Tam Sürümünü Görmek İçin : desktop kayboldu
meglorious
03/04/2008, 23:18
Arkadaslar windows baslarken crash yedim, ve power dugmesinden restart atmak zorunda kaldım. Bilgisayar tekrar acıldıgında karsımda simisyah bi ekran vardı. (sadece Geri donusum kutusu var) Masaustundeki tum belgelerim kaybolmus, hızlı baslat menusu de kaybolmus. Programlar "baslat" ta duruyor ama hepsinin ayarları default olmus, save dosyaları silinmis. Tum internet ayarlarım gitmis, oyunlarımın save dosyaları silinmis, tekrar "hızlı baslat" olusturmaya calısınca "arac cubugu olusturulamıyor" falan diyor. explorer mozilla ne varsa default olmus vs.. bunların dısında hersey saglam c ve d'deki diger belgelerim duruyor..
masaustunden gidenler arasında Ozellikle birkac belge var ki onemliydi benim icin.
Denediklerimi yazayım
1)sistem (http://forum.donanimhaber.com/m_22332124/tm.htm#) geri yukleme: ise yaramadı, Bir cok kez farklı tarihlerle denememe ragmen "sistem geri yuklenemedi" diyor.
2) windows repair: ise yaramadı..
3) C'den documents and settings\users:... ise yaramadı.
Sizlerden yardım bekliyoırum en azından masaustunden giden belgeleri kurtarmak icin..
Başlık : Windows'da bilgilerin ve ayarların kaybolması.
-----
Merhabalar,
Windows açılırken sistemimde bir sorun olduğunu ve sistemimin göçtüğünü düşündüm ve bu yüzden bilgisayarımı düğmeden yeniden başlatmak durumunda kaldım.
Bilgisayarı tekrar açtığımda ekranda yalnızca Geri Dönüşüm Kutusu vardı ve ekran simsiyah bir haldeydi...
Masaüstündeki tüm belgelerin, hızlı başlat menüsünün kaybolduğunu farkettim.
Programlar Başlat'ta duruyor ama hepsine kendine özgü yaptığım ayarları programların varsayılan ayarları halini almış, programlara ait kayıtlı dosyalar da gitmiş.
Internet Explorer ve Mozilla tarayıcılarımın ayarları varsayılan ayarları durumuna gelmiş, yani sıfırlanmış... Bunun dışında C ve D bölümlerini kontrol ettiğimde bu bölümlere ait belgelerimin yerinde durduğunu anladım...
Tüm internet ayarları sıfırlanmış.
Oyunların kayıtlı dosyaları da silinmiş.
Tekrar hızlı başlat menüsü oluşturmaya çalıştığımda "Araç çubuğu oluşturulamıyor." gibi bir hatayla karşılaştım.
Masaüstünden giden belgeler önemliydi.
Denediklerim :
1 - ) Sistem geri yükleme (Sonuç : "Sistem geri yüklenemedi" gibi bir hatayla karşılaşıyorum ve çözüme ulaşamamış olduğumu farkediyorum.)
2 - ) Windows onarıcısı (Sonuç alamadım.)
3 - ) Windows'un kullanıcı dosyalarını tutma şeklini bildiğimden dolayı bu dizinin yolunu izledim ancak dosyalarıma oradanda ulaşamadım.
Sizlerden bu durumun çözümü, en azından verilerimi kurtarmak için yardım rica ediyorum...
Şimdiden teşekkürler.
İyi Çalışmalar.
-----
Sizcede bu şekilde daha açıklamalı, anlaşılabilir ve düzenli olmadı mı ?
-----
Çözüm önerileri :
Eğer bu 3 maddeyi deneyip, sonuç alamadıysanız o zaman 3. parti recovery (geri dönüştürme) programlarını kullanmayı deneyebilirsiniz...
Örnek : http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=Windows+Data+Recovery
birkaç gün önce, format attığım bir diskten resim kurtardım.
hepsi geri gelmedi ama hiç yoktan iyidir.
önemli uyarı:
veri kurtarmak istediğin diske hiçbirşey yazma.
mümkünse bilgisayarı farklı bir harddisk ile aç, ( yani windowsu da bu diskten çalıştırma )
ontrack easy recovery:super:
...
önemli uyarı:
veri kurtarmak istediğin diske hiçbirşey yazma.
mümkünse bilgisayarı farklı bir harddisk ile aç, ( yani windowsu da bu diskten çalıştırma )
Maatteessuf, bu doğru... Çok önemli bir uyarı, uyulmaması durumunda olası çözüm alternatifininde ortadan kalkması riskiyle karşı karşıya kalabiliyorsunuz...
meglorious
04/04/2008, 11:27
Başlık : Windows'da bilgilerin ve ayarların kaybolması.
-----
Merhabalar,
Windows açılırken sistemimde bir sorun olduğunu ve sistemimin göçtüğünü düşündüm ve bu yüzden bilgisayarımı düğmeden yeniden başlatmak durumunda kaldım.
Bilgisayarı tekrar açtığımda ekranda yalnızca Geri Dönüşüm Kutusu vardı ve ekran simsiyah bir haldeydi...
Masaüstündeki tüm belgelerin, hızlı başlat menüsünün kaybolduğunu farkettim.
Programlar Başlat'ta duruyor ama hepsine kendine özgü yaptığım ayarları programların varsayılan ayarları halini almış, programlara ait kayıtlı dosyalar da gitmiş.
Internet Explorer ve Mozilla tarayıcılarımın ayarları varsayılan ayarları durumuna gelmiş, yani sıfırlanmış... Bunun dışında C ve D bölümlerini kontrol ettiğimde bu bölümlere ait belgelerimin yerinde durduğunu anladım...
Tüm internet ayarları sıfırlanmış.
Oyunların kayıtlı dosyaları da silinmiş.
Tekrar hızlı başlat menüsü oluşturmaya çalıştığımda "Araç çubuğu oluşturulamıyor." gibi bir hatayla karşılaştım.
Masaüstünden giden belgeler önemliydi.
Denediklerim :
1 - ) Sistem geri yükleme (Sonuç : "Sistem geri yüklenemedi" gibi bir hatayla karşılaşıyorum ve çözüme ulaşamamış olduğumu farkediyorum.)
2 - ) Windows onarıcısı (Sonuç alamadım.)
3 - ) Windows'un kullanıcı dosyalarını tutma şeklini bildiğimden dolayı bu dizinin yolunu izledim ancak dosyalarıma oradanda ulaşamadım.
Sizlerden bu durumun çözümü, en azından verilerimi kurtarmak için yardım rica ediyorum...
Şimdiden teşekkürler.
İyi Çalışmalar.
-----
Sizcede bu şekilde daha açıklamalı, anlaşılabilir ve düzenli olmadı mı ?
-----
Çözüm önerileri :
Eğer bu 3 maddeyi deneyip, sonuç alamadıysanız o zaman 3. parti recovery (geri dönüştürme) programlarını kullanmayı deneyebilirsiniz...
Örnek : http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=Windows+Data+Recovery
Duzenli olması konusunda hemfikir olmakla beraber, "acıklamalı" ve "anlaşılabilir" olması ile ilgili olarak anlattıklarımı anlamayan birinin zaten bana yardım edemeyecegini dusunyorum. Sanırımn sizinki biraz Türkçe hassasiyeti.. Oneriler icin herkese tesekkurler..
Duzenli olması konusunda hemfikir olmakla beraber, "acıklamalı" ve "anlaşılabilir" olması ile ilgili olarak anlattıklarımı anlamayan birinin zaten bana yardım edemeyecegini dusunyorum. Sanırımn sizinki biraz Türkçe hassasiyeti.. Oneriler icin herkese tesekkurler..
Zaten ya önerisi yada fikri olanlar cevap yazacaklardır yada sizinle ilgili olupta konuyla ilgisi olmayan birşey yazacaklardır, iş'i bilen insan yazdıklarınızı anlayabilir doğru ama yine de Türkçe'nin kullanımına özen gösterilmesi için örnek vermiştim...
Hem daha anlaşılabilir olduğunu düşünüyorum bu şekilde, zira ben Türkçe kullanımına dikkat edilsin derken terimler kullanılmasın demiyorum, dizgi ve noktalama işaretlerine dikkat edilsin yeter, gerisi teknik terimlerin kullanımı için ayrılmış alanlardır zaten...
meglorious
04/04/2008, 22:12
ontrack easy recovery:super:
herkese cok tesekkurler, bu program isimi halletti. Eski ayarlarımı geri alamasam da, gerekl belgeleri kurtarmıs oldum. :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.