PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Shape Tool Verteks Hizalama (freehand usulü)

G-Ö-L-G-E
02/04/2008, 17:09
Arkadaşlar merhaba. Shape tool ile seçtiğim noktaları freehand'a ki gibi nasıl diğer nesnelere hizalayabilirim ... Böyle bir yöntem varmıdır acaba. Fazla önemli birşey değil ama, uzun zamandır merak ediyordum. Teşekkür ederim.

kursad
04/04/2008, 15:28
Corel DRAW'dan bahsediyorsan böyle bir özellik yok. Freehand'de node'lar birer nesne gibi davranırken CorelDRAW'da durum farklıdır. Bir nesneyi seçmezseniz node düzenleyemezsiniz. Bir nesne içindeki node'lar node align ile hizalanabilirken, birden fazla nesne seçildip shape tool'a tıklarsanız tüm nodların kontrol edebilir fakat nedense bunları node align ile hizalayamazsınız. Ayrıca corel X3 (belki de önceki sürümlerinde de) bir nesneyi kopyalayıp kopyalanan nesnelerin tamamını seçip, shape tool'u seçerseniz ve herhangi bir nesnenin bir kenarına tıklarsanız tüm nesnelerde aynı anda seçim yapılmış olduğunu görürsünüz. Bir nesne üzerinde yaptığınız değişiklik aynı anda diğerlerine de yapıldığını görürsünüz. X4 sürümünde bu hata düzeltilmiş.

G-Ö-L-G-E
05/04/2008, 13:23
Bahsettiğiniz olayı biliyorum ... ama dediğim gibi bir yöndem olsaydı daha kullanışlı olurdu diye düşünüyorum. İlgi ve alakanızdan ötürü teşekkür ederim. Saygılar.

kursad
07/04/2008, 10:14
Açıkçası bu yönteme ihtiyaç duymadım :) fakat Illustrator ve Freehand'de bu özellik var. Alışkanlık yapmışsa vazgeçilmez olabiliyor. Fakat Corel de bu özelliğin eklenmesi zor olabilir, çünkü node ve nesne biçimleri kodların derinlerindedir muhtemelen. Çözüm olarak snap özelliğini kullanmaktan başka seçenek yok gibi.

G-Ö-L-G-E
08/04/2008, 08:45
Haklısınız. Bilgilendirme için teşekkür ederim. :)