Tam Sürümünü Görmek İçin : Audi T8 Quatro
ArizaHerif
23/09/2003, 15:08
http://www.horozz.net/design/AudiT8.jpg
Olayı biraz daha detaylayalım dedik ama yınede cok super detay yok. Vakıt bualmıyorum.
O cant ve lastikle çukura düşmek istemezdim :)
Bu arada o ufacık ön tarafa V12'yi nasıl sokuşturacaksın ? Kaputu bir aç bakalım :)
Mukemmel desem ınanırmısın :) Bu arada cıdden meraklandım.. Nasıl yapıyosun bunu.. Yanı 3DS Max->File->New mı dıyorsun? Yoksa hazır bıseyler varmı?
ArizaHerif
24/09/2003, 14:38
Ansugo bişekilde sokmuşum yi yazmışım oki? Mühendislik çalışmasıylahayal gücünü birbiriyle ayırt etmekten bihaber olduğun için bunu sana anlatsamda anlayabileceğini hiçsanmıyorum.
Hunter sağol, Aynen öyle new diyorum ve başlıyorum bi kutuyu deforma edip bu hale getirmeye ;)
Ben mühendislik çalışması ile hayal gücünü çok iyi anlıyorum ama maalesef ki sen espri ile gerçek lafı ayırt edemiyoırsun.
Yukarıda espti yapmışım belli olmuyor mu kardeş? Yoksa arızalık olsun diye mi yazıyorsun? O smayleyleri süs olsun diye mi koyduk?
Töbee yahu adamı deli edersiniz. Bu grafikerlerde bir sorun var ya daha tam çözebilmiş değilim.
ArizaHerif
24/09/2003, 18:25
arıza olsun diye ;)
gercekten guzel bir calisma olmus. eline saglik.
Birde konsoldan gorunumler koyarsan daha da guzel olur.
Dodge'dan daha iyi olmuş birde Anadol yapsana nostalji olsun. :)
Smileye bakma espri yapmıyorum ;)
hocam ellerine sağlık.
Yalnız bir sey soracağım 3 boyut tasarımı öğrenmek istiyorum yavaş yavaş başlangıç olarak fazla kafa karıştırmayacak bir program tavsiye edebilirmisin?
DesigneR
26/09/2003, 13:00
HAHAHAAHAH ansugo heryerde problemsin... :) bana hak verenler oluyodur sanırım..
Tbrk arıza... harikasın... :super:
Canım...
Her lafa da girilmez değil mi? Arıza ile Ansugo konuşurken, lay lay löm...
Sana sadece kendin hak versen bile yetiyordur sanırım? Başkalarının hak verip vermemesine ihtiyacın "gerçekten" var mı sence?
ArizaHerif
27/09/2003, 14:20
Ansugo seninle yada başkasıyla bi zıtlığım yok ancak attığın bazı mesajlarda (benim senın yazdıgını gördüğüm her mesajında) ne yapıcı nede eleştirici sözler var. %95'i (bilmiyorum belki bana öyle geliyodur) sürekli bi yerlerden bişeyler sokup sokuşturmak havası var. Forumda kendini sivri dilli herşeye zıt bi karakter olarakmı göstermeye çalışıyosun? Eğerki bana göre öyle bunu başaramıyor aksine ınsanlar sana pekte iyi gözle bakmıyor gibi. Klavyeden yazıp çizmek karalamak kolay! Birde bu kadar sivri dille eleştiren insanın ne yapabildiğini görmek isterdim doğrusu. ;)
Orjinal mesajı gönderen xXx
hocam ellerine sağlık.
Yalnız bir sey soracağım 3 boyut tasarımı öğrenmek istiyorum yavaş yavaş başlangıç olarak fazla kafa karıştırmayacak bir program tavsiye edebilirmisin?
?
:rolleyes:
Ansugo seninle yada başkasıyla bi zıtlığım yok ancak attığın bazı mesajlarda (benim senın yazdıgını gördüğüm her mesajında) ne yapıcı nede eleştirici sözler var. %95'i (bilmiyorum belki bana öyle geliyodur) sürekli bi yerlerden bişeyler sokup sokuşturmak havası var. Forumda kendini sivri dilli herşeye zıt bi karakter olarakmı göstermeye çalışıyosun? Eğerki bana göre öyle bunu başaramıyor aksine ınsanlar sana pekte iyi gözle bakmıyor gibi. Klavyeden yazıp çizmek karalamak kolay! Birde bu kadar sivri dille eleştiren insanın ne yapabildiğini görmek isterdim doğrusu. ;)
Zıtlığın olması için zaten bir sebebin de yok :)
Ancak %95 oranı biraz fazla abartı olmuş. Yazdığım çoğu mesaj birşeyler sokuşturmak için değil de, artık yıllardır forumlarda gezmekten dolayı, aynı şeyleri görmekten doğan bir sıkıntıdan kaynaklanıyor olabilir.
Ki şöyle bir durum da var : Çoğu zaman yazdığım mesajı belki üç sefer yazıyorum. Bazen bir soruya yeminli söylemek gerekirse üç sayfa yazıp sildiğimde oluyor "Ne hâli varsa görsün hesabı". Bazen "Bu mesaj ağır mı oldu acaba?" diye birkaç sefer okuduğum da oluyor. Olmuyor değil yâni neler oluyor.
Eleştiri kısmına gelir isek...
Benim tasarım bilgim (bak grafikten bahsetmiyorum) çok iyi değildir. Bana yetecek kadardır. Ancak yıllardır gördüğümüz hatalardan öyle bir gına geldi ki (arama özelliğini bilmemizden) bazen sert çıkış olabiliyor.
Zaten farketti iseniz bu forumda grafik bölümüne pek girmem. Zirâ daha önce bir mesajımda dediğim gibi grafiği (her ne kadar designer kardeşimiz inanmasa da) yıllar önce "yapamayacağımızı/uğraşamayacağımız" anlayıp bıraktık. Yâni yapabilenler yapsın, biz hakkını verebileceğimiz başka şeyler ile uğraşalım diye.
Grafik bölümünde eleştirdiğim sadece Ömer'in CetWell tasarımı için koyduğu üç tane resim idi. Onların eleştiri sebebi ise bugünlerde moda olan ve işin hakkını veremeyen birçok tasarımcının "şuraya iki demet maydonoz, bir bağ soğan, hah göze hoş" türünden grafik tasarımı yapmasından. Ömer'e de dedik ki böyle böyle. Sonra çocuk anlattı ki ben şu resim de şunu, bu resim de şunu anlatmaya çalıştım.
Ama o zaman bu açıklamayı baştan yapması gerekirdi. Yani kumsalda ayak izi olan bir resimin üzerine CetWell yazmanın, ya da Ayın üzerindeki ayak izi üzerine CetWell yazmanın "Her yerde imzamız var" türünden bir kompozisyon olduğunu sadece o resme bakarak anlamamız mümkün değil. O sebeple de eleştiri sertleşiyor ve diyoruz ki "Burada senin yaptığın güzel bir font bulup resmin üzerine işlemek mi?"
Son olarak senin yapıştırdığın bu son (ikinci zannederim) çalışmanda da hiçbir eleştiri yapmadan, espri olsun deyü "V12'yi oraya nasıl sıkıştırdın" dedik, ama zannedersem bıraktığımız imaj (%95'i laf dürtme) sebebi ile gülünüp geçilecek seviye de (hatta gülme değil, minik bir tebessüm ile geçilecek seviye de) olan mesajımız dahi tersinden anlaşılıyor ve Arıza bana uyguladığı %95'lik oranı geçmeye çalışıyor :)
Neler ettiğimiz kısmına gelirsek... Eğer grafik konusunda neler yaptığımı merak ediyorsan, görmek istiyorsan; ne merak et ne gör. Ben tasarımın üstadı değilim ve grafikten anlamam. Benim mesajlarım "Şu kürenin şurasaı flue orası blue" şeklinde zaten olamaz. Ama genel içerik ile ne kadar alakalı olduğu, sayfa da nasıl durduğu, HTML kodlarının ne kadar düzenli olduğu, scriptte ne tür açıklar olduğu 800*600'e sığıp sığmadığı ile ilgili olabilir.
Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Eğer derdimi anladı isen masaya üç kere tıklat.
Orjinal mesajı gönderen ArizaHerif
Eğerki bana göre öyle bunu başaramıyor aksine ınsanlar sana pekte iyi gözle bakmıyor gibi.
Ne düşmanımızdan korktuk ne de yüzleşmekten...
Muhtemelen senin bilmediğin zamanlarda, muhtemelen bildiğin forumlardan gelen ve ocal.net forumuna farklı nicklerle kayıt olup, ortalığı karıştırmaya çalışanlar, ocal.net forumundan dünyanın sorusunu farklı nicklerle sorup öğrendikten sonra diğer forumlarda hava atanlardan tutalım da ne tip insanlar görmüş bir kişi olarak diyebilirim ki :
İnsanların nasıl gözle baktığını bilmek buradan mümkün değil. Biz mesajımızı yazar ve yollarız. Bizim mesajımızın karşı tarafta bizim yazdığımız yani vermek istediğimiz duygular ile anlaşılması bizi mutlu eder.
Eğer bizim vermek istediğimiz duygular ile ve vermek istediğimiz anlam ile mesajımızı anlayamıyorsa hata onun, anlatamıyorsak hata bizimdir.
Normal hayatta dâhi, genel olarak insanların menfaat peşinde koştuklarını bildiğimden "kibar bir şekilde" yanaşıp, maille, şunla bunla soru soranlara sayfalarca makale türünden mailler yazdığımız zamanlarda dâhi, bir teşekkür alamayıp sonra bir de arkamızdan laf edilmesine de bağışıklıklık kazanmış olmamızdan dolayı; açıkca söylemek gerekirse, buradaki veya başka yerdeki kişilerin benim söylediklerimden ya da anlatmak istediklerimden dolayı rahatsız olması ya da bana senin tabirin ile "pek iyi gözle" bakmaması o kadar umurumda olmuyor.
100 tanesi pek iyi bir gözle bakmaz, nefret eder, fırsatını bulsa kin kusar belki de içinden birkaç tanesi bizim ne anlatmak istediğimizi anlar ise buna seviniriz. Elimizden başka birşey de gelmez.
ArizaHerif
27/09/2003, 21:48
İKinci değilde ilk mesajındaki gibi güzel bir dille her yazdığını anlatsan ne ben sana bu şekilde bir hitamda bulunacağım sende bu şekilde cevap verecektin. Forumlarda cevap yazmak mecburiyetin yok. Sen yazmassan başkası yazar kendini dünyayı kurtaran süpermen olarak görmek gibi bi durum bu söylediğin. (yanlış anlama laf sokmak değil anlatmak istediğimi en kolay bu cümle anlatıyor)
BU resim üzerine yazı işlemek dediğin şey benım buraya gönderdiğim çalışmalar için geçerli olmasa gerek? Onun dışında, daha önceki yazdığın yazılar gözümün önüne geldiği zaman (belki önyargı ama) direk bi taşlama gibi hissetmedim desem yalan olur doğrusu. Haklısın önyargılı bir tepki ama senin geçmişe yönelik izlediğim mesajlarından kaynaklanıyor.
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler inanırım, ben bu forumda topu topu 6,7 aydır kayıtlıyım 2 aydır aktifim. Forumlarda ben çok fazla gereksiz yanıtlar kullanmam. Buradaki insanların menfaatçi olup olmadıkları konusu geçen yada düşündüğün şahısların kendi problemleri olsa gerek. Ben foruma girerim, almak istediğimi alırım, vermem gereken (paylaşmak) bişeyler varsa paylaşırım. Gayet açık ve net. Sana 100 yada daha fazla yada daha az insan nefretsel bir açıdan bakıyorsa sorunu bence kendinde aramalısın. İnsan olur yıldızları barışmaz hafif zıtlık olur, ancak bu rakam 15 - 20 - 50 - 70 - 80 - 100 veya her neyse, bu kadar kişinin senden nefret ettiğini düşünüyosun. Bu demektir ki sende kendinde birtakım şeylerin hatalı olduğunun farkındasın demek olsa gerek?
Benim için kim ne olduğun önemli değil, hayat görüşün, foruma bakış açın yada diğerleri beni ilgilendirmeyen noktalar, beni ilgilendiren tek şey, bana nasıl davrandığın, sana nasıl davrandığım. Senden ne alabilirim benden ne alabilirsin.
Gayet açık ve net.
Zerzevat Adam
27/09/2003, 22:07
Eyvah tasarımların paragraflara dönüşmesi....
Orjinal mesajı gönderen ArizaHerif
Ben foruma girerim, almak istediğimi alırım, vermem gereken (paylaşmak) bişeyler varsa paylaşırım. Gayet açık ve net.
...
Benim için kim ne olduğun önemli değil, hayat görüşün, foruma bakış açın yada diğerleri beni ilgilendirmeyen noktalar, beni ilgilendiren tek şey, bana nasıl davrandığın, sana nasıl davrandığım. Senden ne alabilirim benden ne alabilirsin.
Gayet açık ve net.
Güzel de bu da bir sorundur.
Almak istediğimi alırım ama ola ki paylaşmam gereken olursa paylaşırım. Şimdi bu senin dediğin benim verdiğim o "100 kişiden 1'i" örneğine ne kadar benziyor değil mi?
Gelen oluyor, giden oluyor. Fakat biz hep buralarda oluyoruz. Bu sebeple çok değişik tipler de görüyoruz, bazen kendimiz de değişik bir tip olabiliyoruz. Bunlar insanlık hâli, yâni normal şeyler.
Meselâ benim espri yapmamı (hay yapmaz olaydım :)) senin yanlış anlaman da bir insanlık hâli. Ya da belki sen yanlış anlamadın da ben yanlış anlattım. Belki 4 smayley daha koymam gerekiyordu, bilemiyorum.
Yâni, kişiler değişir. Gelen olur giden olur. Biz sürekli buralarda olduğumuz için biraz kaşar, biraz erimiş olabiliriz ve bu erimişlik bazen arızalara, fatal errorlere yol açabilir.
Ben bu "Ben senden ne alabilirim, sen benden ne alabilirsin" muhabbetlerini fazla sevmediğimden ve artık gına getirdiğimden, farkedersen en çok hayata dair bölümüne giriyorum. Buraya da daha evvel Ömer'in bir konusu için bir de bu konuda minik bir espri yapmak için girdim. (Girmez olaydım?)
Ama gerçekten diyorum. Gerçek hayatta tanıdığım grafikçilerde mevcut. Grafikçilerde (aman yanlış anlama olmasın) minik bir sorun var. Bu sorunu aslında çözer gibiyim ama çözemedim. Bu sorun özellikle yaptıkları çalışmalara "güzel" denmediğine ortaya çıkıyor. Bilin bakalım nedir, nedir?
Neyse konuyu uzatmayalım Ömer paşanın dediği gibi. Sonuçta benim yukarıda da dediğim gibi sen beni nasıl görmek istersen öyle gör (sorun değil yani) ama espri yaparsam anlamazlıktan gelmeeee! :)
Haydi iyi sabahlar
ArizaHerif
28/09/2003, 14:38
Bu sorun özellikle yaptıkları çalışmalara "güzel" denmediğine ortaya çıkıyor.
Benim öyle bi problemim yok üzgünüm.
DesigneR
29/09/2003, 12:11
süpersiniz arkadaşlar ne diyim... :) olay ne biliyomusun ansugo kardeş (bak kardeş diyorum istersen abide diyebilirim ki zamanında gereksiz bişeyden tersleştik) ... sen devamlı espri yapan bir kişi değilsin..
şimdi ariza senin benimle ömerle olan polemiklerini belli ki okumuş ve kafasından birilerini haklı bulmuş o bi gerçek..
şimdi sende o espriyi yapınca doğal olarak bi tepkime ortaya çıkmış.. sorun burda işte..
Ben arizaya deseydimki (nereye sığdırdın o v12 motoru:) ) o bana güler geçerdi.. belkide "hadi leyn" diyip gülerdi.. çünkü biliyo beni tanıyo azda olsa..
he biz arizayla tersleşmedikmi.. tersleştik.. ama noldu msn den konuştuk birbirimizle hallettik olayı.. napıyoruz bi dedik.. şimdi benim işim olmadıkça o müsait oldukça dertleşiyoruz..
zaten cevize yakışan ideal kullanıcı profilide bu olmak zorunda değilmi?
:)
DesigneR
30/09/2003, 11:51
teşekkür ederim... :super:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.