Tam Sürümünü Görmek İçin : CevizKiran - Ceviz.NET guncelleme bildirgeci (Program)
Birileri zamaninda $u forum ana sayfasinda gordugunuz son 5 makale, son 5 haber + ceviz.net ana sayfasinin altindaki son 15 forum mesaji bolumlerini, siteyi acmadan bize bildirecek bir program yazmaya cali$iyordu, yazmi$ti ya da yazilmasini istiyordu.
Herneyse uzun lafin kisasi ben boyle bir program yazdim, i$inize yarar sanirim.
Buraya tiklayarak (http://www.noyan.net/asa/cevizkiran/index.php) indirebilirsiniz.
Download sayfasinda ekran goruntusunu de goreceksiniz.
Bu programla ilgili fikirlerinizi, onerilerinizi, ele$tirilerinizi, bug bildirilerinizi bu topic altindan ya da bana e-posta gondererek bendenize ula$tirabilirsiniz.
Program Symantec Norton Antivirus 2003'un virus veritabaninin en son guncellenmi$ hali ile kontrol edildi ve ben $u an dosyayi upload ederken herhangi bir virus, trojan, kasitli yazilmi$ kotu niyetli kod parcasi icermiyor.
Siz yine de kendi kontrollerinizi yapiniz. Ayrica ceviz.net'ten ba$ka bir yere baglanmaya cali$miyor, sizden habersiz ya da haberli bana bilgi falan gondermiyor (spyware degil, freeware).
Son olarak formalite icabi, bu programin dogurabilecegi tum problemlerden, hasarlardan vs vs ben sorumlu tutulamam. Sorumlu tutmaya kalkani oyarim.
Ps: Bu program hem forumu hem de forum di$i bolumleri ilgilendirdigi icin nereye yazsam bilemedim, birden fazla bolume de yazmak istemedigim icin "hayata dair" bolumune yazdim. Moderatorler daha uygun bir yer bulurlarsa "konuyu ta$i" dugmesine tiklayan parmaklari zeval gormesin.
:cool:
Ellerine sağlık ASA gayet güzel olmuş. Daha öncede Sanal programcı bu tür bir olay üzerinde çalışıyordu.
Şimdi gelelim bunun geliştirilip daha işlevsel hale getirilmesine. Öncelikle türkçe karakterlerde sorun yaşanıyor ilk göze çarpan bu, daha sonra görünüm ve renkler üzerinde bir şeyler yapmayı öneriyorum. Program ikonu ve senin logonuda daha hoş hale getirmek önerilerim arasında olacak.
Ama en önemlisi email checkerler gibi system trayda durup 5 veya 10 dakikada bir kontrol yapıp kaç mesaj gelmişse üzerine gelmiş bildirmesini sağlamak çok hoş olur diye düşünüyorum.
Birde programdan konuya link verilebilir ki çok iyi olur sanırım :)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, tekrar teşekkürler...
Volkan Uzun
29/09/2003, 09:22
ha birde benim programim icin birileri whatisnew.php yapacakti :)
birde update suresi nedir
Tebrikler...
Şey, kaynak kodlarını paylaşmayı düşünür müsün?
Sevgi...
Bu arada XML kullanmak iyi fikir...
System Trayde olmalı gorusune katılıyorum.. Kı boylece calısırken bes dakıkada bır ceviz'e gırıp neler yenı dıye bakmaktanda kurtulmus oluruz :)
Bunun yanında ozel mesajları bıldırmesı veya ılerde forum uyelerı arasındakı dıyologu yada organızasyonu saglamasıda dusunulebılır.. Ornegın toplantı tarıhlerını duyurmak yada proje gelıstırmek ıcın sıteden bagımsız bır zemın olusturmak gıbı..
Tabı su halıyle bıle cok cok guzel.. Ellerıne saglık :)
Hard`n`Dark
29/09/2003, 11:46
baglanti acilmadi
Ha bıde baslıklara lınk verılmesı mumkunmu acaba? Yoksa oylede benmı beceremedım?
Eskiler şöyle mi diyordu? "Harekette bereket vardır"
bu güzel "hareket" için teşekkürler
http://www.klipfarm.com
Klip Folio için bir klip de hazırlansa çok hoş olur.
Begendiginize sevindim, siradan yanitlayalim sorularinizi;
@Sahin;
1. Benim tasarim ozurlusu biri oldugumu 7 cihan biliyor nasilsa :) Yeni versiyon icin biri formunu hazirlarsa, ya da nasil gorunmesi gerektiginin $ablonunu cizerse ona gore uygularim.
2. Turkce karakterlerde bende bile sorun cikmiyor :) Ama sanirim sen yurtdi$inda oldugun icin, Windoze'un icindeki Turkce karakter setin farkli calisiyor olabilir, bu sorunu ya$ayan ba$ka biri oldu mu? Yine de sendeki Turkce karakter sorununu duzeltmeyi deneriz.
3. Ikon zaten arak :) Bana logo yapacak gonullu de beri gelsin :) Hatta bana bir logo yapsin, ceviz'e de yapsin, ikisini birlestirelim guzel bir $ekilde.
4. 5-10 saniye kontrolunu bilerek yapmadim. Programi senden izin almadan yaptigim icin, bandwidth mandwidth goturmesin dedim izni koparmadan. Ama $una $u kadar mesaj gelmi$ diyemem, cunku bilgileri sizin rdf/xml outputlardan aliyor, oraya yazarsaniz halledilir. Yoksa oradan url'yi al, urlden ba$ligi al, mesaj sayisini al, hem siteye hem de programin cali$tigi makinaya gereksiz yuk bindirir du$uncesindeyim. Systemtray'e kondurma olayini du$unmu$tum, 2. versiyona yapariz.
5. Link verme olayini da du$unmu$tum ama karar veremedim. Exploder'da mi acsin yoksa, sayfayi download edip parse mi etsin.
6. Rica Ettim.
@Hunter;
7. Bkz. Madde 4
8. Adim adim gitsek daha iyi olacak :) Once o tip bir toplanti, duyuru altyapisi hazirlansin sitede, ben indirecek, kontrol edecek programi yazarim.
9.Bkz. Madde 5
@Hard`n`Dark;
10. Tekrar denedin mi? Gelen hata mesaji nedir, I$letim sistemin nedir, Internet ExploDer versiyonun nedir, firewall, proxy vs kullaniyor musun, baglanti tipin nedir?
@mustafa;
11. Bu mevzu hepimizin ortak noktasi oldugu icin vakit ayirip yazdim. Vaktim inanilmaz kisitli o yuzden yazarim ya da yazmam diyemiyorum.
Zaten ahim $ahim bir$ey degil, biraz bilen yazabilir ($unun $urasinda kac hafta olmu$ ben delfiye ba$layali). Yalniz XML objectlerle degil, XML'i kendi ellerimle parse ettirdim, kendi RegExpr kodumu yazdim ve de socket kullandirmadan kendi download kodumu yazdim. Guzel bir ali$tirma oldu benim icin.
2. versiyonu ne zaman yazarim, daha dogrusu yazmaya ba$larim bilemiyorum. Bendeniz duygusal, $evkat isteyen bir coderim malumunuz, sevgi/$evkat seviyesini gorelim once :D
Ilginiz icin te$ekkurler.
Ali Sarı
29/09/2003, 18:48
Huystin ile bağlantı kuruyo bu, bir de bilgi yollamıyo falan diyon. Ayıp ama :P
Eline sağlık, daha da güzelleşecektir eminim.
Bir öneri de benden. Konuları okuyabilsek hatta cevap yazabilsek nasıl olur :)
Tasarımı ben alırım. :)
ean@btturk.net
muharrem_tac
29/09/2003, 19:11
Çok güzel bir çalışma olmuş ASA üstad , böyle bir şeyi ne zamandır bekliyorduk . Bu çalışmanın C kaynak kodları biryerlere gönderilirse Linux için de derlenebilir sanırım .
Predator
29/09/2003, 19:59
Güzel ve yararlı bir çalışma ASA.
Cidden çok güzel oldu bu güzel fikirlerde geliyor arkadaşlardan, sistem tray ve 10 dakikada bir refresh olayında hemfikiriz. Linki explorerde açması iyi olur diye düşünüyorum cevap yazma ihtiyacı olabilir ikinci bir zahmet olmasın. Özel mesajları görüntülemekte iyi fikir bu düşünce biraz ceviz msn fikri doğuracak sanki kafamda ama kısıtlı zamanında ASA'ya da yüklenmek istemem ama en kısa zamanda en işlevsel hale getirelim sonra versiyon versiyon yenileriz.
Zerzevat Adam
29/09/2003, 20:44
Valla aslında ben şeyi çok isterim ama bilmiyorum olur mu:
Get New yani programa giriş yapacaksınız sizi program tanıyacak ona göre cevize girip son mesajları gösterek...
Fakat bu'na 10dkk refresh konulmaz çünkü kayıtları kaybetmemek amacıyla...
Dediğim gibi bu özellikte olsa gerçekten çok güzel olur...
Ayrıca bende layout'un tasarımına yardım edebilirim..
ibrahimsalih
29/09/2003, 23:14
Orjinal mesajı gönderen Predator
Güzel ve yararlı bir çalışma ASA.
+10101
Orjinal mesajı gönderen ASA
2. Turkce karakterlerde bende bile sorun cikmiyor :) Ama sanirim sen yurtdi$inda oldugun icin, Windoze'un icindeki Turkce karakter setin farkli calisiyor olabilir, bu sorunu ya$ayan ba$ka biri oldu mu? Yine de sendeki Turkce karakter sorununu duzeltmeyi deneriz.
Sorunun yaniti... :)
cevizkiran.gif (http://httpd.chello.nl/b.bora/net/030929/cevizkiran.gif) (23.56 KB)
âcizâne tavsiyem...
klipfolio programı link, tray, refresh gibi özellikleri ve bir çok fazlasını zâten barındırıyor. klipfolio için bir ".klip" dosyası hazırlamak yeni program yapmaktan çok çok daha kolay olacaktır. benim bir akşamüstümü almıştı.
üstelik bu programla bir çok başka sitelerin ".klip" leri de çalıştırılabildiğinden, tek programla çok siteyi tâkip etme imkânı sağlanmış olur.
klipfolio için klip dosyası bulunan diğer türkçe siteleri şuradan görebilirsiniz:
http://www.klipfarm.com/farm.php?page=dir_home&lang=tr
ilgilenirseniz:
http://www.serence.com/provider.php
Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı.
Yine siradan gidelim efenim.
@EAN;
1. Olur tabii, ancak neonun degi$ik karakterlere burunmu$ resimlerini eklemeyecegine soz verirsen :)
@AliSari;
2. Guzel olur da, o zaman foruma ne gerek olurdu ki? Hem bana da yazik degil mi.
@Muharrem_Tac;
3. Muharrem karde$, bunun C kaynak kodu yok cunku ben Delphi'de yazdim bunu. Bu tip bir istegin gelecegini biliyordum, o yuzden cevabim da hazirdi. "Forumdaki kac ki$i surekli olarak Linux kullaniyor da bu zahmete degsin?"... Varsa yeterince ki$i Kylix uzerinden Linux portunu yazmak cok zor olmasa gerek tabii.
@OmerBalyali;
4. Bu program zaten senin dedigin i$i yapmiyor mu? Yani sonuclari ayni olmuyor mu? Login olunca degi$ecek olan nedir?
@Mustafa;
5. $imdi anladim demek istedigini. Ama bu durumda mesajinin beni ilgilendirmedigini de gordum, cunku sen yeni bir program degil, ba$ka bir program icin bir nevi .ini dosyasi istiyorsun. Ama olaya tarafsiz bakarsak ben de EAN'a katiliyorum bu konuda.
@boranbora;
6. Sen de Rotterdam'da ya$iyorsun, seninki de sayilmaz :D $ahin'le OS versiyonlarinizi, klavye tiplerinizi ve kullandiginiz Turkce font setlerinizi bir ogrenelim.
@Sahin;
7. Forumdaki ozel mesajlar uzerinden hazirlanacak bir ceviz messenger fikrine katilmiyorum. Ama server olarak ceviz.net'te yeni bir veritabanini kullanarak, hem php hem de delphi'den olu$an, ceviz.net'e cok yuk bindirmemek adina 3-5dakika gecikmeli bir hizli ileti programi hazirlayabilirim.
Ama kullanilip kullanilmayacagi konusunda emin degilim. Cunku ICQ var, MSN var, IRC kanaliniz var, onlari bile dogru duzgun kullanan yok...
@Bu @'lerin di$inda kalan arkada$lar;
@cumlenize @rica @ederim, @ben @te$ekkur @ederim, stop.
Tasarıma hemen başla istersen EAN bir an önce kullanılabilir halini sistemimde kurmak istiyorum :)
Asa kodlarini paylasirsan, surekli linux kullanan arkadaslar icin kylix ile derlemeyi denenye bilirim ;)
@Asa; dosya gelen kutundadır. Mat 1'i kaçırdık :rolleyes:
Not: 45 dakikada uykusuz + çalışma yorgunluğu + alttan alınacak bir dersin stresi ile yapılmıştır. belki bekleneni veremeyebilir 2. versiyonda flashla hareketlendiririz olmazsa :)
@boranbora;
6. Sen de Rotterdam'da ya$iyorsun, seninki de sayilmaz :D $ahin'le OS versiyonlarinizi, klavye tiplerinizi ve kullandiginiz Turkce font setlerinizi bir ogrenelim.
Klavye: US-International, TR-Q...
Ancak benim icin ý,ð,Ð,Ý,þ,Þ karakterleri bir sorun teskil etmiyor... Herhangi bir TR karaktermis gibi rahatlikla okuyabiliyorum... :)
Bir capture alabilirmiyiz EAN, ya kardeş niye sınavını kaçırıyorsun kızdım valla şimdi. :uff:
2 günde başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Şu an ASA'ya gönderdiğim delphi form template'i bende yok. Silindi.
Zerzevat Adam
30/09/2003, 17:53
@ASA, şöyle mesela ben girip yeni mesajlara tıkladım saat 17:00'da diyelim ki bana 10 tane başlık gösterildi....
17:30'da ise tekrar siteye girdim bu sefer son girişten sonra 3 tane yeni yazılmış var...
Yani son 15 popüler konuyu değil her kullanıcı için özelleşmiş olan içeriği görüyoruz gibi...
Yani yapılabilirse güzel olur gibime geliyor...
---
Ha ayrıca önemli birşey:
Mesela altta status bar olabilir yada linklerde Alt Text olabilir...
Nasıl?
Diyelim ki son 15 başlıktan 5.ciye tıkladım altta Aç - Yaz Diye iki tane link çıktı, ve Konuyu Açan:xyz Son Mesajı: Yazan: xyz Saat:13:42 gibi...
Yani bir başlığa tıklayınca detayı gözüksün alt tarafta gibi..
En son kim yazmış, konuyu kim açmış, direk cevap mı yazalım yoksa açalım mı... gibi...
----
Eğer 2.ci dediğim olursa özelleştirme olmadan da olur diyelim ki en son ben birşey yazdım 5 tane mesaj vardı sonra başka birisi yazdı mı yoksa eski mesajım mı popüler sorun burada...
Eğer ben orada detaydan en son yazanın başkası olduğunu ve 6 mesaj olduğunu görürsem açarım okurum gibi :)
@Sahin & Herkes;
Programi 1-2 hafta daha kullanmaya devam edin. Ben bu sirada sizin buraya yazdiginiz fikirler dogrultusunda eklemeler yapacagim. Bu durumda ikidebir program indirmenize gerek kalmasin. EAN'nin de form ustune form tasarlamasina gerek kalmasin (hehehe).
Ayrica $u 1-2 hafta gorelim bakalim ne kadar kullaniliyor program, kullanicilar ne kadar istekli, ona gore karar verelim 2. versiyonu dagitmaya deger mi, yoksa pek hevesli ba$layan $u irc kanali muhabbeti gibi bu durumda da emeklerimiz havaya mi ucacak.
(Yalan soylemek yok ben anlarim programi 1-2 hafta kullanip kullanmayacaginizi, ama korkmaniza da gerek yok daha once de soyledigim gibi program bana ya da ba$kasina herhangi bir bilgi yollamiyor, sniffleyip gorunuz paranoyaksaniz ya da sozume itimadiniz yoksa).
@boranbora;
Karde$im madem senin icin problem degil ne me$gul ediyorsun ASASoft help deski? Ayip degil mi, cIk cIk :p
@omerbalyali;
Sen killi versiyon istiyorsun ama ondan bizde yok. Senin istedigin bilgileri almasi icin foruma girip cikmasi lazim programin, benim de bu a$amada oyle bir$ey yaptirtasim yok.
Ama dersen ki "ASA hoca bu senin kendine ayirdigin bir zamanda, ba$kalari icin bedava urettigin bir program, ama ben boyle boyle killi ozellikler istiyorum seni ugra$tiracak cinsten, ucreti nedir?" cevabini veririz elbet.
Ali Sarı
30/09/2003, 22:59
[BAma dersen ki "ASA hoca bu senin kendine ayirdigin bir zamanda, ba$kalari icin bedava urettigin bir program, ama ben boyle boyle killi ozellikler istiyorum seni ugra$tiracak cinsten, ucreti nedir?" cevabini veririz elbet.
:cool: [/B]
Ansugo Bilimum İşler A.Ş. tarafından her işin ücreti gibi bu tip bir programın ücreti de 50$'dır. Bilgilerinize.
:kuuul:
Zerzevat Adam
01/10/2003, 00:03
Aaamaaannn canımmm ne gereği var öyle kıllı şeylere :) ben girer forumdan bakarım bu hali yeter zaten :D :D
1. Ba$liga tiklayinca Internet Explorer'da sayfanin acilmasi tamam.
2. Systray'e gonderme/geri getirme tamam.
3. YeniForm'un yeni hali (EAN'yi bekliyor).
4. 7 dakikada bir otomatik forum guncelleme kontrolu (uzerinde cali$iliyor)
Form gelirse beklenen download edilebilme saati 18:00.
Bu arada hala bir ikonumuz yok, systray'de gostermek icin, buldunuz buldunuz, bulamadiniz kurukafa geliyor ona gore :D
ikonu zevkle yaparım. EAN'in tasarımını bana mailleyebilirmisin sana zahmet, fixman'in tasarımıda fena değil ne dersin?
Bı kac sey daha :) Yenı mesaj geldıgınde msn benzerı bı popup ıle yanı fazlada rahatsız etmeden uyarsın.. Mumkunse uyarıda eklenen mesajın lınkıde yer alsın..
Ayrıca 7 dakıka bana bıraz uzunmus gıbı geldı :) Mumkunse bu sure bıraz daha assagı cekılsın yada opsıyonlu hale getırılısın..
Systray ıkonu ıcınse bı zamanlar adres satırının solunda yer alan bı ımage vardı.. O kullanılabılır herhalde? http://www.ceviz.net/icon.ico
@asa; Form yenilendi. E-Posta adresine yollanmaya çalışılıyor.
İsteyenler için screenshot ekte.
(Asa mail sunucumda bir sorun vardı. Mesaj bir kaç kez gelmiş olabilir.)
@Sahin;
Simdilik Hunter'in verdigi linkteki ikonu kullanalim, gayet ho$ duruyor.
@Hunter;
7 bircok sebepten dolayi iyi yaw...
@EAN;
Tasarim icin soyleyebilecegim tek $ey var "supasexy"! :super:
@Sahin (tekrar);
Az once girip beni bulamadigin yere saat 18:00'da gir (TSI), orada olacagim.
Ama Hunter'in verdiği Gurdesign firma logosu. Ben ceviz kırma aleti düşünüyordum ama o kadar küçük olunca belli olmaz diye düşündüm çekiç olmaz mı? Yanında orak olmayacak :)
Ayrıca msn de bir online olduğunda uyarı penceresi açılıyor ya :p eee ...
Yap karde$ o zaman bir an once bir icon, bak kurukafa gelecek yoksa hic kari$mam :)
@Hunter;
5 dakika eyledim refresh suresini senin hatirina.
Ok başlıyorum gif mi olsun ico mu?
.ico
yaw onlinesan gelsene dedigim yere $imdi $ahin...
@boranbora;
Karde$im madem senin icin problem degil ne me$gul ediyorsun ASASoft help deski? Ayip degil mi, cIk cIk :p
:D
$ahin dayiiii ikonlarim neredeeee, seni bekliyoruz compile edilmek icinnnnnnn!!!
Mingitau
01/10/2003, 18:42
ASA sen gene kurukafa koyacan herhalde :)
Neyse ben yemege gidiyorum, 21 gibi bir toplantim var, o siralarda ikonlar gelmi$ olursa, 22 gibi upload edilmi$ olur yeni versiyon.
Yok eger 21 gibi ikonlar hala gelmemi$ olursa, kurukafayi mumla arayacaksiniz demektir (heheehe). :)
Size de buradan haber veririm.
Duruma acıyıp :) kendi yaptığım baştan sağma Ceeee harfi iconu..
http://members.lycos.co.uk/horkun/ceviz.ico
3-4 tane ikon on dakika içinde mailinde olur seç birini ;)
Mailimde sorun çıktı tuhaf neyse attach ediyorum herkes çekebilir :)
Mingitau
01/10/2003, 20:27
1 ya da 3 güzel :)
Masaüstündeki ikonlara dikkat ettimde 256 renk. :)
Hard`n`Dark
01/10/2003, 21:20
bende vclskin bileseni var..
istenirse yollayabilirim..
sekil olur..
:)
Cikon1'i begendim, kondurdum.
Az sonra upload ediyorum programi.
@Hard`n`Dark;
Te$ekkurler ama ek component kullanmak istemiyordum, kullanmadim da. ShellApi'leri fln kullaniyorum, download icin de, Regexp icin de, Tray'e gonderme vs i$lerin hepsinde kendi kodumu yazdim.
Hard`n`Dark
01/10/2003, 21:44
@ASA :
ok...
Kötü çoçuk ASA programı upload etmeye çalışırken herkes beklemektedir.
:D :D
Dininininnnnn veeee beklenen an!
http://www.noyan.net/asa/cevizkiran/index.php
Umarim beklediginize degmi$tir. Screenshot ta oradadir.
Kisa bir aciklamasini yapayim.
Oncelikle tum alanlarin, dugmelerin ve checkbox'larin uzerine mouse ile geldiginizde ne i$e yaradiklari yaziyor.
Onceki haline ek olarak;
1. Listede ba$liklari goruntulediginizde, istediginizin uzerine tek tiklayarak internet ExploDer'da istediginiz sayfaya gidiyorsunuz.
2. Sag ust kosedeki [X] $eklindeki dugme ile programi systray'e atabiliyorsunuz.
3. Klavye resmine tiklayarak about box'i goruyorsunuz.
4. Klavye resminin yanindaki checkbox, programin sessiz cali$masini, yani eger forumda yenilik varsa bile size bir pop-upta bunu bildirmemesini sagliyor. Eger program sessiz moddayken, systray'e atilmi$sa, systray'de ikonun uzerine sag tu$la tiklayarak, durumu gorebilirsiniz. Sol tu$la programi systrayden geri getirebilirsiniz.
5. Sol alt ko$edeki "oto kontrol" yazan checkbox'i i$aretlediginiz takdirde program ortalama 2-3 dakikada bir forumda yeni mesaj var mi diye kontrol edecektir.
6. Walla ba$ka bir$eyler de ekledim sanirim ama boyle sonucta. Sozde bir yandan da toplantidayim $imdi :)
Umarim beklediginize degmi$tir, istediklerinizin cogunu yaptim, programi indiriniz kullaniniz fikirlerinizi payla$iniz.
Son olarak tasarim icin EAN'a tekrar te$ekkur ederim.
Yaptıklarımı tam olarak anlatıyorum forumdan son 15 konu ya tıkladım ve alttaki oto kontrol a tıkladım
dı dı dı dııııın.. File not found diehata verdi ?
Sistem 98 SE
check box'ların zemini transparent yapsaydık keşke ya da zeminle aynı renk. :)
Bir de sağ üstteki butonların height değeri resimlerin birazcık taşmasına neden olmuş.
Bunlar tasarım sorunları ;)
Bunun dışında gayet hoş tatlı ve işlevsel olmuş ellerine sağlık. :super:
bu hatayı ilk seferde veriyor galiba.. o dikkatimi çekti..
Biliyorum heyecanlandirdin beni ondan oldu Horkun :)
Bir kontrolu eklemeyi unutmu$um yeni forma uyarlarken programi, duzelttim tekrar upload ettim. Indirirsen sorunun cozuldugunu goreceksin.
Ayrica dosya boyutuna da dikkat cekerim ~244kb
Daha da ufaltabilirdim ama kisa zamanda yapmak icin bir programi kirmam gerekiyordu, eh o zaman da yasal olmazdi. Bu i$e de yasal olmayan bir$ey kari$tirmak istemedim.
Emeğiniz için teşekkürler, hassasiyetin için ayrıca teşekkürler ASA. Şu dakika itibarı ile trayde yerini almış bulunmakta. Gayet kullanışlı olmuş ama körlerle sağırlar birbirini ağırlar dersek bu versiyonda kalırız. Bundan sonrası buglar rapor edilecek, yeni versiyon için öneriler alınıp değerlendirilecek ikonda yaptığım hatalar düzeltilecek bütün boyutlarını aynı ico dosyasının içine koymalıydım ama aceleden şimdilik böyle oldu. Eminim ki sonraki versiyon çok daha iyi olacak.
Sevgiler...
Ali Sarı
01/10/2003, 23:26
Gayet güzel olmuş. Görünürde bir yamuk yok :)
Ancak tıkladığımızda link açılıyor ya, o yeni bir pencerede açılsa daha iyi olmaz mı? Aktif olan pencerede açıyor linki. Hoş olmuyor böylece :P
ASA sağol ama yine büyük bir hata:
yeni version 1.0.1.2 olacaktı :p
:super:
parmaklarına sağlık.
@EAN;
Bende oyle bir kayma yok. Screenshot yollayiver maila bakalim.
@Ali Sari;
Herseferinde yeni pencerede acmasi daha da can sIkIcI olabilir goru$undeyim, talebiniz reddedildi, dava kapandi. (yeni versiyona du$unuruz, ama temyize ba$vurman lazim once).
@Horkun;
Versiyonlar kopegin olsun. Ama $imdi tekrar compile edersem 1.0.1.3 yazmak gerekir :)
grafik gelen kutunda seni bekliyor.
açıklamalar grafik üzerinde ayrıntılandırılmıştır.
iyi çalışmalar,
Ben bir iki bug yazayım :)
Linkler yazılan son mesaja gitse daha iyi olmaz mı?
ilk açılışta boş gelmese ekran son durumu güncellemiş olarak gelse?
Her satır belli bir uzunlukta olsa sonra nokta nokta devam etse ve her satırın başında bir ok bullet vs gibi bir imaj olsa?
Minimize butonu görev çubuğuna yollasa programı?
Birde otokontrolun check boxa bağlı olmasına gerek var mı zaten kontrol için kuruyoruz bunu.
Dahada yazabilirim :)
Ama çokta hoşuma giden iki özellik oldu biri sessiz çalışma modu ikinciside siteyi gezmek için artık forumu refresh etmiyorum ya da yeni mesajlar linkine bakmıyorum açıyorum cevizkıranı açıyorum bir pencere tek tek geziyorum :) deneyin çok daha rahat oluyor :)
Ha birde zip dosyasının ismini yanlış yazmışsın download ederken dalgınlık işte dimi :)
Ceviz kiran, ceviz.net'in resmi kiracagidir, ve siddetle tavsiye edilir...
E elinize saglik da sadece Windows icin mi bu program?..
@Sahin;
Soylediklerin bug degil feature request :)
1. $u an sizin rdf ciktinizda oyle bir attraksiyon olmadigi icin istegin gercekle$tirilemiyor.
2. Evet ilk acili$ta guncelleme yapmasi uygun olabilir.
3. Herkes programi systray'e atmak istemeyebilir. Ben iki opsiyon da bulunsun diyerek hem minimize hem de systray fonksiyonunu biraktim.
4. Gerek var. Ama yeni versiyona checkbox'in i$levini ters cevirmi$ olarak devam edilebilir. Yani i$aretli degilse oto kontrol eder, i$aretliyse etmez.
@ee++;
Sen misin bunu soyleyen? Ileride Linux versiyonu yapilabilir.
Bir request daha o zaman sitede kimler online onuda görüntüleyelim, redial ve hunter rdfler konusunda her desteği vereceklerdir :)
Hatta asa@sis.com.tr'da bı maıl olmalı bunun ılgılı :) BCC'de ıse admin@ceviz.net var :)
Sedat Atif
02/10/2003, 14:57
Orjinal mesajı gönderen AliSARI
Gayet güzel olmuş. Görünürde bir yamuk yok :)
Ancak tıkladığımızda link açılıyor ya, o yeni bir pencerede açılsa daha iyi olmaz mı? Aktif olan pencerede açıyor linki. Hoş olmuyor böylece :P
+1 !
Shift+Click gecıcı bı cozum olabılır :)
Bu arada kapat, kosedekı carpı butunu vs. pencere kapatmaya daır alısıldık ne varsa hepsının, programı tray'e gondermesı saglanabılırmı? Flashget yada MSN, ICQ'da oldugu gıbı? Sadece bır durumda (File>Kapat gıbı) program kapatılabılsın..
Cunku bugun en az on kez programı yanlıslıkla kapattım :) El alıskanlıgı :)
Sedat Atif
02/10/2003, 15:57
Orjinal mesajı gönderen HunTER
Shift+Click gecıcı bı cozum olabılır :)
Teşekkürler!
Orjinal mesajı gönderen HunTER
Bu arada kapat, kosedekı carpı butunu vs. pencere kapatmaya daır alısıldık ne varsa hepsının, programı tray'e gondermesı saglanabılırmı? Flashget yada MSN, ICQ'da oldugu gıbı? Sadece bır durumda (File>Kapat gıbı) program kapatılabılsın..
Cunku bugun en az on kez programı yanlıslıkla kapattım :) El alıskanlıgı :)
Burada onunla ilgili birşeyler vardı: http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=3000
Sen misin bunu soyleyen?
Benim.
Mesajlar alt basliklar halinde gruplanip, listelenemez mi? Söyle ki;
===[Programlama]===
+[Genel Programlama]
. -Konu Basligi 1
. -Konu Basligi 2
. -Konu Basligi x...
+[C/C++(.NET)/C#]
. -Konu Basligi x...
+[x...]...
===[Sistem]===
+[Windows]
. -Konu Basligi x...
....
...
..
.
Vs. gibi?
Zerzevat Adam
02/10/2003, 20:15
Bana kalırsa direk isim yazıp altında detayı yazarsa zaten hangi bölümden olduğunu görürüz :)
Algorismus
02/10/2003, 20:44
tiklanan linkler listeden silinse bir de :) sonra karistiriyoz hangisi son gelmisti diye.
Orjinal mesajı gönderen omerbalyali
Bana kalırsa direk isim yazıp altında detayı yazarsa zaten hangi bölümden olduğunu görürüz :)
Benim demek istedigim, forumdaki her bolum icin ayri bir listeleme yapilmasi.
Farzedelim ki, bilgisayarimin basindan bir sureligine ayriliyorum ve o esnada Diger Seyler bolumde atesli bir tartisma cereyan ediyor. Mesajlar havada ucusuyor ve dolaysiyla goruntulenen son 15 mesaj Diger Seyler bolumune yazilmis oluyor. Ama ben Tasarim bolumunu takip etmek istiyorum!?
Ancak bu tip bir listelemenin siteye ne kadar yuk bindirecegini bilmiyorum acikcasi... !?
Yeni versiyon icin bu dediklerinizi du$unecegim. Tamamiyla customizable bir hale de getirebilirim. "My CevizKiran" gibi :)
Siz du$uncelerinizi yazmaya devam ediniz.
@ee++;
Kusura bakma, seni forumda, Linux'a en uzak ki$i saniyordum ondan $a$irdim.
Kylix uzerinden programin Linux portunu yazmak sorun olmaz kanaatindeyim. Bir tek noktada Windows spesifik bir api kullaniyorum, onun linux kar$iligini bulup halledebilirim.
Ama sonucta forumdaki insanlarin %99'unun cali$an bir Windows surumleri oldugunu du$undugum icin, deneme a$amalarini Windows uzerinden atlatsak daha iyi olacagi kanaatindeyim.
Linux icin tamamen ayri bir kod tabani da kullanabilirim cunku.
Aslinda Bende Java ile JCevizKiran i yazabilirim :D :D
Arkadaslar, soyle banner konusunda iddiali olanlariniz varsa cevizkiran icin bir banner tasarlasa da cevizin ana sayfasina koysak ;)
Zerzevat Adam
07/10/2003, 20:42
İddialı değilim ama yaparım :cool:
Hocam bir ara msn'den yada p/m ile görüşebiliriz...
Ya da direk burada slogan, söz cümle vs. ne olacaksa söyleyebilirsen varsa 1-2 grafik yada direk logoyu koyacaksak bende var zaten cevizin ki...
karflake
12/10/2003, 16:12
Merhaba.
Önce "cevizkiran" için teşekürler.
Programın indirir indirmez kısayolunu masaüstüne oluşturdum. Bir de ne göreyim! Kısayolun oku Ceviz'i kapatmış. Buna bir çözüm bulunabilir mi acaba?(Icon'un aynalanması gibi mesala...)
Ikondan sorumlu ceviz bakani en son $ahin'di. Onunla goru$men lazim. Tabii senin kisayollara eklenen i$areti modifiye etmen de kisa yoldan bir alternatif oluyor.
ikonu düzenlerken hiç aklıma gelmedi en kısa sürede hallederiz.
Orjinal mesajı gönderen karflake
Merhaba.
Önce "cevizkiran" için teşekürler.
Programın indirir indirmez kısayolunu masaüstüne oluşturdum. Bir de ne göreyim! Kısayolun oku Ceviz'i kapatmış. Buna bir çözüm bulunabilir mi acaba?(Icon'un aynalanması gibi mesala...)
Çözüm: Regedit'i calistir ve...
---> Kısayollardaki minik ok işaretini kaldırmak.
Masaüstüne yaratılan ya da yarattığın kısayolların üstünde ok bulunur ve küçük resmin şeklini bozar. Bundan kurtulalım. HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile (Lnkfile, inkfile değil) ( Bu bölüme girilip,lsShort, yada lsshortcut kaydı silinmelidir.) lsShort, yada lsshortcut kaydına sağ tıkla ve sil de, emin misiniz dediğinde evet de.
Kaynak: Regediti Çözelim (http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=196&highlight=regediti+c%F6zelim)
Sanirim MicroAngelo ve BeeIcons da birer cozum yontemi olabilir.
karflake
16/10/2003, 20:28
Merhaba.
Öneriler için teşekkürler.
Bu arada cevizkiran ikonundaki çekicin başı aynı zamanda da bir "Şahin"in kafasını da mı andırıyor, yoksa ben çok mu şaşı bak şaşıra bakıyorum?
O kadarda değil karfflake bu arada bir şeyler yapmaya çalıştım ama o alanda cevizi taşıyacak daha uygun bir yer yok maalesef belki başka bir icon yaparız.
Yaw CevizKiran'in, Ceviz.NET'teki son 5 haberi getirmek icin kullandigi http://www.ceviz.net/rdfoutnews.php kayiptir, hukumsuzdur, ilgililerin dikkatine.
http://www.ceviz.net/rdfoutdoc.php
http://forum.ceviz.net/kanaldakiler.php
Dosyalarıda kayıp olmalı..
HiperAktif®
08/03/2004, 16:26
kerem alışığın programına çıkıp duyuralım
Hiperaktif, kışkırtma yapmamak lazım.
Yoruldum bu kadar mesaj üzerine :)
Güzel olmuş
HiperAktif®
11/03/2004, 15:50
Hiperaktif, kışkırtma yapmamak lazım.
ne kışkırtmas be :D
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.