PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : dergi tasarımı

emilly
08/05/2008, 15:11
ben bi dergi çıkarıyorum photoshopta cmyk olarak açtığım sayfada bazı tasarımlar yaptım efektler verdim fakat ne olarak kaydediceğimi bilmiyorum yani hangi formatta ve daha sonra bu tasarladıklarımı corelde bi araya getirip dergi moduna getirmek istiyorum bunun için photoshopta hazırladıklarımı nasıl kaydetmem nasıl kaydetmem gerekiyo bu kaydettiklerimi corelde import diyip açıp üzerine yazılarını yazabilir miyim?ve bazı yazıları da photoshopta yazdım sorun olur mu?

kursad
08/05/2008, 18:24
Layerları birleştirin, channels bölümünde alfa kanalı olmamasına dikkat edin. Çalışmayı Tif kaydedin. CorelDRAW'a bu şekilde import edin. Photoshopta Çalışmayı 300 dpi yaptıysanız ctrl+0 (numpad) ile görüntüyü Actual Pixel'e getirin. Yazılarda bir bozukluk görmüyorsanız gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

emilly
08/05/2008, 18:29
çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz

Binmese
14/06/2008, 21:02
Biz nedense okulda ters bi iş yapıyoruz yanlış mı acaba corelda tasarlıyoruz sf sf sonra matbaanın isteğine göre tif olarak export ediyoruz veya öyle götürüyoruz

emilly
14/06/2008, 21:17
hangi okul merak ettim!tabiki corelde de tasarlanabilir ama ben photoshopta daha yaratıcı şeylerin yapılabileceğini düşünüyorum yani daha kolayıma geliyo özellikle fotoğrafla ilgili tasarımlarda daha iyi tabiki photoshop.Ben photoshopta tasarlıyorum sonra yazı varsa eğer yazılarını sadece corelde yazıyorum daha iyi oluyo yani ben böyle öğrendim ama yaptığınız doğru matbaaya giderken tif olması lazım

kursad
16/06/2008, 09:34
Hangi matbaa tiff istiyor? Yok böyle birşey.