PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Dosya Silme Sorunu + Ek A

PsyX
28/09/2003, 21:22
Beyler ve bayanlar,

Sistemimde 98SE ve XP Pro kurulu.98SE sistemimde örneğin her birinin içinde 25 nesne olan 10 tane klasorü aynı anda silmeye kalktığımda explorer ım kilitleniyor.( XP Pro da böyle bir sorun yok. ) Ne yapayımda kilitlenmesin ?

Ek A: Sistemimde 98SE + XP Pro kurulu demiştim. Bilgisayarımı başlattığımda bir menü geliyor ve hangi sistemle başlatmak istediğimi soruyor.Menüde XP seçili oluyor ve eğer 30sn. içerisinde seçim yapmazsam sistemi XP Pro ile başlatıyor. Bu menüde XP yerine 98 i seçili hale getiremezmiyim ? Teşekürler.

:confused: :confused: :confused: :aglama: :confused: :confused: :confused:

Sistemim:

256 MB DDR Ram 266 Mhz
40 GB 7200 ( C: D: E: Halinde üç parça. 98 C'de XP E'de kurulu. )
Pentium 4 2.4
Anakart: Asus B266-C

kursad
28/09/2003, 22:37
dosya silinme sorunlarıyla ben de karşılaşmıştım. Sadece win98'de oluyor bu. Genel de yapıyor... çözümünü bilmiyorum, tekrar kurmak olabilir.

Ek A: başlat>çalıştır>msconfig programını çalıştır. Burada "boot" adında bir sekme göreceksin muhtemelen. Default OS için 0 ya da 1 partition seçilidir. Win 98'in kurulu olduğu partitionu seçersen win98 açılışta default olur. Ayrıca buradan boot bekleme süresini de ayarlayabilirsin.

PsyX
28/09/2003, 23:13
kursad ağa
yardımın için teşekürler fakat ben orada C: yada E: benzeri bir şey göremedim.Acaba benmi yanlış anladım.Yoksa bir gariplik mi var ?

Screen shot için tıklayınız. (http://members.lycos.co.uk/horkun/screen.jpg)

Teşekürler.

kursad
29/09/2003, 00:23
Yanlış anlamışsın. Boot adında bir sekme yok orada. WinXP'den çalıştır MSconfigi ve,
Default=...partition(1)\winnt
parantez içindeki rakam 1 ise 0 yap, 0 ise 1 yap. Parantezden sonra da \windows yaz.
Bu değişiklikleri yapman için boot.ini dosyasını bulman gerekebilir. Bunu da şöyle yap,
başlat>çalıştır>c:\boot.ini
değişiklikleri yaptıktan sonra dosyayı kaydet. Sistemini yeniden başlt.

Bir de ismimin sonuna garip takılar ekleme.

PsyX
29/09/2003, 17:23
saol kursad ağa :o