PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : 2003 server xp'nin janjanlı halimi

pcddgn2-3bit
16/04/2008, 08:27
xp var elimde;
takıyorum cd sini iis var kuruyorum al sana webserver üzerine kur birde mssql 2000,ne kaldı iis kurulu standart 2003 ten.

yada ne biliyim 2003 server kuruyorum tün donanım xp driverii görüyor,iyide güzel kardeşim senin xp den ne farkın var.

sene 2005 falan ortalık sassarle falan çalkalanıyor forumları okuyorum millet ağlıyor şöyle böyle virüs girdi toollar mirrorlar falan xp kullanan arkadaşlar ağlarken

2003 kullanan ben ki sadece artistlik olsun die kurmuştum baktım bu daha sağlam.

e dedim bu xp neden var salt olanına xp desin ms daha güvenli.

uzun lafın kısası .
ban ingilizce ispanyolda yada almanca fark etmez her hangi bir dilde
xp ile 2003 serverin kernel olarak yada işte ne biliyim işleyiş olarak farkı nedir.

2sini default kursam hangisi daha az sistem yer ve neden?

Predator
16/04/2008, 09:04
sen ikisinide bedava kullandığın için sanırım arasındaki en büyük farkı atlamışsın.

server 2003'ü workstation olarak kullanmak nt ve 2000 zamanlarındaki workstation kullanma alışkanlığı olan arkadaşlardan gelmekte. 2003 üzerinde bilinçli birinin kendi birikimleri ve biraz araştırmasıyla yaptığı ayarlardan sonra gayet güzel bir workstation oluyor, hatta internette bir sürü test sonuçları var arayıp bulabilirsin. Aynı donanımla %20lere varan performans artışları görülüyor.

Eski ama güzel bir makale
http://www.osnews.com/story.php?news_id=3655

renegade1905
16/04/2008, 10:34
sen ikisinide bedava kullandığın için sanırım arasındaki en büyük farkı atlamışsın.

bu cevap hosuma gitti :D

ayrıca server 2003 ag uzerınde kosan bir işletim sistemidir. Windows xp'yi bir şirket sunucusu olarak kullanmayı denedınmı hiç ? Eğer denersen ne demek istediğimizi anlarsın.Şöyle bir örnek verelim tofaş şahinde araba ferraride araba... Windows server ile XP arasındaki farkta örnektekiyle aynı