PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Rastgele alınmış sayıları ayırma

Virux
29/03/2008, 17:40
merhaba :|
50random sayı yaratan bir c programı yazmam gerekiyordu bunu böyle hallettim.
-----------------------
#include <stdlib.h>
#include <stdio.h>

int main(void)
{
int A;
srand(time(0));
for (A = 0; A < 50; ++A) {
int number;

number = rand();
printf("%d\n");

}
return 0;
}
---------------------
buraya kadar sorun yok bundan sonra ise bu sayıların çiftlerini ve teklerini ayrı ayrı 2 dökümana yazdırmam gerekiyor tek çift denklemi için i % 2 == 1 yazmam gerektiğini biliyorum ama bu random cıkan her sayıyı nasıl bölebileceğimi ve fwrite komutunu kullanıp nasıl yazdırabileceğimi bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim
ps:açıkcası mantıtıgını ogrenmek istiyorum kafamda birşeyler oluşturuyorum ama bilgimin kısıtlı olmasından sorun yaşıyorum yukarda cıkardıgım 50 random sayıyı normalde printf yapmam gerekmiyordu onları if else i kullanıp eğer çiftse>>A klasörüne eger tekse>>B klasörüne gitmesini ayarlamak istiyordum(fprintf denedim fwrite denedim beceremedim birşeylerde yanlış yapıyom :))

tujix
29/03/2008, 18:59
Dosyalama islmemleri konusunda sana yardimci olacagina inandigim kisa ve oz bir slayt var http://members.comu.edu.tr/msahin/courses/prog_dilleri_files/ders09.pdf Random sayilari bolememe sorunun icinde sana dizi kullnamani oneririm for blogunun icinde uretilen sayilari diziye atarsin dosyaya yazarkende ayri bir donguyle islemini tamamlarsin ...

acehreli
29/03/2008, 22:32
Daha kolay oldugu icin once dizisiz yapmayi da dusunebilirsin. Dosya islemlerini ogrendikten sonra, dedigin gibi fprintf ile tekse bir dosyaya, ciftse digerine yazarsin.

tujix'in soyledigi gibi dizi kullanmak da cok yaygindir ama bu kucuk programda gerek olmayabilir.

Ali