PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : hangi proglamla donanımı inceleyebilirim...

Ömer Faruk Gül
12/04/2008, 10:53
Merhaba. Pc mi formatladım, fakat şu an tekrar işte ses kartının, ve ethernet kartının driverlarnı yükleyeceğim fakat ben hangi programla bu donanımların markasını ve versiyonun öğrenebilirim? Geçen format attığımda bi program kullanmıştım ücretli fakat ilk 1 ayı ücretsiz olan bi program. Yardımcı olursanız sevinirm...

mr1yh1
12/04/2008, 13:32
everest home edition vardı.
şimdi sitesine baktım, bedava sürüm kaldırılmış.
ama download sitelerinde eski programa link var, bir dene istersen.

Eretna
12/04/2008, 14:16
driver gunies ile çözebilirsin.
ve tek link olarak driver aramana gerek kalmadan o driveri indirebilirsin.
çok kullanışlı bir program.
istersen pc nin tüm driverlerini yedeklersin exe olarak.
forma attıktan sonrada bu exe ile tüm driverleri tek yüklemede kurabilirsin.
Kolay gelsin

Revlis
12/04/2008, 14:36
Her iki programında ihtiyacını çözeceğini zannetmiyorum.
Kasanın içini aç ilgili donanımlardaki entegrelerin üzerinde yazan no ları arama motorlarında arat.

xian_Servers
16/04/2008, 21:18
Kasanın içini aç ilgili donanımlardaki entegrelerin üzerinde yazan no ları arama motorlarında arat.

hiç gerek yok diğe düşünüyorum anladığım kadarıyla sana aida32 yeterde artar..

http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/AIDA.shtml
kurulum gerektirmeye nacizane bir yapısı var ayrıca ne var ne yok herşeyi gösteriyor... çeşitli programlar var ama tavsiyem aida32

Eretna
16/04/2008, 23:31

bahsettiğim programı semtimde bulunan bir internet cafeye yükledim ve her önünden geçtiğimde teşekkür ediyor.

ya bu programı kullanmadın yada ezbere konuşuyorsun.

biraz anlatayım isterseniz:
1-) sistemi tara diyorsunuz ve pc de yüklü ne kadar driver var ise bulup karşına getiyor.
tek tuşla bu driverlerin tamamını yedekleyebiliyorsun.
ister exe olarak ister tek tek dosya olarak.
2-) sistem güncelle diyorsunuz. ve o anda pcde yüklü olan drivlerin güncel versiyonlarını size bildiriyor.
3-) eksik yada güncel bir driver var ise bunu size tek bir link olarak veriyor ve sizin yapmanız gereken sadece o linke tıklayıp hiç bir explorer penceresi bile açmadan dosyayı download etmek.
4-) driverleri yedekledikten sonra (tüm driverleri bir exe altında toplayabiliyorsunuz.)
pc ye format atmak kalıyor bir tek.
formak attıktan sonrada yedek exe yi çalıştırmanız yeterli gerisini kendisi tek bir kurulumla yapıyor. size kalan ise kişisel programlarınızı kurmak..

bu program eğer halen yetersiz geliyorsa bence eksikleri kendinizde arayın...

Gurhan
17/04/2008, 00:13
bahsettiğim programı semtimde bulunan bir internet cafeye yükledim ve her önünden geçtiğimde teşekkür ediyor.

ya bu programı kullanmadın yada ezbere konuşuyorsun.

biraz anlatayım isterseniz:
1-) sistemi tara diyorsunuz ve pc de yüklü ne kadar driver var ise bulup karşına getiyor.
tek tuşla bu driverlerin tamamını yedekleyebiliyorsun.
ister exe olarak ister tek tek dosya olarak.
2-) sistem güncelle diyorsunuz. ve o anda pcde yüklü olan drivlerin güncel versiyonlarını size bildiriyor.
3-) eksik yada güncel bir driver var ise bunu size tek bir link olarak veriyor ve sizin yapmanız gereken sadece o linke tıklayıp hiç bir explorer penceresi bile açmadan dosyayı download etmek.
4-) driverleri yedekledikten sonra (tüm driverleri bir exe altında toplayabiliyorsunuz.)
pc ye format atmak kalıyor bir tek.
formak attıktan sonrada yedek exe yi çalıştırmanız yeterli gerisini kendisi tek bir kurulumla yapıyor. size kalan ise kişisel programlarınızı kurmak..

bu program eğer halen yetersiz geliyorsa bence eksikleri kendinizde arayın...

Ya hiç yüklü değilse driver ?

Eretna
17/04/2008, 00:24
o zamanda bu driver yüklü değil. linki bu al yükle diyor...
Kısacası arkadaşlar her derde deva..
burda dikkatlice üstünde duruyorum çünkü inanın işleri çok kolaylaştırıyor.
driver arama derdi de kalkıyor ortadan...