PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Kota aşım miktarı hızla artıyor?

_MOD_
17/04/2008, 19:32
Mrb arkadaşlar bilmiyorum sizde de aynısı oluyormu ama son 2 aydır ttnet tarafından benim 4GB lik kotamı aşma miktarım uçuk rakamlarla ifade ediliyor.Üstelik her ay indirdiğimden fazla birşey de indirmiyorum.Normal bildiğim ıvır zıvır lar.Geçen ay değil ondan önceki ay 4.2 ile başlayan bu artış geçen ay 4.7 ile sonlandı bu ay da daha ayın ortasında olmamıza rağmen şimdiden kota 4.2 gb ye ulaştı.Acaba ttnet kotayı faturalara fazla yansıtıyor olabilirmi?Zira bir keresinde de telefondan fazla ücret kestiği ortaya çıkmıştı.:garip:

Yoksa pc de bitdefender total antivirus 2008 var.Anti virus olmasına rağmen bakım çalışmalırını da yapıyor.Hani temp internet files ın silinmesi gibi.Acaba bu artışın sebebi bitdefender olabilirmi?

kafadar
17/04/2008, 20:19
Kardeş adsl diye bir program var onu indir kur. birde ttnet normaldir her zaman yaptıkları. uploadlara ve downloadlara dikkat et. mesela 4 gb hakkın varsa sen 3 gb indir gerisi zaten upload hesap ediliyor ve 1 gb ona sayılıyor. başarılar.

Sam Orpheus
17/04/2008, 20:40
Multimedya sitelerde gezinmek,
İnternet üzerinden oyun oynamak ( Bkz : Age Of Empires, Counter-Strike vb. )
P2P Uygulamalarını kullanmasan bile,aktif ve ya açık olması.

Trafiği harcayacak uygulamalardır bunlar,ttnet'in son tüketiciye böyle birşey yapmayacağını düşünmekteyim.
Netlimiter adında bir yazılım vardı internetten satın alıp uygulamaların ne kadar trafik harcadığınıda görebileceğinizi düşünüyorum..

portalturks
18/04/2008, 23:20
=) İnternet hızlarının artması ile , herkesin gözü döndü tabi:)Aynı problemden bizde yakınıyoruz.Dolaylı olarak bilgiye ulaşmamız engelleniyor bile diyebiliriz. Keşke kota olayı olmasa ve fiyat 9 ytl olsa , işte ozaman Türkiye "azcık" kalkındı diyebiliriz...

GeCe_
18/04/2008, 23:37
=) İnternet hızlarının artması ile , herkesin gözü döndü tabi:)Aynı problemden bizde yakınıyoruz.Dolaylı olarak bilgiye ulaşmamız engelleniyor bile diyebiliriz. Keşke kota olayı olmasa ve fiyat 9 ytl olsa , işte ozaman Türkiye "azcık" kalkındı diyebiliriz...

Sabredin :)
http://www.tellcom.com.tr/bireysel/internet-hizmetleri/quiknet.aspx

Eretna
18/04/2008, 23:50
peki her yere bağlantısı var mı ki ?
yani anlamadığım nokta fiber optik kablodan bahsediliyor.
acaba bu kablo nerelerde kullanılıyor yani hizmet aldığımız noktaya kadar fiberoptik kablo mu düzenleniyor.

renegade1905
19/04/2008, 02:47
100 Mbps baglantı 109 bence süper fiyatı var ama ev için cok yuksek 49 zor ödüyorun :(

renegade1905
19/04/2008, 02:49
peki her yere bağlantısı var mı ki ?
yani anlamadığım nokta fiber optik kablodan bahsediliyor.
acaba bu kablo nerelerde kullanılıyor yani hizmet aldığımız noktaya kadar fiberoptik kablo mu düzenleniyor.

Ankara'da Çayyolu, Eryaman ve Yenimahalle,
İstanbul'da Ataşehir, Bahçeşehir, Çekmeköy ve Kemerburgaz,
İzmir'de Mavişehir'de hizmet veriyoruz.

:(:(:aglama::(:aglama::aglama:

Eretna
19/04/2008, 02:55
yafff eryaman'da bile var ama keçiören'de yok nasıl bir hizmet anlayışı bu :D

renegade1905
19/04/2008, 03:01
bakalım inşallah telekoma rakıp dogar :D sabretmemiz lazım. eve kadar fıber döşetmek akıl almıyo :D

Eretna
19/04/2008, 03:04
nejat uygur'un ünlü halıya basma espirisi şimdi aman sakın fiber optiğe basma diye değişecek sanırım :)

renegade1905
19/04/2008, 03:12
hahahaha :D

fıber saglamdır ustune basılmakla bırsey olmaz :)

upload hızı 5 mbps oda 50 mbps olsa herkes evden sitesini yayınlıyabılır :D

brr
19/04/2008, 08:25
:D bendede böle kota çok artıyodu öle böle degil 12 gb. falan yani 64 ytl fatura geliyodu son 2 aydır ondan sonra sınırsıza çevirdik:cool::D

renegade1905
19/04/2008, 09:47
:D bendede böle kota çok artıyodu öle böle degil 12 gb. falan yani 64 ytl fatura geliyodu son 2 aydır ondan sonra sınırsıza çevirdik:cool::D

en iyisini kararı vermişsiniz :super:

Sam Orpheus
19/04/2008, 18:13
konu amacından sapmış..

marshmallow
12/05/2008, 17:12
yaa aynı şekilde benim de iki aydır faturalarım çok yüksek miktarda geliyor.hiçbir şekilde oyun,film,müzik vs.indirme yapmadığım halde.limitli tarife üzerinden internet bağlantımı gerçekleştiriyorum.son iki aydır faturamın bu şekilde gelmesi acayip moralimi bozdu.hayır indirme yapsam dert etmicem.verdiğim paraya acıyorum.bunun sebebi ne ola ki diye düşünmekten kafayı yicem.

haluk_tr
27/05/2008, 12:18
telekomun sınırsız 1 mbit kampanyası bittiğinde 3 günde 3 gb yaptığımı hatırlıyorum hiçbişey indirmeden nerdeyse..

roksan
27/05/2008, 16:11
Hiçbirşey indirmeden derken "önemsiz", "değersiz" şeyler indirdim mi demek istediniz yoksa servis sağlayıcınızın siz trafik harcamadan kotanızda değişiklik mi (fazlaymış gibi gösterme) yaptığını anlatmaya çalışıyorsunuz ?

Madem bu kadar ciddi iddialarınız var, o zaman neden bağlı bulunduğunuz şubeye veya İl Telekom Müdürlüklerine veya hukuksal alanlara müracaat etmediniz ?

Veya bu konuda hiç mi bir ilerleme kaydetmediniz, servis sağlayıcınız bunu tespit edebilecek teknik imkandan yoksun mu ?

Eğer hukuksal yollara başvurmuş olsaydınız savcılık bağlı bulunduğunuz servis sağlayıcınızla, şubeyle veya telekom müdürlüğüyle irtibata geçip gerekli çalışmayı yapardı, hatta bir bilirkişiye bile danışıp ne yapabileceğiyle ilgili bilgi aldıktan sonra belki dahada üzerine gidebilirdi, mesela bu ilerleme internet trafiğinizin takibine kadar uzanırdı, bu trafikle kotanız karşılaştırıldığı zaman gerçekten doğru limit değilse haklı çıkardınız...

Bunu neden yapalım, 3 kuruş için neden bu kadar zahmete katlanalım, işimiz mi yok diyorsanız 100 kişiden gereksiz yere sizden aldığı kadar fazla para alsa sizce ne kadarlık bir haksız kazancı olurdu servis sağlayıcınızın ?

Ayrıca biliniyor mu bilmiyorum ama bir dönem servis sağlayıcılar fiyatlarda herhangi bir bildirimde bulunmadan fiyat arttırıma gidebilir gibi bir teze epey bir karşı çıkma olmuştu, zaten yanlış birşeydi, illaki duyuru yapılması gerekiyordu, zaten son durumda bu şekildeydi... Tabi bu durum imzaladığınız sözleşmeye göre değişebilir...

portalturks
27/05/2008, 18:38
:) çünkü eskiden monopol piyasaydı

roksan
27/05/2008, 18:56
Bu "monopol"'dü cevabı benim eğer benim yazdıklarımaysa ben arada bir bağ kuramadım...

Telekom'un zamanında konu olan hizmetle ilgili inhisar olmasıyla bu durumun ne ilgisi var ?

Eretna
28/05/2008, 11:50
bende sınırsıza geçtim :)