PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : C++ tabanı ile yazılmış dosyayı açmak ?

HoLyZone
10/04/2008, 16:26
c++ programı ile yazılmış bir programın , kodlarına ulaşmak istiyorum ?

mükmünmü ?
mümkünse nasıl ?

Sniper
10/04/2008, 17:36
Ulaşmaya çalıştığın program açık kaynak olarak dağıtılıyorsa kaynağı da yanında sunuluyordur. Bunun dışında kodlara erişme şansın yok denecek kadar az. Boşuna vakit kaybetme...

Akın Öcal
10/04/2008, 20:09
C++ kodlari CLR ile compile edilmisse yani Managed ise olabilir (yani C++.Net )

Gercek C\C++ uygulamaları icin yani kod native ise degil

garalo
12/04/2008, 18:04
konu acilmisken bende merak ettigim bir seyi sorayim.
Burada sozu edilen gercek C\C++ ile windowsun C++ arasinda ne fark var?
ve buna bagli olarakta gercek C++ ile window veya desktop applicationlari nasil yazilir?
ve sonuncusu hangi editor kullanilarak derlenir?

acehreli
13/04/2008, 00:09
garalo, sorularinin bu konuyla ilgisini kuramiyorum :) ama kisaca soyle:

C++, standardi belirli bir programlama dilidir. O standart, bazi kutuphaneler de tanimlar. O kutuphaneler arasindan gorsel programlamayla ilgili olan kutuphane olmadigi icin ek kutuphaneler kullanilir. Visual C++ boyle kutuphanelerle gelir.

Editor, metin yazmak icin kullanilan bir programdir. Sen herhalde IDE'den (integrated development environment: gelistirme ortami) bahsediyorsun. IDE sart degildir ama yararlidir. Yoksa gorsel bir programi komut satirindan da olusturabilirsin:

g++ benim_dosyam.cpp -l gorsel_kutuphane -o programin_adi

Ali

Akın Öcal
13/04/2008, 12:45
VS'da WinAPI Helloworld projesi acarsan , hic form olmadan pencereli bir program acildigini goreceksin. Pencere denen seyde ekranda grafik operasyonlarıdır , ayirca pencerelerin mesaj kuyruklari ve islemeleri vs.. islemleri de olacaktir (bu arada soz etmisken Windows mimarisinde tüm kontrol nesneleri button,edit vs.. bir penceredir)
Ozetle Win32 deki gorsellik pencere tabanli , onlarda alt yapıda grafik islemleri oldugundan aslinda gorsel program diye birsey de yoktur , o yüzden gercek ya da gercek olmayan C++ teorisi de yok :-)

WinAPI ile arayüz yaratimlari vakit alabildiginden Win tabanli C++ programcilari agirlikli WinAPI nin wrapperi olan MFC yi kullanmaktadir. Codeproject e bir goz atarsan ne kadar yogun kullanildigini goreceksin. Dialog,Form tabanli yazinca belli bir tecrübeden sonra arayüz yapımı VB ya da .Net le interface yapmakla ayni seyi hissetiriyor , kendini resourcelar da gene formlara nesneler koyarken buluyosun, delegateler yerini function pointerlar ve message map ler aliyor vs... , tabi ki cok daha manuel vites...

MFC kütüphaneleri sadece arayüz wrap etmekden ibaret degil tabi ki , cok genis bir class hiyerarsisi var, ama kisisel olarak sadece arayüzleri olusturmak icin kullaniyorum geri kalan herseyi ANSI ya da WinAPI den ,icap ediyorsa NativeAPI den temin ediyorum.

GTK+ , QT , Borland C++ Builder belki alternatif olabilir.

HoLyZone
14/04/2008, 18:25
Beyler açabilirmiyiz açamazmıyız :D net bir cevabı olan yokmu

Akın Öcal
14/04/2008, 21:00
Beyler açabilirmiyiz açamazmıyız :D net bir cevabı olan yokmu

C++ kodlari CLR ile compile edilmisse yani Managed ise olabilir (yani C++.Net )

Gercek C\C++ uygulamaları icin yani kod native ise degil

Bundan daha net bir cevap bilmiyorum..