PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : DMOZ incelemesi ne kadar sürer, olumlu olumsuz geri bildirim olur mu?

terletmeyennick
01/04/2008, 00:16
DMOZ kaydı için yaklaşık 1,5 hafta önce form doldurup başvuru gönderdim.

Pagerank ölçerlerde sitenin halen kaydı yok gözüküyor. Ne yapabilirim, sonucu kesin şekilde öğrenebilir miyim, dizine almadılarsa sebepleriyle bildirimde bulunurlar mı? v.s.

Teşekkürler.

don_kishot
01/04/2008, 10:36
Olumlu ya da olumsuz geri dönüşüm yapmazlar, fikir bildirmezler. Eğer siteniz kabul edilirse eklerler, kabul edilmezse eklemezler.

terletmeyennick
01/04/2008, 13:16
Peki kabul etmediklerinden nasıl emin olup yeniden başvurabilirim. bazı konularda 2-3 ay sürebilir vb şeylerde yazılıyor. Sonuçta bir ticari şirket sitesi hit-reklam amaçlı v.b. bir site değil, neden eklenmesin.:garip:
Teşekkürler cevabınız için.

opera
01/04/2008, 15:50
2 ay süre geçtikten sonra tekrar başvurmanı öneririm...

don_kishot
01/04/2008, 20:16
Peki kabul etmediklerinden nasıl emin olup yeniden başvurabilirim. bazı konularda 2-3 ay sürebilir vb şeylerde yazılıyor. Sonuçta bir ticari şirket sitesi hit-reklam amaçlı v.b. bir site değil, neden eklenmesin.:garip:
Teşekkürler cevabınız için.

Neden ekleyip neden eklemedikleri konusu biraz şaibeli.. Dmoz editörlerinin bazılarının bu işi çıkar için kullandıkları bir çok web master sitesinde çokça yazılıyor. Ancak tabii ki kanıt olmadan böyle bir şey söyleyebilmek mümkün değil. Maalesef olumsuzluklar hayatın her alanında kendini gösteriyor..

Zaman zaman dmoz'a girip alanadiniz.com (veya net, org gibi) sorgulayın, eğer sonuç çıkmaz ise eklenmemiş demektir. Benim yaptığım bir site de (konusunda hem içerik açısından hem de tasarım açısından gerçekten de internetin en iyi sitesi) eklenmedi, ama bu söz konusu site açısından bir sorun değil, çünkü konu ile ilgili siteler bahstettiğim siteyi hem referans olarak gösteriyorlar hem de link veriyorlar, buna yabancı siteler de dahil. Bu olsa olsa dmoz'un bir eksikliği..

ispirto
19/04/2008, 15:51
Dmoz editörlerinin ne yapmaya çalıştığını henüz çözmüş değilim.ve onu yani Dmozu sevmiyorum.içerisi bomboş subdomain orada benim hergün güncellediğim com uzantılı domainim piyasada yok.bırakın ya gerçekten çok kızıyorum amaçları ne ne yapmaya çalışıyorlar hiç belli değil. kısaca benim görüşüm abartılı ve saçma bir şey...

Virtuozzo
19/04/2008, 17:31
Şura (http://www.resource-zone.com/forum/showthread.php?t=8)dan ve şura (http://www.dmozblog.gen.tr/)dan DMOZ'un Türkçe editörlerini çıldırtabilirsiniz.

hlmgnz
21/04/2008, 16:03
Şura (http://www.resource-zone.com/forum/showthread.php?t=8)dan ve şura (http://www.dmozblog.gen.tr/)dan DMOZ'un Türkçe editörlerini çıldırtabilirsiniz.

Cidden hiç bir elştiriye tahammülleri yok yapılan tüm olumsuz yorumları siliyorlar.Çok sinir bozucu bir durumları var.Kim ipler dmoz'u:cool:
Valla ben iplemem:super:

selami_32
21/04/2008, 16:59
bu DMOZ editörleri çok dmoz ya :D

anov
21/04/2008, 18:01
2 ay süre geçtikten sonra tekrar başvurmanı öneririm...

KESİNLİKLE yeniden eklemeyin. Siteniz, yanlış kategoriye gönderilmiş olsa bile, mükerrer kayıt en istenmeyen durumlardan biridir. Bu kuralın çok az istisnası vardır.

Ayrıca, resource-zone forumlarında gördüğüm kadarıyla sadece site sahibinin yapıştırdığı linkler silinmektedir, saçma bile olsa hiçbir olumsuz eleştiriyi silmiyorlar.

Siteleriniz :
* Özgün içeriğe sahip değilse,
* Doğru kategoriye gönderilmemişse
* İçerisinde çalışmayan bir bölüm varsa, veya editörün kontrol işlemi sırasında, arka arkaya hatalar vermişse
* Yönergelere aykırı bir durum içeriyorsa
* Eklenmek istenilen kategoriye bir DEĞER KATMIYORSA

Eklenmez.Veya:

* Sitenizi eklemek istediğiniz kategori, oldukça popülerdir ama editörü yoktur.
* Veya editörü azdır, henüz incelemede bulunmamıştır.

Editörler arasında ne kan bağı, ne de tanıdıklık ilişkisi var, siz de samimi ve ikna edici bir başvuru yaparak editör olabilirsiniz.

* Başvurduğunuz kategori konusunda, konuya hakim olduğunuza,
* İyi niyetli olduğunuza ve sistemi kendi çıkarınız için kullanmayacağınıza
* Yönergeleri okuyup anladığınıza

Üst editörleri başvurunuzda ikna etmeniz gerekir. Editörlük başvurusu birden fazla yapılabilir. Ancak bir önceki başvurunun sonuçlanmasını beklemeden, ikinci başvuruyu yapmayınız.

İyi iplemeler (!)

don_kishot
21/04/2008, 23:15
anov, olması gerekeni ya da temenni edileni söylüyorsunuz.. Kazın ayağı hiç de öyle değil..

Bir kaç tane çok ziyaret edilen web master forumu var, herkesin malumudur, oralarda kendilerini pazarlayan dmoz editörlerini çokça görebilirsiniz..

anov
22/04/2008, 00:38
Lütfen suistimal edildiğini düşündüğünüz kategoriyi, ve yönergelere aykırı olduğu halde eklendiğini gördüğünüz siteleri, ilgilir formu kullanarak ŞİKAYET edin.

Başvuru için sizi daha sonra bilgilendirmek maksadıyla bir E-POSTA hesabı vermeniz yeterlidir. Eğer suistimale dair başka KANITLARINIZ da varsa, bunları da iletmeniz mahkeme benzeri bir sürecin başlamasına sebep olacaktır. Örneğin bir editör, göreve geldiği andan itibaren arka arkaya çöp siteler ekliyorsa, o çöp sitelerinde editörlerin de akibeti belli. Şikayetiniz bu süreci hızlandırabilir.

Ve lütfen, şikayetten fazla bir şeyleri düzeltebilmek için gerek ihbar ile olsun, gerek GÖNÜLLÜ olarak, taşın altına elinizi atın.

Biz dünyanın bir kısmını olması gerektiği hale getirebiliriz. Veya en azından bir insan ömrünün 4 te 1 i kadar zamanda çoğu şeyin yolunda gitmesini sağlayabiliriz. Bunu bir düşünün.

hlmgnz
22/04/2008, 08:55
Lütfen suistimal edildiğini düşündüğünüz kategoriyi, ve yönergelere aykırı olduğu halde eklendiğini gördüğünüz siteleri, ilgilir formu kullanarak ŞİKAYET edin.

Başvuru için sizi daha sonra bilgilendirmek maksadıyla bir E-POSTA hesabı vermeniz yeterlidir. Eğer suistimale dair başka KANITLARINIZ da varsa, bunları da iletmeniz mahkeme benzeri bir sürecin başlamasına sebep olacaktır. Örneğin bir editör, göreve geldiği andan itibaren arka arkaya çöp siteler ekliyorsa, o çöp sitelerinde editörlerin de akibeti belli. Şikayetiniz bu süreci hızlandırabilir.

Ve lütfen, şikayetten fazla bir şeyleri düzeltebilmek için gerek ihbar ile olsun, gerek GÖNÜLLÜ olarak, taşın altına elinizi atın.

Biz dünyanın bir kısmını olması gerektiği hale getirebiliriz. Veya en azından bir insan ömrünün 4 te 1 i kadar zamanda çoğu şeyin yolunda gitmesini sağlayabiliriz. Bunu bir düşünün.

sanırım dmoz editörüsün.
Beni ilgilendirmez ama herkesin gördüğü bildiği bir şeyide böyle pembe bir dünya gibi yansıtmanın anlamı yok.Hiç bir olumsu eleştiyisilmiyorlar demissin bizzat denededim ve nazik bir şekilde eleştirdim ama adamlar mükemmel onları eleştirmek kimin haddine.Kesinlikle çıkarları doğrultusunda hareket eden bir bir gönüllüler ordusu.

anov
22/04/2008, 12:38
Aynı yaklaşım her yerde var.

Karşılıklı birbirini suçlamak kadar basit bir şey yok. Kurunun yanında yaş da yanar mantığı. Bu yaklaşımı her iki tarafta da görmek mümkün. Ancak çoğunluğu oluşturan tarafta (kendilerini webmaster olarak tanımlayan grup) çürük elma daha fazla. Ve kötü örnekler daha fazla göze çarpıyor. Bunu kesinlikle yanlış anlamayın sadece sayınızın fazla olmasının verdiği bir dezavantaj bu.

Ben de derim ki, ihtilaf halindeki kategorilerde çoğunlukla niteliksiz siteler eklenmeye çalışılıyor ve aşırı talep oluyor.

Sen dersin ki, işte şu siteler niteliksiz olduğu halde halen listeleniyor, ayrıca tanıtım metni de siteyi öven ifadeler içeriyor. Bu yönergeye aykırı olduğu halde listeleniyor da benim sitem özgün (orijinal) içerik içerdiği ve hiçbir yasa dışı ve etiğe aykırı (hack, crack) içermediği halde neden eklenmiyor?

Bak burada silinmemiş bir sürü olumsuz eleştiri bulmak mümkün, saçma olsun mantıklı olsun
Bu mesajlar numune mi? Demek ki kurallara aykırı olmayan mesajlar silinmiyor?

http://www.resource-zone.com/forum/showthread.php?t=8

"Kurunun yanında yaş da yanar" mantığıyla, "Hepsi kendi çıkarı için çalışıyor" diyerek bu insanları karalamaya çalışmak, her şeyden önce en hafif tabiriyle kalp kırıcıdır.

Şimdi çıksak desek ki, içeriği başka yerlerden (ç)alıntı olan ve warezi konu alan buna rağmen yönergeyi okumaya zahmet bile etmeyip, sitesini gönderip, sonra forumda kibarca tabiriyle "kafa şişiren" örnekleri gösterip, seni(veya başka bir potansiyel eleştireni) de onlarla bir tutsam hoşuna gider mi?

Tekrar söylüyorum, örneğin sen bir başvuru yapsan, 1 hafta içinde kabul edilirsin. İkna edici ve konuyla ilgili olduğunu gösterici bir başvuruyla. Gizli bir tarikatın üyeleri arasından seçilmiyor editörler.

Hal böyleyken kimin içini, niyetini okuyabiliriz ki? Sisteme uygun davranmaktan başka çaremiz var mı? Sandığınız kadar statik bir yapı yok orada. Bu tip suistimallerle mücadele etmek için, sistemi kullanın.

Bu sisteme güvenin. Siz kabul etseniz de etmeseniz de dünyanın en başarılı dizin projelerinden birisi, ve bu sistemin insanlara olan güveninden ve suistimalleri engelleme gücünden kaynaklanıyor.

Ama "benim teröristim iyidir" mantığıyla, "benim suistimalim iyidir" demeyin, örneğin bu tartışmadan sonra ufak bir araştırmayla dizinde yer alan çöp siteleri bulmam bir oldu. Her düzeyde bu mücadeleyi sürdürelim.

hlmgnz
22/04/2008, 17:48
Ben nasıl kendi bakış açımdan haklı olduğumu düşünüyorsam sizde kendi açınızdan haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz.Mantık doğru belki siz kendinize bir hedef belirlediniz doğru ve yanlışlarınız var buna göre benim itham ettiğim gönüllüler ordusunun fiilen içinde ama bakış açınız ve amacınızla dışında olabilirsiniz.
Yinede iki tarafın bakış açısından olay çok fazla değişmiyor ben gönüllüler ordusunun kendilerini beğenmiş ve zevke münhasır hareket eden bir topluluk olduğunu sizde dizine girmemiş olan dışarıda kalan herkesin amacını sorgulayan tarafsınız.
Ben dizini ilk başlarda yani yolun başlarında google için önemsedim (sizin amacınız mutlak bu değildir) sonradan baktım ki ihtiyacım yok benim sitemin benden sonra açılmış kopyası bile dizine girmiş ben googlede istediğim yerdeyim artık dmoz benim ziyaret etmediğim önemsemediğim bir site ama konu açılmış bir iki kelam edelim dedim.
Hani dizinde ne var bak bunlar faydalı siteler oradan istediğimi bulurum mantığıyla kimsenin ziyaret ettiğinide sanmıyorum (bu benim düşüncem kimseyi bağlamaz) zira insanlar kendi sitelerine bile adres çubuğu yerine google a yazarak giriyorlar.
Yani dmoz ne işe yarıyorun benim gözümdeki anlamı hiç.
Umarım sizin taraftan farklı görünüyordur ve umarım benim göremediğim ileride internetin sağlıklı büyümesine katkıda bulunacak bir şeydir.
Saygılarımla...

terletmeyennick
03/05/2008, 14:50
Maalesef iplememek olmuyor.

Son günlerde kodları vs. elden geçirip w3c standartlarını da sağladım, seo toolların hepsinde yüksek skorlar alacak şekilde düzenlemeler yaptım vs yani kısacası dünyanın emeği var.

Siteyi eklemek istediğim katagorideki diğer şirket firmalarına bakıyorum rezil durumlar var hatta birisi bizim şirketin ürününü gizli metin (1 px beyaz) olarak sitesine yazmıştı, şikayet ettim google dizninden atıldı. Gel görki bu site hala dmozda listeleniyor.

İçeriği üç beş sayfa hatalarla dolu siteler. Yine içeriği yok ama sırf dmoz kaydı var diye pr3 olmuş siteler spam kelimelerle benim önümde çıkıyor. Nasıl iplemem?

Dmoz bence Türkiyede misyonsuz bir site, google önem vermese adını bile duymazdık.
Görüp gezip anladığım kadarıyla bu işi hakkıyla yapan editörler dışında çıkar amaçlı kullanılıyor. Sorun şu ki bunların sayısı hakkını verenlerden çok.

Bir kaç editör gördüm profesyonel seo diye site açmış, forumdaki imzasında da link var. 1000 - 2000 dolarlarla seo yapıyor. Yaptığı seo ne? Dmoz kaydı + sitelerine linklemek. Benim ondan eksiğim ne? Dmoz kaydı. Onun pagerankı ne? 3-4. Benimki ne? 2

Ama benim emeğim ondan çıkar, büyük vebal farkında değiller.

hlmgnz
04/05/2008, 14:44
Maalesef iplememek olmuyor.

Son günlerde kodları vs. elden geçirip w3c standartlarını da sağladım, seo toolların hepsinde yüksek skorlar alacak şekilde düzenlemeler yaptım vs yani kısacası dünyanın emeği var.

Siteyi eklemek istediğim katagorideki diğer şirket firmalarına bakıyorum rezil durumlar var hatta birisi bizim şirketin ürününü gizli metin (1 px beyaz) olarak sitesine yazmıştı, şikayet ettim google dizninden atıldı. Gel görki bu site hala dmozda listeleniyor.

İçeriği üç beş sayfa hatalarla dolu siteler. Yine içeriği yok ama sırf dmoz kaydı var diye pr3 olmuş siteler spam kelimelerle benim önümde çıkıyor. Nasıl iplemem?

Dmoz bence Türkiyede misyonsuz bir site, google önem vermese adını bile duymazdık.
Görüp gezip anladığım kadarıyla bu işi hakkıyla yapan editörler dışında çıkar amaçlı kullanılıyor. Sorun şu ki bunların sayısı hakkını verenlerden çok.

Bir kaç editör gördüm profesyonel seo diye site açmış, forumdaki imzasında da link var. 1000 - 2000 dolarlarla seo yapıyor. Yaptığı seo ne? Dmoz kaydı + sitelerine linklemek. Benim ondan eksiğim ne? Dmoz kaydı. Onun pagerankı ne? 3-4. Benimki ne? 2

Ama benim emeğim ondan çıkar, büyük vebal farkında değiller.

İşte bende yazdığınız sebeplerden dolayı iplememek gerek diyorum yoksa kimi kime şikayet edeceksinzi işini yapanların hakkını yememek lazım ama insanın olduğu heryerde yukarıda yazdığınız çıkar çatışmaları oluyor.Bunlara rağmen sizin elinizden hiç bir şey gelmiyor.
Bu işin içinde olunca bu konuyla ilgilenen bir çok tanıdığınız oluyor yaptıkları işleri ve rekabet ettikleri işleri görüyorsunuz ayrıca yaptığını işleride unutmayalım bir bakıyorsunu sizin verdiğiniz örnek gibi bir çok site dizine girmiş ama sizin domain ondan eski daha faydalı hizmet veriyor amaç firma temsil etmek yada bilgi vermek aynı şehirde aynı konuda daha bireysel ve çıkar amaçlı kurulmuş bir firma sitesi ki içinde adsense reklamı yayınlayacak kadar avanaklar dizine girmiş.Gelde sinirlenme gelde dizine bir sürü mani düzme.
Ama başka yollar var googlede aradığına ulaşmak için
http://forum.ceviz.net/google-aramalarinda-istedigin-siteistedigin-kelimeistedigin-sira-t49768.html
yukarıdaki linkteki gibi saçmalayıp bildiğimide unutmak istemem ama tek yol dmoz değil hatta dmoz yol bile değil bu yüzden dmozu türkiyede temsil eden kişilerin bir çoğunun işini gerektiği gibi yapmadığını hatta bunu ranta çevirdiğini çok iyi biliyoruz eğer dünyadada bu böyleyse siz iplemeyin kimse iplemesin belki googlede iplemez.:iih:
Google çok büyük hergünde büyüyor dmozda google sayesinde bir yere geldi ama google hergün kendini yeniliyor algoritması çözülmesin diye farklı arayışlara gidiyor heryerde googleni artık eskisi gibi pr yi baz almadığı önemsemediği konuşuluyor.Belki google yöneticileri bir süre sonra dmoz un gönüllüler ordusunun paralı orduya döndüğünü bu işten google sayesinde rant elde ettiklerini ve artık referans alınmaması gereken bir yer olduğunu düşünmeye başlarsa işler değişir.;)
Ne oldum değil ne olacağım demek lazım.:bravo:

anov
04/05/2008, 18:04
Suistimal raporu göndermeyen birinin sistemden şikayet etme hakkı yoktur.

"Çıkarı için çalışan editörler"
"İpe sapa gelmeyen ancak yine de listelenen siteler"

İfadelerini, SOMUT örnek göstererek daha üst editörlere bildirebilirsiniz. Suistimal raporu GİZLİ olmalıdır, çünkü açıktan yapılan suistimal bildirimlerini suistimalcinin önceden görüp düzeltme riski bulunmaktadır.

Amma böyle yuvarlak ifadelerle suçlayıp, bir gün popülaritesinin düşeceğini bekliyorsanız, bu sistemin neyle işlediğini unutmuşsunuz demektir.

Sistem İNSAN gayretiyle işliyor. İngilizce beynelmilel bir dil olduğu için, girip bakın İngilizce kategorilere, sistemin ne kadar sağlıklı işlediğini görebilir.

Yokluk ve ölüme karşı, varlığın asli prensibi (bir şeyler yapmaya çalışanlar) mutlaka iz bırakacaktır. Çünkü karşılarında engelleyici bir kuvvet yoktur. Bu hoşunuza gitmese bile böyledir. Ayrıca yokluk ve ölüm, sonuçta mutlaka galip gelecektir. Bu bizim içinde geçerlidir.

İnsan yapımı hiçbir şey baki olmayacak. Ama varlığı süresince faydalı olmasını sağlayabiliriz. Ben sağlayabilirim. Peki siz yapabilecek misiniz? Herhangi bir şekilde, varlığa mı hizmet edeceksiniz, yoksa iki tarafı da alıp götürecek yokluğa mı?

hlmgnz
05/05/2008, 09:16
Suistimal raporu göndermeyen birinin sistemden şikayet etme hakkı yoktur
Neden dmoz kim ki biri benim eleştirmeme engel olsun devlet kurumumu ki o bile eleştriliyor burası bağımsız bir forum istediğim şeyi kaba bir lisan kullanmadan eleştirebilirim.Ancak hoşunuza gitmezse forumun yöneticisi olarak beni uzaklaştrabilirsiniz.

"İpe sapa gelmeyen ancak yine de listelenen siteler"

İfadelerini, SOMUT örnek göstererek daha üst editörlere bildirebilirsiniz. Suistimal raporu GİZLİ olmalıdır, çünkü açıktan yapılan suistimal bildirimlerini suistimalcinin önceden görüp düzeltme riski bulunmaktadır.

Gösterebilirim tabi neden bu kadar kızgınım yaşanmış örnekleri var demekki ama söylediğim üzre bu firmalar arasında köklü kuruluşlar var isimlerinin böyle bir mevzuya konu olmasını isteyeceklerini hiç sanmıyorum.
"Yokluk ve ölüme karşı, varlığın asli prensibi (bir şeyler yapmaya çalışanlar) mutlaka iz bırakacaktır. Çünkü karşılarında engelleyici bir kuvvet yoktur. Bu hoşunuza gitmese bile böyledir. Ayrıca yokluk ve ölüm, sonuçta mutlaka galip gelecektir. Bu bizim içinde geçerlidir.

İnsan yapımı hiçbir şey baki olmayacak. Ama varlığı süresince faydalı olmasını sağlayabiliriz. Ben sağlayabilirim. Peki siz yapabilecek misiniz? Herhangi bir şekilde, varlığa mı hizmet edeceksiniz, yoksa iki tarafı da alıp götürecek yokluğa mı?
Edebiyat parçalayarak bir yere varamazsınız sizin niyetinizin iyi yada kötü olduğunu tartışmıyorum ama tek başınıza siz bir şey ifade etmiyorsunuz.Bu sebepledirki bence dmoz un avukatlığını yaparak boşa zaman harcıyorsunuz.
Ben gördüğüme ve bildiğime inanmaya devam edeceğim sizde aynı şekilde ama dmoz bence ileride popülaritesini kaybedecektir.Etsede etmesede ben hala iplemiyorum.:super:

anov
05/05/2008, 20:46

fuzbing
05/05/2008, 23:52
Eklenilecek bölümün editörleriyle ilgili birşey.

Eğer siteniz yararlıysa eklenir dmoz'a zaten. Dmoz'a eklenmiş siteleri incelemenizi öneririm.

terletmeyennick
07/05/2008, 09:15
Suistimal raporu göndermeyen birinin sistemden şikayet etme hakkı yoktur.

"İpe sapa gelmeyen ancak yine de listelenen siteler"Suistimal raporu gönderdim ama google'a gönderdim, onlarda gerekeni yaptılar. O sıralar dmoz'dan haberdar değildim, seo ile ilgilenmeye yeni başlamıştım. Haberim olsa idi ikisinede rapor gönderirdim.

Derdim suistimal raporu olmadığına göre sistemden şikayet etme hakkım var.
Şu sorguya bakar mısınız
http://www.google.com.tr/search?q=kayan+yaz%C4%B1&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a

1. çıkan iillken sitesi bir firma olmamasına rağmen dizinde kaayn yzaı ssitemlrei diye (o neyse) anahtar kelimelerle linklenmiş. Belki kurallara uygundur bilemem
2.çıkan rtled pr0 ama dmoz kaydı varmış, yeni çıkarılmış.

Şimdi ben nasıl dmoz sisteminden şikayet etmeyeceğim? Ekleyin diye başvuruyorum eklenmiyor, e benim sıralamamı etkiliyor, nasıl şikayetçi olmayayım? Muhattap bulamıyorum ne yapayım?

Dmoz kaydım olsa belki ayda 50 ziyaretçi fazla alıp 3-5 tane pano satacağım. Nasıl şikayetçi olmayacağım?
Sizde bana diyorsunuz ki eklenmek için tekrar başvurma, e ben bu mantıkla her ay para kaybediyorum. Ha sitemde bir sorun olsa haksızım, ama eklenenlere bakıyorum kıstas onlarsa sitem karşılıyor.

Bugün yine gönderdim. Napim?
Ben dmoz'un ana fikrine sunduğu hizmete mantığına tek kelime ettim mi?
Eksikliklerini veya içinde ki varolan çarpıklığı dillendirmek asmak kesmek midir? Buna tahammül edememek neden? Evet bana göre bu sebeplerden dmoz türkiyede misyonunu karşılamıyor. Belki bir nebze birilerinin oyuncağı bir nebzede dürüst gönüllü eksiği var. Ya bir ya ikinci sebepten benim sitem dizine eklenmemiştir, ben şikayetçiyim, ne var ki bunda?

Yanılıyorsam, yanlış şeyler düşünüyorsam bunun suçlusuda dmozdur. Öyle kapalı bi oluşum ki içinde ne halt döndüğünü bile bilemiyosun, ya bana desinler ki kardeşim senin sitende şu vardı eklenmedi, ya da desinler ki katagorinin editörü yok uzun sürecek. E bana geri bildirim yok böyle saçmalık mı olur?

Nacizane Çözüm önerisi

Bunun tek çözümü var editör her eklemediğine bildirim yapma zorunluluğunda olacak. Orada bir reddet butonu varsa ve ona basıyorsa, iki kelime de kuracak, ya da bu işi yapmayacak. Bende bana gelen bildirimi haksız buluyorsam gerekli yerlere şikayet edeceğim ki o editör bir domozluk yapıyorsa gereken yapılsın.

Ha Editör mü yok o zaman bana yine mesaj gelecek diyecekki editör yok sen 5 ay bekle. Bende bileceğim ki bu sebepten bekliyorum.

Böyle olunca da sağdan soldan okuduğumla, gördüğümle, dmozun bana tavrıyla oluşuma karşı kin beslemeye başlamayacağım.

Kendi yazıklarımlada diğer potansiyel karşısında muhattap bulamamış dmoz madurlarına kötü örnek olmayacağım. Dmoz otomatik olarak kendini aklamış olacak. Hem muhattabı bizler, hem muhattabımız dmoz rahatlayacak.

Çünkü ben emek vermişim, emek veren adam sinirlenir arkadaş. Karşısında muhattap bulamayınca da yazar.

Dmoz bu şartları sağlayamıyorsa yapmasın bu işi ne diyim. Not: Bu yapıcı bi eleştiri buradaki usluba takılmamak lazım. Dmoz bir misyon sahibi ise bu şartları biri sağlamalı, çok zor olduğunu düşünmüyorum.

Bundan sonra rastlarsam spamları bildiriyorum. Ama dmoz bunu otomatiğe bağlamalı. Otokontrol olmayan böyle büyük oluşum olmaz, editör az diye ağlar dururuz.
Amma böyle yuvarlak ifadelerle suçlayıp, bir gün popülaritesinin düşeceğini bekliyorsanız, bu sistemin neyle işlediğini unutmuşsunuz demektir.Bence bu haliyle kalırsa dmoz'un Türkiyede popularitesi düşmelidir, ha keşke düşmese de gerçekten işlevini tam olarak yerine getirebilse.

Sistem İNSAN gayretiyle işliyor. İngilizce beynelmilel bir dil olduğu için, girip bakın İngilizce kategorilere, sistemin ne kadar sağlıklı işlediğini görebilir.Bizim sitelerimizde insan gayretiyle işliyor. Tamam belki siz çok çabalıyorsunuz bir şeyler olsun istiyorsunuz ama eleştiren tarafında emek verdiğini haklı olduğunu görmezden geliyorsunuz.

Dmoz yanlış insanların gayretiyle işliyorsa dizinde ki doğru insanlar bunları elesinler, en azından insanlara burnu havada erişilmez bir oluşum olmadıkları v.s. ispatlasınlar. İspatlasınlar ki dürüst insanlar gelip orda editörlük yapmak istesin. Bu haliyle inanın dmozun imajı=rant-rekabet,derin kuyu, çetrefil, geri döndürelemeyecek derecede kirlenmiş, kötüler tarafından istila edilmiş ve yaklaştırılmayan bir ortam gibi. 2 aydır okuyorum ediyorum cidden tiksindim.

Alınmayın ama belki bir iki dmoz editörü de çıkıp samimi bir dille yanıt verse ne bilim yeri geldiğinde ciddiyetten uzaklaşsa seveceğim bu oluşumu. Belki o zaman mücadeleye bir kaç gönüllü kazanırsınız. Bu halinizle anca kötüleri çekiyorsunuz. Biri kandıramasa diğeri sizi kandırıyor ve yine siz onların pislikleriyle diğer kötülerle savaşa devam ediyorsunuz. Emin olun bu kısır döngü birazda sizin suçunuz.

Kırdıysam affola, amacım kırmak değil, belki bu başlıktan dmoza yarar fikirler çıkar, biri düzgünce savunurda bir kaç kişinin fikri değişir vs.
Kolay gelsin.

terletmeyennick
07/05/2008, 10:05
Buyrun somut örnek.
Dmoz da yurtiçi taşımacılık dizini Open Directory - World: Türkçe: Ekonomi ve İÅ� Dünyası: TaÅ�ımacılık: Yurtiçi TaÅ�ımacılık (http://www.dmoz.org/World/T%c3%bcrk%c3%a7e/Ekonomi_ve_%c4%b0%c5%9f_D%c3%bcnyas%c4%b1/Ta%c5%9f%c4%b1mac%c4%b1l%c4%b1k/Yurti%c3%a7i_Ta%c5%9f%c4%b1mac%c4%b1l%c4%b1k/)

Hayrioğlu (http://www.hayrioglu.com/)
Hayrioğlu Lojistik (http://www.hayrioglulojistik.com/)

Bu ikisi alt alta listelenmiş, ha içeriklerinde falan sorun yok, sadece mahkeme kararıyla erişim engellenmişler.

Hele öle adresler var ki eklenen.
http://www.tuzcuogluevdeneve.com.tr/
Bu site de mahkeme kararıyla engellenmiş.

Bunlar kısaca dolandırıcı firmalar sanırım. Bende merak edip duruyordum bu ortalıktaki evden eve nakliyat furyası nedir diye? Dmoz'dan al haberi :) Halen yayındalar.

Allah dürüst editörlere ve sorumlulara güç kuvvet versin, bu oluşuma katılacak dürüst editörler nasip etsin. Ne diyim.

anov
11/05/2008, 18:08
Mahkeme kararıyla engellenmiş siteler hakkında:

http://www.resource-zone.com/forum/showthread.php?t=51285

Diğer soruların cevapları için daha geniş bir araştırma sürecine girmem gerekiyor, üstelik bu araştırmaları düzenli aralıklarla yapmadığım için cevabım 1 ay veya daha sonrasına sarkabilir.

terletmeyennick
12/05/2008, 13:00
Verdiğiniz linke 2 mesaj attım, birini buraya da yazma gereği duyuyorum. İlginiz için teşekkürler, belki vesile olursunuz da çarpıklıklardan biri giderilir.

Mesaj ;

Google'dan şu hayrioğlunu aratayım dedim.

http://www.hayrioglu.com.tr/

Adresinde gerçek hayrioğlu firmasının isyanını görebilirsiniz. Dikkat taklit ediliyoruz adı altında yayınladıkları yazı aşağıdadır.

Başarılı olan her zaman örnek alınmalıdır; fakat, örnek bir şirketin adını kullanarak tüketiciyi kandırmaya çalışmak iş ahlakına aykırıdır.

Nakliye sektöründe birçok emek hırsızı Hayrioğlu adını kullanarak müşterilerimizi yanlış yönlendirmektedir. Firma adını, kurumsal rengimizi ve yetkili kişilerimizin isimlerini kullanan bu hırsızlar, hizmet anlayışları ve taşıma yöntemleri ile müşterilerimizi mağdur etmektedir. Hayrioğlu, kamuoyunu bu konuda bilgilendirmek ve topluma karşı sorumluluğunu yerine getirmek içın çalışmalara başlamıştır.

Nakliye şirketi seçerken gerçek Hayrioğlu Nakliyat�ı arayıp aramadığınıza lütfen dikkat edin. Hayrioğlu Nakliyat ile bağlantıları olduğunu iddia eden şahıslardan uzak durun.

Nelere dikkat edilmeli?

İetişim bilgileri

www.hayrioglu.com.tr (http://www.hayrioglu.com.tr) www.hayrioglunakliyat.com.tr (http://www.hayrioglunakliyat.com.tr)

444 04 05 Bir Telefon Yeterli

Arama sonuçlarında www.hayrioglulojistik.com (http://www.asalak.com) adlı, dmoz dizininde listelenip mahmekece engellenmiş site 8'inci olarak listeleniyor.
53 yıldır nakliyat diye de başlık atmış utanmadan.

Dmoz dizininde yine hayrioğlu firmasının com tr uzantılı firması listelenmiyor. Birde denmişki katagori editörüne bildirebilirsiniz. Bu durumun sorumlusu hali hazırda kategori editörü değil mi zaten? Kimi kime şikayet edeceğiz.

Banane ama bu işe giderek takmaya başladım. İnsanların emekleri bunlar, yazık günah.