PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : static tanımlama

aysesule
04/05/2008, 19:09
Kodun basında global olarak
int static silinen=0;
diye bi degisken tanımlıyorum uygulamanın ,dos ekranının icindeyken istediğim gibi calışıyor ama uygulamadan cıkınca bu sefer yıne 0'a atanıyor ben uygulamadan cıkınca ve tekrar gırınce son aldıgı degerde örn:artmaya yada azalmaya baslamasını istiyorum bunu nasıl saglarım...
basta bu silinen degiskene ilk deger atamayınca da olmuyo yanı muhakkak default bır deger almalı ...nasıl yapabilirim??simdiden teşekkürler....

UuuR
04/05/2008, 19:14
text dosyasında tutabilirsin bu değeri, her defasında text dosyasından okuma/yazma yapman gerekecek..

quasimodo
04/05/2008, 19:41
Programin calisirken ki kullandigin degiskenler RAM de saklanir ve programin calismasi sona erdiginde bunlarin hepsi sisteme geri verilir. Eger degiskene bir sonraki programdanda erismek istiyorsan bunu Hard Disk te saklaman gerekir. Text dosyasinda saklamak fena fikir degil...

aysesule
05/05/2008, 00:05
Programin calisirken ki kullandigin degiskenler RAM de saklanir ve programin calismasi sona erdiginde bunlarin hepsi sisteme geri verilir. Eger degiskene bir sonraki programdanda erismek istiyorsan bunu Hard Disk te saklaman gerekir. Text dosyasinda saklamak fena fikir degil...

Dedigin zor geldigi ve bilmediğim için deneyemedim-nasıl yapılması gerekıyor?ama text dosyasında saklamak gercekten de iyi fikir işimede cok yaradı yardımlarınız için teşekkürler...

acehreli
05/05/2008, 01:31
Cok kullanilan bir yontemdir: C'de fopen, fwrite, ve fread fonksiyonlarini kullanman gerekecek. (C++ ise: ofstream ve ifstream.)

Ali