PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Şerefsiz Amirim

Ömer
24/09/2003, 17:58
Muhahahaha herşey ortada. Bukadar güzel uydurulur dizideki gibi çizenin eline sağlık hakkaten harika ya sizce. :)

http://www.yuce.org/karikatur.jpg

Mingitau
24/09/2003, 18:05
Espri oturmuş :)

MEHMET
24/09/2003, 18:07
Ben neden olduğunu biliyorum ama forum kuralları engelliyor.

Ömer
24/09/2003, 18:19
nassı ayni

Adrenalin
24/09/2003, 18:30
:) Harika :super:

HunTER
24/09/2003, 19:07
Ben olsam ustu kapalıda olsa bırılerıne "serefsız" dıyecek kadar ılerı goturmezdım ısı..

Ömer
24/09/2003, 19:10
ben derdim

HunTER
24/09/2003, 19:15
Pekı en azından burda dememenı rıca etsem?

Ömer
24/09/2003, 19:20
hocam ben burda birine şerefsiz dedimmi ?

HunTER
24/09/2003, 19:24
Pekı dedıgın gıbı olsun...

Ömer
24/09/2003, 19:40
ya hunter abi senle bir gün de olsun muhalefet takılmayalım abi ya

EAN
24/09/2003, 20:21
Orjinal mesajı gönderen HunTER
Ben olsam ustu kapalıda olsa bırılerıne "serefsız" dıyecek kadar ılerı goturmezdım ısı..

Orjinal mesajı gönderen Ömer
ben derdim

Pekı en azından burda dememenı rıca etsem?

Orjinal mesajı gönderen Ömer
hocam ben burda birine şerefsiz dedimmi ?

Pekı dedıgın gıbı olsun...

:)

Sahin
24/09/2003, 22:01
Birine şerefsiz demek bu kadar ucuzladı mı Türkiye'de?

Bu forumda denmemesi her zaman tercihimdir.

EAN
24/09/2003, 22:19
Bu kadar büyütülmesi gereken bir konu mu bu?

Dizide (seyredenler bilirler) adamın ağzına yapıştığı için müdüre sürekli "şerefsiz amirim" diyor. Karikatürde iki düşüncenin kompoziti. Hem diziyi hemde başka meseleleri bir anda insanın aklına getirmek için böyle yapılmış.

Foruma yazılmaz bu kurallara aykırıdır diyorsanız diyecek birşey yok.

Sahin
24/09/2003, 23:03
Hangi dizi bu ben pek tv izlemiyorum.

Ömer
25/09/2003, 08:41
kanal d hayat bilgisi diye bir dizi siteside www.hayatbilgisi.net gerisi size kalmış abi ne diyim

Ömer
25/09/2003, 08:43
Cuma akşamı 20:30'da SHOW TV imiş

Ömer
25/09/2003, 08:45
işte buda şerefsiz amir
http://www.hayatbilgisi.net/fotogaleri/galeri4/0404-1.jpg

Bozo
25/09/2003, 11:56
espri iyide tarz yanlış. bu şekilde bir karikatür her ne şartta olursa olsun yapılmamalı. tabi gelde bunu vakit gazetesine anlat

Ömer
25/09/2003, 12:02
vakite anlatma abi elimden gelse çizmek ben daha neleri çizerim şerefsiz amirlerime

MEHMET
25/09/2003, 12:07
sınırlama yada siparişle olmaz. Çok güzel bir karikatür. Bir çok kişinin düşüncelerini resmetmiş. Bunu bütün gazeteler yapıyor.

Ömer
25/09/2003, 12:22
Orjinal mesajı gönderen sessiztetik
sınırlama yada siparişle olmaz. Çok güzel bir karikatür. Bir çok kişinin düşüncelerini resmetmiş. Bunu bütün gazeteler yapıyor.
+1

HunTER
25/09/2003, 12:30
Bakın atladıgınız bısey var.. Daha fazla ustelemek ıstemıyorum ama oda su.. Bu bı tarz meselesı oyle degılmı? Ortada bı sorun var.. Ve soruna karsı farklı bakıs acıları.. Yanı hepımız aynı dogrultuda bakmıyor ve bırımız dıgerınden farklı dusunuyor olabılır.. Buraya kadar tamamsa sımdı bıde olaya dıger taraftan bakıp bı parca empatı yapalım nedersınız?

Yanı dıyelımkı ben rektorlerın dogru davrandıgının ateslı savunucularından bırıyım.. Ve herkese acık bu alanda bu karıkature rastladım.. Tepkım ne olurdu? Yada ne olmalıydı sızce? Yanı benzer bı karıkatur cızıp muhatabımı aynı yolla assagılamakmı? Yoksa sıneye cekıp bu duruma sessız kalmakmı? Eh ıkıncısı pek ıhtımal dahılınde olmadıgına gore burdan sıddetlı bı tartısma dogmazmı? Pekı dogan bu tartısmanın bıze bı yararı varmı?

Yanı.. Sız anlatmak ıstedıgımı anladınız.. Eger bu forumda sukunet ıstıyorsak uslubumuza dıkkat etmek zorundayız..

Ömer
25/09/2003, 12:40
abi bu sorun yıllardır var ve sence mantıklı olan bazı insanların üniversite ve dengi okul ve hatta kurumlara alınmamasımı yani bunun birmantı varmı mesela başı açık oklula giriyor ama kapalı neden giremiyor bunda nasıl bir saçmalık olduğunu faketmiyormusun hadi burda idolojiyide bırak ve olayı mantık yoluyla çözmeye bak biri çıkıyor ve kara düşünceliler diyor ve dedi kişide ülkemizi yöneten vekillerimizidr bu basbaya muhalefettir ve idolojik bir tavırdır ben onun orda eğitim vermesine karışmıyorsam (ha şuan elimden gelse bi kaşık suda boğarım) oda benim ne vekilime nede öğrencime karışmamalı anlıyorsundur beni burda siyasi değil mantımı kullanmak istiyorum abi mantıklısı sence hangisi önce kürt-türk çıkardılar şimdide başı açık-kapalı çıkardılar yazık değilmi bu vatana ve üzerinde yaşayanlara.

HunTER
25/09/2003, 12:47
Inankı senı anlıyorum omer :) Ve anlatmak ıstedıgımde bu.. Yukardakı paragrafta bı gorus var.. Bıldırılmıs bı rahatsızlık.. Dılersen bunun uzerıne sabaha kadar tartısabılırız.. Ama ıs bırıne serefsız demekse ben burda yokum dıyorum.. Bunun adı tartısmak degıl..

Neyse ben daha fazla araya gırmeyeyım ıstersenız sız devam edın..

Ömer
25/09/2003, 12:50
beni anladıysan gerisini boş ver hoca

MEHMET
25/09/2003, 12:52
@HunTER, genel olarak yazdıklarına katılıyorum ama endişenizi gereksiz buluyorum. Keşke rektörleri ateşli savunucularından biri gelsede tartışsak. Rektör kısmının çevresi ve savunucuları pek yoktur. olanda rektörler gibi kendini bulunmaz insanlar zannedip bizim bu yazdıklarımızı okumaz veya çizdiklerimizi bakmaz bile. Onlar sadece hiltonlarda yemekli toplantılara katılıp yeni açılan resim galerindeki anlmadıkları resimlere bakıp resimler hakkında konuşup (ki çoğu bunu yapmacık olarak yapıyor) beyaz şarabını yudumlar. Toplantıları genelde yemeklidir ve konuların büyük bir kısmı akademik kariyerleri konuşarak yada yeni doç olan yada prof olan meslektaşlarının eleştirisini (dedikodusunu) yaparak geçirirler..
Kendi çevresindeki dışında tüm insanları (ki buna işadamları ve milletvekilleri de dahil) alt tabakadan görüp tamamının eğitiminin yetersiz olduğunu, eğitimi olanlarının ise hiçbir zaman kendisi kadar iyi olmadığını zannederler. İlk resmi törende protokolde vali ile yapacakları sohbetlerdeki isteklerin neler olacağını düşünür. Çok düşünürler rektörler. Bilhassa öğrencilerini düşünürler. Öğrencilerden nasıl para alacaklarını düşünürler. Alınan paraların nasıl harcanacağını düşünmeyide ihmal etmezler. Hatta 2,5 yıl önce almış olduğu makam arabayı hangi son model arabayla değiştireceğini düşünürler.
Ve en çok düşünükleri şey oturdukları koltuğu nasıl sağlama alacakları.
Neyse başka şeylerde yazacağım ama...
Not: Buradaki fikirlerim bütün rektörler için değil. Muhakka vardır arada adam gibi adam olan rektörler.

Ömer
25/09/2003, 12:56
sessiztetik abi harikasın demek istediklerimi dillendirmişsin saol

fixman
25/09/2003, 12:57
Ben "Şerefsiz Amirim" diye aşağılanan rektörlerin sonuna kadar arkasındayım...

Ancak prensip gereği forumlarda bu tarz meseleleri tartışmıyorum...

E-Posta adresim : erwin_commett_york@yahoo.com

Anlayan anladı... İçimde kalmasın dedim...

Ömer
25/09/2003, 12:59
baba o senin sorunun benim onların arkasında olan yaltakcılara söyleyecek lafımda var yani dert etme

MEHMET
25/09/2003, 13:00
hangi konuda arkasındasınız?

fixman
25/09/2003, 13:07
Ah şu prensipler...

sessiztetik... Gazetenin bu karikatürü hangi maçla yayınladığı ortada değil mi? Sen tutmuş paragöz rektörlerden bahsediyorsun...

Neyse, e-postamı yazdım...

Ömer
25/09/2003, 13:11
abicim bizim lafımız ortadaysa sende lafını çekme yaz buraya senin malinle kim uğraşsın

fixman
25/09/2003, 13:21
Sen uğraşma babacım... Uğraşan birileri çıkacaktır...

mustafa
25/09/2003, 13:26
hunter:)

Mingitau
25/09/2003, 14:23
Bende rektörlerin fikirlerinin doğru olduğunu düşünüyorum, en azından Alinur hocamın.

Ama espriyi güzel yerde kullanmışlar. Kendi amaçları bana hoş gelmesede sanatçıyı sanatı için takdir etmek gerekiyor.

MEHMET
25/09/2003, 14:25
Hangi fikirlerinin doğru olduğunu ?

xXx
25/09/2003, 14:36
Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal, hepsi aynı konu sadece egemenlik savaşı rektörler üniv.telere dokundurtmazlarmış mış sanki 4*4 lük sistem tıkır tıkır işliyorda çomak sokuluyor, hükümet ünv.telerin sistemini düzeltecekmiş senki temeli düzelttinde çatı kiremitleri kaldı. Neresinden tutsn elinde kalıyor :confused:

BoraN
25/09/2003, 14:47
Kuyuya bir tas atayim bu arada: :)
- Üniversiteler ne kadar özerk olmali?

MEHMET
25/09/2003, 14:52
ne kadar özerk olmalı onu bilmemem ama fikirde özgürlük olmalı en azından saygı gösterilmeli. Ayrıca @xXx dediği gibi nereyi elinize alsanız elinizde kalıyor.
Ayrıca dün başbakanın konuşmasında şu cümleler dikkatimi çekti:
"Şimdi ben bir şey söyleyeceğim. Gerçekçi olalım... Samimi olacağız ve dürüst davranacağız. Sene hatırlıyorsunuz 1995... Yapılan Anayasa değişikliği ile üniversite öğretim üyelerine partilerin üst kurullarında görev alma yetkisi verilmişti. Üniversite öğretim üyeleri partilerin üst kurullarında görev alabildiklerine göre, bu siyasetle iç içe girmek değil midir? Ayrıca üniversite öğrencileri siyasi kuruluşlarda görev alabilir mi? Alır... Gençlik kollarında çalışabilir, örgütlerde çalışabilir. Bunun yolu açık. O zaman siz kalkıp da ‘Üniversitelerde siyaset yok’ diyebiliyorsunuz. Kimi aldatıyorsunuz yahu!.."

xXx
25/09/2003, 14:59
Doğruya doğru :rolleyes:

Mingitau
25/09/2003, 15:08
Orjinal mesajı gönderen boranbora
Kuyuya bir tas atayim bu arada: :)
- Üniversiteler ne kadar özerk olmali?

Gerektiği kadar. :)
Taşı çıkaralım :p

Ömer
25/09/2003, 15:12
sessiztetik
abi olay burda işte eline sağlık saolsın
+100000000

MEHMET
25/09/2003, 15:23
@ömer. :super:
+
Orjinal mesajı gönderen Axion
Gerektiği kadar. :)
Taşı çıkaralım :p
Evet çıkaralım ama önyargılı olarak değil. Unutmayalım herşeyin bir sınırı olduğu gibi tartışmanında bir sınırı vardır. bu sınırda bireylerin birbirine saygılarını yitirdikleri anlardır. Bu tür konularda maalesef bunlar olabilir. Bu sınıra yaklaşmadan taşı çıkaralım.
Gelelim Üniversiteye özerklik konusuna:
Öncelikle Üniversite içişlerinde ve Dışişlerinde sadece bir kuruma yada yere bağlı olup kesinlikle siyasetten uzak durmalı.
Ve üniversite için hazırlanan tüm yönergeler, kurallar, öğrencilerin hak ve özgürlüklerini esas alarak hazırlanmalı ve bu hazırlananlar tüm üniversitelerde ortak olmalı.
yada buna yakın bir sistem üzerine oturtulmalı.
Bu arada üniversiteler bir yere bağlı kalsın dedim. Peki bu yer nereye bağlı kalmalı cevabı ise tabiki: Milli eğitim bakanlığı.

Ömer
25/09/2003, 15:34
okulların bağlı kalabilieceği tek yer meb dir bunlar dışındaki vakıf dernek veya yök gibi (yüksek örgütleşme kurumu) yerlere bağlı kalması sakat iş.
ha bu arada beyler bu konuyu fazla uzatmayın yoksa sayın yöneticilerimizden HunTER konuyusilecekmiş ole dedi özel mesajında.

xXx
25/09/2003, 15:35
HunTER in bu mesajı özel sektöre değil kamu sektörüne göndermesi daha iyi olurdu:p

MEHMET
25/09/2003, 15:38
:D

Ömer
25/09/2003, 15:39
sanırım öyle

HunTER
25/09/2003, 15:45
Alıntı:

HunTER wrote on 09-25-2003 11:26:
Omer bu sekılde devam ederse konuyu kapamak zorunda kalıcam.. Yanı ben sukunetı saglamaya calıstıkca sen hala ortalıgı bulandırmak ıcın gayret edıyorsun.. Kı sen benden bıle eskısın bu forumda benı anlaman lazım...

Lutfen, benı buna mecbur bırakma..

Alıntı:

Ömer wrote on 09-25-2003 14:09:
abi ozaman kullan OLANAKLARINI ve kapat ortalığı bulandırma konusundada o tir tavır takındığımı h,ç mi hiç sanımıyorum

Alıntı:

HunTER wrote on 09-25-2003 13:26:
Mesele benım olanaklarımı kullanıp kullanmamam degıl.. Mesele cevızın ıyılıgı.. Kı zaten bunu anlayabılmıs olsaydın suan bunları konusuyo olmazdık.. Herneyse ben uyarımı yaptım.. Bundan sonrası sana kalmıs..

Gorusmek uzere..

Re: Şerefsiz Amir
paşam bak
Kı zaten bunu anlayabılmıs olsaydın suan bunları konusuyo olmazdık..
deki kastını anladım ama ona karşıt vermicem ben sadece o yazını anlamayacak kadar geri zekalı olmadımı söyleyim ve nedense hep birilerinin haklı olduğu konular açılınca neden bu kadar çıldırdığınız anlamış değilim. ?

Sorun bu konu yada sız olmadıgınız, ustelık omerın buna alınabılecegını dusundugum ıcın uyarıyı ozelden yapmayı uygun gordum..

Ama sanırım hatalı davranmısım.. Hepınızden ozur dılerım..

xXx
25/09/2003, 15:48
Birbirimiz anlıyabiliyoruz ya önemli ve güzel olanda bu değilmi gerisi hikaye:)

HunTER
25/09/2003, 15:48
Ha bu uyarıyı yapma sebebımı merak edenler ıcın..

Fixman:

Ben "Şerefsiz Amirim" diye aşağılanan rektörlerin sonuna kadar arkasındayım...

Ancak prensip gereği forumlarda bu tarz meseleleri tartışmıyorum...

E-Posta adresim : erwin_commett_york@yahoo.com

Anlayan anladı... İçimde kalmasın dedim...

Omer:

baba o senin sorunun benim onların arkasında olan yaltakcılara söyleyecek lafımda var yani dert etme

Ömer
25/09/2003, 15:52
Ha bu uyarıyı yapma sebebımı merak edenler ıcın..

Fixman:

Omer:
ama bişi demişmiyim baba

HunTER
25/09/2003, 16:02
Fixman: ...rektörlerin sonuna kadar arkasındayım
Omer: ...benim onların arkasında olan yaltakcılara söyleyecek lafımda var..

Gozunemı sokmam lazım bunu gorebılmen ıcın?

Ömer
25/09/2003, 16:04
o bişi değilki sıradan bir kelime onlara konuşacağım şey ise çok daha ağır GÖZÜM!

xXx
25/09/2003, 16:05
Ya olay rektörler ile hükümet arasında biz niye birbirimize giriyoruz şimdi;)

HunTER
25/09/2003, 16:10
Sanırım konuyu zamanında kapatmadıgım ıcın oldu tum bunlar..