PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : visual c++da radiobutton ile seçilenlerin toplamını textboxda göstermek istiyorum

devlev
30/04/2008, 22:05
resimde görüldüğü gibi radiobutonla seçilen miktarları at butonu ile toplam değişenine atayıp sadece ok butonuna tıklandığında son toplamı toplam değişkeninde tutmak istiyorum. visual c++ da yeni olduğum için belkide yazdıklarım bilenler için komik bile gelcektir :) ama işin içinden çıkamadım

http://img234.imageshack.us/img234/1488/adszew4.jpg

private: System::Void textBox1_TextChanged(System::Object^ sender, System::EventArgs^ e) {
/*
int toplam=0;

do {
switch (toplam) {

case radioButton1->Select:
toplam+=5;
break;
case radioButton2->Select:
toplam+=10;
break;
case radioButton3->Select:
toplam+=25;
break;
case radioButton4->Select:
toplam+=50;
break;
case radioButton5->Select:
toplam+=100;
break;

}} while (button2->Select);
textBox1->Text=toplam;*/

devlev
03/05/2008, 16:04
Arkadaşlar Form1.cpp dosyasına normal c++da yazdığım gibi yazdım kodları olmadı

form1.h dosyasındada this-> ile falan garip garip şekillerde aynı kodu yazmaya calısıyorum ama yemiyor.

bu visual c++ ile normal c++ arasında fark yok diyorlardı. ne iş anlamadım. cpp dosyasına ek ilave etmem gereken kodlarmı var.

VanlochMonster
05/05/2008, 16:42
Merhaba,

Visual C++ dan ziyade siz Managed C++ kullanıyorsunuz genelde Visual C++ denildiginde MFC akla gelir. Simdi radio buttonlarını tanımlamıssınız, her 'at' a bastıgınızda toplama eklenmesini istiyorsunuz sanırım, bunun için en azından mfc de radio button grouplarına bir integer deger atayıp (tab order'a gore) islem yapabilirsiniz ornegin 0 (idx) 5 kurus.

Switch in kosulu da toplam o da pek akla yatkın gelmiyor, yapmanız gereken her at a basıldıgında radio buttonlarının durumunu kontrol etmek (GetCheck) ve toplam'a eklemek ve toplamı update etmek.

Ama benim onerim bir ComboList kullanmak yani 5/10/15/20/50 secimi solda yanında bir button ve at, bence bu daha kolay bir kullanım olur.

Kolay Gelsin
Bekir.