Tam Sürümünü Görmek İçin : Irak'tan sonra işgal edilecek ülkeler
Demokrat Parti'nin Başkan aday adaylarından emekli General Wesley Clark, George Bush yönetiminin 11 Eylül saldırıları sonrasında, 7 İslam ülkesini vurmak için 5 yıllık bir plan hazırladığını ileri sürdü. Clark'a göre, Beyaz Saray önce Irak'ı, ardından Suriye, Lübnan, Libya, İran, Somali ve Sudan'ı vurmayı planlıyor. Eski NATO Komutanı Wesley Clark, 2001 Kasım ayında Washington'da biraraya geldiği üst düzey askeri bir yetkiliyle yaptığı görüşmede elde ettiğini açıkladı. Clark'a göre, askeri yetkili kendisine, Beyaz Saray'ın, önce Irak'ı, ardından Suriye, Lübnan, Libya, İran, Somali ve Sudan'ı vurmayı planladığını söyledi. ABD'de yapılan kamuoyu yoklamaları, ush'u onaylayanların oranının Clark'ın gerisine düştüğünü gösterdi.
Mingitau
24/09/2003, 12:32
Hiç kimseyi....
Şu sıralar zor biraz. Heleki seçimden sonra Bush iktidarda olamıyacağına göre zaten ölen askerlerin ailelerinin oyları kadar bir farkla kazanmıştı seçimi. Hiç kimseyi... Amma velakin Demokrat eylem Şefkat Tokadına hazır olmak gerek.
Bunalar komplo teorisi. Adamlar yedi islam ülkesini vuracağına birbirine düşürür daha karlı olur. Hem Amerike Ekonomisi bunu kaldırmaz gibi. Ekonomiden anlamam ama bir savaştan sonra bir savaş için moralden (ki amerikada bu kesinlikle kalmadı) çok ekonomi gerek.
İşgal ettikten sonra maliyeti o ülkeye ödetiyor zaten. Sanırım, zamanında Irak'ın ihraç etmesine izin verdiği 7 milyar dolarlık perolün 4 milyar dolarını sana attığım bombaların parası diye alıyordu. 2 milyar dolarını da sana bomba atmak üzere bekleyen personelimin masrafı...
bu dediğiniz politikayı pek kolay olacağını zannetmiyorum. Ayrıca ödetme olayını bir anda yapamaz. Çok zaman gerekli ki bu 5 yıl içersinide olacak birşey değil.
Mingitau
24/09/2003, 13:53
:) Online ödemeden daha kolaydır bu olaylar. 5 yıl boyunca petrolünü bedelsiz buna verecen, sen de beş yıl boyunca spekülasyon yapıp borsaya zararını bildirmeyecen ABD iinden topladığın parayla kendini çevirecen, sonra mı bir kaçı beceremez ENron olup çıkar :)
Donald Ramsfeld ölmüş ve cennete gitmiş.. Aziz Peter'in karşisinda cennetin kapsinda duruken arkasinda saatlerle dolu çok büyük bir kapi görmüş ve sormuş:
- "Bu saatler ne böyle??" Aziz Peter cevap vermiş:
- "Bunlar yalan saatleri. Dünayadaki herkesin bir yalan saati vardir.. Her yalan söyleyişinde saatteki ibre hareket eder.." Ramsfeld:
- "OO, peki bu kimin saati?"
- "Bu Azize Teresa'nin saati.. Ibre hiç bir zaman oynamadi, yani hiç yalan söylememiş..
- "Inanilmaz" demiş Ramsfeld. "Peki bu kimin saati??" Aziz Peter cevap vermiş:
- "Bu Abraham Lincoln'ün saati. Ibre iki kez hareket etti, yani Abe tüm yaşaminda sadece iki kez yalan söyledi.." En sonunda Ramsfeld dayanamamiş ve sormuş:
- "Peki Bush'un saati nerede??"
- "Bush'un saati Isa'nin ofisinde, Isa onu vantilatör olarak kullaniyor.."
Ama diğer ülkelerşi unuttunuz. Herhalde onlar bu pastayı sadece ABD'ye yedirmez. Ki bunun tartışması uzun sürer.
Bu arada para deyince aklıma Irak savaşında dolayı zarar(!) gören İsrailin ABD tarafından yapmış olduğu 8 milyar dolar yardım aklıma geldi.
ABDnin Dışişleri bakanının gafı aslında gaf değil laf kaçırmaydı:
Powell:"ABD, bir hristiyan ve yahudi devletidir." dedi.
Mingitau
24/09/2003, 14:05
:)
@ hunter :kihkih:
^butterfLy^
24/09/2003, 15:26
nerede başlıyordu faşizm?...
atılan ilk bombalarda ya da üzerine yazılıp çizilen terörde değil..faşizm, iki insan arasındaki ilişkide başlar...
Mingitau
24/09/2003, 15:33
Ben faşizmin değil ama kötülüğün başladığı yeri gördüm. Hep bana diyen birindeydi.
Amerika'nın gücü, sömürüsünden kaynaklanıyor. Öyleyse kendimi mümkün olduğunca az sömürtmeliyim. Mesela hiç coca-cola içmemeliyim gibi
Mingitau
24/09/2003, 15:53
İçtiğin koka kola da ABd ye giden kaç kuruş var ki ? cık cık cık...
İkide birde Coca Cola McDonalds vs... ortaya dökülüyo millet köküne kibrit suyu dökmenin daha kolay ve modern yolları var. Tamam anlıyorum ama ikide birde ısıtıp ısıtıp getirilmesi aha ben onlara kendi hakkımı yedirmedim buyrun siz yiyinden farkı var mı ?
Mesela sen yeni bir çip planı tasarlayarak ya da yeni bir alet çıkararak yeteri kadar kibrit suyu dökersin dibine.
Off bu konuya hiç birme bence colamı ayranmı çokk tartıştık burada, bence önceki konuları bir incele.
+Batı denilen tarafın gücünde sömürünün etkisi var tabii bu inkar edilemez ama işi sadece bu kuyruktan çekersen danayı yakalamış değil kuyruğunu koparmış olursun. İyi ve geniş düşün bu adamlar 2 büyük yıkım yaşadılar birbirlerini yokolma noktasına getirdiler ama 40-50 senede nasıl toparlandılar?
Bu iş büyük ölçüde sömürü ile kötülük ile değil çalışma ile olmuştur. Senin ayranın yok içmeye ama 400-500 milyonluk cep telefonu ile gidersin hacete, cola içmeyeyim dersin ama o fabrikadan kaç vatandaşın ekmek yediğini düşünmezsin, pankart açıp abd defol dersin ama abd destekli üniversitede okursun, şerefli memurum hani zammım dersin ama senenin 4/2 sini yakınını yatarak geçirirsin, kalanındada zaten akşam 4 paydosla geçirirsin, evinde bir değil bir kaç tv kullanırsın, lazım ve gerekli olanı değil moda olanı kullanırsın, hedef olanı aşılması geride bırakılması gereken değil yok edilmesi yada kovulması gereken olarak tanımlarsın, Ata için dernekler kurarsın ama oralardada çay kahve muhabbet ve hatta sayfiye olarak kullanırsın, vs...
Geçenlerde bir arkadaşım anlattı, yaşı ilerlemiş bir alman turist ile sohbet ederken sormuş,
-Siz bunca yıkım getiren bir savaş sonrasında nasıl tekrar bu kadar güçlü bir ülke oldunuz diye.
O da anlatmaya başlamış,
Akşam altıya kadar kendimize sonraki 3 saatte devletin işlerine koşarak.
Cezaevlerindeki mahkumları yatırmayıp yol su elektrik vs. işlerinde çalıştırarak.
Ne kadar zor olursa olsun kendi paramızı kullanarak.
10-15 sene lux den gereksiz tüketimden kaçınarak.
Patates yiyerek ve çok çalışarak.
Sonra bizimkisi Türk leri nasıl değerlendirdiğini sormuş. Cevap tam ibretlik.
Sizler rüyada yaşıyorsunuz durumunuza göre ekonominizi aşan lüx içindesiniz ve bu beni çok şaşırtıyor.
Durum böyle işte, elbetteki bizlerde patates yiyelim demiyorum ama kardeşim şu habire birşeyleri protesto, boykot eden vatandaşlarında bir gün için yürümeyen kamu sistemini, rüşvet yiyen kamu çalışanlarını, ya da bürokrasideki tersliklerden herhani birine karşı eylem yaptıklarını görmedim. Varsa yoksa abd, cola, türban, yök,hegemonya yada kampüse mc olmasın bilmem ne. Kardeşim önce dön bir kendine bak kendini düzelt.:mad:
*("Sen" diye kullanığım tabir mescere yada başka kişiye değildir.)
Tamam, cola'da takılıp kalmayalım, size hak veriyorum tabi. O bir simge gibi olmuş. Bir chip yazılımı yapmaya gücümüz yetmiyor ama bir kişinin daha windows yerine linux kullanmasını sağlayabiliriz mesela.
Bizde konuşma işi çok olur ama uygulama olmaz pek. Bakara suresinin 44. ayeti bu hususta bizi yönlendirmeli bence...
"Siz, insanlara iyiliği emrederken, kendinizi unutuyor musunuz? Oysa siz kitabı okuyorsunuz. Yine de akıllanmayacak mısınız?"
peki bu ayet sizce muhkem mi?
bence bu ayette heryere çekilebilir.
Bu ayet o zamanın yahudi alimleri için inmiş. Bir ayeti doğru yorumlamak için nüzül sebebini (hangi olay üzerine indiğini) bilmek gerekir. Yan ayetlerle olan bağlantısını da unutmamalı.
Bu sadece bir meal. Tercüme bile değil. Tefsire ihtiyaç duyar.
Ama ben sadece "Ele verir öğüdü, kendi kırar söğüdü" kısmını anlıyorum şu an için.
Ben yine de birşeyi ispatlarken ayet kullanmayı tavsiye etmiyorum. Unutmayalımki bu site de hristiyan yada yahudi üyelerde olabilir ve hatta kutsal kitaba inanmayanlarda olabilir. Onun için mümkün olduğu ayet kullanmasak iyi olur diye düşünüyorum.
Tabi yanlışta düşünüyorda olabiklirim..
Bı baskasıda cıkıp ıncılden yada markx'tan ornek verebıldıgı surece bunda bı sorun olucagını zannetmıyorum..
Ezelden ebediye ortadoğu dünyanın merkezi olmuştur görünüşe görede böyle devam edecektir.
Kudüs tüm dinlerin merkezi olmuş kutsal bir şehir bırakın birazda üzerinede tartışılsın..
Oranın gerçek değerini son bilenler bizlerdik. Bizler oradan gittikten sonrası savaş, felaket, sefillik, kepazelik işte tartışsakne olacak? :rolleyes:
Değerini bilseydik ve gereken değeri verseydik bence Kudüs bu durumda olmazdı.
Bizmi gerekli değeri vermemişiz:) tetikciğim bence biraz araştır şu işin evveliyatını.
Araştırdım ama yinede bir gözden geçireyim ben.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.