PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Internet kafelerde yapilacak ilk is: TSKILL *

longhornx
07/05/2008, 18:54
Selam arkadaslar, genelde birçogumuzun sikintisidir internet kafelerde özel hesaplarimiza erismek. Zorunda olmadigimiz sürece internet kafelerden özel islemlerimizi gerçeklestirmemeye dikkat ederiz. Ancak gerçeklestirmek zorunda oldugumuz zaman ne olacak? Eskiden beri kullandigim ve birçogunuzun da bildigini tahmin ettigim bir yöntem var.

Internet kafelerde genelde bir web-filtreleme yazilimi, bir kafe yönetim yazilimi muhtemelen bulunmaktadir. Ben kendimden biliyorum, bir kisinin yönetim panelinden (ör: akinsoft cafeplus, tinasoft, gibi. ) beni izlemesi hiç de hosuma gitmez. Bu nedenle gizliligi saglamak, ivir zivir, kötü seçilmis web filtreleme programlarinin sinirinizi bozmanizi engellemek için bu basit yöntemi aktariyorum.

Kod:
"Baslat" - "Çalistir" - "TSKILL *"

Daha önce yazmis oldugum "tasklist ve tskill kullanimi" ile ilgili oluyor ancak burada islemleri tek tek listelemenize gerek kalmiyor. Sonlandirilabilecek tüm islemler sonlandiriliyor. Hatta bazi sonlandirilmasinda sakinca bulunan islemler de sonlandirilinca 60 saniyeden geriye dogru sayiliyor, bunu da engellemek için:

CTRL + ALT + DEL ile görev yöneticisini çalistirip, yeni görev ile Kod:
SHUTDOWN -A

ile kapanma islemini iptal ederek çalismamiza devam edebiliriz. Olur da EXPLORER.EXE çalismamissa, yani masaüstü gelemediyse ekrana yine yine yeni bir görev ile Kod:
explorer

yazarak eksiklerimizin tamamlanmasini saglayabilir, ve en azindan %99 güvenli bir bilgisayar ile çalismamiza devam edebiliriz.

Bu duruma karsilik tabii ki ana bilgisayar basindaki arkadas rahatsizlik duyacaktir, internet kafeden de atilma ihtimaliniz oldugunu unutmayin, ancak genellikle anlasilmaz :) Bu nedenle bu riski göze alarak güvenliginizi biraz daha yükseltmeniz tavsiyemdir.

Not: Bir internet kafenin beni efkarlandirmasi nedeniyle bu yaziyi yazmis bulunmaktayim

Tevfik

chesterx
07/05/2008, 23:57
aslında bunun bir çok yolu var bir internet kafeci olarak iyi niyeti kötüye kullanmaları dolayısıyla buna benzer güvenlik önlemleri aldım

çalıştır komutunu iptal ettim
cmd'yi iptal ettim
regedit ve registry ayarlarını kurcalayabilen programları iptal ettim

artık bir çok kullanıcıyı engellemiş bulunmaktayım

ayrıca cmd'de tasklist komutu ile çalışan uygulamaların listesini alıp taskkill ile uygulamaları sonlandırıyorum ben de benzer durumlarla karşı karşıya kaldığımda

longhornx
08/05/2008, 18:48
Ben birsey anlamadim bu isten, hem internet kafeciye karsi yardim istiyorsun hem de kafeciyim, onlemimi aldim diyorsun :)

Neyse, sonucta kendi aldigin onlemlerin saglamligini kontrol etmek istiyorsun sanirim. Sen istedigin kadar regedite erisimi iptal et, cmdyi iptal et, ben hemen bir arac yazayim o halleder :)

chesterx
08/05/2008, 20:08
Ben birsey anlamadim bu isten, hem internet kafeciye karsi yardim istiyorsun hem de kafeciyim, onlemimi aldim diyorsun :)

Neyse, sonucta kendi aldigin onlemlerin saglamligini kontrol etmek istiyorsun sanirim. Sen istedigin kadar regedite erisimi iptal et, cmdyi iptal et, ben hemen bir arac yazayim o halleder :)

herkes senin kadar zeki değil keşke seni test etme olasılığım olsaydı

longhornx
09/05/2008, 12:54
Tamam adres ver geleyim :)

Ama bu islerle biraz ugrastigim zamanlar (tabii ben de bir internet kafede calistim, teknik servis yapiyordum - 3 yil kadar) Deep freez'den sonra en cok isime yarayan yazilim su oldu:

http://www.faronics.com/html/AntiExec.asp

Eger kullanmiyorsan tavsiye ederim.

Kolay gelsin

chesterx
09/05/2008, 17:57
bozmak yapmaktan daha kolaydır ama kendi yöntemlerimle birçok kullanıcıyı eliyorum arşivimi de sadece dosyalarımı gizleyerek koruyorum tartışma tadında güzel bi konu oldu senin de dediğin gibi verdiğin linkte anti-executable işlevinde bir yazılım gördüm cmd.exe'nin çalışmasını engellersem asıl konumuz olan tskill / taskkill çalışmayacaktır .bat dosyaları çalışırmı bilmiyorum ama sanmıyorum
Teşekkür Ederim Size de kolay gelsin

longhornx
09/05/2008, 18:18
.bat calismaz cmd iptal olursa.
Antiexecutable ile izin verilmeyen exeler calismaz.
Bu da herhangi bir konsol komutunun ya da registry'i duzenleyecek bir komutun calismasini engeller.

tabii %99 koruma saglar, zaten %1 lik kisim da internet kafade o bilgisayarin kayit defterini degistirecem diye ugrasmaz heralde :)

Ben de cok tesekkur ederim, iyi calismalar dilerim.

MaLee
17/05/2008, 17:40
Bende 4 senedir internet cafelere takılıyorum. Akınsoft ta bazı cafelerde görev yöneticisi aktif bırakılıyor. İşlemler bölümünde " cplusc.exe , ClientKontrol.exe " bunları iptal ettikten sonra ana makine seni görmüyor. Ve normal bir bilgisayar gibi kullanabiliyorsun. Takıldığım kafenin sahibinin Ekran görüntülerine bakmasının sebebi Adult içerikli sitelere elinde sonunda girebilen müşterileri görmek içindir. Başka bir niyetleri olduğunu sanmıyorum. Ama bu dediğiniz komut TINASOFT ta işe yarayabilir. Çünki Tinasoft un görev yöneticisi açılmıyor :)

longhornx
28/05/2008, 11:13
Tinasoft'u da iptal etmistim zamaninda, sonra bir baktim ki denetleyen arkadas yanimda belirdi :) Dedim ki test yapiyorum icin rahat olsun :))

Eger CMD devre disi birakiliyorsa en iyisi bu komutu iceren bir exe derlemek, cift tikla keyfine bak :)