Tam Sürümünü Görmek İçin : Kim demişti bilmiyorum ama...
Ali Sarı
23/09/2003, 14:00
Ankara'nın en çok nesini seivorsunuz sorusuna "İstanbul'a dönüşünü" diyen zat-ı muhteremi saygıyla ve sevgiyle anıyorum.
Üçgenin diğer noktasını merak edenlere de el cevap, Ankara :P
Ansugo Yuri bey vakit ayırırsa bize görüşeceğiz, Axion'da bir görev verdi onu yerine getireceğim :D
Mingitau
23/09/2003, 14:49
Yahya Kemal Beyatlı demiş, zaten İstanbul Şairi diye bilinir.
!Son Dakika! geçenlerde başabkan da demiş :D
yok olm ankara yı istanbula değişmem ben istanbul çok kalabalık geçenler ist deydim anam ağladı ne o öyle ya insanlar birbirinin üstünde sokaklar labiret gibi yahya kemal bu işi yanlış biliyor aslında istanbul ankaraya dönüşü sevilir abicim bunu unutma :)
Ankara da GRİ memleket ya kusura bakmayın da ne o öyle heryer memur asker adama öh geliyor ya.;)
Hard`n`Dark
23/09/2003, 17:00
izmir
:super:
]nokta[
En güzeli hayatınızda bir kerede olsa Finike yi mutlaka görün derim. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarından çıkmış zannedersiniz kendinizi.:super:
Mingitau
23/09/2003, 18:16
Yaw gelin bizim köyün bayırına gidelim doğa ile tanışın :D Doğa olmasa bile kuzular ile tanışırsınız :D
Mingitau
23/09/2003, 18:18
@AliSARI aldığın görevin inceliklerini ve ehemmiyetini kavramış olduğuna eksiksiz yerine getireceğine güvenim tam:super:
istanbul'un tırnağı olabilecek bir şehir var mı türkiye'de?
DeLi_CaN
23/09/2003, 20:41
Ankara'ya 2 kez geldim. En son 2 ay once ordaydim... Kızılaya bayıldım :D
Adrenalin
23/09/2003, 20:43
Erzurum :)
Burası Erzurum gülüm
Bir sana hasretim
Birde gelmeyen bahara
:) Kutuplarda nasıl yaşanıyor diyosanız buyurun gelin. Söz kutupları aratmaz.
ya abicim ne derseniz diyin herkeze kendi memeleketi güzel ole değilmi istanbul çok fazla kalabalık olduğundan beni baymıştı
DeLi_CaN
23/09/2003, 21:35
Kendini memleketini bi kez bile gormeyenler ? :)) Onlar ne yapsin peki ? Bu yaşa kadar TR nin bi çok şehrinde yaşadım , gezdim gordum... Polis Cocugu olmak kolay diil :Pp
Ankara kesinlikle hoşuma gitti :) Ömer haklisin sanirim. istanbul'da yaşamak benim de gözümü kesmio :) Boğulurum ben oralarda :)
Angara teknik olarak çok ince bir şehirdir.
Her ne kadar Allah bize yeni darbeler nasip etmeyecek gibi görünüyorsa ve elde ettiğim gizli bilgilerde askerin artık bakış açısının "o kadar darbe gittik adamalr yeniden geldi, hatta biri cumhur reisi bile oldu. Demek ki en iyisi halka bırakmak" gibi olsa da, hâlen eskişehir yolunda zırhlı birlikler hazır bir şekilde duruyor. Meclise 5 dakikalık mesâfe de (Tabii şimdi Milli Kütüphane önüne alt geçit yapıldığı için farklı bir yoldan gitmeleri gerekeceğinden 5 dakikadan biraz fazla sürebilir )
Ankara'nın en sevmediğim yanı her yerin askeriye tarafından parsellenmiş olması. Şehrin içinde Askeri yerin ne işi var değil mi? Bir savaş anında bombolama sırasında ilk başlarda olan herşey şehrin içinde. Eski İstanbul yolununun ostim kavşağından sonraki kısmı (TMO'yu ve birkaç şantiyeyi saymazsak) 6 KM boyunca askeriyenin. Ki bunun paralelinde olan eskişehir yoluna kadar da bir 10 KM genişliği var ki, mesafeyi siz düşünün.
Mesela Beytepe'yi Jandarma almış okul yapmış falan fisman. Şehrin içinde Jandarma okulları. Mükemmel birşey olsa gerek.
MIT şehrin içinde (em ay tiii). MIT'in etrafındaki yüksek katlı binalardan ev alıp spoof yapmanız mümkün. Tâbi yeraltına kadar inemezsiniz ama en azından yer üstündeki kısmını inceleyebilir, krokisine kadar çıkarabilirsiniz.
Bu gibi saçmalıklar yanında Ankara düzeni ile, trafiği ile, yeşili ile Avrupa'nın örnek kentlerinden biridir. Ankara dediğiniz şehir havaalanından, pembe köşke; sincan'dan akdere'ye 30 dakika da geçilir. Bunun sebebi şehrin küçüklüğü değil, şehrin muazzam yolları, sistematiğidir.
Böyle bir şehrin her tarafının birileri tarafından parsellenmesi ise utanç verici. Kimi yerler şu devlet dairesine, en güzel yerler askeriyeye, Mogan Odtü'ye falan aittir.
Bunların haricinde Alican kardeşim. Biliyorsun günün 24 saati yetmeyen bir kardeşin mevcut. Bir de bu sıra bildiğin üzere bir cenaze-defin işimiz hasıl oldu ki Pazar'a kadar sürecek. Bir akşam vakti müsait olursanız, Karanfil sokağın tavlacıları saat 11'e kadar açıktır, ellerinizden öper yarım saatte bir duble çay getirip 15 dakika da bir tuvalete gitmenize sebep olurlar. Zaten sizi beklemedeler. Bugün geçerken baktım, Karanfil sokağın girişine ve çıkışına "Ali Can Teyze Hoşgeldin. Bacın kamerası ile tüm anları fotoluyacak" diye afiş asmışlar. Bunu gören kominist-hippo gençlikte "Hey afiş var bir eylem" deyü olgunlar, yüksel keşişiminde ellerinde ekmek bir eylem çevirmek istedi, ancak robokop polisin cobunun mahareti tüm AB külliyatını bi cihan duman etti.
Yaşasın Garanfilizm. Gözleri Garam, Ahududum, Şekerparam
Orjinal mesajı gönderen DeLi_CaN
Polis Cocugu olmak kolay diil :Pp
Bir ara "Götürürler merkeze sevdirirler herkeze" denilen, Ankara Emniyet Genel Müdürlüğünden çıktığı varsayılan (varsayılan diyelim de Muharrem hoca kızmasın) filistin askıları dönemlerinde, çok temiz bir o kadar iyi bir arkadaşımız da böyle bir laf deme gafletinde bulunmuştu da cevab-ı hazır mod hızır da hemen yetişmişti : "Kolay değil tabii olm, adam sinirlendi mi asar filistin askısına"
Mingitau
24/09/2003, 10:34
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Bir ara "Götürürler merkeze sevdirirler herkeze" denilen, Ankara Emniyet Genel Müdürlüğünden çıktığı varsayılan (varsayılan diyelim de Muharrem hoca kızmasın) filistin askıları dönemlerinde, çok temiz bir o kadar iyi bir arkadaşımız da böyle bir laf deme gafletinde bulunmuştu da cevab-ı hazır mod hızır da hemen yetişmişti : "Kolay değil tabii olm, adam sinirlendi mi asar filistin askısına"
Dertlisin galiba Ansugo' m dertliye deva bulunur, vakfa maaliyeti saati 50 sikke.
Dertli değilim Axion'um da... Hiç konuşmam, ben herşeye dayanırım diyen adamı şöyle bir nemlettirip, belli olan yerine elektiriği verdin mi bülbül gibi öttüğünü bilirim.
Kendisi şöyle anlatır : "Sanki vücüdun binbir parçaya ayrılıyor ve sonra tekrar birleşiyor gibi oluyor"
Sen benim dertlerime deva ol tüm herşeyimi vereyim.
Mingitau
24/09/2003, 12:02
Ben şu gamalı haçı alayım :p
Ehue elektrik çarpması neye benzer iyi bilirim frekansı gerektiği kadar yüksek tutmadığında tüylerin çıt çıt gider sesleri duyarsın derinin çıtırdamasını filan...
Ali Sarı
24/09/2003, 16:50
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Bunların haricinde Alican kardeşim. Biliyorsun günün 24 saati yetmeyen bir kardeşin mevcut. Bir de bu sıra bildiğin üzere bir cenaze-defin işimiz hasıl oldu ki Pazar'a kadar sürecek. Bir akşam vakti müsait olursanız, Karanfil sokağın tavlacıları saat 11'e kadar açıktır, ellerinizden öper yarım saatte bir duble çay getirip 15 dakika da bir tuvalete gitmenize sebep olurlar. Zaten sizi beklemedeler. Bugün geçerken baktım, Karanfil sokağın girişine ve çıkışına "Ali Can Teyze Hoşgeldin. Bacın kamerası ile tüm anları fotoluyacak" diye afiş asmışlar. Bunu gören kominist-hippo gençlikte "Hey afiş var bir eylem" deyü olgunlar, yüksel keşişiminde ellerinde ekmek bir eylem çevirmek istedi, ancak robokop polisin cobunun mahareti tüm AB külliyatını bi cihan duman etti.
Yaşasın Garanfilizm. Gözleri Garam, Ahududum, Şekerparam
Acı durumuzunu biliyorum. Başşsağlığı dileğimi de tekrar ileteyim buradan. Ben pazar bilemedin pazartesi gününe kadar bu ildeyim, ve burada olduğum her an müsaitim.
Evde boş boş oturuo uyumaktan, arada bir de kızılay dolaylarında dolanmaktan kafayı yemem inşallah.
Bi vesileyle gelmişken arkadaşları da görürüm demiştim ama hiçbiri burda değil. Herkes gitmiş ya :)
Yalnız bahsettiğiniz pankartları ve eylemleri göremedim bahsettiğiniz yerde olmama rağmen. Demek ki derin devletten geldiğimi haber almışlar ve beni görünce toparlamışlar herbişeyi. Korkulu bu ankara milletinden ya :)
En kısa zamanda görüşüp, tavlada sizi perişan etmek dileğiyle. Saygı ve sevgilerimle.
@Axion: Merak etme. Dediğin olacak. Fazlasıyla hemde :P
Kögüdey Meygen
24/09/2003, 18:39
İranlılar, "İsfahan nıfsı Cihân"(İsfahan dünyanın yarısıdır) derler.
(İsfahan İranın ortalarında çok şiirin bir yerdir)
Tebrizliler, "Tebriz olmasa İsfahan dünyanın yarısıdır" derler.
(Tebriz İran'da daha çok Azerilerin yaşadığı İran'nın kuzeyinde bir şehirdir)
İstanbul için ise nice şiirler yazılmış,müzikler bestelenmiştir.
O şiirlerden birisinde "İstanbulun bir taşına tüm Acem mülkü(İran) fedadır" der......
Mingitau
24/09/2003, 18:53
Doğru söylemiş de içindeki pislikler olmasa daha iyi olacak :)
Ama sevdim mi sevdiğin için sevmeli pisliğini de, güzelliğini de...
Ali Sarı
25/09/2003, 14:55
Trafiği bile güzel ya :)
^butterfLy^
25/09/2003, 15:07
her akşam ikindinin bu saatlerinde istanbul, neredeyse birşeyler söyleyecek gibi olur..asla söyleyemez ya da belki durmaksızın söyler de biz dilinden anlamayız ya da anlarız da müzik gibi çeviriye gelmez...
Dinlemesini bilen azdır, dilinden anlar.
Varsa yoksa izmit. Jet-set'imiz olmasada en az istanbul kadar kozmopolit bir sehirdir izmit. Her milletten insan bulunur. Ama en cok Karadeniz, Kafkas yorelerinden insanlar vardir. Belki de o nedenle en cok sevdigim sehirdir izmit. (Ayrimcilik yapiyorum sanmayin, herkesi severim aslinda) :)
Sabah kalktiginizda karsinizda, dag ve deniz (korfez) manzarasi bulursunuz. Ve bu manzara hemen hemen sehrin her yerinden gorulebilir.
Ali Sarı
25/09/2003, 15:29
Yok yok ille de İstanbul :)
Ali Sarı
25/09/2003, 15:34
Bu arada İstanbul'a Tranle dönmek gibi bir niyetim var. TCDD web sitesine baktım, birsürü tren var hangisiyle gitmek en mantıklısı sizce?
Başkent Ekspresi mi yoksa Cumhuriyet Ekspresi mi?
Ali Sarı
27/09/2003, 17:01
Ayıp ya. Alt tarafı buluşup tavla oynayacaktık ve madara edecektim bu zat-ı muhteremi. Ama madara olma korkusuyla adam gelmiyor kardeşim. Ankaraya geldik, mister ansugo yuri'yi göremeden gidiyoruz.
Cık cık cık...
Yolun İstanbul'a düşmesin senin :P
Mingitau
27/09/2003, 17:05
Bırak düşsün yaw :D
Ali Sarı
27/09/2003, 17:23
Doğru aslında. Gel gel, yeterki gel. Sana biraz İstanbul'u gezdirelim Axion ile :P
@Axion: Galata Kulesinden atarız bunu. Bakalım uçabiliyor mu :P
Mingitau
27/09/2003, 17:40
Bence Başbakan' ın bindiği ata bindirelim :)
Kögüdey Meygen
27/09/2003, 19:29
Ben anadolu expresi ne bindim gayet temiz ve iyibir tren.
Genelde Batı ve Güney'e giden trenler gayet temiz oluyor.
"Oğlum, uyuma, saat 11'de gidip şunu alacaksın" derken, birden Fenerbahçe-Gençler maçını izleyesim geldi. Hani uyumamak için. Çünkü uyuyan Ansugo uyudumu, kalktığında ayakları felç olmuş olarak uyanıyor, zirâ her uykuyu kış uykusu sanıyor.
Teyzem. Ben seni birazdan ararım. Bugün buluşabiliriz diye yanıma fotoğraf makinesini de almıştım (senin resmini çekmek için değil, hezimeti çekmek için, "kare kare hezimet") ama nasip olmadı. İş güç derken eve kendimizi zor attık.
Bakalım yarın boş mu teyze ?
Yahu bir adam sabahın 10'unda hem de Pazar günü yola mı çıkar? İşin ne senin yahu? Git akşam bin, sabah ordasın işte :P
Ali Sarı
28/09/2003, 21:10
Değişiklik olsun diye trenle geldim teyzecim. Gerçi 8 saat sürdü ama :)
Utanmadan sıkılmadan işim vardı falan diyon ya ona canım sıkılıyo. "Yenilmekten korktum, gelmedim." desene be teyzecim :P
Dur zaman buldum, bir başımı kaşıyayım :)
Ali Sarı
29/09/2003, 18:39
Espiri de yapabiliyormuş :P
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.