PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : .com, .net .info vs

Eylem
21/08/2002, 17:00
Unlu sarkici Robbie Williams`in http://www.robbiewilliams.info domainini alan Howard Taylor siteyi Oasis sitelerine yönlendirmesi sonucunda Robbie Williams WIPO`ya (World Intellectual Property Organisation) basvurarak sitenin kapatilmasini ve sitenin kendine verilmesini istedi.
Taylor Robbie Williams`a site yapmayi dusundugunu ve sadece gecici bir sure icin Oasis sitelerine yönlendirdigini söyleyerek kendini savundu.WIPO domainin Taylora`a register olmasina ragmen Taylor`un domainla hic bir ilgisi olmadigini ve domain uzerinde haklari olmadigini söyleyerek domaini Robbie Williams`a verdiler.

Benim bildigim kadariyla siteyi alip parasini ödeyenin sitenin tum haklarina sahip olmasi lazim hangi isimle olursa olsun yaniliyormuyum?

Bozo
21/08/2002, 17:16
siteyi alan kişi bunu kötü niyetle kullanıyorsa mahkeme kararı ile elinden alınabilir.ancak kötü kullanım yoksa kimse bişey yapamıyor.mesela bizim tarkan geçenlerde www.tarkan.com adresini almak için mahkemeye başvurdu ancak domaini alan kişi domaini kullanmadığından bişey yapamadı.gerçi tarkan olayı abartmış.ne yani dünyada tek tarkan senmisin.aslında bir türk ismi olduğundan devlet alabilir o domaini.hani şu filmler varya tarkan,kurt v.s. ordan aklıma geldi.:rolleyes:

haberin tam metni::::

Tarkan isim savaşını kaybetti

Türk pop müziğinin mega- starı Tarkan Tevetoğlu'nun, "tarkan.com" adresinin kendisine verilmesi talebi Dünya Telif Hakları Örgütü (WIPO) tarafından reddedildi.

Merkezi Cenevre'de bulunan Dünya Telif Hakları Örgütü, Tarkan'ın, "tarkan.com" adresinin sahibi Deep-Net Corp aleyhine 22 Mart 2002'de yaptığı şikayeti, WIPO Hakemlik ve Aracılık Kurumu'nda inceleyerek sonuca bağladı.

Tarkan'ın başvurusunu haklı bulan ve 1996 yılında New York'taki Deep-Net Corp tarafından satın alındığı halde hiç kullanılmayan boş sayfanın, çıkar sağlamak amacıyla ve kötü niyetle satın alınmış olabileceğini inceleyen WIPO, olayda kötü niyet olduğunun şikayetçi tarafından kanıtlanamadığını belirterek, adresin Deep-Net'de kalmasına karar verdi. "tarkan.com" adresi 1996 yılından beri başkasına ait olduğundan, halen "tarkantevetoglu.net" adresini kullanan Tarkan, sayfanın kötü niyetle satın alındığını, devir için de kendisinden 100 bin dolar istendiğini belirterek WIPO'ya başvurmuş ve yıllardır boş tutulan sayfanın kendisine devredilmesini istemişti. Tarkan, isim sahibinin bu isim altında herhangibir mal-hizmet ticareti yapmadığını, kendisinin ise ismi üzerinde, şarkıcı olarak kayıtlı yasal haklarının olduğunu bildirmişti. Deep-Net Corp'un sahibi ise WIPO'ya gönderdiği savunmasında Tarkan isminin Türkiye, ABD ve Almanya'da çok yaygın olduğunu, hayvan ismi olarak kullanıldığını, kendisinin de bu sayfayı kocasının köpeğinin anısına satın aldığını bildirerek, amacının kayıp hayvanlar için bilgilendirici bir sayfa hazırlamak olduğunu savundu. Tarkan'ın marka ismi olarak ticaret siciline kaydedilmesinin 25 Kasım 1997'de yapıldığına dikkati çeken Deep-Net Corp, sayfayı satın aldığında Tarkan'ın bu kadar ünlü olmadığını, adresi satmak amacıyla almadığını, ancak sayfanın devri için yapılan ısrarlardan kurtulmak amacıyla caydırıcı olabilecek yüksek bir fiyat istendiğini ileri sürdü. WIPO, adreslerin aynı veya marka-hizmet çıkarlarını zedeleyecek kadar benzerlik taşıması halinde ve kötü niyet ile çıkar amaçlı kullanılması hallerinde inceleme ve karar verme sürecini başlatabiliyor. Verilen kararlar ise nihai karar niteliği taşıyor.

hmustak
21/08/2002, 17:25
he he he...

allahdan www.hakan.com (http://www.hakan.com) 'u zamanında almışım. :D :D :D

unutmadan Cüneyt ARKIN da böyle bi telif istiyormuş. Heryere başvurmuş, Webmasterı vurdurtmak için adam bile tutmuş ama, adam NEO gibimiymiş neymiş, bulunamıyormuş. Türkiyenin en iyilerinden biriymiş ama WebMasterda :D

Sahin
21/08/2002, 17:32
Yok durum değişti :D

Artık açıklayayım bari www.cuneytarkin.com artık official olacak konuştuk Cüneyt bey'le elinden gelen desteği verecek siteye :)

hmustak
21/08/2002, 17:38
hmmm arkadaşlar, eminim Cüneyt Abinin adamı şuanda şahin abinin yanında ve elinde silahını Sahin abinin sırtına dayamış,
- Sadece dediklerimi yaz
diyordur :D

-------

hgumus
23/08/2002, 13:22
Sahin abi allah sana kolaylık versin walla kesin cüneyt abinin tekmelerinden yedin ondan böle konuşuon:D

hmustak
23/08/2002, 17:50
Ne tekmesi yaawww ???

Sen SpiderShahin'i tanımıyon galiba ! :D

hgumus
26/08/2002, 12:41
Şahin abiyi tanımadığım gerçekten bu kadar mı belli oluyo nası biri ?psikopat falan mı tekme ile falan etki etmiyo galiba :)

Sahin
26/08/2002, 19:17
Hmmm psikopat kelimesi beni tanımlarmı özelliklerimi kapsarmı bilemiyorum. Hannibal filmini gördünmü o adam benim yanımda melek kalır. Daha nasıl anlatsam ki kendimi, insanın kendini anlatması çok zor ama bugün Cüneyt abi gene aradı o yüzden mutlu bir psikopatım :p

hgumus
27/08/2002, 19:21
eheh psicopat diyelim o zaman sahin abi sana hemde mutlu psicopat :) :):D

hmustak
27/08/2002, 20:37
psikopat ??
bu ona melek demek gibi bişi...

Şahin abi kızacak ama bu gertçeği herkezin huzurunda, burada, bu satırlarda açıklamak istiyorum....
Affet beni Şahin abi ;
Lombakdaki "Kötü Kedi Şerafettin" 'in, İsveçde ikamet eden Şahin GÜR adlı birinden esinlenerek yapıldığını derin araştırmalar sonucu öğrendim. Şahin abiye arkadaş arasında "ŞERO" dediklerinide biliyorum(hatırlayın; kötü kedi Şero...)...

Bu gerçekleri bilin, ve sitede dolaşırken yanınızda Acil durum çantanızı eksik etmeyin.

Ayrıca bilgisayarımı çok sevdiğim kardeşime, gitarımı kapı komşum kıvanç'a , Boxerlarımın tamamını Yoncaya bırakıyorum... Sizler bu satırları okurken ben muhtemelen yüksekçe biryerden yerde yatan cansız bedenime bakıyor olacağım...

Bana ulaşmak için ;

hmustak@cennet.org 'a mail atabilirsiniz....

:D :D :D

hgumus
28/08/2002, 12:15
Allah hepimizi şeronun gazabndan kurtarsın. böyle şerolar oldukça bizim durumumuz sakat. bari bir kaç köpek öldüren şarabı falan teklif etsek şahin abiye bizi vururmu yoksa ark. lığımızı kabul edermi :D :D :D

Ömer
17/09/2002, 19:11
http://forum.ceviz.net/attachment.php?s=&postid=4105
pek de canavara benzemiyor

Eylem
17/09/2002, 21:09
:D