PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Rektörler Mahkemeye

Adrenalin
26/09/2003, 13:10
Başbakan, Rektörleri mahkemeye veriyor...

YÖK tartışması bugün Dil Bayramı törenlerinin düzenlendiği Dolmabahçe Sarayı'na taşındı. Başbakan Tayyip Erdoğan gazetecilerin sorusu üzerine bazı Rektörler hakkında dava açacağını söyledi.
Başbakan, tören çıkışı saray bahçesinde gazetecilerin "Rektörler hakkında dava açacak mısınız" şeklindeki sorusuna başını sallayarak "evet" yanıtı verdi. Başbakan konuyla ilgili diğer soruları ise "burada dil bayramını kutluyoruz burası yeri değil" diye yanıtsız bıraktı.
Gazetecilerin mikrofonları daha sonra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e döndü. Milli Eğitim Bakanı "Hangi rektörler hakkında dava açılacak" sorusunu, "Onlar kendilerini bilir. Bu ülkeyi germeye kimsenin hakkı yok. Ucuz kahramanlıklara gerek yok. Herkes kendini bilir. Bizim devlet adamlığı nezaketimizi zaaflık olarak görenler var" demekle yetindi.

Kaynak: MILLIYET

Başbakan Erdoğan, Dil Bayramı töreni çıkışı Dolmabahçe Sarayı bahçesinde gazetecilerin “Rektörler hakkında dava açacak mısınız” şeklindeki sorusuna başını sallayarak “Evet” yanıtı verdi. Başbakan konuyla ilgili diğer soruları ise “Burada Dil bayramını kutluyoruz burası yeri değil” diye yanıtsız bıraktı.

ÇELİK: UZATMALARI OYNAYANLAR ORTALIĞI KARIŞTIRIYOR
Benzer soru Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e de soruldu. Milli Eğitim Bakanı “Hangi rektörler hakkında dava açılacak” sorusunu, “Onlar kendilerini bilir. Bu ülkeyi germeye kimsenin hakkı yok. Ucuz kahramanlıklara gerek yok. Bizim devlet adamlığı nezaketimizi zaaflık olarak görenler var” demekle yetindi.
“Başbakan’a gafil bana da cahil diyen rektörlere karşı yasal yollara başvuracağım” diyen Çelik, “Gerilimden fayda uman insan ve çevreler var. Bizim dünkü eleştirilerimiz de devlet adamı sorumluluğumuzu, nezaketimizi bir zaaf olarak gören ucuz kahramanlara yönelik sözlerdir” dedi.
Uzlaşma süreçlerinin sürdürüceklerini belirten Milli Eğitim Bakanı, “Ucuz kahramanlıklara gerek yok, Türkiye yüksek öğretiminin önünde uzatmaları oynayan bazı insanlar ortalığı karıştırıyor. Bunlar Türkiye yüksek öğretiminin önünden çekilirse herşey yoluna girer rayına oturur” dedi.

YÖK GENEL KURUL’U TOPLANDI
YÖK Genel Kurulu Ankara’da toplandı. YÖK yasa tasarısı nedeniyle Hükümet ile rektörler arasındaki iplerin yeniden gerildiği bu günlerde, toplantıdan çıkacak mesajlar önem taşıyor.
Başbakan Erdoğan’ın YÖK yasa tasarısını eleştiren rektörlere “Edepsizlik etmeyin” sözleriyle gönderdiği mesaj, “Hükümet-üniversiteler” ilişkisindeki gerilimi tırmandırmıştı. Rektörler Hükümet’e ağır eleştiriler yöneltirken 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Rr. Emin Alıcı, “Temel hedefimiz aklı ve bilimi temsil eden atatürkçü düşünceyi Türkiye genelinde korumak. Bu uğurda yeni Kubilaylar gerekirse biz yeni Kubilay olmaya hazırız” açıklamasını yapmıştı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Adalet Bakanı Cemil Çicek ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin rektörün açıklamasına sert çıkmış, Cumhurbaşkanı Sezer ise “Üniversiteler siyaset dışında tutulmalı” açıklamasını yapmıştı.

ERDOĞAN’IN TARTIŞMA YARATAN KONUŞMASI
En büyük siyaseti yapanların üniversiteyi yönetenler olduğunu belirten Erdoğan önceki gün, “Bu ülkede edebe sığmayacak şekilde Hükümet’i eleştiren rektörler var. Bizim aldığımız edepse onlara aynı dilden cevap vermeyi engelliyor. Üniversiteye rektör olmak adap dışına çıkma yetkisi vermez” diye konuşmuştu.

Kaynak: NTV

Bozo
26/09/2003, 15:48
bu tartışmada rektörlere kesinlikle hak vermiyorum. yök tasarısına muhalefet etmelerine bişey diyemem, onların bileceği iştir ama tasarı geri çekilmişken, daha görüşülmezken kuyruğuna basılan şeyler gibi bağırmaları kesinlikle art niyetli. bunları söyleyenler türk üniversitelerine hizmet(!) konumunda olanlar. bugünkü duruma bakınca ne kadar hizmet ettikleri de anlaşılmış oluyor. ortada şeriat isterik diyen yobazlar olmadıktan sonra çıkıpta ben kubilay olurum diyene ben bişey derim ama forum kuralları buna engel oluyor.

mescere
26/09/2003, 15:48
Kemal Gürüz, üniversitelerin başında bir gürzdür. İlimle uğraşan, kafaların dışıyla değil de içiyle uğraşmak isteyen olursa hemen kafasına iniverir. Görevi budur.
Geçenlerde son icraatlarıyla ilgili bilgileri komutanına iletmişti.

Ali Sarı
26/09/2003, 17:28
Orjinal mesajı gönderen Bozo
ortada şeriat isterik diyen yobazlar olmadıktan sonra çıkıpta ben kubilay olurum diyene ben bişey derim ama forum kuralları buna engel oluyor.

Benim terbiyem müsade etmiyor. Yoksa kime ne forum kurallarından.

ee++
26/09/2003, 17:37
Şeriat niye istenemiyor ya da komünizm? Bahsettiğin yer üniversite; Rusya değil. İsteyen istediğini ister, gerekçelerini ortaya koyar, fikrini açıklar. Kabul görmesi gerekmez ama fikirlerinden dolayı suçlanamaz da. İsteyenin istediğini söyleyebileceği insan hakları ile çerçevelenir. Sen şeriat isterim diyeni yobaz diye kestirip atamazsın ama başbakan kendisine cahil diyene edepsiz der, dava da açar.

Cok yol almamiz lazim cok...

Mingitau
26/09/2003, 18:01
Rusya değil

Valla Rusya' da da her şeyi isteyebiliyosun, ama oluyormu? Olmuyor :D

Velhasılı bir alim ulemadan birk aç satır okuyalım :

İbnülemin Mahmut Kemal İnal kendisini Deniz Köşk' üne yemeğe çağıran zamanın devlet başkanına niçin sadece Osmanlı Sadrazamlarını anlatan kitap yazdığını açıklarken şöyle bir cevap vermiş:
"Eskiden sadrazamlık gibi yüce bir makama çıkabilmek için önce ya valilik ya da nazırlık yapılırdı, binbir merhale kat edilirdi, pişilirdi. Şimdi öyle mi? Ne idüğü belirsiz bir herif aniden ya başvekil oluyor veya reisicumhur seçiliyor. Ondan sonra da alimi ulemayı ayağına çağırıyor!"

xXx
26/09/2003, 18:04
ama herkesde lafını ederken önce kendine bakar bakmazsa ne kendini nede fikrini savunabilir.

_______
Play>Ahmet Ozhan_at kadehi elinden

MEHMET
26/09/2003, 18:37
Onu bilmem ama om kadar sorunun arasında rektörle başbakanın çekişmeleri hiç çekilmiyor.
Ben başkan olsam ve rektör(ler) tarafından şahsıma yapılan hakaretleri hiç dinlemez icraatime bakardım. Rektörlerde duruyo duruyo nerdeyse 1 yıl geçecek yeni "din elden gidiyor" edasıyla başlıyor.
yalan külliyen yalan. bunların çıkarları elden gidiyor ki böyle bağırmaya başlıyor. Bunlarda koltuk sevdaları...

Mingitau
26/09/2003, 19:25
Ben büyük bir merak ile Pazartesi' yi bekliyorum bakam bizim hoca ne diyecek :)

Mingitau
26/09/2003, 20:09
http://web.iyte.edu.tr/image/YOKHaber/iytesenato.jpg

xXx
26/09/2003, 20:11
yök gider kavga biter;)

MEHMET
27/09/2003, 15:02
Bu tartışmada kimsenin yararı olmadığını beilakis zararı olduğunu düşünüyorum. Bilhassa Rektörlerin inadı ve anlaşılmazlığı yüzünden bilim ve sanat kesimin rencide edildiğini düşünüyorum.

xXx
27/09/2003, 16:28
Bu infialin altında tasarıdaki mevcut rektorlerin gorevlerine son verilmesi gibi bir cumle neden olmuş olmasın?

Ali Sarı
27/09/2003, 17:17
Ortalığı germeye devam edenler arasında bir radikal yazarı olması beni çok şaşırttı.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=90055&tarih=26/09/2003 adresinde Mine Kırıkkanat'ın yazısını okuyun hele. Edepten bahseden birinin yaptıklarını görün. Baştan aşağı çirkeflik dolu bir yazı.

Yorumları da okumakta fayda var.
En güzeli şuydu:"Star Gazetesinde Yazı Yazın
Sayın Mine Hanım,

Uslup ve psikolojiniz itibariyle Radikal gibi bir gazeteye değil Star gibi bir gazeteye yakışıyorsunuz.

Yazan : Cemal Esen ( Kişisel Sayfası / Radikal Puanı: 447)"

Mingitau
27/09/2003, 17:43
Kırıkkanat kötü laf koymuş :D