PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Corel, Find Objects sorunu.

G-Ö-L-G-E
05/04/2008, 16:18
Merhaba, bir bitmapı trace den clipart haline getirdim. Bunun sonucunda çok parçalı çizimler oldu. Bu clipart iki renkten oluşuyor. Beyaz ve kırmızı. İkiside yoğunlukta ve karışık. Ben kırmızı olanını ayıtlayıp silmek zorundayım. Bunu find objects den yapabildiğimi sanıyordum ama orada sadece dolgu bazında cmyk olan ne varsa seçiyor. Ben sadece kırmızı renklis (%100 magenta) nasıl seçtirebilirm. İlgilenecek olan arkadaşlarıma saygılarımı sunuyorum. Teşekkür ederim.

kursad
06/04/2008, 16:51
Edit>find and Replace>replace object'i seçin. Replace Wizard penceresi çıkacak. Replace Color'u seçin ve ileri yi tıklayın. Find kutusundan kırmızı rengi seçin, replace with kutusundan beyaz rengi seçin. İleri'yi tıklayın. Find and replace penceresi çıkacak. Burada replace all seçerseniz tüm kırmızı renkleri beyaz'a çevirmiş olursunuz.

G-Ö-L-G-E
07/04/2008, 08:59
İlginiz için teşekkür ederim. Bunu biliyorum, fakat amacım, aynı renkteki objeleri seçmek renklerini değiştirmek değil. Find objects olarak bulunabilmesi gerekiyor. Sadece cmyk olanları seçiyor. Belli bir rengi değil. Tekrar teşekkür ederim.

kursad
07/04/2008, 10:02
Burada (http://recentfiles.netfirms.com/) wx_TOOLS macros package makro paketinin içinde select same fill color adında bir makro var. Çok başarılı bir uygulama. Bu makro sorununu çözecektir. Ayrıca renk için hassasiyet seçimi de yapabilirsin. Örneğin kırmızı tonların tamamını seçebilirsin. Poewrclip hariç, grupların içindeki nesneleri de aynı anda seçebiliyor.

G-Ö-L-G-E
07/04/2008, 16:20
İlginiz için teşekkür ederim. Kurmuş olduğum makroları, play yaparak çalıştırmaya çalıştım fakat olmadı. Bende sorun oldu. Ama sanırım bundan sonra makro konusunda iyice detaylı araştırma yapmalıyım. Tekrar teşekkür ederim.

Hikmet
13/05/2008, 18:31
Öncelikle tümüyle parçacıklardan olaşan dosyamızda seçmek istediğimiz türün bir örneğini yani bütün kırmızıları seçmek istiyorsak yanlızca bir tane kırmızı seçiyoruz.

Edit -> Find and Replace -> Find Object

Find Object penceresi açılacaktır. burada üç seçenek var Begin New Search, Load.....

Bize üçüncüsü yani Find Object that match the currently selected object (Seçtiğim obje ile eşleşenleri bul) işaretliyoruz ve ileri tuşuna basıyoruz.

Find wizard penceresi açılıyor
burada Edit yazan butona tıklayarak giriyoruz yeni bir pencere açılıyor
başında check kutusu olan "Find any type of object" bölümünü işaretleyerek başka birşeye dokunmayın. ileri tuşuna basıyoruz...

Daha sonra corel seçtiğiniz obje ile alakalı olarak seçtiğiniz objenin özelliklerini ortaya döküyor eğer bir çizgi seçtiğseniz çizgisel kalınlıklarla ilgili kriterler çıkıyor karşınıza yok bir dolgu bir obje seçtiyseniz o objenin özelliklerini ekrana döküyor. bu kriterlerden istediğinizi azaltabilir ya da artırabilirsiniz. amacımız sadece kırmızıları seçmek ise bütün kriterleri kaldırarak sadece renk özelliğini aktif ederek ileri tuşuna basıyoruz. objenin diğer özellikleri varsa ikinci pencerede çıkıyor yoksa "SON" tıklıyoruz ve küçük bir pencere daha çıkıyor...

burada find all yazısını tıklayarak pencereyi kapattığınızda karşınızda seçtiğiniz ilk obje ile aynı (işaretlediğiniz) özelliklere sahip bütün objeler seçilmiş durumda...

Kolay gelsin...

kursad
14/05/2008, 09:54
@Hikmet, çok güzel bilgi olmuş, eline sağlık. select same fill color makrosunu bu işler için tercih etsem de, üçüncü parti bir yazılım olmadan coreldraw'da seçme işlemi için kullanımı pratik olmasa da anlattığınız yöntemden başka çare yok gibi.

G-Ö-L-G-E
14/05/2008, 10:26
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Vermiş olduğunuz bilgiler tarafımdan çok değerli. Her zaman işime yarayacağından eminim. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum. Saygılar.