Tam Sürümünü Görmek İçin : Hadi canımız sıkıldı Youtube'u kapatalım v 4.0 (3 Mayıs 2008)
john doe
03/05/2008, 15:29
Evet yine kapandı. Yine sansür, yine bilgi çağında kitap yakma skolastisizmi.
Adamı total retçi yaparlar. Vatandan, topraktan soğuturlar. Nedir bu net sansürlemesi? Oldu olacak idam da yapalım.
Eminim bir taraflarıyla gülüyordur bize tüm dünya... Sivas 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ni / Savcısı'nı Google'ı da kapatmaya davet ediyorum. Töbe haşa zina falan yazıyorsunuz çıbıldak hatunlar çıkıyor.
WhaLberg
03/05/2008, 16:35
İnternet yönetilemeyen bir ortam olmaktan çıkartılmalıdır. Klavyenin arkasına oturup yazmakla olacak iş değil. Dışarıda kanun neyse, internette de kanun bu olmalıdır. Youtube, sürekli bizim hassas olduğumuz konulardaki videoları yayınlıyor. Kapanması daha iyi.
john doe
03/05/2008, 19:06
İnternet yönetilemeyen bir ortam olmaktan çıkartılmalıdır. Klavyenin arkasına oturup yazmakla olacak iş değil. Dışarıda kanun neyse, internette de kanun bu olmalıdır. Youtube, sürekli bizim hassas olduğumuz konulardaki videoları yayınlıyor. Kapanması daha iyi.
Youtube'u peki tr için yasaklayınca "bizim hassas olduğumuz" u iddia ettiğin hususlarda ne gibi bir iyileştirme yaşanacak?
Youtube'un hitleri düşecek, onlar gelir kaybedecek, nedenini araştıracaklar, Türkiye'den sitelerine girilemediğini öğrenecekler, bu sefer sorunu araştıracaklar, çözüme gidecekler ve bize bir daha olmaz n'olur açın diye yalvaracaklar ama yine olacak, sonra biz tekrar engelleyeceğiz, ondan sonrası için baştan okuyun...
ne şekilde yasaklarlarsa yasaklasınlar, girilir.
internet yönetilemeyen/yönetilemeyecek bir ortamdır, öyle tasarlanmıştır.
temelinde askeri bir proje var, savaş sırasında bile ayakta dursun istenmiş.
bunu bu tarz kararları alan hakimlere teknik olarak açıklamak gerekli.
yönetmeye çalışırsanız ne olur?
ihlal edeceğiniz özel hayatın gizliliği, iletişim özgürlüğü vb.. sayesinde,
'birilerine' demokratik olmayan büyük güçler verirsiniz.
farklı seviyede kontrol beklentileri olanlar için, intranet çözümleri mevcut.
kapanırız dışarıya, biz bize takılırız. ;)
xian_Servers
04/05/2008, 04:12
Google da kapanmıştı önüne geleni kapatıyorlar ben burdan bu zihniyetlere şöle bir şey sormak istiyorum google gibi bir dünya internet devinin türkiyedeki tanınmış firmaları (beko, arçelik vb) tümünü alabilecek kadar gücü olan ve dünyada google ismini bilmeyen kısmın %7 olduğu bilinirken her 10 kişiden 8'inin anasayfası google ve google alan adına en az günde 1 kere girmeyen yok iken sen nasıl bir zihniyet ile bu sitede şu bu o içerik var diye kapatırsın ki.. google türkiye alehine bir protesto yapsa anasayfasına bizi ezici bir şey koysa türkiye ne yönde etkilenir bunu hiç düşündünüz mü?. onda uğraş verdiğimiz eurovision, futbol, dünya kupası derken ülkemizi tanıtmaya çalışırken hepsini kaybedebileceğimiz düşündünüz mü?.. ya yapmayın böle internet gibi faydalı bir organı sansürlemeyin ya.. youtube a Atatürk'ümüz için dediniz tamam dedik.. bazı adult içerikli siteleri kapattınız olabilir dedik.. ama geldiniz google ı kapatmaya çalıştınız orda durucaksınız.. ben şimdi türk telekoma Atatürk veya başka birşey hakkında mektup, mail vb birşey atsam TÜRK TELEKOM'udamı engelleyecekmisiniz... sıra nerde yahoo mu? ebay mı? yada bunu yazdım diğe ceviz.net mi?? boş boş işlerle uğraşıyorlar gidin dış borcu ödeyin, gidin eğitim sistemini düzeltin...
buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ve ayrıca hayret ediyorum...
Ülkemin mahkemelerinin vermiş olduğu bu kararlar yüzünden utanıyorum.
208.67.222.222
208.67.220.220
Youtube un kapandığını bu yazıyı okuyana kadar bilmiyordum.
Değiştirin DNS adreslerinizi yukarıdakilerde bir daha kapanmayın. OpenDNS.com dnsleridir.
xian_Servers
05/05/2008, 19:50
Hadi canımız sıkıldı Youtube'u kapatalım v 5.0 [Yeni sürüm] yazıyı yazdım engellendir youtube bu kadar olur...
Ülkede insanlar açlıktan ölür millet ikiye bölünür bir dünya rezil şeyler yaşanır utanmayız yutub kapanınca utanırız :)
Sizin adınıza üzüldüm yazdığınız şeyler sizi ve çoğul ekinize dahil olan kişileri utandırmıyorsa..
Herşeyede üzülüp utanılmaz ki...
Neyse yasaklar vardır alem sanal diye bunlara göz yumulamaz.
yutubun çok umrundaysa önlem anlsın.
vatandaşın umrundaysa dns değiştirsin.
uzatılacak ahlanıp vahlanılacak bir durum değil.
utanılacak bir durum hiç değil
Youtube a giripte o yasak nedeni olan videolarda Türklerin youtubedan atılmasıyla ilgili yorumlarla alay konusu edilince insan utanıyor haliyle.
Neyse ben fikrimi hissettiğimi ve girmek isteyenin nasıl girebileceğini yazdım. Ötesi kişisel tartışmaya gider bunada gerek yok.
Sadece youtube değil net ortamında çeşitli siteler saçma sapan nedenlerden yasaklanıyor bu şekilde nereye varılacak bilemiyorum.Hükümet sürekli özgürlük ve demokrasilerden bahsediyor ama kimin için özgürlük,ne için demokrasi?
http://en.wikipedia.org/wiki/Blocking_of_YouTube
bu konunun başlığı varmış, türkiye de bu listede.
1- amerikan savunma bakanlığı.
2- Brigham Young University ( mormon tarikatına bağlı bir 'universite' )
3- ermenistan
4- brezilya
5- iran
6- moroco
7- suudi arabistan
8- suriye
9- tayland
10- birleşik arap emirlikleri
11- endonezya
12- çin
13- pakistan
brezilya:
bir modelin açtığı dava yüzünden, siteye başka bir adla erişilebiliyor.
ermenistan :
2008 cumhurbaşkanı seçimleri, hile iddiaları, kitlesel protestolar...
(acil durum kararı)
amerikan savunma bakanlığının ki yazılmamış ama tahminim ırak savaşı ile ilgili.
(savaş hali)
morocco: kralları 6. muhammedi eleştiren video yüzünden.
çin : komunizmin altın siperi.
türkiye : ...
diğerleri : islami otoriteler ve mormon kilisesi öyle uygun görmüş...
Bir ülke olarak hakkımızdaki olumsuz gelişmelere en azından imkanımız nispetinde tepki vermemelimiyiz?
Google kendi kriterlerine uyan sitelere sandbox uygulamıyor mu ? Adsense veya adwords kuralları uygulamıyormu ? Atmıyor mu üyelerini?
Biz bu kadar aciz miyiz ki yok efendim büyük siteymiş, yok efendim önemli markaymış kapamayalım mış mış...
Biz böyleyiz, bizimle çalışmak istiyorlarsa istemediğimiz videoları silerler o kadar basit :)
hiçbirşeyi kapatamadılar ki,
sadece gözümüzü kapattılar. :)
haklı isek, niye google'ı mahkemeye vermiyorlar,
avukat tutacak paramız mı yok ?
adam, benim havuzumun görüntüsünü nasıl yayınlarsın diye dava açmış:
http://www.chip.com.tr/konu/Google-a-mahremiyet-davasi-acildi_6321.html
bizim değerler (para, hukuk vs..)
başka köyde geçmiyor mu ?:D
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.