PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Adls hızında dalgalanma

deathwish
20/04/2008, 10:21
Merhaba,
256/1024 kpbs internet bağlantım var ancak özellikle gündüzleri yaklaşık 20dk bir kopmakta.Ama asıl enterasan yanı bağlantı hızının dalgalanması.Yani bazen 256/1024 olan baglantım 224/968 , 220/558 vs vs gibi hızlarda görünmekte.Acaba sorunun kaynağı ne olabilir.Hünüz başka bir modemle test edemedim.
Saygılar...

roksan
20/04/2008, 11:05
Modemi yeniden başlatınca bu sorunun ortadan kalkıyor olması gerekir...

Başka bir modem denediniz mi ?

deathwish
20/04/2008, 11:25
Maalesef modemi reslemek pek işe yaramıyor.Modemi test edemdim henüz ama adsl hızının böyle görünmesi telekomda bir sorun olabileceği ihtimalini ön plana çıkarıyor.Ancak aramadan önce buraya danışmak istedim..

roksan
20/04/2008, 12:04
Başka bir modem deneme imkanınız varsa bence bu aşamayıda tamamladıktan sonra arayın derim servis sağlayıcınızı, zira bütün ihtimalleri değerlendirmiş olunki onlarda size (kaçamak cevaplar verip kurtulmaya bakmadan) cevap versinler...

# Modemi yeniden başlattıktan sonra herhangi bir değişiklik oluyor mu ?
# Arada ayırıcı var mı ?
# Telefon hattınızı kontrol ettiniz mi ? (Ayırıcıyı da dahil...)
# Farklı bir modem denediniz mi ?

Bunları kontrol ettikten sonra artık sorun servis sağlayıcınızla sizin aranızdaki bağlantıya kalmış oluyor, işte bu noktada servis sağlayıcınız devreye girer...

niyazitaha
25/04/2008, 19:02
hızdaki bu dalgalanma muhtemelen günün belli saatlerinde gerçekleşen yoğun internet kullanımından kaynaklanmaktadır ya da bölgesel aşırı yük veyahut bir arızadan kaynaklanıyor olabilir.

emirburak
26/04/2008, 18:27
bendede ara sıra oluyor hatta kesiliyor ttnet in alternatiflerinden kullanıyorum ondan mı acaba?

roksan
26/04/2008, 23:12
Türk Telekom'un DNS'lerini kullanmayı deneyiniz, sorununuz büyük bir ihtimalle ortadan kalkacaktır.

(Birde servis sağlayıcınızla iletişim kurarak bağlı olduğunuz porta bir test yapmasını isteyebilirsiniz...)