Tam Sürümünü Görmek İçin : Istıklal Caddesı'nde Kablosuz Internet
İstiklal Caddesi'nin Taksim başlangıcından Galatasaray Lisesi'ne kadar olan bölümünde oluşturulan Kablosuz Bağlantı Noktaları sayesinde Beyoğlu, kablosuz internet erişim alanı oldu. Böylece İstiklal Cadddesi boyunca açık alanlardan, kafelerden ya da herhangi bir başka noktadan, mobil cihazlarınız, dizüstü bilgisayarlarınız veya PDA'leriniz ile internete kablosuz bağlanmanız mümkün hale geldi. Beyoğlu keyfini artık kahvenizi içerken internette gezinerek artırabilir, toplantınıza hazırlık yaparken hem çalışıp hem de yemeğinizi yemenin rahatlığını yaşayabilirsiniz...
Kaynak: http://www.koc.net/kurumsal/beyoglu/beyoglu.shtml
Istanbulda degılım ama orda olmayı cok ısterdım :)
bağlanti hizi da 11Mbs ile 1Mbs arasindaymiş
bunun tüm ülkede olmasını istemek saçma olur galiba :rolleyes:
yanılmıyosam çok güvenli bir bağlantı olmaz bu değilmi?
Volkan Uzun
23/09/2003, 11:37
eehe guvenlik olayini cok merak ettim simdiden
Mingitau
23/09/2003, 12:00
Koc.NET in sitesinde dediği: Hiç bir güvenlik sorumluluğunu kabul etmiyoruz ve başkalarının bilgisayarlarına bakmanız günah yapmayın :D
Bi de komik olanı Laptop unuz da WinXP kurulu olmak zorunda imiş. Ben kullanamıyom Ühüüüüü
Eh tadımlıkda olsa güzel bir şey :super:
fatihhayri
23/09/2003, 19:03
Başlangıç için bile güzel birşey. Newyork, Londra dan sonra İstanbul da da böyle bir olanağın olması.
Sembolikte olsa güzel
Bu dalgalar benim sinirlerimi bozuyor.
Ben elin alemin abudik gubudik dalgalarının ortada dolanıp, zaten sinir katsayısı fazla olan bir adamı daha fazla sinir etmesini istemiyorum ki yanımda, benle beraber yaşayanlar da istemez.
Kablosuz internet iyi değildir. Kablo her zaman daha iyidir. Ama istiklal caddesinde daha ziyâde turist falan çok olduğundan belki şöyle demişlerdir "Ulan biz yıllarca üzerimizden eroin, kokain, esrarı geçirtirip Avrupa'yı zehirledik ama bizim ülkede bu işi yapanların ensesine çöktük. Şimdi gene Avrupalılar zehirlensin, beyinleri ölsün, çöksün"
Volkan Uzun
24/09/2003, 00:49
dalganin frekansi oneli sanirim ansugo
mesela gsm 1800-1900 hz ler zararsiz cunku frekanstan dolayi direnc artiyor.
o yuzden wireless commda eni sinir etmesi icin frekansin dusuk olmasi lazim baska bir cozumde kursun gecirmek yelek ve sapka ile dolasmak olabilir
hem ozellikle mac cikislarinda seni dalga disinda da korumaya alabilir
"Abonelik ve kullanım ücreti olmadan, herkeze kullanım hakkı"
herkeZ ? sorunu :)
anten döşemişler her bi yere ama bir sözlük alamamışlar.
dalganin frekansi oneli sanirim ansugo
mesela gsm 1800-1900 hz ler zararsiz cunku
cunku gsm operatorleri bu frekansi kullaniyor. yeni sistem cikinca, aslinda bu frekansin ne kadar zararli oldugunu ama yenisinin ne kadar saglikli oldugunu gosteren arastirmalarin sonuclari yayinlanir.
Bu arada gecenlerde bir haber sitesinde yayinlandi, cep telefonlarinin erken bunamayi hizlandirdigi tesbit edilmis.
Ben hep dıyorum zaten.. Terk edelım teknolojıyı.. Aborjınler gıbı yasayalım dıye :)
Aborjin olacagima, bunak olayim daha iyi
Mingitau
24/09/2003, 14:31
Bir saat yağmur yürekli insan olmak teknolojiyi doğuşundan ölümüne kullanmaya bedeldir.
Orjinal mesajı gönderen Axion
Bir saat yağmur yürekli insan olmak teknolojiyi doğuşundan ölümüne kullanmaya bedeldir.
oyoyoyyy:super:
Bu arada gecenlerde bir haber sitesinde yayinlandi, cep telefonlarinin erken bunamayi hizlandirdigi tesbit edilmis.
Bu arada yoksa bu arastırma yenı bı teknolojının yaklastıgınımı haber edıyor :)
Predator
24/09/2003, 20:51
Bu arada adamlar wifi hızını arttıran sprey geliştirmişler. Bu spreyle daha hızlı bir şekilde veri transferi sağlanabiliyormuş :)
http://j-walk.com/other/wifispray/index.htm
Volkan Uzun
25/09/2003, 00:29
bu spreyin tablet seklinde olanida varmis ama mumkunse kurufasulye ile birlikte yutulmasi gerkeiyormus
o zaman net cok hizlaniyormus kisinin performansina bagli olarak.
fatihhayri
29/09/2003, 14:27
Arkadaşlar bu arada bu wi-fi yi Beyoğlu'nda deneyen varmı?
Gidip bizzat deneyen varsa baglanti hizi nasi onu saracaktim.
"bağlanti hizi da 11Mbps ile 1Mbps arasindaymiş"
da tek kisi max nekadar ile baglaniyor 11 mbps degildir herhalde.
oyleyse laptopu alip istiklali bi ziyaret etmek fena olmaz, zira indirilecek cok sey var... rh9 gibi..
Volkan Uzun
05/10/2003, 07:26
ben burda starbucksta indiriyordum hiz ayn iistiklalle saniyede 100knb indirdim
fatihhayri
10/10/2003, 18:25
Çip bu konuda anket yapmış. sonuçlar
http://www.chip.com.tr/anket/genel/default.asp
fatihhayri
20/10/2003, 18:16
artı bir türkçe yazı
http://www.winnetmag.com.tr/dergi/kose.asp?id=24
IcenGuard
20/10/2003, 18:51
Valla hız super ben kızılaydan giriyorum simdi ama arasıra (0.23db in altına dustugunde sinyal siddeti) spray i sıkmak gerekiyor.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.