PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Messenger üzerinden kişiye özel haberler: haber@ahtabot.com

bmert
05/04/2008, 13:37
haber@ahtabot.com'u MSN kişi listenize ekliyorsunuz.
ekle borsa
ekle internet
gibi komutlarla takip ettiniz konuları giriyorsunuz. Sistem periyodik olarak onlarca haber kaynağını tarıyor ve ilgilendiğiniz konularda bir haber çıkınce messenger üzerinden size atıyor.
Hava durumu ve alarm gibi özellikleri de var.
www.ahtabot.com (http://www.ahtabot.com/)

http://www.ahtabot.com/images/ahtabot.gif

webomer
05/04/2008, 16:24
Çok hoş birşeye benziyor.

Teşekkürler

roksan
05/04/2008, 18:33
Anlatına göre yararlı bir projeye benziyor, denemedim, teşekkürler...

Yalnız taradığı internet sitelerini buraya yazabilir misiniz, ne kadar güncel bir sistem onu anlamak için soruyorum... (Tabi eğer projeyle ilginiz varsa bilginiz vardır diye düşündüm...)

Predator
05/04/2008, 20:01
Aslında rrsin acayip yaygın olduğu bu zamanda her kullanıcıya hitap edebilecek birşey değil. Yinede güzel bir çalışma tebrik ederim.

bmert
05/04/2008, 21:01
roxane, projeyi geliştirenler arasındayım, bilgim var. haber kaynakları oldukça fazla. internet üzerinden tarafsız haber yayını yapan ve tanınmış hemen her siteyi tarıyor. gün geçtikçe yeni haber kaynakları ekleniyor.

Predator, RSS'e üstün bir yanı var sistemin: anahtar kelimelere göre sadece ilgilendiğiniz haberleri filtreleyip göndermesi. bir de mesajlaşma yazılımı üzerinden gelmesi daha heyecanlı oluyor :)

roksan
05/04/2008, 22:17
roxane, projeyi geliştirenler arasındayım, bilgim var. haber kaynakları oldukça fazla. internet üzerinden tarafsız haber yayını yapan ve tanınmış hemen her siteyi tarıyor. gün geçtikçe yeni haber kaynakları ekleniyor.

...

Kötü niyetli düşündüğümden yada projenin amacının kötü niyetli olduğunu düşündüğümden dolayı değil ama şu "tarafsız" kısmı aklıma takıldı, hangi tarafsız internet haber siteleri acaba bunlar ?

bmert
05/04/2008, 23:16
haklısın yazarken ben de bi duraksadım ama anlatmak istediğim şey hemen hemen şu:
marjinal bir gruba veya görüşe ait sitelerden haber almıyoruz şimdilik. aşırı sağ ya da sol görüşlü siteleri kastediyorum. haber siteleri dışında bildirgec, beyazperde gibi yerlerden de haber topluyor.

roksan
05/04/2008, 23:39
Peki bu haberlerin toplandığı internet sitelerinden izin aldınız mı ?

Ve eğer sakıncası yoksa bu haber sitelerinin bir kısmını buraya yazabilir misiniz, genel olarak nasıl bir sirkülasyon var onu anlamak için rica ediyorum...

bmert
05/04/2008, 23:52
Hayır, bir RSS okuyucu yazılımının nasıl izin alması gerekmiyorsa ahtabot'un da izin almasına gerek yoktur. haber toplanan kaynakların listesini yazmaya şu anda gerek duymuyorum. sizin neden özellikle üzerinde durduğunuz konu bu acaba?

MaviAteş
06/04/2008, 00:05
Bunu aslında bende merak ediyorum ama @rozane sorduğu için ben sormuyordum.
Hem bunda anormal bir şey yok. Tıpkı her haber sitesinde haberlerin hangi haber ajanslarından geldiğini yazması gibi sizde bizim kaynaklarımız bunlar diyeceksiniz.

Hatta sitenizde güncel haber kaynakları diye bir bölüm açıp oradan duyurmanız daha doğru olur.

Ayrıca fikrinizden dolayı tebrik ederim. Umarım istediğiniz başarıyı elde edersiniz.

bmert
06/04/2008, 03:10
Tüm yorumlarınız için teşekkürler. Bir ara vaktim olduğunda mevcut haber kaynaklarını size göndereceğim.

roksan
06/04/2008, 03:18
Mevcut haber kaynaklarının tamamını rica etmemiştim oysaki... Sadece bu kaynaklardan bir kaçını talep etmiştim, anlamaya çalıştığım şey nasıl bir haber sirkülasyonu var ona yönelikti...

Moralinizin bozulmasına gerek yok, sizi bu projeden dolayı tebrik ediyor, kutluyor ve başarılar diliyoruz fakat bu imkanı kullanacak olan insanlarda bırakın haber alma kaynaklarının hangi medya kuruluşlarından oluştuğunu bilsinler, bilmek isteyeceklerdir...

Ayrıca bazı haber hizmeti sunan internet siteleri RSS hizmetini başkaları bir proje için bunu kaynak olarak kullansın ve insanlara sunsun diye değil, insanların doğrudan habere kendilerinin ulaşması için sunuyorlar, onun dışında sizin gibi kazanç sağladığınız / sağlayacağınız bir internet sitesinin bu hizmeti kullanarak üstelik yazılım ve teknik anlamda başlangıç haricinde emek vermeden kazanç sağlayan / sağlayacak olan oluşumlara nasıl bakarlar, bu konudaki fikirleri nelerdir bilmiyorum, bu konuda kendilerine danıştınız mı ?

Ben sizin projenizi olumlu ve insanlığa yararlı bir proje olarak addettiğimden ötürü bu konularda başınızı ağrıtıyorum, zira ileride sizin açınızdan tüm bu seçenekler bakımından problem(ler) çıkma ihtimali var, her seçeneği eleyip sizin tarafınızda herhangi bir sorun oluşma ihtimali kalmayıncaya kadar tüm ihtimalleri göz önünde bulundurmanız gerekiyor diye düşünüyorum, zira bende böyle düşünüyorum, size ve projenize saygı duyduğumdan dolayı...

Ben böylesine küçük (fikir olarak gayet büyük ancak teknik anlamda küçük) bir projede hevesinizi kırmak, moralinizi bozmak istemem lakin ileride bu projeden kazanç sağlamaya başladığınız (ki bu illaki olacak ileride, belkide şu anda kazanıyorsunuz bilmiyorum) zaman haber alma kaynaklarınızın bundan haberi olduğunda başınız ağrıyabilir...

bmert
06/04/2008, 03:33
görüşlerin için tekrardan teşekkürler roxane. ahtabot'u bir nevi rss okuyucu olarak da düşünebilirsin. rss yazılımları ne kazanıyorsa artı değer yaratan ahtabot'un da onu kazanmaya hakkı vardır sanıyorum. eğer ki bir haber kaynağı şikayetçi olur da bizim sitemize link verme derse memnuniyetle kendilerini sistemden çıkarırız :) böylece rakiplerinin link'lerini yüzlerce ahabot arkadaşına göndermeye devam ederiz. bu tabii ki bir meydan okuma değil, bu işin işleyiş şekli. bir nevi kazan-kazan (win-win) politikası.
bu çok yeni bir proje, henüz bir şey kazanmadığımızı ve beta sürümünde olduğumuzu da ekleyebilirim. haber kaynaklarını da zaten servisi kullanan herkes görebilir. Çünkü amaç haber başlıklarını sunmak değil haberi veren sitelere link vermek. Böylece size haber geldiğinde hangi siteden geldiğini görebilirsiniz. Önemli olan ilgilendiğiniz konudan haber gelmesi olduğu için de kaynağının ne olduğu ikinci planda kalabilir. Sonuçta takip ettiğiniz konuda her yorumu okumak istediğiniz üzerine kurulu bir sistemdir.

roksan
06/04/2008, 04:56
Haber metnini tamamen (ki sanırım tamamını sağlayan haber sitesi çok fazla değil, yok gibi birşey) almıyorsanız yani sadece özetini verip, geri kalanını köprü bağlantıyla destekliyorsanız zaten sorun yok demektir ama ben bunun dışındaki durumlara karşıyım, zira kaynağı başka olup kazanç sağlamak pek dürüstçe bir davranış değil...

Her haber sitesinin sınırlarını zorlamadan, sadece sunduğu RSS beslemeleriyle yetiniyorsanız ne mutlu size, o zaman sorun yok demektir, o halde sadece özetleri sunuyorsunuz (kimi haber sitelerinden gelenler bu şekilde çünkü) ve bu özetlerden sonra haberin ana kaynağına erişim veriliyor, o halde yasal sorun yok...

Başarılar...

turkerunutmaz
06/04/2008, 09:13
güzel bir çalışmaya benziyor, tebrikler

bmert
06/04/2008, 10:49
roxane, sadece haber başlığı ve ilgili siteye link veriliyor. Kaynak göstererek de olsa haberin tamamını yayınlamak dediğin gibi bir çok durumda yasak ya da etik değil.
Değerli yorumlarınızın devamını beklerim.

roksan
06/04/2008, 11:29
Demek ki denemiş olsaydım bu kadar yaygaraya gerek yoktu... :)

(İşte platform bağımlılığı, sistem MSN üzerinde çalışıyor... :p)

bmert
06/04/2008, 11:32
henüz beta aşamasında, tüm planlanan özellikler akti değil. Başlangıç için Türkiye'de en çok kullanılan platformu seçtik. Siz hangi ağı kullanıyorsunuz?

roksan
06/04/2008, 11:43
Ben proje fikrinizi eleştirmedim, bahsettiğiniz gibi çok kullanılan bir platformu seçmişsiniz, oldukçada başarılı bir fikir...

Ben tarayıcı platformunu kullanıyorum... (İşte size gizli fikir önerisi...) :)

UuuR
06/04/2008, 12:06
roxane, sadece haber başlığı ve ilgili siteye link veriliyor. Kaynak göstererek de olsa haberin tamamını yayınlamak dediğin gibi bir çok durumda yasak ya da etik değil.
Değerli yorumlarınızın devamını beklerim.

dediğine örnek vereyim :
http://www.ceviz.net/htmlsql-html-dokumanlardan-veri-cekme_a1150.html
birde yazılan yorumları okumanızı tavsiye ederm :garip:

bmert
06/04/2008, 12:14
Yo eleştirin lütfen, bundan şikayetim olmaz, ancak bu şekilde gelişebilir. Olumlu ya da olumsuz eleştirilere cevap vermek de benim görevim. Kavga ediliyormuş gibi algılanmaması lazım.

roksan
06/04/2008, 13:50
dediğine örnek vereyim :
http://www.ceviz.net/htmlsql-html-dokumanlardan-veri-cekme_a1150.html
birde yazılan yorumları okumanızı tavsiye ederm :garip:

Bildirgeç'in herhangi bir sayfasının en alt bölümündeki bilgilendirmeyi okudunuz mu ?

"Etik değil" diyerek kendim etik olmayan şeyleri yapan birisi değilim...

Bu site pillinetwork ürünüdür. Tüm hakları saklıdır. İçerikten yazarları sorumludur. Kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz, alıntı yapılamaz. © 1999 - 2008

Bizi ilgilendiren kısmı "Kaynak gösterilmeksizin kopyalanamaz" bölümü, bu şartlarda ben yanlış birşey yaptığımı düşünmüyorum...

Eleştiriye duyarlı olan insanları görmek ne güzel, gerçi bu saate kadar bu konuya yazdığım mesajlar sadece sizin konu hakkında bilgilenmenizi ve etik kısmında da bilginiz olmasından başka projenizin gelişmesine bir katkısı olduğunu düşünmüyorum...