PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Mutlu evliliğin sırrı acı bibermiş

Sayfa : [1] 2

Sahin
20/08/2002, 20:46
Aklınızda bulunsun ilerde işinize yarar :D

Adana’da "Evlilik kurtaran biber" sloganıyla satılan Karaisalı salçalık biberi, yemeklere tat ve lezzet vermesinden dolayı oldukça rağbet görüyor. Ancak Karaisalı biberini haber yapan, bu biberden yapılan salçanın evlilik kurtardığı iddiası. "Dudak boyası" da denilen bu biberden yapılan salçanın, acemi ahşçıyı usta yaptığı, evliliğe zevk, yemeğe lezzet verdiği söylentileri satışları artırırken, satıcıların da yüzünü güldürüyor.

hmustak
20/08/2002, 21:15
:D

Go
20/08/2002, 22:00
'herşey zıddıyla kaimdir' sözü bir kere daha doğrulanıyori
di mi? :)

greenpage
20/08/2002, 23:31
ben biber sevmemki :D

Düzgün
20/08/2002, 23:49
Adana'nın kızlarıda güzel yemek yapıyo valla.

Sahin
20/08/2002, 23:58
Bana sorarsan erkek ahçılar kadınlardan çok daha güzel yemek yapar. :p

turker
21/08/2002, 00:15
@sahin +1

hmustak
21/08/2002, 17:50
@turker
+1 :D

CrazyCat
21/08/2002, 18:18
Orjinal mesajı gönderen Sahin
Bana sorarsan erkek ahçılar kadınlardan çok daha güzel yemek yapar. :p

buna emin olabilirsin ama eşinize güzel yemek yaptığınızı belli etmeyin. Bir süre suistimal ettikten sonra kıskanmaya başlarlar :)
:rolleyes:

Sahin
21/08/2002, 18:31
Yemek işlerini hiç beceremem valla :D

Sadece ahçılar demiştim :p

sokrates
21/08/2002, 18:57
Orjinal mesajı gönderen nihan
'herşey zıddıyla kaimdir' sözü bir kere daha doğrulanıyori
di mi? :)

acı biber evliliği kurtardıgına göre evlilik acı bir durumda demekki
ikiside acı zıdlık degilde paralellik var gibi
:)

Ömer
21/08/2002, 20:57
hehehe ilginç

hmustak
21/08/2002, 22:52

Lightlar siziiii, hanım boykot etse naapcaksınız... Biz bekar grubu nasılsa idmanlıyız, ama siz paslandınız :D:D:D

Go
23/08/2002, 12:47
''acı biber evliliği kurtardıgına göre evlilik acı bir durumda demekki
ikiside acı zıdlık degilde paralellik var gibi ''

şöyle düşünmüştüm; acı biberle mutluluk sağlanıyor.yani tatlı bir
şey için etken acı! Bilmem ki yanlış mı düşünülmüş nietzche

:confused:

Ömer
23/08/2002, 14:51
:) ama citti ilginç bişi hem ben pek açıdan korkmam yerim yani :)
ozaman nikah memurları bunu not olarak nikah sırasında söylesinler :) .

sokrates
23/08/2002, 15:22

şöyle düşünmüştüm; acı biberle mutluluk sağlanıyor.yani tatlı bir
şey için etken acı! Bilmem ki yanlış mı düşünülmüş nietzche

:confused:

haklısın nihan topic basliğını pek algılamadan okumuşum
benim dikkatimi ceken Adana’da "Evlilik kurtaran biber" yazısı oldu
aslında bu yazıda bir paradox var gibi

aslında bu yazıyı okuyunca aklıma gelen acı biber yiyenlerin mozaşist oldukları :)
bu arada ben acıyı cok severim

Go
25/08/2002, 03:41
mazoşist değilsin ama di mi nietzche ?;)

sokrates
26/08/2002, 11:00
kendime acı vermeyi çok sevdiğime göre mazoşist olmam lazım dimi nian:)

Sahin
26/08/2002, 19:22
Sitede benim gibi psikopatlar senin gibi mazosistler mkarabulut gibi sadistler hmustak gibi narsistlerden baska neler var bende merak ettim :p

Go
26/08/2002, 20:08
hmmmm demek ki burası beni boşa çekmemiş.bende psikoloğum:)

RaiST
26/08/2002, 20:14
mesela bende warım!

ama benı daha kımse cozumlemeiy basaramadı !

Go
26/08/2002, 20:25
o zaman sende 'zor çocuk'sun yada 'karışık' belki de 'çok içine kapanık' bilemeyiz artık:)
eğer bunlar değilse kendi adını söylemek sana düşüyor bizim yaptığımız gibi:)

RaiST
26/08/2002, 20:35
tahmınler yurutun bakalım :)
sahin abi bana en cok yakısır :)

sokrates
26/08/2002, 20:47
hmmmm demek ki burası beni boşa çekmemiş.bende psikoloğum:)

burayı keşfetmek bir psikolog için zor olmasa gerek sakat insanlar genelde ya bilgisayar sektöründe çalışanlardan yada )psikologlardan çıkar :)

Sahin
26/08/2002, 21:21
sende bir hiperaktiflik seziyorum kardeş ama henuz müşahade altına almaya gerek varmı sayın psikologumuza danışmak gerek. :p

Go
27/08/2002, 02:10
'hiperaktif'

sezgilerinle tanıyı koyuyorsun sen dur bakalım biraz zaman :)

hem benim önce şu acı biber üzerine ihtisasımı bitrmem lazım
değil mi nietzche;)

ozkul
27/08/2002, 03:33
Orjinal mesajı gönderen nietzsche

burayı keşfetmek bir psikolog için zor olmasa gerek sakat insanlar genelde ya bilgisayar sektöründe çalışanlardan yada )psikologlardan çıkar :)

blgisayarcılardan sakat olmayan varmı?
kızarkadaşım içerde yatıyo ben burda 3 saattir netteyim (saat 02:30)
yok hani herşey salam ama ne bilim
net daha seksi geliyo :(
yada şööle söyliim.
kızsız yaşarım ama netsiz asla:)

yemre
27/08/2002, 03:56
bu konu uçtu galiba ama hoş olmuş bi ara meşhur bir söz vardı ya

insanlar üçe ayrılır yüzüklerin efendisini okuyanlar okumayanlar ve ben...

şimdi bu değişti

ceviznette 4 çeşit insan var

psikologlar
psikologluklar
raist
ben

sokrates
27/08/2002, 10:55
'hiperaktif'

sezgilerinle tanıyı koyuyorsun sen dur bakalım biraz zaman :)

hem benim önce şu acı biber üzerine ihtisasımı bitrmem lazım
değil mi nietSzche;)

ihtisasını bitirmeni sabırsızlıkla bekliyorum nihan ben mazoşitmyim yoksa degilmiyim ben neyim bu hal neyin nesi yetiş nihan :)

RaiST
27/08/2002, 10:57
hehe :)

bu arada yüzüklerin efendisi dediniz demeden geçmeyeceğim.. bu kitapların hastasıyım .. aslında frp müptelasıyım!

tolkien amcamın burdan gözlerinden öperim!

Sahin
27/08/2002, 13:59
Nihan sende belirli aralıklarla gördügüm hafif bir melankoli ve obsesyon söz konusu olabilir :p

Raist sende tipik otizm belirtileride mevcut kardeş :D Not: Otizm demek ot demek değildir. :p

Ömer'cim sendede Parafizi'nin nette görülen hali mevcut. Parafizi konuşma bozukluğu oluyor sendede bazen yazma bozuklukları tesbit ediyorum :D

Eylem
27/08/2002, 20:21
LOL

Sahin
28/08/2002, 13:56
Acı biber var mı acı biberrr, bu fenerin haline Antep'in bütün acı biberlerini yesem daha çok acı olmaz herhalde :s006:

sokrates
28/08/2002, 17:05
fener miileyiçilerin takımı cimbom burjuvaların takımı beşiktaş halkın takımı idi
şimdi fener mazoşistlerin takımı oldu
cimbom sadistlerin takımı
zavallı başiktaşımda şahin abinin dediği gibi otizm gibi bir şeyler oldu :D

mkarabulut
28/08/2002, 17:42
Acı biber var mı acı biberrr, bu fenerin haline Antep'in bütün acı biberlerini yesem daha çok acı olmaz herhalde :s006:
Düzeltme yapmak istiyorum; biberi ile meşhur olan Urfa'dır. Antep ise baklava ile meşhurdur. Bayaa fark var yane :)

Bunu biber sevmeyen - az da olsa sayımız - antepli birisi olarak yapma ihtiyacı hissettim :D

greenpage
28/08/2002, 18:22
bak sayende bunuda ögrendik mkarabulut :D 1 kilo yollarsın artık baklava, bu kadar biber konusundan sonra biraz tatlı birşeyden bahsedelim :)

hgumus
28/08/2002, 18:56
walla fenerin bu acısını baklava falan söndüremez walla yazık oldu..antebin bütün baklavalarını bile göndersek fenerin acısı dinmez :D :D :D

Go
29/08/2002, 01:02
ewet o kadar çok acı muhabbetinden sonra sanırım bu konuya katılan herkes baklavayı haketti.GaziAntepli ark.lar ısmarlar artık bir centilmenlik yapıp :)
ve yine her zaman ki gibi alakası olsun olmasın her yere taşan bir futbol muhabbeti :(
gezgin bakıyorum da psikopatım derken psikolog oldun.mesleğimi elimdem aldın, senden boşalan koltuğada ben geçeyim bari :)

yemre; ben bu yemre'yi yunus emre sanmıştım ama imkansız baksanıza
''ceviznette 4 çeşit insan var

psikologlar
psikologluklar
raist
ben ''

yunus emre olsa 'ben' demez. bu olsa olsa yekta olur :)

nietzsche; mazoşist misin bilmiyorum ama yazıları kontrol ederken eski yazılara da şçyle bir baktım da uyarı yöntemin çok hoş .benim senin
nickini yazışıma karşılık akabinde ismimi telaffuzun.daha önce dikkatimden kaçmış ama dolaylı anlatım ve ince düşünce buldum, iyi bir tarz :)
ihtisas konusuna gelince işimiz önce gelir.yardım istiyorsan gezgin'e rağmen! yardım ederim tabi.ama şaka bir yana gezgin iyi bir gözlemci,analizleri oldukça iyi ama bu obsesyonla ilgili tespitini onaylamak olmuyor ona göre hafif melankoliye ok.

_______

sokrates
29/08/2002, 18:18
ewet o kadar çok acı muhabbetinden sonra sanırım bu konuya katılan herkes baklavayı haketti.GaziAntepli ark.lar ısmarlar artık bir centilmenlik yapıp :)
ve yine her zaman ki gibi alakası olsun olmasın her yere taşan bir futbol muhabbeti :(
gezgin bakıyorum da psikopatım derken psikolog oldun.mesleğimi elimdem aldın, senden boşalan koltuğada ben geçeyim bari :)

psikologlar
psikologluklar
raist
ben ''

nietzsche; mazoşist misin bilmiyorum ama yazıları kontrol ederken eski yazılara da şçyle bir baktım da uyarı yöntemin çok hoş .benim senin
nickini yazışıma karşılık akabinde ismimi telaffuzun.daha önce dikkatimden kaçmış ama dolaylı anlatım ve ince düşünce buldum, iyi bir tarz :)
ihtisas konusuna gelince işimiz önce gelir.yardım istiyorsan gezgin'e rağmen! yardım ederim tabi.ama şaka bir yana gezgin iyi bir gözlemci,analizleri oldukça iyi ama bu obsesyonla ilgili tespitini onaylamak olmuyor ona göre hafif melankoliye ok.

_______

hmustak
29/08/2002, 18:24
eee hadi antepliler... Bak biz ısmarlcaz, ayıp olacek soora..

sokrates
29/08/2002, 18:24

psikologlar
psikologluklar
raist
ben ''

_______

beni beş on kilo baklava tedavi edecektir nihan sanırım sen antepli değilsin tedavinin etkin olması için antepli birinin müşahadesine alınmak isterim :)

mkarabulut
29/08/2002, 19:10
Orjinal mesajı gönderen hmustak
eee hadi antepliler... Bak biz ısmarlcaz, ayıp olacek soora..
Tamam abi yaw, ne diyorsunuz söleyin.
kim istiyor baklava ?
Yalnız bu nasıl olacak ben upload mu edecem buraya ? :D

sokrates
29/08/2002, 19:21
Orjinal mesajı gönderen mkarabulut

Tamam abi yaw, ne diyorsunuz söleyin.
kim istiyor baklava ?
Yalnız bu nasıl olacak ben upload mu edecem buraya ? :D

bemim browser dowload etmiyo postayla olsun derim:)

Sahin
30/08/2002, 12:55
Mümkünse servere at kardeş ordan alalım daha hızlı geliyor :D Ama en iyisi banada niezsche gibi postayla yollasan makbule geçer hani :p

Go
30/08/2002, 14:32
''
Mektup alir, efkarlanirim;
Raki icer, efkarlanirim;
Yola cikar, efkarlanirim.
Ne olacak bunun sonu, bilmem.
"Kazim'in" turkusunu soylerler,
Uskudar'da;
Efkarlanirim.

Orhan Veli ''

......
kulakta çınlayan çok eski sözlerin rivayetiyle,
yaşamaya dair bütün heveslerin yavaş yavaş ruhtan çekilmesiyle,
insanın olağan sancılarıyla,
acının sanki hiç sonu gelmeyecekmiş gibi hayatın bütün çekmecelerini
doldurmasıyla,
eskimenin sonsuz endişesiyle,
duyguların boşlukta üşümesiyle,
herşeyin dudaklarda acı ve karanlık bir tebessüme dönüşmesiyle...
sevincin gözlerde çürümesiyle,
duyguların sahipsiz kalarak yerlere düşmesiyle...

DEĞİŞMEYEN NE VAR HAYATTA ???

Bugün böyle..

Go
30/08/2002, 14:40

beni beş on kilo baklava tedavi edecektir nihan sanırım sen antepli değilsin tedavinin etkin olması için antepli birinin müşahadesine alınmak isterim :)

ilk açtığımda bu kısmı görmedim.yani boş gibi .artık gözlerim iyice bozuldu galiba:aglama:

sadece imzanı değiştirdiini farkettim o mesaj imzana gönndermeydi :) açıklamak mecburiyeti hissettim.

çözüm baklavaysa o kolay sevgili mkarabulut gönderecek gibi görünüyor :) bana da postayla gönderir misin lütfen mkarabulut:)

Eylem
30/08/2002, 14:41
Konu seyrinden baya uzaklaştı ama dur bakalım nereye gidecek :p

Beni Bu Havalar Mahvetti

Beni bu güzel havalar mahvetti,
Böyle havada istifa ettim
Evkaftaki memuriyetimden.
Tütüne böyle havada alıştım,
Böyle havada aşık oldum.
Eve ekmekle tuz götürmeyi;
Böyle havalarda unuttum.
Şiir yazma hastalığım;
Hep böyle havalarda nüksetti.
Beni bu güzel havalar mahvetti.

Orhan Veli Kanık

sokrates
30/08/2002, 16:49

çözüm baklavaysa o kolay sevgili mkarabulut gönderecek gibi görünüyor :) bana da postayla gönderir misin lütfen mkarabulut:)

mkarabulut pek görünmüyor gibi :)

Bozo
30/08/2002, 17:58
mustafa bende isterem baklava.hem bana göndermek için postaya gerek yok.sen malzemeyi al ben ayağa kalkıp senden alırım.anlarsın.:D

mkarabulut
30/08/2002, 18:37
Arkadaşlar açıklıyorum :
Bozo'da anteplidir
Aslında onunla aynı işyerinde çalışıyoruz...

Bozo al sana, şimdi görürsün baklavayı :D

Bozo
30/08/2002, 18:54
bozo kim ula.ben tanırmıyım?:eek:

zaten sol tarafta sürekli yazıyor gaziantep diye.ama kimse dikkat etmiyor anlaşılan.

mkarabulut
30/08/2002, 18:57
Senin mesajlarının sol tarafında görünen sarıklı ve sakallı olup, evliya benzeri görünen ama pek o kadaar mübarek olmayan zat-ı şahane... :D

Bozo!! Peh ...

Sahin
30/08/2002, 19:32
Benim hakkimida alirmisin bozocugum ben baklava pek sevmem ama acılı bir adana olursa yok demem :D

Bozo
30/08/2002, 19:46
okey şahin abi.aslında bende iyi yaparım yani kebap ve benzeri öğeleri.ama mesafe uzak.yoksa bir gün ceviz partisi yapardık.

mustafa sana gelince bozoya laf söylemeyi bırak bence.bu kadar kıskanma bu karakteri.daha dün benimde böyle bir nickim olsun diyordun.ama neyse bu son olsun abi falan anlama arkamı dönüp şu bardağı fırlatırım sana:D

Sahin
30/08/2002, 20:21
tamam abi kebabida bulduk sende kebaplari at bakalim servere önce kebap sonra baklave veee ayran tabiki :p

Birde ayranci bulursak karnimiz doydu demektir :D

greenpage
31/08/2002, 02:43
Ben bir cola alayım :D

HunTER
31/08/2002, 11:25
:) Ya sız bı sohbet kanalı acsanıza sıtede.. Boylesı zor olmuyormu ?

Sahin
31/08/2002, 13:45
Valla bu topic sohbet kanalı gibi oldu :p Sanırım vbulletinin chat özelliğide var ama kurcalayıp açmayı denemedim hiç :)

Mingitau
31/08/2002, 14:20
Burayı eskitmeye mi çalışıyosunuz :D fazla kullanıpda :D
MSN Messenger, ICQ, Y!Messenger ve daha biii çokları var. Alın onları eskitin :)

Sahin
31/08/2002, 14:27
Eskimez eskimez, eskirsede yenisini alırız nasıl olsa yakında vbulletin 3.0 çıkıyor :p

Go
31/08/2002, 16:27
artık var ya sırf gülmeye burayı açıyorum. o kadar komik gidiyor ki :)
nerdeeeeeeeen nereyeeeeeee acı biberden baklavaya uzanan bir muhabbet ki arada psikoloji bile döndü.demek ki iyi geyik ekibi çıkar burdan :)

bozo sana gelince senden istemedik sandık ki bozo yu öyle aramakla bulamayız o gerektiğinde gelir. gelmişsin ve niye benden istemiyorsunuz diye sitem etmişsin gibi görünüyor bu durumda siz en iyisi mustafa ile beraber alın masraflar bölünsün :)

sokrates
31/08/2002, 16:58
+1
e hadi antepliler :)

Sahin
31/08/2002, 18:18
♪ Dur bakalım bu konunun sonu nerede bitecek bende merak ettim :p

CrazyCat
31/08/2002, 23:57
♪ Dur bakalım bu konunun sonu nerede bitecek bende merak ettim :p

Ben merak etmiyim. 9 canımda birbirinden tatlı :D

Bu arada tatildeyken nete girmek iştah açıyormuş gidip kusana kadar abur cubur yiyeyim bari:) zaten bu gün su topu müsabakasında yeterince enerji kaybetmiştim. yediğim pençelerde yanıma kar kaldı :D

bu arada mevzu neydi bakmamıştım ama kalabalık görünce vardır bi eğlence deyip bu konuya dalmışım.

bir kaç güne kalmaz foruma dönüp iice okuyayım konuları.

sizlere bol acı biber bol baklava ve bilumum lezzetler dilerim. :D

Eylem
04/09/2002, 01:26
Bitiyormu ne :)

Sahin
04/09/2002, 13:20
Sanırım bitiyor bir konuyu daha böylece tüketiyoruz galiba oysa iyi bir konuydu daha 4-5 sayfa giderdi bu konu :p

Go
04/09/2002, 14:30
ama sonu iyi gelmedi mi? acı biber derken baklavaya herkes öyle kolay dönemez hani.ben size diyorum bu ekipten iş çıkar gerçi bozoyla mustafanın üzerine fazla gidip kaçırttık ama olsun

sokrates
04/09/2002, 18:18
benim bildiğim GAZİ Antepliler kaçmaz savaşırlar belki mustafa ile bozo antepli değildir yoksa gelirler :D

Sahin
04/09/2002, 18:26

Bozo
05/09/2002, 10:23
valla antebin sahibi olsam korkudan yine kaçardım.:p

sokrates
05/09/2002, 10:39

Go
05/09/2002, 14:53
Orjinal mesajı gönderen theBozo
valla antebin sahibi olsam korkudan yine kaçardım.:p

ANA yanlış mı görüyorum. ewet kesin öle. bu nicke bu yazı

Bozo
05/09/2002, 16:20

ANA yanlış mı görüyorum. ewet kesin öle. bu nicke bu yazı

doğru.nihancım nick ile ne alakası var :( bozonun kendisi olsa bile kacardı.:D

Miroglu
05/09/2002, 23:57
Ne gibi Ömer? "Hastalıkta ve sağlıkta asla acı biber yemekten taviz vermeyeceğime" gibi filan mı?ooo desene Urfalılar masaya her oturuşta evet derler o zaman:):)

Sahin
06/09/2002, 01:56
Alla alla ya bu topic aldı başını gidiyor yok kardeşim yok kalmadı bitti acı biber, hem bu karabiber mi kırmızımı pul mu? Hı?:p

Go
06/09/2002, 13:43
cevap veriyorum kırmızı biber-endorphin meselesi;)

Sahin
06/09/2002, 16:39
Biber ses tellerinede iyi gelir. Örnek veriyorum İbrahim Tatlısert :D

Sahin
06/09/2002, 17:21
Acı geni bulundu

Toronto Üniversitesi'nden bir grup bilim adamı fareler üzerinde yaptıkları bir araştırmada ağrı duygusunu doğuran gene ulaştılar. Genler vücuttaki acı hissini düzenleyici bir rol oynuyor

Kanadalı bilim adamları, genetik bir kontrol mekanizmasının, ''acı hissini'' düzenlediğini buldular.
Alman Bild der Wissenschaft dergisinin haberine göre, Toronto Üniversitesi bilim adamı Michael Salter ve ekibi ile Amgen Enstitüsü bilim adamı Josef Penninger, DREAM (downstream regulatory element antagonistic modulator) proteini ile ilgili bilgileri taşıyan bir geni araştırdılar.
DREAM proteininin, mutluluk hormonu olarak bilinen endorfinlerden olan dinorfin üretimini engellediği biliniyor. Bu doğal albüminlerin ağrı kesici etkileri var.
Bilim adamları, DREAM geni bulunmayan mutant fareler ürettiler. Bu fareler, daha çok dinorfin üretip, acıya karşı çok az duyarlı hale geldiler.
Salter, farelerin her türlü acıyı, her türlü dokularında daha az hissettiklerini, sinirlerin tahribi sonucu ortaya çıkan ve bugüne kadar engellenemeyen nöropatik ağrıların da buna dahil olduğunu söyledi.
Araştırmada elde ettikleri bilgilerin, ağrı tedavisi konusunda yapılan araştırmaların sonuçlarından çok farklı olduğunu belirten Salter, ağrı tedavisi araştırmalarının morfin üzerine kurulu olduğunu, morfinin endorfini taklit ettiğini kaydetti.
Salter, DREAM geninin keşfi sayesinde, ağrı tedavisinde tamamen yeni bir açının oluştuğunu, bundan sonra, DREAM genini ya da proteinini engelleyici ve bu sayede dinorfin üretimini teşvik edici tedavi yöntemlerinin de aranacağını vurguladı.
Bilim adamları, ağrı hissetmeyen farelerin, fiziksel ya da psikolojik olarak son derece sağlıklı göründüklerini, morfin ve opyat içerikli ağrı kesicilerin aksine, farelerin normalin üzerinde ürettikleri endorfine bağımlı hale gelmediklerini bildirdiler.

Go
09/09/2002, 02:43
abi biz işi tatlıya bağladık sen yeniden acı girmişsin :aglama:

Sahin
13/09/2002, 15:18
Ama acıda tatlıdır nihan ben bayılırım ama ah şu midem anteplilerinki kadar sağlam olsaaa. Daha 2 ay önce Türkiyeden iki kilo acı pul biber getirttim :p ♪♪♪

Go
14/09/2002, 02:45
:confused: :sus:

sokrates
14/09/2002, 15:42
Ama acıda tatlıdır nihan ben bayılırım ama ah şu midem anteplilerinki kadar sağlam olsaaa. Daha 2 ay önce Türkiyeden iki kilo acı pul biber getirttim :p ♪♪♪

antepliler artik düzeltme yapma gereği duymaz oldular:D
sahin abi antep tatlısıyla meşhurdur acı biberiyle muşhur olan ilimiz
urfadır iyiki antepli değilim :D

Bozo
14/09/2002, 18:22
antepliler artik düzeltme yapma gereği duymaz oldular:D
sahin abi antep tatlısıyla meşhurdur acı biberiyle meşhur olan ilimiz
urfadır iyiki antepli değilim :D

haklısın.aslında biberin en acısı hatay dan gelir.burada adam edilip satılır.hem 2 kilo dediğin nedir ki? ben onu tek başıma 2-3 ayda bitiririm.:dahi:

öğrenci evinde kalırken biberli yemek yemeyip bize küsen arkadaş geçen hafta benden biber ve biber salçası istedi.
:super:

onuda yoldan çıkardım:D

Sahin
16/09/2002, 16:39
Öyle bereketli birşeymiş ki bu biber konusunun bile bir türlü sonu gelmiyor. Sen bir Antepli olarak 2-3 kilo biber 2-3 ayda bitirmeye utanmıyormusun bozom :p Ben o biberi bulsam hergün çiğ köfte yapar 1 haftada bitiririm :D

Elimde az miktarda kaldığında kokluyorum artık. Allahtan bu memlekettede yogurt varda yanına ayran yapabiliyoruz ama baklava ilaç niyetinede olsa yok işte :(

Bozo
16/09/2002, 19:22
sen biber bulamadığın için öyle geliyor sana.benim bahsettiğim biber extra acı.yani benim bile ağladığım zamanlar oluyor.:aglama:

Sahin
16/09/2002, 19:31
Ne kadar extra :p

sokrates
16/09/2002, 19:32
Orjinal mesajı gönderen theBozo
haklısın.aslında biberin en acısı hatay dan gelir.burada adam edilip satılır.hem 2 kilo dediğin nedir ki? ben onu tek başıma 2-3 ayda bitiririm.:dahi:

öğrenci evinde kalırken biberli yemek yemeyip bize küsen arkadaş geçen hafta benden biber ve biber salçası istedi.
:super:

onuda yoldan çıkardım:D

hataylı biri çıkarda buranın künefesi meşhur derde bizde yapışırdık yakasına diye bekledim ama hataylılar baya uyanık insanlarmış atlamıyolar :D

Sahin
16/09/2002, 19:40
Hatay'lı var mı :D

Sahin
22/09/2002, 04:16
Vay beee bu konunda sonu gelmiş demekki :D

hilmi
22/09/2002, 04:40
Ne konu kaçırmışız ama yaaa :D

Go
22/09/2002, 16:36
niyeyse bana da bu konunun hiç sonu gelecekmiş gibi gelmiyor .
:hmmm:

Sahin
24/09/2002, 20:52
Gördünmü nazar değdi geldi işte :p

hmustak
24/09/2002, 21:04
Acı Biberin ağzı yakması, reaksiyon sonucu vücutdaki birçok enzim ve hormonu canlandırmasının sebebi olan Bileşenin Formülünü bilen varmı ?

(Bu tam ee++ sorusu oldu ama neyse ;) )

Rapsodi
25/09/2002, 21:53
Sanırım bitiyor bir konuyu daha böylece tüketiyoruz galiba oysa iyi bir konuydu daha 4-5 sayfa giderdi bu konu :p

Tarih oncesini karistiriken rastladim bak sahin abi 4degil tam y3di safya olmus ,:hmmm:

Sahin
25/09/2002, 22:34
Benim birkac sayfa sasirmamin lafimi olur kardes. Luis Lumiére bile icat ettigi kamera icin "bunun ticari bir geleceginin olacagini sanmiyorum olsa olsa bilimsel calismalar ya da eglence icin kullanilir" demis. Simdi onun yanilgisimi büyük benim ki mi? :D

Ne olacak sanki 78- sayfa daha gider biter kardes yav aci biberin 8 sayfa konusulacak nesi vardi ki :p

Go
25/09/2002, 23:27
şahin abi tatlıda yiyemedik ama bu topik baydı artık sen başlattın sen bitir artık şu konuyu bari :)

Sahin
26/09/2002, 03:23
Tatlı :D

Bitti :p

Rapsodi
26/09/2002, 12:58
olmaz abi bizde tatli turunden bisiler istiyoruzz:o

Sahin
26/09/2002, 13:34
Bitmemiş :D

sokrates
26/09/2002, 14:02
nihan sen acı biber konusunda ihtisas yapacaktın bittimi ki bu konu bitsin ,yoksa bir sonuca varamadınmı:p

hem daha tatlıda yiyemedik :D