Tam Sürümünü Görmek İçin : Araştırma Yapalım
fasttech
18/09/2003, 14:10
Saygı değer bilişimciler bir sualim olacak sizlere?
Forumda gözlük kullananların, gözü bozuk olanların oranını merak ediyorum? Bana kızarlar hep:
-- Oğlum monitöre yapışma gözün bozulacak? Ha yapış yapış, sonra kavanoz dibini kullanırsın gözlük yerine ...
Yani bilgisayarla çok uğraşanların gözlerinin bozulma oranı yüksek midir diye? Tabii içimizde hekimler var onlar da açıklam yaparsa sevinirim...
Eskiden gözüm kartal gibi idi benim...
Artık uzaklar benim için bulanık hep...
Acaba söylenenler doğru mu?:garip:
http://www.logomotif.com.tr/BC02_Goz.asp su
http://www.balikesir.tc/balikesir/aktuelite/saglik_bilgisayar_gozsagligi1.asp ve su adreslere goz atabılırsın..
Benzer lınklerı google'da yapıcagın kısa bı arama sonucu bulmakta hıc zor olmıyacaktır.. http://ww.google.com.tr/search?q=%22g%F6z+sa%F0l%FD%F0%FD%22&ie=ISO-8859-9&hl=tr&btnG=Google%27da+Ara&lr=lang_tr
Göz bozulmasına gerek kalmadan bir dinlendirici kullanıyorum şükür gözlerim hala sapasağlam, bu aralar sadece çok uzun süre ekran karşısında olursam takılıyorum. Ama geçmişte bir ara güneş ışığına aşırı duyarlılık başıma gelmişti.
sağ =~ -5
sol =~ -4
bayadir bilgisayar kullanmaktayim
Biyerde okumuştum bilgisayar gözü bozmaz ama yorar. Yani doğrudan bir etkisi yokmuş.
benim gözlük var ama kullanmiyorum 0.75 miyop demişti doktor
ama bilgisayar yüzünden bozulmadi benimki @sessiztetik hocamin dediğini bende duymuştum bilgisayarin karşisindan kalktiktan sonra 1 dk gözlerimizi kapatip dinlendirdikmi hiçbişey olmuyormuş
Monitöre biraz uzaktan bakmak, koruyucu kullanmak ve monitörü mümkün olduğunca kısık ayarda tutup gözleri buna alışırmak... Bunlar beni yapabildiklerim.
Mingitau
18/09/2003, 16:15
Yalan yaw hepsici yalan... Annemde saçların dökülüyo diye tutturdu, efenim ne imiş bilmem hangi dedikodu programında(misal A dan Z ye) öyle duymuş...
Bilmioki benim saçlarım başka şeyden dökülüyo :aglama:
10-15 dakikada bir uzak bir noktaya bakmak da tavsiye ediliyor. Boylece goz kapagi acilip kapanmis ve gozun kurumasi engellenmis oluyor.
Algorismus
18/09/2003, 16:25
valla çocuklugumdan beri çok tv seyrederim,çok bilgisayar kullanirim ama gözümde bir sorun yok çok şükür. sadece şu sıralar uzağı görmede çok az bir sorunum var. bir de bilgisayarın gözü bozmadığını sadece yorduğunu biliyorum. gözün bozulmasının genetik olduğunu biliyorum. yani bilgisayar kullanmak sakıncalı değil :)
10 yaşımdan beri günde 4 ila 18 saat arası bilgisayar kullanırım.
4-5 sene önce doktora gitmiştim göz için glokom adlı doğuştan bir hastalık olduğunu söyledi. Bende bilgisayar kullanmayayım mı filan dedim. Bana eğer bilgisayar kullanmasaydın şu ana kadar görme alanının büyük bir bölümünü kaybetmiştin dedi. :)
Mingitau
18/09/2003, 18:16
Hocam avatarın ne öyle elinde bir "plasma display" mi var?
Gözlerim bozuk mu bilmiyorum. Ama ben baktığımı okuyabiliyorum. Sadece gece körlüğüm var son derece yüksek seviye de. Karşıdan bir araba geliyorsa; yol şeridine, o da yoksa ortadaki kaldırımlara göre yolumu bulabiliyorum. Eğer o da yoksa Turbo'ya takıp ya Allah diyorum ve arabanın yanımdan daha hızlı geçmesini sağlamaya çalışıyorum.
3.25 3.75 miyop ,
bilgisayar kullanmaya başladığımdan beri ilerlemiyor :)
buyrun ters örnek
yaşla,genetikle alakalı sanırım , bilgisayar veya televizyonla değil.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.