Tam Sürümünü Görmek İçin : Borland c++ - En basitinden 4 işlem yeni başlayanlara
HoLyZone
23/04/2008, 15:53
C++ Da en basit olarak toplama işlemi şöyledir..
Lazım olanlar
4 adet button
3 adet edit
-----------------------------------------------------------
Toplama
int a,b,sonuc;
void __fastcall TForm1::Button1Click(TObject *Sender)
{
a=StrToInt(Edit1->Text) ;
b=StrToInt(Edit2->Text) ;
sonuc=a+b;
Edit3->Text=sonuc;
}
-----------------------------------------------------
Çıkarma
int a,b,sonuc;
void __fastcall TForm1::Button2Click(TObject *Sender)
{
sonuc=a-b;
Edit3->Text=sonuc;
}
-------------------------------------------------
Çarpma
int a,b,sonuc;
void __fastcall TForm1::Button3Click(TObject *Sender)
{
sonuc=a*b;
Edit3->Text=sonuc;
}
--------------------------------------------------------------------
bölme
int a,b,sonuc;
void __fastcall TForm1::Button4Click(TObject *Sender)
{
sonuc=a/b;
Edit3->Text=sonuc;
}
-------------------------------------------------
Mühim olan kodu anlamak gerisi kolay
Yardımcı olabilimişim umarım
HoLyZone
ChiGhDeM
26/04/2008, 01:44
cOk sade anLasıLmayacak gıbı degıL..Ilk basLadıgım sıraLar bu kod bıLe bır kabustu..ama baska bır kabusum var sımdı..farzedeLım bır edit ımız ıkı butonumuz var buton1 clicklenınce edıt e "1" buton2 clicklenınce edit e "2" degerını atacak yanı "12" yanyana yazıLacak.Anladıgın gıbı hesap makınesı :)
Button1 için :
Edit1->Text = Edit1->Text + "1";
Button2 için:
Edit1->Text = Edit1->Text + "2";
Ancak nacizane size tavsiyem, bu benim şahsi görüşümdüm ve katılmayabilirsiniz. C++'ı gerçekten öğrenmek istiyorsanız Visual ortamdan uzak durunuz. Özellikle kullandığınız C++Builder ürününün amacı RAD yani (Rapid Application Development) hızlı uygulama geliştirme için tasarlanmış bir üründür. Eğer ticari amaçla ve çabuk programlar hazırlamak isterseniz kullanabilirsiniz ama amacınız öğrenmek ve nasıl çalıştığını anlamaksa Visual programlarda bu nüansı yakalamanız oldukça zorlaşır. sebebi açıktır, sizi hızlandırmak adına arka planda bir çok işi kendisi yapar ve size göstermez. Ancak seçim sizin tabi benim ki sadece dostça bir tavsiye. iyi çalışmalar.
Ancak nacizane size tavsiyem, bu benim şahsi görüşümdüm ve katılmayabilirsiniz. C++'ı gerçekten öğrenmek istiyorsanız Visual ortamdan uzak durunuz. Özellikle kullandığınız C++Builder ürününün amacı RAD yani (Rapid Application Development) hızlı uygulama geliştirme için tasarlanmış bir üründür. Eğer ticari amaçla ve çabuk programlar hazırlamak isterseniz kullanabilirsiniz ama amacınız öğrenmek ve nasıl çalıştığını anlamaksa Visual programlarda bu nüansı yakalamanız oldukça zorlaşır. sebebi açıktır, sizi hızlandırmak adına arka planda bir çok işi kendisi yapar ve size göstermez. Ancak seçim sizin tabi benim ki sadece dostça bir tavsiye. iyi çalışmalar.
Görüşlerinize katılmamak mümkün değil. Ancak, C ve C++ temellerini öğrendikten sonra güncel uygulamalar geliştirebilmek için C++ Builder benzeri geliştirme ortamları kullanmak oldukça büyük kolaylıklar sağlıyor.
ChiGhDeM
26/04/2008, 16:19
Button1 için :
Edit1->Text = Edit1->Text + "1";
Button2 için:
Edit1->Text = Edit1->Text + "2";
haklı olabıLırsınız.. verdıgınız kod ıle maalesef oLması mumkun degıl.butonLara tıkLandıgında ya "1" ya da "2" degerını verır..yani edit1 e ıkı degerı yanyana atmaz..
WhaLberg
27/04/2008, 13:20
sizde edit1->text << değer olarak kullanın :D
haklı olabıLırsınız.. verdıgınız kod ıle maalesef oLması mumkun degıl.butonLara tıkLandıgında ya "1" ya da "2" degerını verır..yani edit1 e ıkı degerı yanyana atmaz..
C++ Builder kullanmadım, o sebele kod yanlış olabilir ama siz yazıp denediniz mi? Bu örnek kod parçasını yazarken aklımdaki çözüm şuydu. Eğer siz string ifadeleri toplamaya kalkarsanız, string ifadelerin arka arkaya eklendiğini görürsünüz örnegin;
stringVariable = "1" + "2" + "3" değişkeninin değerini ekrana yazdırısanız sonuc 123 olur. Ancak sanırım VCL ve C++ Builder stringlere daha farklı yaklaşıyor. yardım dosyalarından gerekli bölümleri incelemekte fayda var.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.