PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Chp, TÜrkİye'nİn En AŞiri SaĞ Partİsİ Mİdİr?

mescere
17/09/2003, 16:06
Ülkemizdeki anlayış:
Sağcı,muhafazakar: Dinini ve eski kültürünü muhafaza etmeye çalışan.
Solcu,ilerici: Değişime ve ilerlemeye daha yatkın, din ve geleneğe fazla değer vermeyen.

Dünyadaki anlayış:
Sağcı, muhafazakar: Sistemi ve statükoyu muhafaza etmeye çalışan.
Solcu,ilerici: Sistemi eleştiren ve değişim isteyen.

Bizdeki sağ-sol ayrımı din ve gelenek üzerine bina edilmişken, dünyada devletin yönetim biçimi esas alınmıştır.

CHP’yi Atatürk kurduğuna göre, Atatürk de bu devleti kurarken ki hedeflerini CHP’de şekillendirdiğine göre ülkemizdeki sistemi CHP kurmuştur diyebiliriz. Bu sistemin muhafaza edilmesini en çok savunması gereken partinin de onu kuran CHP olması gerektiği açıktır. Öyleyse, uluslar arası sağcılık-solculuk kavramına göre Türkiye’nin en muhafazakar ve en aşırı sağ partisi CHP olmalıdır.

xXx
17/09/2003, 16:11
Ugh:confused:

Ne:garip:

Solcu ilericimi dedin?
Sağcı gericimi dedin?

Ne sağcı ne de solcu olsan sadece vatanını milletini seven bir vatandaş olsan neyine yetmiyor karrrdeşimm?:hmmm:

Mingitau
17/09/2003, 16:16
CHP tek başına mı sadece farklı olan şey? Hepsi devekuşu...

mescere paylaşım vs tamam da niye hayata dair bu paylaşımın ana kısmını oluşturuyor?

Yani bir günde bu kadar fazla sadece zıtlıkları kaşıyan mesaj fazla değil mi ?

redial
17/09/2003, 16:43
mescere sen daha once bu foruma baska bir nick ile hic girdin mi?

Ansugo
17/09/2003, 21:54
Herkesler Merkezken oldu mu şimdi yâni?

Zerzevat Adam
17/09/2003, 22:31
Bana topic başlıklarını yazma stili tanıdık geldi bilmem redial hocam belki ip'e bakmışsındır ama tahmin ettiğim gibi mi :)

mescere
18/09/2003, 09:58
Hayır. Ben bu foruma ilk defa bu isimle katıldım. Maksadım bazı problemleri kaşımak değil, standart olmayan bazı yazılar gönderip renk katmaktı.

acemi
18/09/2003, 10:44
Yeni topic'ler acmadan once mevcut topic'lere yavastan katilmaya baslayip oncelikle bu forumun tarzini, forum uyelerini tanimanizda bence fayda var.

Bir de ogreten adam modu pek hos karsilanmayabilir. Herseyi biliyor olsaniz da yeri geldikce soylemeniz bence daha hos karsilanir. Oteki turlu, bunlari demek icin suni ortam yaratiyormus gibi algilanabilirsiniz.

Mingitau
18/09/2003, 11:06
Hem bizim Ansugocuğumuz var. Ne istersen saati $ 50. :p

Mingitau
18/09/2003, 12:03
Orjinal mesajı gönderen mescere
Ülkemizdeki anlayış:
Sağcı,muhafazakar: Dinini ve eski kültürünü muhafaza etmeye çalışan.
Solcu,ilerici: Değişime ve ilerlemeye daha yatkın, din ve geleneğe fazla değer vermeyen.

Dünyadaki anlayış:
Sağcı, muhafazakar: Sistemi ve statükoyu muhafaza etmeye çalışan.
Solcu,ilerici: Sistemi eleştiren ve değişim isteyen.

Bizdeki sağ-sol ayrımı din ve gelenek üzerine bina edilmişken, dünyada devletin yönetim biçimi esas alınmıştır.
.............

Biraz okuyunca bir kaç yanlışlık gördüm.

Mesela kendilerine sol diyen devrimci diyen illegal de olsa parti görünümü içinde olan ama aşırı muhafazakar topluluk altı kademelere oynayanlar var. Mesela Aleviler nerdeyse sadece Alevilerden kız alıp verirler. Genetik yapı neredeyse başlangıçtaki gibidir. Topkumun büyük kesiminden ayrı olarak Sunni olmadıkları için özde yozlaşmayan bir esaslar silsilesine sahiptirler. Ama bakarız bir çok legal ya da illegal devrimci/ilerici/solcu gurup bunlar üzerine oynar. Çoğunluk sağlayamadıklarından dolayı yönetimde olmaları şu an beklenemez. Ama bu şekilde bir idareye gelmeleri durum herhalde her yerde eleştirdikleri Nasyonal Sosyalist eğilimler ile yönetim yapmalarına sebep olur.
Aynı şekilde Türkiye içinde rahatsızlıkları değişik çevrelerce bol bol kaşınan bir grupta, son zamanlarda büyük şehirler vasıtası ile pek fazla ayrılmaları söz konusu olmasa da, Çerkezlerdir. Çerkezlerde dil özgürlüğü istemekteler, ama hayat ve yaşayış tarzlarına bakın aşırı radikallikleri görürsünüz. Belki bu gereklidir.

Şimdi gelelim konunun özüne hiç bir sistem yönetime geçtiğinde devrimci olamaz. Otoritesini sağlamak için mutlaka ama mutlaka mu8hafazakar olacaktır. Devrimci olduğunu iddia eden sistemler genellikle parası bol olan ve aile bağları zayıf gençlerin "delikanlılık" döneminde içinde oldukları oluşumlardır. Mesela bugün Türkiye' de bahsettiğin anlamda devrimci 95+ örgüt grup,ordu,parti vs vardır. Ama bunların temel doktrinleri aynı olmasını karşın birbirleriyle kıyasıya çatışırlar. Dedik ya "Delikanlılar" :)

Herneyse bu delikanlı kızlar ve erkekler grubu yaşları 25-28 i geçince babaları anneleri tarafından işin bir ucundan tutmaları için çağrılır. Sonra ne mi olur? Süper Sosyalistlerimiz megakapitalist olur. Çarklar döner. Ama hala adaletsizlik vardır.

Bu sadece uçtan bir örnek. Başka uca gidersin gene örnekler görürsün mesela en milliyetçi eleman hortumlama operasyonları yapıyordur. Uyuşturucu ticareti zaten "dini guruplar" dahil hepsinin yediği halt. Genelde bu tip şeyler insanları birbirinden ayırmak ve soğutmak için kullanılır. buna göre insanlar üzerinde kolayca oyunlar oynanır. Ayrılan insanlar birilerinin emrine rahatlıkla alınır. Boşuna Lenin zamanında köpekler üstünde yapılan acı çekme deneyimlerinin insanlara uygulanıp uygulanamayacağını araştırtmıyordu... Şimdi acı çektiren başka o ayrı.

mescere
18/09/2003, 13:41
Acemi arkadaşım, pek de acemi gibi bir öneri getirmedin. Önerin için gerçekten çok teşekkür ederim.
Benim burada dikkat çekmeye çalıştığım, konunun bir boyutuydu. Çünkü bu duruma göre bir zamanların milli selamet-refah çizgisi de Türkiye'nin en aşırı sol hareketi olmalıdır.

Mingitau
18/09/2003, 13:53
Öyleydi zaten bilmiomusun? :D İktidar Muhafazakar, Muhalefet Devrimci Bkz: 1946-50 arası DP ve CHP durumu...

Ansugo
18/09/2003, 20:29
Neyin sağ, neyin sol olduğu objektif derslerle ikna edici olaraktan verilir, akıllardaki tüm soru işaretleri düzleştirilip ünlem hâline getirilir.

Saati : 50 $

Mingitau
18/09/2003, 20:41
Yaw bende mi başlasam bu saati $ 50 lere ... :p

MEHMET
19/09/2003, 13:09
Ne olacak fenerin hali ona CEVAP VERİN SİZE 50$ DOLAR VEREYİM.
bu arada CHPyi anlamak için feneri anlmak lazım. O da mümkün değil.

xXx
19/09/2003, 13:13
FENERBAHÇE yi tutuyorum ama CHP li değilim.:rolleyes:

Mingitau
19/09/2003, 14:10
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Neyin sağ, neyin sol olduğu objektif derslerle ikna edici olaraktan verilir, akıllardaki tüm soru işaretleri düzleştirilip ünlem hâline getirilir.

Saati : 50 $

İkna edici dersin neresi objektif olur ki?
Subjektif yöntemlerle objektif ders mi verilir?

Bunun altında bir ÇAPANoğlu mu var ki? :)

Ansugo
19/09/2003, 16:04
Hakyemez Haydarımız var. Çapa değil

Mingitau
21/09/2003, 11:34
Mehemt Akif' e Avrupa' dan gelince siyasi olarak geleceği nasıl gördüğünü sorarlar. Yanıtı ilginçtir :

"Belin' de elçimiz Kur' an tefsir ediyor, Fatih' te hocalarımız siyaset konuşuyor.Ne olacağız, artık anlarsınız..."

:p

mescere
22/09/2003, 09:15
Bu yorumu, edindiğim elektronik bilgilerine dayanarak yapmadım. Kamu Yönetimi'nde okuyan bir arkadaşla 5 yıl aynı evde kalmanın bir ürünü.
Solcu bir yazarın değerlendirmesiymiş. İlginç ve haklı bulup bana da anlatmıştı.

xXx
22/09/2003, 11:18
Bizlerde Hayat Üniversitesi, Ekmek Teknesi Fakültesinde okuyoruz yıllardır ;)

MEHMET
22/09/2003, 11:30
CHP tartışmak boş işler. Siz AKPye bakın. sağda gitgide alternatifsizleşiyor. Bu iyi mi oluyor yoksa kötümü bilmiyorum.?
Bende parti kuracam.

xXx
22/09/2003, 11:32
Ülke için kim iyi ise o olsun:rolleyes:

MEHMET
22/09/2003, 11:38
yani benim parti kurmamı istiyorsunuz.
:D
tamam partini ismini hemen düşünmeye başlıyayım ben.

mescere
22/09/2003, 16:51
Önce İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olman lazım bence. Sonra da haksız yere hapis yatman ve hapishaneye seni on binlerce kişinin uğurlaması gerek. Zaten doğruları dile geirdiğin sürece hapse girmen problem olmaz.

Mingitau
22/09/2003, 17:32
Bu yorumu, edindiğim elektronik bilgilerine dayanarak yapmadım. Kamu Yönetimi'nde okuyan bir arkadaşla 5 yıl aynı evde kalmanın bir ürünü.
Solcu bir yazarın değerlendirmesiymiş. İlginç ve haklı bulup bana da anlatmıştı.

Bu solcu yazar acaba CHP den istediği neyi alamamış merak ettim.
:)

Genellikle üzümün çöpü armudun sapı böyle, hatta incir çekirdeği üzerindeki en minik bir farklı görüş solun bölünmesine ve iki tarafın birbirine temelde karşı olduklarından daha fazla karşı olmasına yol açar. Sonradan bizde okuruz araştırmalarda ve Mitrokin Arşivi gibi kaynaklarda.(Tabii bu arşiv tam güvenli değildir!)
Ama haksız da değil hani :D DP karşısındaki CHP tam bir muhafazakardır. Amma velakin muhalefet olunca (şimdiki gibi) devrimci olurlar.

HunTER
22/09/2003, 18:00
CHP'mı devrımcı? Ya aslında soylenecek cok sey var ama.. Burda soylemem dogru olmaz sanırım..

Mingitau
22/09/2003, 18:29
Devrim = Varolan iktidarı devirmek :D

MEHMET
22/09/2003, 18:30
Arkadaşlar yiğidin vurun ama hakkını verin. CHP iyi muhalefet yapıyor(!)

HunTER
22/09/2003, 18:57
Yada her yasanın onune gecıp "gecemezsın" demeyı muhalefet sanıyor..

Mingitau
22/09/2003, 19:04
Orjinal mesajı gönderen HunTER
Yada her yasanın onune gecıp "gecemezsın" demeyı muhalefet sanıyor..

Hankı yasalar bunlar ?

MEHMET
22/09/2003, 19:06
mesela Orman yasası.
Mesela AB için çıkarılan yasalar
Herşeye karşı çıkıyorlar.
Hatta bir ara meclis lojmanların satılmasına bile karşı çıktılar.
yani adamlar muhalefet olacam derken doğru yapılan bazı yasalara bile karşı çıkıyorlar.

Mingitau
22/09/2003, 19:10
Of offff......

MEHMET
22/09/2003, 19:17
Ne oldu hocam yoksa başamı dönüyoruz. Valla başa dönmekten başım ağrıdı ama hakverin mevcut hükümete sırf muhalefet yapmak için doğruları bile engelliyorlar.
Muhalefet böyle olmamalı bence...

Mingitau
22/09/2003, 19:23
Yok yanlışlıkla of çekmişim :p

De nokta atış gibi olmuş :)

Türkiye' de devrim(! varolan iktidarı göndermek) harici muhalefet yapan var mı? Ama ben aynı fikirde değilim. Şöyle düşünüyorum: "Sadece muhalif olmak için muhalefet yaptıklarından kayırmalara ve yanlışlara yol açabilecek olan düzenlemelere karşı muhaliflikleri halkın gözünde vasıfsızlaşıyor."
Bu tüm muhalefet için muhalif olanlara karşı geçerli.

MEHMET
22/09/2003, 19:29
Peki Cumhurbaşkanının bazı yasaları veto etmesi doğru mu?
yada şöyle ifade edeyim: meclisin kararı sizce Cumhurbaşkanı tarafından durdurulması doğru mu?
Belki Cumhurbaşkan'ı kendi çapında haklı olabilir ama herhalde 300 küsür milletvekili bu yasayı onaylayıp yolladıysa kötü bir yasa değildir.
Cumhurbaşkanının böyle muhalefet etmesi doğru değil.
Gerçi bu muhalefet değil birebir engel oluyor ya neyse..

Mingitau
22/09/2003, 21:01
Sence insanların o vekilleri seçtikleri doğru mu? /*Konu bu değil, istersen bu soru yok olarak gör.*/

Cumhurbaşkanı nerde kişisel olarak yasayı durdurmuştur? Kaç tane yasa vardır durdurulmuş olan? Adalet mekanizmasının içinden gelmesi nedeniyle yasaların anayasaya daha fazla uygun olmasına dikkat ediyor sadece o kadar.
Hükümet ise elinde değiştirme gücü olmasına rağmen bazı şeyleri aynı bıakıp ben istediğimi yaparım diyor. Olay tekrar "Anayasa bir defa delinmekle bir şey olmaz" a dönmesin. Biraz uçarı kaçarı bir örnek olarak gözükebilir ama son YAŞ toplantısında askerlerden birinin Başbakan' a söylediği sözler önemli bir noktaya ışık tutuyor: "İsterseniz yasaları değiştirme işini mecliste yapabilirsiniz, ama şimdi bu yasalar geçerli ve sizde bu yasalara uymak zorundasınız."
Anayasa değişikliğinde de düşünülen nokta bize karşı olanlar var. Kim? Muhalefet, kim? Cumhurbaşkanı, kim? ordu vs vs.. şeklinde bunların söz söylemelerini engelliyelim. Olsun bitsin. Herşeyde bizim dediğimiz olsun. Madem ki sorunlar var bu sorunların temelini düzelt ama kendine at koşturma alanı yaratmak için bir şey yapmaya kalkma. Ve yasalara uy.
Ki bazı konularda gerçekten bu karşı olanların umrunda bile olmuyor yapılan. (Ordunun görüş belirtmesi tartışmaya açık bir konudur. Tüm dünya ülkelerinde mesela şu an ABD' de yıldız kıyımı yapılıyor. Siyasetin istediğini yapmadılar ve bazı noktalarda karşı çıktılar diye...)Tabii muhalefet hariç, onlar kökten muhalif :D
Benzer bir olgu 40-60 arasında Türkiye' de görülmüş. Kendine serbesti yaratman önemli değil önemli olan sorunu çözmen.

mescere
23/09/2003, 10:13
Cumhurbaşkanı hukuk sisteminden gelmiş. Önüne gelen kanunlara statik açıdan bakıyor. Hukukçuluk statik bir referansa (kanunlar) göre yorum yapma temeline dayanır. Ama Cumhurbaşkanlığı dinamik bir kurumdur ve öyle bir şahsiyet ister. Hele siyasi saplantıları hiç kaldırmaz.
Üstelik Türkiye bir hukuk devleti değildir malumunuz. Bir kanun devletidir. Hatta Oktay Ekşi'ye göre kanun devleti bile değildir.

HunTER
23/09/2003, 10:24
Sorun CHP'nın, AKP'nın basarısızlıgını basarı sayması degılmı? Hem de bu basarısızlıgın faturasının kıme kesıldıgını hıce sayarak..

Dıger yandan devrım anlayısı sadece ıktıdarı alassagı etmektenmı ıbaret? Yoksa allassagı edılenın yerıne daha ıyısınıde koymalımı?

Herneyse konuya donersek, ben acıkcası CHP'nın muhafazakar hemde asırı muhafazakar oldugu gorusune katılıyorum.. Ve bu benı cıddı anlamda rahatsız edıyor.. Hepsınden ote, sozde aydın gecınen bu ınsanlar memleketın menfaatıne her acılımı nasıl oluyorda her seferınde cumhurıyet tehdıdı olarak gorebılıyolar anlamıs degılım.. Yada soylemı sormalı bı ınsan hem bu denlı aydın(!) hemde bu denlı bagnaz olabılırmı cıdden?

Yada nasıl bı paranoyadır bu? Izahı mumkunmu?

Mingitau
23/09/2003, 11:49
Hunter bir düzen oluştuğu anda kendisinin devamını sağlamayı birinci görev olarak bilir. Mesela bugün AB olmasa o yasalar gereksiz mi idi? Gerekliydi hemde çok ama bakıyoruz ki AB kıpırtısı ya da € su piyasada yokken ateşe verme ehli(gasteciler) ve siyasilerden çıt çıkmıyordu.
Oysa Türkiye demokratikleşme anlamında bir çok ilki başarmış ülke. Bkz: Seçme ve seçilme hakkı, Toplum içinde eşitlik(Ki ilk defa Ulus Devlet içinde yabancı unsurların devletin kuruluşundan itibaren eşit haklara sahip olduğu ilk devlettir.)

Yani olayda aydın olma olmamadan çok € konuşuyor. Bu yasaların onca gürültü olsa da olmasa da farklı bir görünüşü var. Mesela şu "at pazarlığı" hikayesinde ABd' nin Türkiye' den istekleri ekonomik açıdan kat be kat fazlaydı. İçilen suyun KDV' sine kadar muaf olmayı istiyorlardı. Ama mesela basına baktığında Türkiye ABd önünde kıvırtıyor karikatürleri bol bol çizildi.
AB size yok dendiği anda bütün bu aydınlanma yasaları uçar gider. Çıkmış olanları da uygulanmaz. Çünkü iktidarın elini bir çok alanda bağlayan noktalara sahipler. Bakın bir de olayın şu yönü var AB yok dendiği anda Türkiye ekonomisi üretim bazında atağa geçiyor. Bu şu veya bundan değil, patronların bazı yerlerde artık beslenme ya da baskı damararının kalkmış olması yüzünden. İş yapan kazanıra göre gelişim artıyor.

xXx
23/09/2003, 12:03
Normal olunacak yerse herkes anormalse
Normal olmak isteyenlere anormal gözü ile bakılır.

Ansugo
24/09/2003, 00:27
Cumhurbaşkanı hukuk sisteminden gelmiş. Önüne gelen kanunlara statik açıdan bakıyor. Hukukçuluk statik bir referansa (kanunlar) göre yorum yapma temeline dayanır. Ama Cumhurbaşkanlığı dinamik bir kurumdur ve öyle bir şahsiyet ister. Hele siyasi saplantıları hiç kaldırmaz.
Üstelik Türkiye bir hukuk devleti değildir malumunuz. Bir kanun devletidir. Hatta Oktay Ekşi'ye göre kanun devleti bile değildir.

Hukuk statik değil, en dinamik şeylerden biridir Türkiye için.

Çünkü hergün birşeyler değişir.

Ve gene hukuk, teorik ile pratik arasında bir dağ farkın olduğu bir daldır. Teori de şöyle böyle olur denir, ama pratiğe geldiğinizde (mesela avukat olduğunuzda) hazır külliyattan dava kazandığınızı görürsünüz.

Hukukçu tanımı da eksik kalmış. Hukukçu derken eğer üniversitelerin hukukçularından bahsediyorsak, adamlar bazen uçup gidebiliyor, referansı falan koyveriyor, milattan evveline, oradan romaya gidiyor, ideali bulma sevdasına dalabiliyor.

Ha yargıtaydaki hukukçulardan bahsediyorsak onlar mecburen referansa göre bakıyor. Olmadı yorum çıkarıp içtihadı birleştiriyor.

Ha eğer Anayasa Mahkemesindeki hukukçulardan bahsediyorsak, aman siyasete dokunmayım da beni duman etmesinler diye bir yandan korkuyor, ama esip gürlüyor. 6/5 oranı ile ne kararlar veriliyor. Ama neydi demokrasi? Çoğunluğun yönetimi...

Reis-i Cumhur'a gelirsek... Doğru düzgün basın karşısına çıkabiliyor mu? Basın kısmının ağzı yayvandır. Ne soracağı bilinmez. Sırf rezil olmamak için adam gibi bir demeç, adam gibi bir sohbet bile etmeye çıkmıyor.

Oysa Kenan paşa zamanında köşkte ayrı bir istihbarat örgütü bile vardı. Özal'ın gitmediği yer kalmamıştı, projeleri vardı. Demirel zaten işin kurdu olmuştu.

Yeni bir Reis lazım. Benim adayım Emin Çölaşan :)

mescere
24/09/2003, 09:34
Kenan Paşa Cumhurbaşkanıyken tüm hükümet üyeleri elinin altındaydı. Yani güçü hükümete ve orduya dayanıyordu. Özal da ayn şekilde hükümetteydi. Arkasında kısmen meclis ve halk desteği vardı. Ame Sezer'i seçenlerin hepsini millet tasfiye etti. O da gcünü her şeyi veto ederek veya geciktirerek gösteriyor. Aksi halde, okullardaki resim, müzik dersleri gibi üniversitede soru çıkmadığı için ilgilenilmeyen dersler gibi olacak.

xXx
24/09/2003, 10:12
Cumhur başkanının pasifliği benide rahatsız ediyor:(

Mingitau
24/09/2003, 11:26
Yaw bu cumhurbaşkanı ne cumhurbaşkanı imiş ki kendini seçen gücün suratını Anayasa çalabilmiş ve sonra da hala onu desteklediği varsayılan gücü millet tasfiye etmişmiş vs vs vs....

Sadede gelsek.

mescere
24/09/2003, 12:14
Cumhurbaşkanımız o koltuğun adamı değil. Taş yerinde ağırdı.Anayasa mahkeesi başkanı olan kişide aranan vasıflarla Cumhurbaşkanı olacak kişide aranan sıfatların kesişim kümesi az. (İdeali açısından tabi)

Mingitau
24/09/2003, 12:30
İdeal olanlar görev başına gelecekse, İbnulemin Mahmut Kemal İnal 'ın Deniz Köşkünde Bayar ve Menderes' e söylediklerine dikkat etmek gerek.

MEHMET
24/09/2003, 13:00
Peki cumhurbaşkanının eğitim 10000 fakir çocuğun eğtimini devlet karşılaması projesini engellemesini nasıl buluyorsunuz?
Cumhurbaşkanından memnun olan vardır olmayan vardır. ben memnun olmayanların içersindeyim çünkü nedense her krizin içerisinde cumhurbaşkanı geçmektedir. Ekonomik krizi tetikleyicisini unutmayalım. Yada Irak konusunda uyumluluğu bozması yetmediği gibi bir çocuklar gibi küsmesi beni çileden çıkarıyor. Tamam sorunu AKP ile olsa birşey demiyecem ama aynı şahsiyetin bir önceki hükümetlede aynı sorunları var.
Demek sorun hükümetlerde değil cumhurbaşkanında....

Mingitau
24/09/2003, 13:04
BT ci adamın memnun olması zaten beklenemez bişeyden. Kendinden memnun değildir ki... :D

Gelgelelim yasa vs olayına. Ekonomik krizin tetikleyicisi Cumhurbaşkanı olmadığı gün gibi meydanda bilmiyorum okuyor musunuz? Hazine kaynaklarını sömürenleri ve krizin çıkışına sebebiyet verecek olan işlemleri yapanlar bellidir. Cumhurbaşkanı bu noktada zurnanın son deliği olup, sıyrılma harekatı sırasında gerekeni yapmıştır.
Irak Harekatı konusu bakınız Anayasa nın ilgili maddeleri.
10000 çocuktu şuydu buydu konusunda ise yorum yapma istemim yetersiz kalıyor. Çünkü içinde bulunup da gördüğünüz şeyler bu rezillikler ortaya çıkarsa dinli imanlı olan bile dinden imandan çıkar dedirtiyor. Din iman buysa ki bu olarak anlaşılıyor.

Zaten sorun sadece AKP ile uyumsuzluğu olsaydı olurdu. Türkiyemin her siyasi iktidarı gibi herkes işine geldiği gibi cep doldurma sevdasında olanlara en azından Kanunlar çerçevesinde(ki o anlamda kanunlarımızın sağlamlığından şüphem yok. Herkesin zannetiğinin aksine bize kanun değil varolan kanunlara uyacak adam lazım.Kısaca adamına göre kanundan çok kanuna göre adam.) karşı çıkılmasının sonucu olarak sorunlar çıkıyor. Kolay değil rüşvet verip iş gören, amca dayı hikayesi ile devlet işi bulan ülkem insanı, ki son zamanların e-devlet ayağına yapılan nüfus numarası, vergi numarası, sosyal güvenlik numarası vs... çalışmaları dahil, birazcık nizama uygun hareket et dendiğinde isyan ediveriyor. Eh ne diyelim, böyle insanlara hortumlayıcı şucu bucu sömürücü yönetim fazla bile...

HunTER
24/09/2003, 13:49
Su ımkanı olmayan 10.000 cocugun devlet elıyle kolejde okutulması mevzuna CHP, Cumhurbaskan'ı yada Anayasa Mahkemesı'nın muhalefetı benıde cıleden cıkartıyor..

Neymıs efendım bu para ıltıcacı okulların cebıne gırecekmıs.. Oylemı? Pekı hangı okullar bunlar? Bu okulların ıltıcacı oldugu bılınıyor madem neden hala egıtım verıyolar? Yok bılınmıyorsa nerden cıkıyor bu ıltıcacı okul mevzu?.. Iste bunu anlamak gercekten ımkansız..

Yanı kabus gıbı.. Ortada bı ıltıca kavramı var ve bu yaftayı kımın uzerıne yapıstırısanız ısını bıtırebılmenız mumkun.. Karsı taraf ıspatlanmıs hıc bı suc ıslememıs olsa dahı.. E pekı nerde kaldı bızım hukuk devletlıgımız?

Mingitau
24/09/2003, 13:59
Hunter tek tavsiye git Çanakkale' nin bir büyük camiine git, kıyam da ayaklarını iki karış açık tut. Çevredekiler ile sohbete başla. Heleki bu camiin çevresinde incik boncuk tesbih Güllü yasin vs satan esnaf varsa işin daha kolay olur sonra sırayla sohbetlere gitme, pişme ve kemale erme dönemine girersin.

Hakiki inananlar konusunda sorunumuz yok insanların sohbete katılmasında da, öşür ve hizmete yardım olaylarını inceleyince anlarsın ki durum hiçte sanılan gibi değildir. buna niye izin verilir peki?

Hiç demokrasiyi kullanıp da demokrasiyi yoketme yolunu duydun mu? İnsanların özgür ve bilinçsiz bırakılması durumunda oluşan olaylar.

HunTER
24/09/2003, 14:05
Ne yanı demokrasıyı korumak ıcın demokrasıyı yokmu edıcez? Tek ses tek nefesmı olucaz hepımız? Nasıl bı celıskı bu?

Mingitau
24/09/2003, 14:08
Dikkat buyur bilinçsiz bırakılması...

Kim vaz geçer ki bu özgürlük sevdasından, kaç kişi helak oldu bugüne kadar dağların ve denizlerin o hür havasını koklamak için...

MEHMET
24/09/2003, 14:11
Demokrasi adı altında demokrasi yok ettikleri doğru fakat demokrasi adı altında işlenen diğer suçler peki neden gündemde yok.

Mingitau
24/09/2003, 14:15
Onları alacaz inşallah önce bir demokrasiyi yok edelimde...

mescere
24/09/2003, 17:09
İrtica tanımı olmayan bir suç. Yoruma dayalı. Bugün beni tırnaklarım uzun diye tutuklasalar ben tırnak uzatmanın irtica kapsamına girmediğini ispatlayamam. Siz de ispatlayamazsınız. Amerika'nın terör tanımı gibi bir şey bu.

xXx
24/09/2003, 17:48
İş gene dönüp dolaşıp eğitime geliyor ne kadar cahil insan o kadar tehlike:mad: