zafercelenk
11/04/2008, 11:11
Merhaba C++ dilinde henüz çok yeniyim küçük bir çalışma yaparken bir yerde takıldım sizlerden yardım istiyorum.
char SonIslem [10][50]; // Son 10 islem bilgisini saklayan dizi
//Son islem bilgisi
void SonIslemGoster()
{
for(int i=0; i<10; i++)
{
if(SonIslem[i] != "NULL")
cout << i << ".Islem: " << SonIslem[i] << endl;
}
}
kısaca anlatayım; Son işlem içerisinde son 10 işlemle ilgili bilgi içeren 10 string değişkenden oluşan bir dizi yada ben öyle yapmak istedim. Bu diziyi programın başlangıcında NULL ile dolduruyorum daha sonra diziye bir iki değer ekledikten sonra if kontrolü ile ekrana yazdırmak istiyorum. Amacım sadece eklenen bilgiler yazılsın ama ekrana 10 degerde yazılıyor ve içi boş olanlar yerine NULL yazıyor. if kontrolünde bir sorun var ama nedir anlamadım. yardımlarınızı bekliyorum.
char SonIslem [10][50]; // Son 10 islem bilgisini saklayan dizi
//Son islem bilgisi
void SonIslemGoster()
{
for(int i=0; i<10; i++)
{
if(SonIslem[i] != "NULL")
cout << i << ".Islem: " << SonIslem[i] << endl;
}
}
kısaca anlatayım; Son işlem içerisinde son 10 işlemle ilgili bilgi içeren 10 string değişkenden oluşan bir dizi yada ben öyle yapmak istedim. Bu diziyi programın başlangıcında NULL ile dolduruyorum daha sonra diziye bir iki değer ekledikten sonra if kontrolü ile ekrana yazdırmak istiyorum. Amacım sadece eklenen bilgiler yazılsın ama ekrana 10 degerde yazılıyor ve içi boş olanlar yerine NULL yazıyor. if kontrolünde bir sorun var ama nedir anlamadım. yardımlarınızı bekliyorum.