PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Ne DemİŞtİk: Ayranimiz Yok İÇmeye ...

abakan
16/09/2003, 19:25
Ormanda nüfus sayımı

Av ve Yaban Hayatını Koruma Başmühendisi Sezgin Akay , Türkiye'de ilk defa geyik sayımının yapılmasına Bolu'da başlandığını söyledi.50 bin hektarlık alanda bulunan hayvanların 20 kişi tarafından sürek metodu ile sayılacağını ifade eden Akay, 20 kişilik ekipten 10'unun köylülerden oluştuğunu belirtti.

Devamı:
http://www.boludayenihayat.com/default.asp?f=ormannufussayimi&Tur=haber

Ansugo
16/09/2003, 21:07
Bugün çok kültürleniyoruz, hadi hayırlısı.

Graficier
17/09/2003, 17:01
bi şey soracam. Ben windowsun font klasörünün dışında oluşturduğum bir font klasörünün içerisinde ki fontları Corel DRAW da ve Photo Shopta nasıl kullanabilirim. Bu konuya ilişkin bir program var mı? Varsa adı nedir? Teşekkür ederim.

Mingitau
17/09/2003, 17:05
Bunun geyikler ile alakası, senin geyiq yapıyor olman mı ?

Graficier
17/09/2003, 17:08
Bence o civar köydekiler temkinli olsa iyi olcak geyik vergisi geliyor gibi geldi bana

Graficier
17/09/2003, 17:11
Hayır geyikleri sayacan ne olacak? Acaba diyorum geyikler özerkliklerini mi istediler. Nüfusları belli olsunda ona göre toprak verelim gibi bir geyik mi söz konusu?

Graficier
17/09/2003, 17:16
20 Kişilik ekipten 10'nu köylüymüş. Diğer 10'nu daha önce geyik kovalamaya alışmış bir grup. Grup lideri Cem Yılmaz, Tim komutanları Kekeçoğlan ile Ata Demirer...

Graficier
17/09/2003, 17:19
Baqarmısınız sayın yönetici Axion sizin yazınız bana biraz geç geldi şimdi ben o yazıya bakıyorum ve diyorum ki bir insan tanımadığı birine bu şekilde hitapta bulunmaz (Bulunamaz demiyorum dikkat !!!) Her neyse kaal kadar önemli değil

Graficier
17/09/2003, 17:22
:confused: :confused: :confused: :confused:

xXx
17/09/2003, 17:52
1. Hep güzel ülkemizin doğasının tabiatının katledildiği, ihmal edildiğinden dem vurup dururuz adamlar iyi bir şeyler yapmaya nesli eskiye göre çok azalan canlıların yaşaması kontrol edilmesi için çabalamaktalar bunun neresi ile dalga geçilir? İlla geyiğe dalgaya alınacak birileri aranıyorsa aynı türden çalışmaları kendi bölgelerinde yapmayanlar neden geyiğe alınmaz.:hmmm:

2. O çalışmalara katılan köylülerin onları kaçak avlamak yerine bu çalışmalara katkıda bulunmalarının kime ne zararı var? Neden onları aşşalıyan abuk bir espri anlayışına kurban gitmekteler?

3. Normal şartlarda kişi bir ortama yada topluluğa girdiğinde önce şöyle bir bakar inceler nasıl bir yerdir, nasıl davranılır, kuralları varmıdır yokmudur diye en azından bir süre inceler tanır değilmi?

:hmmm:

HunTER
17/09/2003, 18:04
Topic @axion'nunda onayı ıle en azından bı surelıgıne kapanmıstır.. Bu arada @Graficier, @xXx'ın tavsıyesını dınlemenı tavsıye ederım..

Bunun yanında daha oncede soyledıgım gıbı burası IRC degıl.. Bız burda ılk yazdıgımız seyın ustune bısey eklememız gerektıgınde yenı bı mesaj yazmak yerıne yazdıgımız mesajı duzenlıyerek yazıcagımı bunun sonuna eklerız..

Sana da bunu tavsıye ederım.. Aksı takdırde yaptıgın sey flood'a gırer ve bu da bu forumda yasaklanmıstır.. Daha fazla bılgı ıcın bakınız forum kuralları.. http://forum.ceviz.net/announcement.php?s=&forumid=21