Tam Sürümünü Görmek İçin : Adls hızında dalgalanma
deathwish
20/04/2008, 10:21
Merhaba,
256/1024 kpbs internet bağlantım var ancak özellikle gündüzleri yaklaşık 20dk bir kopmakta.Ama asıl enterasan yanı bağlantı hızının dalgalanması.Yani bazen 256/1024 olan baglantım 224/968 , 220/558 vs vs gibi hızlarda görünmekte.Acaba sorunun kaynağı ne olabilir.Hünüz başka bir modemle test edemedim.
Saygılar...
Modemi yeniden başlatınca bu sorunun ortadan kalkıyor olması gerekir...
Başka bir modem denediniz mi ?
deathwish
20/04/2008, 11:25
Maalesef modemi reslemek pek işe yaramıyor.Modemi test edemdim henüz ama adsl hızının böyle görünmesi telekomda bir sorun olabileceği ihtimalini ön plana çıkarıyor.Ancak aramadan önce buraya danışmak istedim..
Başka bir modem deneme imkanınız varsa bence bu aşamayıda tamamladıktan sonra arayın derim servis sağlayıcınızı, zira bütün ihtimalleri değerlendirmiş olunki onlarda size (kaçamak cevaplar verip kurtulmaya bakmadan) cevap versinler...
# Modemi yeniden başlattıktan sonra herhangi bir değişiklik oluyor mu ?
# Arada ayırıcı var mı ?
# Telefon hattınızı kontrol ettiniz mi ? (Ayırıcıyı da dahil...)
# Farklı bir modem denediniz mi ?
Bunları kontrol ettikten sonra artık sorun servis sağlayıcınızla sizin aranızdaki bağlantıya kalmış oluyor, işte bu noktada servis sağlayıcınız devreye girer...
niyazitaha
25/04/2008, 19:02
hızdaki bu dalgalanma muhtemelen günün belli saatlerinde gerçekleşen yoğun internet kullanımından kaynaklanmaktadır ya da bölgesel aşırı yük veyahut bir arızadan kaynaklanıyor olabilir.
emirburak
26/04/2008, 18:27
bendede ara sıra oluyor hatta kesiliyor ttnet in alternatiflerinden kullanıyorum ondan mı acaba?
Türk Telekom'un DNS'lerini kullanmayı deneyiniz, sorununuz büyük bir ihtimalle ortadan kalkacaktır.
(Birde servis sağlayıcınızla iletişim kurarak bağlı olduğunuz porta bir test yapmasını isteyebilirsiniz...)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.