PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Visual Studio ile C++ yazarken intelisense yok

garalo
05/04/2008, 20:29
Visual Studio ile C++ yazmaya calisiyorum ama sanki bir notpad editoru ile yaziyormusum gibi geliyor. Ne bir ipucu veriyor nede bir tamamlama.
mesala for dongusu yazarken nerede bitiyor anlayamiyorum. Ardindanda bir sey silince 100 tane hata birden cikiyor.
3GBlik VS2008 de bu durumu gormek acayip tuhafima gidiyor. umarim yaniliyorumdur.

golgepapaz
06/04/2008, 12:34
visual c++ in intellisense cok uzun zamandir sorunlu ve oldukca yavas.IDE gelistiricileri kendi bloglarinda bunu duzelteceklerini iddia edip ve orcas icin calisan bir Intellisense yapmak istedikelrini acilamislardi ama durum hala cok ic acici degil. ben sahsen 5 yildir visual assisti kullaniyorum. Microsoft'tan bir 5 yil falan daha ilerde heralde.enhanced syntax coloring, standart kutuphaneler icin ozel font, microsoftunkinden 5 kat daha iyi bir find references komutu(5 i cok kullandim :) ), guclu bir snippet editoru, namespace alias destegi , hatta basit bir refactoring (c++de reflection olmadigi icin ayrica tam bir AST saglayan bir editor olmadigi icin yapilmasi cok zor) destegi bile var.

ben sahsen calistigim her sirkete aldirdim,sanirim kisisel olarak da $99 a alabiliyorsun.

garalo
06/04/2008, 13:46
visual c++ in intellisense cok uzun zamandir sorunlu ve oldukca yavas.IDE gelistiricileri kendi bloglarinda bunu duzelteceklerini iddia edip ve orcas icin calisan bir Intellisense yapmak istedikelrini acilamislardi ama durum hala cok ic acici degil. ben sahsen 5 yildir visual assisti kullaniyorum. Microsoft'tan bir 5 yil falan daha ilerde heralde.enhanced syntax coloring, standart kutuphaneler icin ozel font, microsoftunkinden 5 kat daha iyi bir find references komutu(5 i cok kullandim :) ), guclu bir snippet editoru, namespace alias destegi , hatta basit bir refactoring (c++de reflection olmadigi icin ayrica tam bir AST saglayan bir editor olmadigi icin yapilmasi cok zor) destegi bile var.

ben sahsen calistigim her sirkete aldirdim,sanirim kisisel olarak da $99 a alabiliyorsun.

cevap icin tesekkurler. visual assist ilk defa duyuyorum. bir deneyecegim ama sirkette kullanamam sanirim. cunku sirkettekiler eski microsoft calisanlari ve VS dan baskasini gozleri gormuyor. Bende mecburen kullaniyorum yani.

Ayrica baska bir sorum olacakti ama onuda baska bir baslik altinda sorayim.:super:

acehreli
06/04/2008, 18:41
garalo; Visual Assist, Visual Studio'ya eklenen bir sey zaten. golgepapaz'in anlattigi gibiyse sizin sirkettekiler de bayilacaklardir. :)

Ali

garalo
07/04/2008, 04:50
garalo; Visual Assist, Visual Studio'ya eklenen bir sey zaten. golgepapaz'in anlattigi gibiyse sizin sirkettekiler de bayilacaklardir. :)

Ali

evet dogru. onceden ayri bir IDE diye dusunmustum ama plug-in mis. Bi anlatayim bakalim bizimkilere ama olumlu bir sonuc cikacagini sanmiyorum