Tam Sürümünü Görmek İçin : xp home edition apache2triad problem....
sanane_ozel
19/04/2008, 13:08
xp home service pack 2 sürümü yüklü olan bilgisayara apache2triad kurudum localhost yazıyorum çalışıoyor aynı bilgisayarda ipsini yazıyorum yine çalışıyor fakat aynı ağ üzerinde çalışan birbilgisayardan adres çubuğuna ip adresini yazdığımda çalışmıyor. bunu nasıl ayarlayabiliceğimi bilen varmı ?
sanane_ozel
19/04/2008, 16:52
20 kişi arasından bilen çıkmadımı :(
Black_Boyss
19/04/2008, 23:41
bilen var ama bunu sana yazmak cok uzun :)
1 adım firewall kapat xp de öyle dene olmazsa gel bakalim....
Sam Orpheus
20/04/2008, 08:53
Bu bilgisayarlar workgroup üzerindemi çalışıyor yoksa domain yapısı üzerindemi.
Varsa bir güvenlik yazılımı server tarafından örneğin ( ISA Server ) kontrol edilmelidir.
Hayır temel ağ'a sahibim diyorsan..
her iki bilgisayarın;
Ip adres aralıkları,
alt ağ maskesi
varsayılan ağ geçitleri
ve
Her ikisinin çalışma grubu kontrol edilmelidir.
bilgisayarların haberleşmesi "ping" komutu ile yapılıp kontrol edilmelidir..
Apache2Triad'ın kurulu olduğu bilgisayarda güvenlik yazılımları kontrol edilmelidir.
Varsa bir güvenlik duvarı (Örneğin : Windows Firewall , Kaspersky Internet Security vb. yazılımlar ) temel ihtiyacın için;
HTTP için 80 portu
HTTPS için 443 portunu
dinlemesine izin vermelisin..
<kişisel>benim aklıma gelenler bunlar.</kişisel>
<konu dışı>güvenlik duvarı önemlidir,insanlara birşeyi verirken onlardan birşey almamak daha çok önemlidir.</konu dışı>
Konu yakın bir zamanda forumda işlenmişti, gayet yararlı bilgiler var, arama yaparsanız ulaşabilirsiniz...
(Konu açmadan önce arama yapmanızı tavsiye ederim, zira forumda hemen hemen birçok konu işlenmiş... Hem böylece aradığınız şeye daha çabuk ulaşabilirsiniz...)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.