PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : 128'lik Kablo Bağlantı

Ansugo
21/09/2003, 09:30
Daha önce kullananlara sormak isterim :

128'lik kablo bağlantı ile indirme hızı ortalama ne durum da?

Hesap yapıp maksimum değeri bulmak önemli değil. Önemli olan pratik olarak bu değer ne durumda?

Teşekkürler

Volkan Uzun
21/09/2003, 10:17
ben kullaniyordum uzun bir sure. gunun saatine gore cok degissede 14-18 kb arasiydi hep

hmustak
21/09/2003, 10:17
ben işyerimden 128k ile bağlanıyorum. Yaklaşık 8MB bir dosyayı 5-6 sn'de indiriyorum.

Predator
21/09/2003, 10:59
İnterkatktif firması 64 alana 128 veriyor güya. Bir arkadaşım 128 ile 13-18 arası indiriyo.Bu mantıga göre ben 128 parası veriyorum 256 almam gerekiyo bende 17-22 arası :)

hmustak
21/09/2003, 11:38
:)

Bu firma eşantiyon olarak dişmacunu da veriyo mu??

:)

Ansugo
21/09/2003, 23:31
Orjinal mesajı gönderen Predator
İnterkatktif firması 64 alana 128 veriyor güya. Bir arkadaşım 128 ile 13-18 arası indiriyo.Bu mantıga göre ben 128 parası veriyorum 256 almam gerekiyo bende 17-22 arası :)

Evet zannedersem senle tam olarak aynı durumdayız.

Ben de interaktiften aldım. 128'lik. Ancak ben daha fazla bir hız bekliyordum ne yalan söyleyeyim. 17-22 arası bana biraz yavaş geldi, bir sorayım belki dedim bende bir sorun vardır.

Predator
22/09/2003, 12:07
2-3 saniyelik süren 30-90kb/sn dl ler hiç bitmese keşke :)

ne0c0de
23/09/2003, 01:40
ben işyerinde 34mbit hat ile indiriyorum (işyerim = sakarya ünv. enformatik bölümü (ayrıca endüstri müh. örencisiyim))

saniyede 1,5mb i gördüğüm oluyor. tek bir bağlantı değilde birkaç download ile maksimum saniyede 3.5 mb gördüm. daha fazla çıkmıyo yoksa hdd frag oluyor (parçalanıyor) evdeki bilgisayarımı işe götürsem heralde bi 5 fln görürdüm toplamda

gel gör ki evde de 6kb nin üstüne çıkamadım
malum dial up :)

Volkan Uzun
23/09/2003, 01:50
konu basligi ile alakasi ?

ne0c0de
23/09/2003, 01:59
yok yani konu hızdan açılınca kendimi tutamadım

heryerde anlatıom bunu yüzsüzlük biliom ama napıyım tutamıyorum kendimi. işin kötü yanı nazar deyecek işten atılıcam o olacak :)

128lik adsl kullanan arkadaşımda yaptığım gözlemlere göre 15k nın üstüne çıkmıyodu average olarak (bakırköyde oturuyodu arkadaşım)

RaiST
23/09/2003, 08:56
ansugo hocam saati 50$a beraber bi deneme yapabiliriz.
:D

Volkan Uzun
23/09/2003, 09:45
ne paragoz adamsiniz ya
ansugo birde ruhtan falan bahsediyordun seni ruhu $lar degistirmisin birde tl degil $$ ynai

Ansugo
23/09/2003, 11:11
Orjinal mesajı gönderen RaiST
ansugo hocam saati 50$a beraber bi deneme yapabiliriz.
:D

:) Ben bunu ilk kim yazacak diye bekliyordum sen yazdın :)

RaiST
23/09/2003, 11:28
artık bütün arkadaşlık ilişkilerimi ticari prensipler üzerinden yürütmeye karar verdimde hehe ( senin yolundayım ansugo :P )

PsyX
23/09/2003, 17:11
Yeriyken bir soru sorsam... 128k ile 13-18 arası indiriyor demişsiniz.. Bunun upload olayları nasıl oluyor ?

:o :hiohahoha

Mingitau
23/09/2003, 18:58
/8 sanırım değil mi ?

Ansugo
23/09/2003, 23:13
Upload etmeyi hiç denemedim.

Ancak download yaparken de karşı serverın özellikleri çok önemli. Örneğin birkaç gündür Linux.org.tr'den birkaç iso çekiyorum ve 20KB'den düşmüyor diyebilirim.

Fakat, örneğin geçen gün bir avusturya üniversitesinden 5KB'yi geçemedik.

Yâni sonuçta karşı tarafın bant genişliği, hızı, sıkıştırma oranları da müthiş etken.

Çok hızlı download edilen bir dosya da müthiş bir sıkıştırma olabiliyor.

Son olarak upload için birşeyler demek gerekirse, bu hat 128/32 olduğuna göre 4'e bölerek tahmini bir sonuç elde edebiliriz sanırım. Ki belki upload daha iyi olabilir. Zirâ mâlum olan genelde download için kullanıldığı. Haaa, bir de süper lamer cenâhın port scanleri için...

Volkan Uzun
23/09/2003, 23:21
uploadda 64/16kb veya 128./32 kb

yani 128 de 32kb upload izniniz var

MUBNET
24/09/2003, 18:32
Demin biri dial-up da maks. 6kb gördüm demiş...

Valla ben 10KBın üzerine 10-15dk. süreyle çıktığımı hatırlıyorum :)

Sedat Atif
06/10/2003, 16:58
Kablonete geçmek için tam olarak neler yapmak/ödemek gerekiyor? (interaktif'in kapsama alanı içindeyim :) )

64K, Ayda 61 milyon.
Kurulum ücreti 35 milyon.
Modem ücreti 90 dolar.

Başka ne gibi ücretler vardır? Mesela normal kablo tv hattının değişmesi gerekir mi? Sanırım öyle birşeyler vardı.

Bizim apartmanda benden başka kimsenin kablonet'e abone olduğunu sanmıyorum.

Güvenli mi?

Ne gibi gıcıklıkları var?

İki de bir sorun çıkartır mı?

Bilgisayarda ne gibi değişiklikler gerekiyor? (1. Kablo modem 2. ...? )

"İstiyorum" deyince herşeyin hazır olması ne kadar zaman alıyor?

Çok teşekkür ederim.

Ansugo
06/10/2003, 20:38
Modemi ben 45$'a aldım. Kampanyaları var. Bir yıl abonelikten çıkmayacağım diye imzâ atıyorsun.

KabloTV santrali ile alâkasını bilmiyorum ama tahminimce değişmesine gerek yok. Yâni kabloTv olan yerlere verebilirler. Nihâyetinde ben KabloNet çektireceğimi Telekom'a sorduğumda "Apartmanınızda KabloTV var mı?" diye sordular.

Sonra KabloTV için başvurdum. Bunun bağlanması iki gün sürüyor ki sen de böyle bir zamana gerek yok.

İnteraktif'in Balgat'ta ki yerine Cumartesi gitmiştim. Yaklaşık 15 dakika da işlemleri bitirip modemimi alıp, çıkmıştım. Salı günü Simge Elektroniği ara dediler. Pazartesi telekomdan evrakların simge elektroniğe gideceğini falan.

Salı günü bağlamaya geldiler ama bağlayamadılar.

Aslında bağladılar fakat modemde ki Status ışığı sürekli yanıp sönüyordu. Gelen çocukların pekbirşeyden anlamadığını sezmeme rağmen sadece bir sefer "Tüm kabloları çıkarıp tekrar taksak bi" dedim. Dinlemediler. Sinyal zayıf falan dediler. Ben gelmeden yarım saat boyunca her yeri kontrol etmişler falan filan...

Çocuklar bizim teknik ekibimiz gelcek, onlar bunu çözer ve şu kağıdı imzalatın diye gittiler. Hemen arkalarından kablo modemin arkasındaki kabloları çıkarıp tekrar bağladım ve status sürekli yanmaya başladı. Yâni bağlantıyı kendin sağlıyorsun :) [ 15 dakikaya gelecek ekipte iki haftadır gelecek :) ]

Velhâsılı 3 gün...

IcenGuard
17/10/2003, 21:36
128/32 kilo ""bit"" lik baglantı demek
16/4 kilo ""byte"" lık baglantı deyilmidir
8 bit == 1 byte ??
siz nasıl 4 e boldunuzde 32 filan buldunuz onu anlamadım :hmmm:

IcenGuard
17/10/2003, 21:48
@MUBNET
Bu arada 56 lık modemle nasıl 10k cekiliyor oda garip
fiziksel olarak 7kb cekmen lazım. Hadi kablonun band genisligi yuksek oldugu icin 1 birkac saniyeligine sınırın ustune cıka bilirsin. bence kullandıgın programın algoritması yanlısd :)

bu arada interaktif deki arkadaslar gercekten de bisey bilmiyor. 128 hat almıstım modeme config dosyasını yanlıs atmıslar heralde yaz boyunca bolgenin butun bandwith ini kullandım :D Tabi hic bir sikayetim yok buyuzden..

Ayrıca ne hikmetse 1-2 ayda bir sinyal seviyesi dusuyor bodruma inip bizim evin siyalini biraz acmam gerekiyor..

Telefon sistemleride berbat (modemi satın alırken deyil tabi :)) ne zaman arasam ya mesgul yada ordan oraya yonelendirip duruyorlar..

Neyse yinede kablo guzel birsey..

Psychaos
28/10/2003, 12:47
selam bende de evde 128 kb var ve benim 26 falan gördüğüm oluyor. çok rahat çekebiliyorum.. upload ta ise 6-7 kb den yukaru çıkamadım

bu arada kullandığım yer ultratv..

iyi günler

IcenGuard
28/10/2003, 23:01
bence kullandıgınız monitor programlarında bir sorun var.
maximum baglantıyı anlamak icin aynı anda 3-4 download acmak lazım. 26 filan olabilir ama bir anlıktır onlar, bir kac saniyeynin ortalaması size ayrılan bandwith i gecmez.

program olarak DUmeter ve NT nin taskmanager ını tavsiye ediyorum

Not: taskmanagerda ki 1% cizgisi ~14kilobyte saniye yi gosterir. (modem le bilgisayar arasında 10mbitlik hatr oldugunu farz ettim)

Sedat Atif
08/11/2003, 10:52
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Modemi ben 45$'a aldım. Kampanyaları var. Bir yıl abonelikten çıkmayacağım diye imzâ atıyorsun.

KabloTV santrali ile alâkasını bilmiyorum ama tahminimce değişmesine gerek yok. Yâni kabloTv olan yerlere verebilirler. Nihâyetinde ben KabloNet çektireceğimi Telekom'a sorduğumda "Apartmanınızda KabloTV var mı?" diye sordular.

Sonra KabloTV için başvurdum. Bunun bağlanması iki gün sürüyor ki sen de böyle bir zamana gerek yok.

İnteraktif'in Balgat'ta ki yerine Cumartesi gitmiştim. Yaklaşık 15 dakika da işlemleri bitirip modemimi alıp, çıkmıştım. Salı günü Simge Elektroniği ara dediler. Pazartesi telekomdan evrakların simge elektroniğe gideceğini falan.

Salı günü bağlamaya geldiler ama bağlayamadılar.

Aslında bağladılar fakat modemde ki Status ışığı sürekli yanıp sönüyordu. Gelen çocukların pekbirşeyden anlamadığını sezmeme rağmen sadece bir sefer "Tüm kabloları çıkarıp tekrar taksak bi" dedim. Dinlemediler. Sinyal zayıf falan dediler. Ben gelmeden yarım saat boyunca her yeri kontrol etmişler falan filan...

Çocuklar bizim teknik ekibimiz gelcek, onlar bunu çözer ve şu kağıdı imzalatın diye gittiler. Hemen arkalarından kablo modemin arkasındaki kabloları çıkarıp tekrar bağladım ve status sürekli yanmaya başladı. Yâni bağlantıyı kendin sağlıyorsun :) [ 15 dakikaya gelecek ekipte iki haftadır gelecek :) ]

Velhâsılı 3 gün...

İnteraktif'in sitesinde başvuru formu ( http://www.interaktif.gen.tr/?say=aboneformu ) diye birşey var, bir işe yarıyor mu acaba?

Sedat Atif
13/11/2003, 14:28
Aldım Allah'a şükür. :)

Şimdi ben kendim bağlasam olur mu bu modemi onu merak ediyorum. :)

Neyse biraz sabredeyim bari gelince bir sürü laf ederler şimdi.

Ansugo
13/11/2003, 19:05
Hayırlı olsun.

Kendileri bağlayamazsa sen bağlarsın :)

Sedat Atif
13/11/2003, 20:20
Teşekkür ederim. :)

Bir yıllık abonelik aldım, modem bedavaya geldi.

Bir sürü telefon parası geliyordu, böylesi daha iyi olacak inşallah. :)

Benim bilgisayarda ethernet kartı yok, USB ile bağlanacağım. Bunun negatif bir yanı var mı? Ethernet kartı almalı mıyım?

Tim
22/11/2003, 19:39
Eger uygun fiyata hızlı baglantı istiyorsanız
ADSL 256k'lık bağlantı 87.000.000TL indi bilginize.

Eger baglantı hızınızı olçmek istiyorsanız.
http://speedtest.ttnet.net.tr/