık kısmına gelirsek.
@ArizaHerif söyledikleriniz bu iş öğrenmek için doğru bir yol
ancak Hunter arkadaşımızın belittiği gibi bu yöntemde öğrenmede bir basamak oluşturuyor. Bu şekilde öğrenmek bana daha zevkli geliyor.
Herkese teşekkürler
Zerzevat Adam
21/10/2003, 17:05
Size ben çözümü söylüyeyim bütün filtrelerden azar azar katın :D
ben şu son çalışmayı 6-7 filtre hariç öyle yaptım :D
hatta benim öyle sallayarak yaptığım kamuflaj texturesi vardı :D
Phpinfo();
12/11/2003, 10:16
Bu tip hi-tech calismalarin aslinda belirli bir teknikleri yoktur. Rasgele yapilan , abuk subuk sekilleri bir araya toplarsiniz ve ornegin sadece "Gradident Overlay" uygularsiniz ve ortaya muhtesem bir calisma cikabilir.
http://delivery.gettyimages.com/comp/dv645007.jpg?x=x&dasite=gettyimages&ef=1&ev=1&dareq=4C25255F14174547455143445C594D
Ornegin bu gordugunuz calismada, cubuklar "Neon Glow" Filtresi uygulanarak elde edilmis. (Neon Glow oldukca igrenc bir filtre olmasina karsin bazen ise yariyor...) Ve yine bu resimde arka planda anladigim kadari ile "Plastic Warp" filtesinin izleri bulunuyor. Falan filan iste, aslinda bu tip calismalari cok severim ama vakit ayiripda uygrasmak kismet olmadi.
Saygılar
Zerzevat Adam
12/11/2003, 19:43
Yok rastgele yapılan değil...
Yani ne yapmak istediğine karar vereceksin en azından doğaçlama karar vereceksin ve neyin ne olduğunu etkiyi nasıl değiştireceğini bileceksin ki istediğini alasın...
ResTWeLL
21/03/2004, 23:10
bakda oğren apprentice seni millet nelerle uğraşıyor bende bi tane yapam bunlardan bari. forumun tarihi eski ama olsun öğreneleim bişeyler
ResTWeLL
21/03/2004, 23:29
ben anca bu kadar yaparım herhal
ArizaHerif
22/03/2004, 23:24
Heheh bi ara bu konuya el atayım bakalım neler cıkaracam :-)
iL_Segreto
31/03/2004, 16:06
Bende geçen İstanbula gittiğimde arkadaşları çekmiştim metroda Bursaya geldiğimde bana baya iyi malzeme oldular :D birazcık çalıştım üstünde basit bi olay ama elimde bu vardı şimdilik bunu yolluyayım...
ResTWeLL
31/03/2004, 18:49
il segreto yapım aşamalrını anlatabilirmisin?
iL_Segreto
31/03/2004, 18:56
il segreto yapım aşamalrını anlatabilirmisin?
Ya baba basit bişi olduğu için .PSD sini tutmadım elimde ama orjinal resim aşşağıda bu resmide ben çektim :) malzeme sağlamdı yani anlıyacağın
superferro
15/04/2004, 11:42
Doğru sağlammış... :)
iL_Segreto
16/04/2004, 22:28
Bi ara bende hastalıktı böle her yakaladığım resm bişiler yapardım hatta kaç arkadaşla sırf bu montajlarım yüzümden baya bir süre konuşmamıştım :):)
ama napim yaa bi kaç kişiye göstermeyincede zevki çıkmıyo işte... :D
Merhaba Arkadaslar;
Uzun bir suredir bu sorunun cevabı bekleniyo sanırım.
herkez bişeyler deniyo.
ben aklıma gelen basit bir yöntemi anlatayım.
bu yöntemle elde ettiğiniz resmi başka bir resmin üzerine monte etmeniz lazım.
önce 10 x 500 gibi bir resim açalım. dikine uzun ama enine çok dar olmalı.
sonra bu resme noise efekti uygulayalım.
image - adjust - treshold kısmından ,
resmin üzerinde çok az sayıda siyah nokta kalacak şekilde bir ayar verelim.
sıfıra yaklaştıkça siyah noktalar kaybolur.
yeterince az sayıda siyah noktamız kaldığında ;
image size kısmından 10 x 500 olan resim boyutumuzu
500 x 500 yapalım.
şu anda resmimizde bir çok çizgi olmalı.
bu çizgileri ripple veya diğer distort efektleriyle elleyebiliriz.
daha uygunu bu çizgilerden bir çok defa yapmak ve bunları çeşitli distort transform (transform menusunde) yöntemleriyle şekillendirmek.
sonra arkasına koyacağımız resme göre gereken yerlerde silme işlemleri uygularız.
şu an kafamdan salladığım için ne elde ettiğimizi şaşırmış olabilirim.
ben buna bi de yarın photoshopla bakayım :P eksik adım olabilir.
herkese bol grafikli günler...
GoldenAxE
27/05/2004, 09:46
Açılan konuyu görünce bende birşeyler yazıyım istedim öncelikle bu resimleri yapmak için belirli bir mantık yoktur sadece deneme uydumu uymadımı konusu iç içe bir çok layer geçirilerek oluşuyorlar geçen gün bu çalışmalara benzer iki tane wallpaper yapmıştım
http://www.kaoscoder.com/kaosfire.jpg
http://www.kaoscoder.com/kaoscloudy.jpg
kısaca açıklamak gerekirse ilk önce cloud efekt sonra diffrence cloud istediğiniz gibi olanı elde etmek için bir kaç kez vermelisiniz sonra
brush strokes/accented edge
ayarları istediğiniz gibi kullanın
render/lightning effect ilk rengi turuncu ikincisini kırmızı verin ışık omni olucak diğer ayarlarla hoşunuza gittiği gibi oynayın sonra colorize edin
yeni layer açın foreground rengi kırmızı backgroud rengini ise sarının bir tonunu seçin tekrar cloud efekt ve sonra diffrence cloud istediğiniz gibi oynayın sonra layer a overlay verelim üstüne sketch/ bas relief uygulayın ayarlar size kalmış tekrar layer açın bu layerda color dodge olsun foreground rengi kırmızı backgroud rengini ise siyah olsun cloud effejt üstüne diffrence cloud renkler karışana kadar uygulayın sonra radial blur verelim siz kendinizde bişeyler katabilirsiniz bikaç kez yapmaya uğraştığınızda güzel şeyler çıkıcaktır emin olun
GoldenAxE
27/05/2004, 10:05
Ya baba basit bişi olduğu için .PSD sini tutmadım elimde ama orjinal resim aşşağıda bu resmide ben çektim :) malzeme sağlamdı yani anlıyacağın
arkadaşlara bir kaç effekt göstermek için çalışmanın üstüne eklemeler yaptım umarım kızmassın
http://www.kaoscoder.com/artworkadit.jpg
GoldenAxE
27/05/2004, 10:07
Yukarıda ki resime basit olarak bir kaç effekt ekledim böyle efektleri birleştirerek güzel resimler elde edilebilir
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.