Tam Sürümünü Görmek İçin : haydi bir matematik oyunu hazırlayalım
Sütunlardan oluşan bir tablo hazırlayacağız. (İstediğiniz kadar sütun koyabilirsiniz.) Her sütuna 1,2,3... diye sıra numaraları vereceğiz. Bu sütunlarda 1'den 100'e kadar sayılar olacak. Hazırladığımız tabloyu arkadaşımıza vereceğiz ve ona diyeceğiz ki, "aklından birden 100'e kadar bir sayı tut ve bu sayının hangi sutunlarda olduğunu bana söyle" diyeceksiniz. Arkadaşınız size diyecek ki (mesela) "Tuttuğum sayı 1, 5 ve 7. sütunlarda var" Siz o tabloyu elinize almadan "Senin tuttuğun sayı (mesela) 15" diyeceksiniz. Arkadaşınız, "doğru ya, nasıl bildin" diye soracak ve siz de "meslek sırrı" deyip hava atacaksınız. İşin mantığını öğrendikten sonra istediğiniz sınırlar arasında tablolar hazırlayabilirsiniz, 1'den başlaması da gerekmez.
Sayılar belırlı bı dızılım ıcınde yerlestırılırse tabloya neden olmasın.. En basıt ornek 100 sutunlu bı tabloya 1 den 100 kadar sayıları sırayla yerlestırırsen, sutun numarası dogal olarak tahmın edılen sayıyı verecektır bıze..
Sanırım burda problem bu dızılımı oyuncunun anlayamıyacagı oranda karmasıklastırabılmek..
Burada sütun ve her sütundaki sayı miktarı minimum olmalı. Doğal olarak karşıdaki kişi de nasıl bulduğunuzu anlamayacak.
İkilik sayı sisteminden yararlanmanızı tavsiye ederim.
1- Sütun sayısını en büyük sayının iklik sistemdeki karşılığının basamak sayısı belirler.
2- Bir sayının hangi sütunlarda yer alacağını ise o sayının ikilik sistemdeki karşılığında bulunan 1 rakamları belirler.
Başka hiç bir bilgiye ihtiyaç yok.
Böyle bir oyun hazırlatmak istiyorsan, saati 50$'dan hazırlayabilirim senin için. Ayrıca saati 175$'den otomatik olarak "meslek sırrı" deyüp hava atan program da yazabilirim.
Ben bu oyunun basit bir versiyonunu 1983-84 yıllarında yayınlanmış Türkiye çocuk dergisinde görmüş ve nasıl hazırlandığını merak edip araştırmış be bulmuştum. Uğraşmak isteyenler için aktadım o kadar.
Peki o zaman size yeni ürünlerimizden bahsedelim :)
Urunlerınız arasındakı geyik ucretsız zannedersem :)
Ansugo'ya göre her problemin zorluk derecesi birbirinin aynı herhalde. Çünkü her şeye 50$ istiyor. Bu da attığını, o işi çözemeyeceğini gösterir. Yoksa problemi analiz eder ve işe göre fiyat verirdi.
@ansugo nun sözü bir olduğu için hep fiyat aynı. yani çözemediğinden yada yapamayacağından değil.
sen 50$ öde ve gör.
Söz ağızdan çıkmış bir kere. Dönmek olmaz. Söz bir Allah bir.
Orjinal mesajı gönderen mescere
Ansugo'ya göre her problemin zorluk derecesi birbirinin aynı herhalde. Çünkü her şeye 50$ istiyor. Bu da attığını, o işi çözemeyeceğini gösterir. Yoksa problemi analiz eder ve işe göre fiyat verirdi.
Saati 50 $ ne demek acaba?
Problem zorsa saat sayısı artacağı için 50 $ çarpı saat sayısı gibi bir durum hasıl olacak.
O zaman, mesela senle öyle bir işimiz olsa, bu sefer "Yahu kardeş bu saat sayısı çok, ama problemi çözdün, şu saat sayısını 45$ yapsak olur mu?" diyeceksin.
Ama fiyatlarımız sabit olup %18 KDV eklenmemiştir.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.