Tam Sürümünü Görmek İçin : c++
program, dört aritmetik işilemin her biri için bir fonksiyon kullansın bu fonksiyonlar fadd(), fsub, fmul() ve fdiv() olarak adlandırılabilir. bu
fonksiyonların her biri struct fraction tipinde iki argüman almalı ve aynı tipte bir argüman döndürmelidir.
yardım lütfen
acehreli
10/04/2008, 20:39
wide bu programi yazmalidir. Istedigi gibi calismayan yerleri icin bizden yardim almalidir.
wide, once forum kurallarini oku lutfen. Hani foruma uye olurken uyacagina dair soz vermistin ya... ;)
Ali
wide bu programi yazmalidir. Istedigi gibi calismayan yerleri icin bizden yardim almalidir.
wide, once forum kurallarini oku lutfen. Hani foruma uye olurken uyacagina dair soz vermistin ya... ;)
Ali
tamam uyacağıma söz veriyorum. ama şu kardeşceğinize ödevi için bi yardım etseniz hacım:D(özelden yollayabilirsiniz kuralları çiğnememek adına)
acehreli
10/04/2008, 21:40
Bu konuda ceviz.net'te simdiye kadar cok guzel isleyen bir kultur olustu: odevi cozup vermeyi kimse istemiyor. Onun yerine odev sahibi bildigi kadariyla yapmaya basliyor ve takildikca soruyor.
Baslangic olarak sunlarin gerektigini gorebiliyorum:
1) struct KesirliSayi'yi tanimlamak
2) Iki tane KesirliSayi alan dort islemi yazmak
3) Kullanicinin girdigi iki degeri kullanarak KesirliSayi'yi doldurmak
4) Bir sekilde kullanicinin ne yapmak istedigini anlamak (menu gostermek? komut satirindan okumak? vs.)
5) Buna gore gereken fonksiyonu cagirip islemi yapmak
Bence 1) ve 2) adimlarini yazmaya baslayabilirsin. Hic kullanicidan bir sey okumadan main icinden soyle deneyebilirsin (hic derlemedim; hatalar olabilir):
KesirliSayi fadd(const KesirliSayi * birinci, const KesirliSayi * ikinci)
{
/* ... */
return sonuc;
}
int main()
{
KesirliSayi birinci = { 1, 2 };
KesirliSayi ikinci = { 3, 4 };
KesirliSayi sonuc = fadd(&birinci, &ikinci);
}
Aslinda bu durumda fonksiyonu isaretci almadan da yazabilirsin:
KesirliSayi fadd(KesirliSayi birinci, KesirliSayi ikinci);
Bu durumda ikisi de olur...
Ali
çok teşekkür ederim yardımlarım için....
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.