PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : BCB yeni Bilesen Eklemek

persistent
04/05/2008, 18:23
SA arkadaslar..

C++ Builder Kullanıyorum.. VCL ye yeni bilesen yazmak istiyorum fakat henuz bi dokuman elde edemedim.. Burada yapmasını bilen birisi varsa ve yardım ederse cok sevinirim.. Sadece basit bi component ..

CLMan
04/05/2008, 23:13
Öncelikle C++ Builder'ın hangi sürümünü kullandığınızı belirtirseniz iyi olur. Eğer Turbo C++ Explorer sürümü ise yazdığınız bileşenleri deneyemezsiniz.

bluekid
05/05/2008, 08:18
http://www.diyezon.com/?p=40

persistent
05/05/2008, 19:39
c++ builder 2007 enterprise surumu kulanıyorum..

bluekid; yonlendirdigin makaleyi okudum fakat delphi ile uygulama yapıldıgı için c++ açısından pek anlasılır degil..

CLMan
05/05/2008, 23:43
C++ Builder' çalıştırdıktan sonra aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayın:

Oluşturacağınız bileşenleri barındıracak package oluşturmak ve kaydetmek için:

1. File - Close All
2. File - New - Package (C++ Builder)
3. File - Save As (Bileşenlerinizi içerecek olan package'ı kaydetmek için bir isim)
4. View - Project Manager
5. .bpl uzantılı package üzerine sağ tıklayın ve "options" seçeneğini seçin. Burada "Description" bölümüne istediğiniz açıklamayı yazın ve kaydedin.

Artık bileşenleri oluşturabilirsiniz (Deneme için TButton) :

1. Component - New VCL Component (Karşınıza otomatik bileşen oluşturma penceresi gelecek).
2. Kutudan TButton seçin ve "Next" tuşuna basın.
3. "Class Name" seçeneğini aynen bırakın (TButton1) veya değiştirin ve "Next" tuşuna basın.
4. "Add unit to Package1.cbproj project" seçeneğini seçin ve "Finish" tuşuna basın.
5. Program otomatik olarak .h ve .cpp uzantılı bileşen dosyalarınızı oluşturacaktır.
6. .bpl uzantılı dosyaya (Package1.bpl) sağ tıklayın ve "Install" seçeneğine tıklayın.
7. Artık yeni bileşen "Samples" sekmesinde yerini alacaktır.