PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Ödev C

sncp88
31/03/2008, 00:08
arkdaşlar bir ödevim var.Yardımcı olursanız sevinirim.c veya c++ farketmez.

Assume that a lot of testing data is needed for an application.
In this homework, your task is to write a program which randomly generates testing data within
the specified ranges and parameters described below.

Data Name Min and Max Values Examples
Customer number Min 1, Max 9999 108
4563

Customer first name String length Min 5, Max 10 Hvjfw

Customer last name String length Min 5, Max 10 Qtmaegn

Transaction date Day : Min 1, Max 31
Month : Min 1, Max 12
Year : Min 2000, Max 2008
25/03/2007

Order definition String length Min 5, Max 15 Csmxjfhleiaw

Order amount Min 10, Max 990
Must be folds of 10 such as:
10, 20, 30, 40, etc.

Order unit String length Max 4 Randomly pick from this list:
“BOX”, “PCS”, “KG”, “LT”

Also, you should use the following counter parameters in your program:
Counter Parameter Counter Value

How many customers will be generated? Fixed 10
For each customer, how many transaction dates will be generated? Min 1, Max 5
For each transaction date, how many orders will be generated?
(each order will have different definition, unit, and amount)
Min 1, Max 4

• All Min, Max, and fixed constants should be defined by using #define statements.
• Actual values for parameters must be determined randomly within the given ranges.
• There will be no keyboard input to your program.

ödev ing verildiği için bende ing vermek zorunda kaldım..

tujix
31/03/2008, 00:44
ingilizcesi iyi olmayipta sana yardim edebilecek birini bile yardimdan sogutur bu uzun ve ing metin:)sana tavsiyem turkceye cevirirsen cevap alma ihtimalin artar;)

acehreli
31/03/2008, 04:26
sncp88, oncelikle hosgeldin... Icimden bir ses forum kurallarini okumadigini soyluyor. ;) Bir zahmet...

Cozum senin yazmis oldugunu dusundurecek kadar yanlislar da icersin mi? :)

Yardimci olursak sen de sevineceksin, biz de sevinecegiz. Haydi ne olursun, daha fazla bekletme ve ne konuda yardim istedigini soyle. "Customer" musteri demek ama "Qtmaegn"i hic duymadim. 'String' ile ne kastedildigi de belli degil. 'string' diye kucuk harfle yazsan dizgi anlarim ama...

Ali

sncp88
31/03/2008, 21:21
öncelikle yaptığım yanlışlardan dolayı özür dilerim :) haliyle aranızda biraz yeniyim..

ben şunu öğrenmek istiyordum..bu ödev ile ilgili bize örnek bi tane exe dosyası verilmiş..

burda hocanın yaptığı çözümde öncelikle fix olarak 10 tane müşteri numarası olacak (customer number)..her müşterinin minumun 1 maxisimum 5 tane transaction dates yani alım satım zamanı olabilir.Her alım zamanı içinde farklı unit ve amount (farklı mal ve adet) bu unitlerde önceden belirli “BOX”, “PCS”, “KG”, “LT” bunların arasından rastgele seçecek..bunlar max ve min değerler bunlardan rastgele üretilecek ve buna göre line sayısı üretecek...

şimdi benim takıldığım nokta bunlara rastgele değerler üretebiliyorum ama bu üretilen rastgele değerler için line sayısını ayarlaya mıyorum..hocanın yaptığı ödevde her seferinde farklı line sayısı çıkıyor..

line sayısı min 20 max 200 olabiliyor...

biraz uzun oldu ama yardımcı olursanız sevinirim..

yanlış anlattığım noktalarda olabilir isteyen ing ne bakabilir..

SAYGILAR....

sncp88
31/03/2008, 21:28
http://rs352.rapidshare.com/files/103855150/hw2_test_2_.exe

buda exe dosyası merak eden bakabilir..

acehreli
31/03/2008, 23:15
Rastgele sayilari herhalde [0-N] araliginda uretebiliyorsundur. 20-200 arasinda degerler uretebilmek icin [0-180] arasinda bir rastgele deger uretirsin ve 20'ye eklersin. O zaman sonuc 20-200 arasinda olur.

Ali

sncp88
01/04/2008, 00:25
tşk ederim..

ben şimdi bu sorunu çözdüm ama bulduğum değerleri output da istediğim gibi yansıtamıyorum..bazı araştırmalar yaptm yerleştirme konusunda ama setw foksiyonları falan var diye yazmışlar ama bunların nasıl kullanıldığını tam anlayamadım..bununla ilgili elinizde bir kaynak varsa paylaşırsanız sevinirim..

tujix
01/04/2008, 00:38
ingilizcen iyi senin nede olsa :) http://www.cplusplus.com/reference/iostream/manipulators/setw.html