PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : C sürücüsünde Yetersiz Disk Alanı Hatası

Emrahgs
26/03/2008, 23:49
Merhaba arkadaşlar
Bilgisayarda(xp) C Sürücüsü 14 gb
windows klasörü 2,5 gb
program files 2,5 gb diğer dosyalardada bi anormallik yok
c sürücüsünde hepsini seçip bakınca 5,5 gb falan oluyor ama
14 gb ın hepsi dou gözüküyor neden kaynaklanabilir
(c cleaner la temizleme yaptım sistem geri yleme noktalarını sildim ama bi sonuca ulaşamadım)
Teşkkürler

mitxen
27/03/2008, 00:27
Virus olma ihtimali olabilir. Saglam bir virus programi ile tarama yapabilirsin

Emrahgs
27/03/2008, 09:34
nod 32 ile taradım ama virüs yok

civil
27/03/2008, 09:41
Bunu virüs yapıyor diskleri şişiriyor boş disk dolu gözüküyor virüs silinmiş olsa bile bu şekilde kalıyor benim flash diskimde oldu ben biçimlendirme ile çözebildim bir tek

Emrahgs
27/03/2008, 09:59
Şuan için format atamam
Başka bir Yöntemi Yokmudur Acaba?

deathwish
27/03/2008, 10:01
Bazen disk bilgisi yanlış işlendiğinde bu durum oluşuyor, windowsun kendi hata denetimi aracını kullanmanı tavsiye ederim.Benim başımada bir sefer bu durum gelmişti.

Emrahgs
27/03/2008, 10:09
şimdi Denetledim Ama Yine Aynı

haluk_tr
27/03/2008, 13:08
tmp dosyalarını temizlemeyi deneyebilirsn-1
defrag yapabilirsin -2
system cleaner programlarının birkaçını indirip kullanabilrsn -3

Predator
27/03/2008, 13:42
İlk olarak diskin kullanılan kesimini tespit için kullandığınız yöntem yanlış.

http://windirstat.info/ adresinden ücretsiz olan windirstat programını indiriniz. Sıkıntılı disk üzerinde tarama yapınız. Hangi dosya nerde ne kadar yer kaplıyor tespit ediniz. Eminim gözünüzden kaçan dosyalar yada sistem tarafından daha önce bilinçli yada bilinçsiz olarak tanımlanan yedekler, disk görüntüleri vb. dosyara rastlayacaksınız. Ben hiç disk alanını dolu gösteren bir virüs daha önce görmedim

Emrahgs
27/03/2008, 13:55
tmp dosyalarını temizledim clenar programlarını denedim
disk birleştirme henüz yapmadım
Hd Tune diye bi programı kurdum oda c sürücüsünün boyutunu 6,25 olarak gösteriyor ama
windows ta 13 gb dolu gösteriyor

chesterx
27/03/2008, 23:30
System Volume Information / RECYCLER klasörlerini bi kontrol et ßence sistem geri yükleme noktaları için kullanılan alanlara bi bak bence

Emrahgs
28/03/2008, 08:42
System Volume Information / RECYCLER klasörlerini kontrol ettim boş
ayrıca disk birleştirmede yaptım ama yine bi sonuç yok

chesterx
28/03/2008, 21:13
ya o hatayı registryden kapat sinir bozucu şeyi :) ya da ßi fdisk at derim...

civil
28/03/2008, 21:31
winrar ı aç daha sonra diskini içerisinde bir gez gereksiz dosyaları winrar gösterir muhtemelen sende silersin ...

Emrahgs
31/03/2008, 09:03
Arkadaşlar Saolun Önerdiğiniz Bütün yolları denedim ama
Bi sonuca ulaşamadım Bilgisayarda Yüksek Boyutta Bi Dosya ve ya Klasör yok
SAnırım Bu Şekilde idare etmeliyim

Predator
31/03/2008, 10:34
İlk olarak diskin kullanılan kesimini tespit için kullandığınız yöntem yanlış.

http://windirstat.info/ adresinden ücretsiz olan windirstat programını indiriniz. Sıkıntılı disk üzerinde tarama yapınız. Hangi dosya nerde ne kadar yer kaplıyor tespit ediniz. Eminim gözünüzden kaçan dosyalar yada sistem tarafından daha önce bilinçli yada bilinçsiz olarak tanımlanan yedekler, disk görüntüleri vb. dosyara rastlayacaksınız. Ben hiç disk alanını dolu gösteren bir virüs daha önce görmedim

deneyip sonucunu bildirmemişsin.

Emrahgs
31/03/2008, 12:26
Pardon
WindirStat ve HdTune ile
Taradım ama toplam c sürücüsünün boyutu 6 gb
yalnız 7,5 gb kayıp alan unknow olarak görünüyor! (windirstat da)
anormal büyüklüktede bi dosya yok

Predator
31/03/2008, 15:36
kayıp alan derken partition olarakmı gözüküyor.

raporun ekran görüntüsünü buraya aktarır mısın?

Emrahgs
31/03/2008, 18:33
sarı alan c sürücüsünün içinde bilinmeyen bir alan olarak gözüküyo

http://www.imageshock.eu/?img=2548066,adsz7.jpg

Predator
31/03/2008, 19:11
Şimdi ne olursa olsun ilk yapman gereken önemli dosyalarını harici bir ortama yedeklemen.

Dosya sistemin hakkında bir bilgi vermemişsin ama sanırım fat32 kullanıyorsun? Eğer fat32 kullanıyorsan şuradaki makale yardımıyla dosya sistemini ntfs e çevir
http://support.microsoft.com/kb/307881/tr

Bilgisayarına daha önce beos,bsd,linux gibi birşeyler yükledinmi, yüklemeye çalıştınmı bilmiyorum ama bu dolu yada windowsun erişemediği alanda bunlara ait bir bölüm var muhtemelen. Klasörü incelemek yerine partiton olarak baktınmı hiç?

Eğer bakmadıysan live cdler yardımıyla partition magic gibi programları kullanarak bu alanı tekrar biçimlendirmeye çalışırsan sorunun çözülecek muhtemelen.

Emrahgs
31/03/2008, 23:24
partitation magic ile aktım ama bu alan biçimlenmemiş olarak gözükmüyor
bu alan c sürücüsünün içinde gözüküyor
dosya sistemim ntfs
beos,bsd,linux bunlarıda daha önce yüüklemedim

Predator
01/04/2008, 09:06
O kısmı partition magic tarzı programlarla başka partition olarak biçimlendirip kullanabilirsin. Hatta hiren boot cd indir http://www.hiren.info/pages/bootcd içinde hem bir sürü partition programı hemde başarılı disk diagnostic yazılımları falan var. En azından diskten kaynaklanan bir sorun olduğununa artık eminsiniz.

En sağlıklısı yedekledikten sonra diski kurtarmaya çalışmak, kurtarırsanda testlere sokup diski kullanmaya devam edip etmemeye karar vermek.